Taormina
Cefalú
Godfather-kulissen Savoca

Italien

Sicilien

Pris pr. person fra
kr. 10.195

Spændende og smuk kulturrejse for livsnydere med rigtig meget inkluderet i prisen. Vi bor på skønt beliggende hoteller og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder.

Bemærk, at du med Best Travel flyver direkte til Sicilien!

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen, grundet sin strategiske beliggenhed, gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores rejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Se også vores store 15-dages rejse til Sicilien

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan
Rejseplan 21/9 2022

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Sicilien
 • Dag 2 - Vulkanen Etna og Taormina
 • Dag 3 - Romersk kejservilla i Piazza Armerina – Templernes Dal i Agrigento
 • Dag 4 - Godfather-tur, byen Messina og ankomst til Cefalu
 • Dag 5 - Byvandring i Cefalù
 • Dag 6 - Palermo – Monreale
 • Dag 7 - Marsala – Middelhavssalt - Erice
 • Dag 8 - Siracusa og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sicilien 21 22

Inkluderet i prisen

Fly København-Catania t/r inkl. bagage

3 nætter på Hotel Ipanema/Hotel Villa Bianca

4 nætter på Hotel Cefalù Sea Palace

7 x morgenmad

4 x frokost

7 x aftensmad

Alle udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat og Cefalù €5 pr. person/nat. Betales direkte på hotellerne)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 2.100

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Sicilien

Taormina

Rejser starter bekvemt med direkte fly til Sicilien! Efter ankomsten til lufthavnen i Catania på Siciliens østkyst sætter vi os godt til rette i vores egen bus og starter på vores Sicilianske eventyr. Vi sætter kursen mod Taormina og indkvarteres på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning. Selvom vi ankommer en smule sent til hotellet, skal vi ikke gå sultne i seng, idet der serveres en kold anretning på vores hotel efter ankomsten.

Dag 2

Vulkanen Etna og Taormina

Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m., hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter.

Eftermiddagen dedikerer vi til afslapning i den maleriske by Taormina. Først arrangeres en kort byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg. Her kan man nyde udsigten over Middelhavet med vulkanen Etna i baggrunden. Et vue, som tryllebandt den tyske digter Goethe. Udsigten er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Dag 3

Romersk kejservilla i Piazza Armerina – Templernes Dal i Agrigento

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder. Vi skal opleve den velbevarede, romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entré), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”. 

Efter opholdet i kejservillaen serveres frokost, inden turen går videre sydover mod Agrigento og Templernes Dal, hvor vi skal opleve nogle af Siciliens mest velbevarede græske templer (inkl. entré), som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Her føler man virkelig historiens vingesus.

Piazza Armerina
Bikinipiger i Villa Romana
Valle Di Templi
Dag 4

Godfather-tur, byen Messina og ankomst til Cefalu

Efter morgenmaden forlader vi vores hotel på Siciliens østkyst. På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag.

Først på eftermiddagen fortsætter vi turen langs Messina Strædet mod Messina, hvorfra der er en skøn udsigt over mod det italienske fastland. Efter besøget i Messina fortsætter vi turen langs Siciliens nordkyst frem mod den skønne middelalderby Cefalù. Cefalù er den dag i dag en uspoleret, gammel by med hyggelige gader og stræder med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav.

Dag 5

Byvandring i Cefalù

Cefalù

Cefalù ligger skønt direkte ned til Middelhavet, og man føler sig hensat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle gader og stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer – som de har gjort det i århundreder. På byvandringen besøger vi byens domkirke kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste.

Eftermiddagen tilbringes på egen hånd med afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring Cefalù.

Dag 6

Palermo – Monreale

Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den fantastiske mosaikudsmykning fra Normannertiden. Derefter skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad. Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede, røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

Herefter bydes på frokost og der er desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære - måske med et besøg på byens store marked eller det berømte Massimo-teater.

Dag 7

Marsala – Middelhavssalt - Erice

Vi besøger byen Marsala, som især er kendt for vinen af samme navn. Vi skal selvfølgelig smage den berømte Marsalavin og nyde en let frokost i et vinhus i Marsala. Herefter fortsætter turen langs Siciliens vestkyst med de karakteristiske saliner, hvor der udvindes Middelhavssalt.

Vi nyder udsigten over havet mod De Ægadiske Øer og de gamle vindmøller, inden vi kører mod den skønne middelalderby Erice, som er en af Siciliens højst beliggende byer. Der bliver tid til en eftermiddagskaffe og måske en siciliansk mandelkage i denne by, inden turen går tilbage til Cefalù.

Dag 8

Siracusa og hjemrejse

Vi tager afsked med den skønne by Cefalù og skal på en fascinerende tur tværs over øen mod den gamle græske koloni Siracusa. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. Her færdedes græske videnskabsmænd, filosoffer og digtere såsom Archimedes og Platon. Og det var også i Siracusa, at Santa Lucia forsøgte at udbrede kristendommen. Vi starter med en byvandring på øen Ortigia, og som afslutning på byvandringen serveres frokost på havnepromenaden.

Godt mætte efter en god frokost fortsætter vi turen med et besøg i det spændende arkæologiske område (inkl. entré), der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker, her bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier.

Efter besøget i det arkæologiske område er det tid til at lade alle indtrykkene fra de mange kulturer, som vi har mødt på vores Sicilianske eventyr, falde på plads, inden vi sætter os godt til rette i flyet til Danmark.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Sicilien
 • Dag 2 - Vulkanen Etna og Taormina
 • Dag 3 - Romersk kejservilla i Piazza Armerina – Templernes Dal i Agrigento
 • Dag 4 - Godfather-tur og Messina
 • Dag 5 - Palermo – Monreale
 • Dag 6 - På egen hånd
 • Dag 7 - Cefalù
 • Dag 8 - Siracusa og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sicilien 21 22 1 Hotel

Inkluderet i prisen

Fly København-Catania t/r inkl. bagage

7 nætter på Hotel Ipanema/Hotel Villa Bianca

7 x morgenmad

4 x frokost

7 x aftensmad

Alle udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat. Betales direkte på hotellet)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Sicilien

Taormina

Efter ankomsten til lufthavnen i Catania på Siciliens østkyst sætter vi os godt til rette i vores egen bus og starter på vores Sicilianske eventyr. Vi sætter kursen mod Taormina og indkvarteres på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning. Selvom vi ankommer en smule sent til hotellet, skal vi ikke gå sultne i seng, idet der serveres en kold anretning på vores hotel efter ankomsten.

Dag 2

Vulkanen Etna og Taormina

Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m., hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter.

Eftermiddagen dedikerer vi til afslapning i den maleriske by Taormina. Først arrangeres en kort byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg. Her kan man nyde udsigten over Middelhavet med vulkanen Etna i baggrunden. Et vue, som tryllebandt den tyske digter Goethe. Udsigten er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Dag 3

Romersk kejservilla i Piazza Armerina – Templernes Dal i Agrigento

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder. Vi skal opleve den velbevarede, romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entré), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”. 

Efter opholdet i kejservillaen serveres frokost, inden turen går videre sydover mod Agrigento og Templernes Dal, hvor vi skal opleve nogle af Siciliens mest velbevarede græske templer (inkl. entré), som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Her føler man virkelig historiens vingesus.

Piazza Armerina
Bikinipiger i Villa Romana
Valle Di Templi
Dag 4

Godfather-tur og Messina

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag.

Først på eftermiddagen fortsætter vi turen langs Messina-strædet mod Messina, hvorfra der er en skøn udsigt over mod det italienske fastland. Under opholdet i Messina bliver der mulighed for et besøg i byens smukke Normannerkirke og se det berømte klokkespil.

Dag 5

Palermo – Monreale

Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den fantastiske mosaikudsmykning fra Normannertiden. Derefter skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad. Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede, røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

Herefter bydes på frokost og der er desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære - måske med et besøg på byens store marked eller det berømte Massimo-teater.

Dag 6

På egen hånd

Dagen er helliget oplevelser på egen hånd. Måske du endnu mangler at opleve noget af Taormina?

Dag 7

Cefalù

Cefalù

Cefalù ligger skønt direkte ned til Middelhavet, og man føler sig hensat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle gader og stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer – som de har gjort det i århundreder. På byvandringen besøger vi byens domkirke kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste. Byvandringen afsluttes med frokost på en hyggelig restaurant.

Om eftermiddagen tid på egen hånd til afslapning i maleriske Cefalù, inden vi vender tilbage til vores hotel i Taormina.

Dag 8

Siracusa og hjemrejse

Vi tager afsked med Taormina og kører langs Kyklop-rivieraen frem mod den gamle græske koloni Siracusa. Under den græske kolonisation overgik Siracusaselv Athen med sin storhed. Her færdedes græske videnskabsmænd, filosoffer og digtere såsom Archimedes og Platon. Og det var også i Siracusa, at Santa Lucia forsøgte at udbrede kristendommen. Vi starter med en byvandring på øen Ortigia, og som afslutning på byvandringen serveres frokost på havnepromenaden.

Godt mætte efter en god frokost fortsætter vi turen med et besøg i det spændende arkæologiske område (inkl. entré), der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier.

Efter besøget i det arkæologiske område er det tid til at lade alle indtrykkene fra de mange kulturer, som vi har mødt på vores Sicilianske eventyr, falde på plads inden vi sætter os godt til rette i flyet til Danmark.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse