rejse til sicilien

Sicilien

Kulturrejse for livsnydere

 • Kulturoplevelser
 • Historie
 • Sejltur
 • Naturoplevelser
 • Kulinariske oplevelser

Rejse til Sicilien

Spændende og smuk kulturrejse for livsnydere med rigtig meget inkluderet i prisen. Vi bor på skønt beliggende hoteller og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder.

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen grundet sin strategiske beliggenhed gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores rejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Se også vores store 15-dages Sicilien-rundrejse

fra kr. 8.495 pr. person
 • Fly fra Sønderborg el. København
 • Dejligt beliggende hoteller
 • (Næsten) helpension inkluderet i prisen
 • Sejlads fra Napoli til Sicilien t/r
 • Spændende udflugter med erfaren dansk rejseleder


Kulturoplevelser i skønt middelhavsklima

Fra KBH - Hotel Ipanema & Hotel Cefalu Sea Palace

 • Dag 1 - Ankomst til Napoli og overfart til Sicilien

 • Dag 2 - Besøg på vulkanen Etna og ankomst til Taormina

 • Dag 3 - Udflugt til Siracusa

 • Dag 4 - Godfather-tur, byen Messina og ankomst til Cefalu

 • Dag 5 - Byvandring i Cefalu

 • Dag 6 - Udflugt til Piazza Armerina, Den Romerske Kejservilla

 • Dag 7 - Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli

 • Dag 8 - Ankomst til Napoli - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Napoli t/r inkl. bagage
 • 2 nætter i to-pers. indvendig kahyt
 • 2 nætter på Hotel Ipanema
 • 3 nætter på Hotel Cefalù Sea Palace
 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 5 x aftensmad
 • Alle udflugter og entréer ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Obligatorisk turistskat (pt. Taormina €3,50 pr. person/nat og Cefalù €5 pr. person/nat. Betales direkte på hotellerne)

Tillæg pr. person

 • Kahyt med vindue t/r kr. 300
 • Enkeltværelse/-kahyt kr. 2.100
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Fast plads i flyet kr. 50-250
 • Mad ombord på flyet t/r inkl. kaffe/te (ekskl. øvrige drikkevarer) kr. 195
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Fra KBH - Hotel Ipanema & Hotel Cefalu Sea Palace

Dag 1

Ankomst til Napoli og overfart til Sicilien

Ankomst til Napoli lufthavn allerede midt på formiddagen. Efter ankomsten begynder vores syditalienske eventyr med en interessant rundtur i vores egen bus i den spændende syditalienske by Napoli. Vi ser byens berømte seværdigheder og afslutter turen med en typisk napolitansk frokost på havnepromenaden. Efter frokost bliver der tid på egen hånd til at opleve stemningen byen, inden vi kører ned til havnen og går ombord på en af færgerne, som sejler mellem det italienske fastland og Sicilien. Indkvartering i komfortable to-personers kahytter. Vi nyder udsejlingen gennem Napoli-bugten.

Dag 2

Besøg på vulkanen Etna og ankomst til Taormina

Efter nattens sejlads ankommer vi tidligt om morgenen veludhvilede til Sicilien. Italiensk morgenmad – kaffe og croissant – om bord på skibet. Vi sætter fod på siciliansk jord og starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur tværs over øen mod vulkanen Etna. Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m, hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter. Frokost ved Silvestri-kratrene.

Eftermiddagen er til afslapning i den maleriske by Taormina. Først arrangeres en kort byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for på egen hånd at aflægge det antikke teater et besøg, hvor man kan nyde udsigten over Middelhavet og vulkanen Etna i baggrunden. Denne udsigt er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellance”. Indkvartering på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning.

Dag 3

Udflugt til Siracusa

Dagens udflugt fører os mod endnu et af rundrejsens højdepunkter – den gamle græske by Syrakus, som har en skøn beliggenhed ved havet. Her skal vi besøge det spændende arkæologiske område, der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker fra tidligere tider bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier. Frokost på havnepromenaden.

Dag 4

Godfather-tur, byen Messina og ankomst til Cefalu

Efter morgenmaden forlader vi vores hotel på Siciliens østkyst.

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag.

Først på eftermiddagen fortsætter vi turen langs Messina Strædet mod Messina, hvorfra der er en skøn udsigt over mod det italienske fastland. Efter besøget i Messina fortsætter vi turen langs Siciliens nordkyst frem mod den skønne middelalderby Cefalù.

Cefalù er den dag i dag en uspoleret gammel by med hyggelige gader og stræder med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav.

Dag 5

Byvandring i Cefalu

Cefalù ligger skønt direkte ned til Middelhavet, og man føler sig hensat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle gader og stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer – som de har gjort det i århundreder. På byvandringen besøger vi byens domkirke kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste. Frokost på en hyggelig restaurant. Om eftermiddagen tid på egen hånd til afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring Cefalù.

Dag 6

Udflugt til Piazza Armerina, Den Romerske Kejservilla

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder, den velbevarede romerske kejservilla i Piazza Armerina, hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”. Efter opholdet i kejservillaen serveres frokost, inden turen går tilbage til Cefalù. Eftermiddagen er til egne oplevelser i Cefalù.

Dag 7

Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli

Om morgenen forlader vi hotellet og sætter kurs mod byen Palermo, som ligger smukt omkranset af bjerge ud mod Middelhavet. Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den fantastiske mosaikudsmykning. Derefter skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad. Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien. Frokost.

Der bliver desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære – og måske et besøg på byens store marked – inden vi om aftenen går om bord på skibet, som bringer os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten.

Dag 8

Ankomst til Napoli - Hjemrejse

Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli – og efter italiensk morgenmad på færgen – kører vi den sidste korte tur mod Napoli lufthavn for hjemrejse til Danmark – mætte af indtryk.

 

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Hoteller

Hotel Ipanema ★★★

Hotel Ipanema er et dejligt hotel med en unik beliggenhed i Mazzarò-bugten med udsigt over den lille ø Isola Bella og Middelhavet. Hotellet er beligge…

Læs mere her

Hotel Cefalù Sea Palace ★★★★

Cefalù Sea Palace er et moderne og smagfuldt indrettet hotel med en skøn atmosfære og en rigtig god beliggenhed på byens strandpromenade og blot et st…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
08. apr. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema og Hotel Cefalu Sea Palace - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.495 Gå videre
15. apr. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema og Hotel Cefalu Sea Palace - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.495 Gå videre
22. apr. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema og Hotel Cefalu Sea Palace - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.495 Gå videre
29. apr. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema og Hotel Cefalu Sea Palace - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.695 Gå videre
06. maj. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema og Hotel Cefalu Sea Palace - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.895 Gå videre
13. maj. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema og Hotel Cefalu Sea Palace - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.895 Gå videre
20. maj. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema - Fly fra Sønderborg
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 16:20
Flere end 8 8.995 Gå videre
02. sep. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema - Fly fra Sønderborg
 Afrejse - kl. 08:00       Hjemkomst - kl. 16:20
Flere end 8 9.195 Gå videre
09. sep. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 9.195 Gå videre
16. sep. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 9.195 Gå videre
23. sep. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 9.195 Gå videre
30. sep. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.895 Gå videre
07. okt. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.895 Gå videre
14. okt. 2020
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Hotel Ipanema og Hotel Cefalu Sea Palace - Fly fra København
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 8.695 Gå videre

Italien - spørgsmål og svar

Hvordan er vejret i Italien?

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

Skal jeg betale turistskat på rejsen?

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Italienerne gør traditionelt meget ud af deres udseende, man skal gøre 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Karneval i Venedig 4 dage med masser af oplevelser
fra kr. 5.495
Gardasøen Vi bor i Riva del Garda
fra kr. 6.995
Cinque Terre & Italiens Spisekammer Vi bor i Sestri Levante
fra kr. 8.995
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995