rejse til sicilien

Sicilien

Kulturrejse for livsnydere

 • Kulturoplevelser
 • Historie
 • Sejltur
 • Naturoplevelser
 • Kulinariske oplevelser

Rejse til Sicilien

Spændende og smuk kulturrejse for livsnydere med rigtig meget inkluderet i prisen. Vi bor på skønt beliggende hoteller og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder.

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen grundet sin strategiske beliggenhed gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores rejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Se også vores store 15-dages Sicilien-rundrejse

fra kr. 8.895 pr. person
 • Dejligt beliggende hoteller
 • (Næsten) helpension inkluderet i prisen
 • Sejlads fra Napoli til Sicilien t/r
 • Spændende udflugter med erfaren dansk rejseleder


Kulturoplevelser i skønt middelhavsklima

Rejseplan fra KBH - kun Hotel Ipanema

 • Dag 1 - Ankomst til Napoli og overfart til Sicilien

 • Dag 2 - Byvandring i Cefalu, besøg i Messina og ankomst til Taormina

 • Dag 3 - Udflugt til vulkanen Etna og byvandring i Taormina

 • Dag 4 - Udflugt til Siracusa

 • Dag 5 - Udflugt til Piazza Armerina

 • Dag 6 - Godfather-tur

 • Dag 7 - Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli

 • Dag 8 - Ankomst til Napoli - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Napoli t/r inkl. bagage
 • 2 overnatninger i to-personers indvendig kahyt
 • 5 overnatninger på Hotel Ipanema
 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 5 x aftensmad
 • Alle udflugter og entréer ifølge program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Obligatorisk turistskat (p.t. €3,50 pr. person/nat, som betales direkte på hotellet)

Tillæg pr. person

 • Kahyt med vindue t/r kr. 300
 • Enkeltværelse og -kahyt kr. 1.400
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Fast plads i flyet kr. 50-250
 • Mad ombord på flyet t/r inkl. kaffe/te (ekskl. øvrige drikkevarer) kr. 195
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan fra KBH - kun Hotel Ipanema

Dag 1

Ankomst til Napoli og overfart til Sicilien

Ankomst til Napoli lufthavn allerede midt på formiddagen. Efter ankomsten begynder vores syditalienske eventyr med en interessant rundtur i vores egen bus i den spændende syditalienske by Napoli. Vi ser byens berømte seværdigheder og afslutter turen med en typisk napolitansk frokost på havnepromenaden. Efter frokost bliver der tid på egen hånd til at opleve stemningen byen, inden vi kører ned til havnen og går ombord på en af de store flotte færger, som sejler mellem det italienske fastland og Sicilien. Indkvartering i komfortable to-personers kahytter. Vi nyder udsejlingen gennem Napoli-bugten.

Dag 2

Byvandring i Cefalu, besøg i Messina og ankomst til Taormina

Efter nattens sejlads ankommer vi tidligt om morgenen veludhvilede til Sicilien. Italiensk morgenmad – kaffe og croissant – om bord på skibet.

Vi sætter fod på siciliansk jord og starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur langs Siciliens nordkyst frem mod den skønne middelalderby Cefalù. Cefalù ligger skønt direkte ned til Middelhavet, og man føler sig hensat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle gader og stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer – som de har gjort det i flere hundrede år. På byvandringen besøger vi byens domkirke kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste. Efter byvandringen bliver der tid på egen hånd til afslapning i maleriske Cefalù.  Frokost på en hyggelig restaurant.

Om eftermiddagen fortsætter vi turen langs nordkysten mod Messina, hvorfra der er en skøn udsigt over mod det italienske fastland. Efter besøget i Messina fortsætter vi turen langs Siciliens østkyst mod Taormina. Indkvartering på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning.

Dag 3

Udflugt til vulkanen Etna og byvandring i Taormina

Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m, hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter. Frokost ved Silvestri-kratrene.

Eftermiddagen er til afslapning i den maleriske by Taormina. Der arrangeres først en kort byvandring, og der bliver mulighed for på egen hånd at aflægge det antikke teater et besøg, hvor man kan nyde udsigten over Middelhavet og vulkanen Etna i baggrunden. Denne udsigt er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellance”.

Dag 4

Udflugt til Siracusa

Dagens udflugt fører os mod endnu et af rundrejsens højdepunkter – den gamle græske by Syrakus, som har en skøn beliggenhed ved havet. Her skal vi besøge det spændende arkæologiske område, der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker fra tidligere tider bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier. Frokosten nyder vi på havnepromenaden.

Dag 5

Udflugt til Piazza Armerina

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder, den velbevarede romerske kejservilla i Piazza Armerina, hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”.

Efter opholdet i kejservillaen serveres frokost. Mætte af indtryk kører vi tilbage til Taormina.

Dag 6

Godfather-tur

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag. Turen fortsætter til den maleriske lille by Forza d’Agrò, som også dannede kulisse i den kendte filmtrilogi, idet det var herfra Vito Corleone flygtede til America skjult i en æselkærre. Eftermiddagen er til egne oplevelser i Taormina.

Dag 7

Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli

Om morgenen forlader vi hotellet og sætter kurs mod byen Palermo, som ligger smukt omkranset af bjerge ud mod Middelhavet. Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den fantastiske mosaikudsmykning. Derefter skal vi på en spændende busrundtur i Siciliens hovedstad. Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien. Frokost.

Der bliver desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære – og måske et besøg på byens store marked – inden vi om aftenen går om bord på skibet, som bringer os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten.

Dag 8

Ankomst til Napoli - Hjemrejse

Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli – og efter italiensk morgenmad på en historisk cafe i Napoli – kører vi den sidste korte tur mod Napoli lufthavn for hjemrejse til Danmark – mætte af indtryk.

 

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Hoteller

Hotel Ipanema ★★★

Hotel Ipanema er et dejligt hotel med en unik beliggenhed i Mazzarò-bugten med udsigt over den lille ø Isola Bella og Middelhavet. Hotellet er beligge…

Læs mere her

Hotel Cefalù Sea Palace ★★★★

Cefalù Sea Palace er et moderne og smagfuldt indrettet hotel med en skøn atmosfære og en rigtig god beliggenhed på byens strandpromenade og blot et st…

Læs mere her

Hotel Castel Vecchio ★★★★

Castel Vecchio er beliggende nær Rom i byen Castel Gandolfo, hvor paven har sin sommerresidens. Hotellet har en skøn tagterasse med swimmingpool. Fac…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
10. sep. 2019
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Fly fra København - Hotel Ipanema
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
2 pladser 9.295 Gå videre
17. sep. 2019
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Fly fra København - Hotel Ipanema
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Udsolgt 9.295 Udsolgt
24. sep. 2019
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Fly fra København - Hotel Ipanema
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Flere end 8 9.295 Gå videre
01. okt. 2019
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Fly fra København - Hotel Ipanema
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Udsolgt 8.895 Udsolgt
05. okt. 2019
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Fly fra Aarhus - Hotel Castel Vecchio, Hotel Ipanema og Hotel Cefalu Sea Palace
 Afrejse - kl. 14:15       Hjemkomst - kl. 20:15
3 pladser 9.295 Gå videre
08. okt. 2019
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Fly fra København - Hotel Ipanema
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
6 pladser 8.895 Gå videre
15. okt. 2019
Sicilien og Syditalien - 8 dage - Fly fra København - Hotel Ipanema og Hotel Cefalu Sea Palace
 Afrejse - kl. 08:30       Hjemkomst - kl. 15:05
Udsolgt 8.895 Udsolgt

Italien - spørgsmål og svar

Hvordan er vejret i Italien?

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

Skal jeg betale turistskat på rejsen?

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Italienerne gør traditionelt meget ud af deres udseende, man skal gøre 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Opera i Verona Med operaguide & udflugter
fra kr. 7.295
Venedig & Istrien 8 dage i Italien & Kroatien
fra kr. 7.495
Elba Napoleons ø
fra kr. 7.895
Ischia Smuk italiensk vulkanø
fra kr. 7.495