Taormina
Tempeldalen i Agrigento
Godfather-kulissen Savoca

Italien

Sicilien

Pris pr. person fra
kr. 9.595

Spændende og smuk rejse til Sicilien for livsnydere med rigtig meget inkluderet i prisen. Vi bor på skønt beliggende hotel og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder. 

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen, grundet sin strategiske beliggenhed, gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores rejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Se også vores store 15-dages rejse til Sicilien

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

OBS: 2 forskellige rejseplaner for hhv. forår 2023 og efterår 2023. På forårets afrejser flyver vi direkte til Sicilien t/r. På efterårets afrejser flyver vi til Napoli t/r og sejler herefter til Sicilien.

Sicilien 2023 - forår
Sicilien 2023 - efterår

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Sicilien
 • Dag 2 - Vulkanen Etna og Taormina
 • Dag 3 - Tempeldalen i Agrigento
 • Dag 4 - Godfather-tur og Messina
 • Dag 5 - Romersk kejservilla i Piazza Armerina – keramikbyen Caltagirone
 • Dag 6 - Palermo – Monreale
 • Dag 7 - Catania - siciliansk barok
 • Dag 8 - Siracusa og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sicilien 2023 V2

Inkluderet i prisen

Fly København-Catania t/r inkl. bagage

7 nætter på Hotel Ipanema/Hotel Villa Bianca

7 x morgenmad

1 x frokost

7 x aftensmad

Alle udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat. Betales direkte på hotellet)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Sicilien

Taormina

Efter ankomsten til lufthavnen i Catania på Siciliens østkyst sætter vi os godt til rette i vores egen bus og starter på vores Sicilianske eventyr. Vi sætter kursen mod Taormina og indkvarteres på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning. Selvom vi ankommer en smule sent til hotellet, skal vi ikke gå sultne i seng, idet der serveres en kold anretning på vores hotel efter ankomsten.

Dag 2

Vulkanen Etna og Taormina

Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m., hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter.

Eftermiddagen dedikerer vi til afslapning i den maleriske by Taormina. Først arrangeres en kort byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg. Her kan man nyde udsigten over Middelhavet med vulkanen Etna i baggrunden. Et vue, som tryllebandt den tyske digter Goethe. Udsigten er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Dag 3

Tempeldalen i Agrigento

Dagens tur går sydover mod Agrigento, hvor vi finder nogle af de bedst bevarede græske templer i Middelhavsområdet.

Tempeldalen ved Agrigento på øens sydvestlige kyst er det mest berømte arkæologiske område på Sicilien – og er med god grund at finde på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Her føler man virkelig historiens vingesus, når man omgivet af oliven- og mandeltræer går i de gamle grækeres fodspor blandt de syv storslåede tempelruiner (inkl. entré).

Dag 4

Godfather-tur og Messina

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag.

Først på eftermiddagen fortsætter vi turen langs Messina-strædet mod Messina, hvorfra der er en skøn udsigt over mod det italienske fastland. Under opholdet i Messina bliver der mulighed for et besøg i byens smukke Normannerkirke og se det berømte klokkespil.

Dag 5

Romersk kejservilla i Piazza Armerina – keramikbyen Caltagirone

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder. Vi skal opleve den velbevarede, romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entré), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”.

Efter opholdet i kejservillaen serveres en let frokost, inden turen går videre mod Caltagirone, som er en af Siciliens berømte keramikbyer.

I Caltagirone har der gennem mange hundrede år været fremstillet den skønne farvestrålende sicilianske keramik. Overalt i den smukke gamle bjergby findes der beviser på byens lange tradition med keramik bl.a. den smukke keramiktrappe, som pryder bybilledet. Under vores ophold bliver der mulighed for at besøge keramikværksteder og måske blive fristet til indkøb af den skønne håndlavede keramik.

Piazza Armerina
Bikinipiger i Villa Romana
Caltagirone
Dag 6

Palermo – Monreale

Ingen rejse på Sicilien er fuldendt uden et besøg i Palermo, som er øens ubestridte hovedstad.
Vi krydser tværs over øen og fornemmer det lidt melankolske landskab, som vi også kender det fra Godfather-filmene og den skønne filmmusik.

Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den overdådige mosaikudsmykning fra Normannertiden. Derefter skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad. Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede, røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

Herefter er der tid på egen hånd til frokost - måske byens karakteristiske streetfood - og der er desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære - måske med et besøg på byens store farverige marked eller det berømte operahus - Teatro Massimo.

Efter at alle indtryk har rodfæstet sig på busturen tilbage fra Palermo, serveres sen aftensmad efter hjemkomsten på hotellet.

Dag 7

Catania - siciliansk barok

Catania er Siciliens næststørste by. Også Catania er en gammel græsk koloni, der imidlertid blev ødelagt under de voldsomme jordskælv og vulkanudbrud i 1600-tallet. Byen blev efterfølgende genopbygget i barok byggestil, hvorfor vi oplever det ene smukke, svulmende og imponerende barokke bygningsværk efter det andet, så den gamle bydel i dag har en fornem status af UNESCO-verdensarv.

Under opholdet i Catania bliver der også mulighed for et besøg på byens berømte fiskemarked.

Dag 8

Siracusa og hjemrejse

Vi tager afsked med Taormina og kører langs Kyklop-rivieraen frem mod den gamle græske koloni Siracusa. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. Her færdedes græske videnskabsmænd, filosoffer og digtere såsom Archimedes og Platon. Og det var også i Siracusa, at Santa Lucia forsøgte at udbrede kristendommen.

Vi starter med en byvandring på øen Ortigia og slutter turen på den skønne havnepromenade, hvor der er mulighed for frokost på egen hånd med udsigt over havet.

Godt mætte efter en god frokost fortsætter vi turen med et besøg i det spændende arkæologiske område (inkl. entré), der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier.

Efter besøget i det arkæologiske område er det tid til at lade alle indtrykkene fra de mange kulturer, som vi har mødt på vores Sicilianske eventyr, falde på plads inden vi sætter os godt til rette i flyet til Danmark.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Napoli og overfart til Sicilien
 • Dag 2 - Romersk kejservilla i Piazza Armerina og ankomst til Taormina
 • Dag 3 - Vulkanen Etna og Taormina
 • Dag 4 - Siracusa
 • Dag 5 - Godfather-tur og Messina
 • Dag 6 - Catania - siciliansk barok
 • Dag 7 - Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli
 • Dag 8 - Ankomst til Napoli - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sicilien Efter R 2023V2

Inkluderet i prisen

Fly København-Napoli t/r inkl. bagage

2 nætter i to-pers. indvendig kahyt på overfart Napoli-Parlermo t/r

5 nætter på Hotel Ipanema ved Taormina

7 x morgenmad

6 x frokost

5 x aftensmad

Alle udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat. Betales direkte på hotellet)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt med vindue t/r kr. 450

Enkeltværelse/-kahyt kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Napoli og overfart til Sicilien

Napoli

Ankomst til Napoli lufthavn allerede midt på formiddagen. Efter ankomsten begynder vores syditalienske eventyr med en interessant rundtur i vores egen bus, i den spændende, syditalienske by Napoli. Vi ser byens berømte seværdigheder og afslutter turen med en typisk napolitansk frokost på havnepromenaden. Efter frokost bliver der tid på egen hånd til at opleve stemningen byen, inden vi kører ned til havnen og går ombord på en af færgerne, som sejler mellem det italienske fastland og Sicilien.

Indkvartering i komfortable to-personers kahytter. Vi nyder udsejlingen gennem Napoli-bugten.

Dag 2

Romersk kejservilla i Piazza Armerina og ankomst til Taormina

Efter nattens sejlads ankommer vi tidligt om morgenen veludhvilede til Sicilien. Italiensk morgenmad – kaffe og croissant – ombord på skibet.

Vi sætter fod på siciliansk jord og starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur tværs over øen mod en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder. Vi skal opleve den velbevarede, romerske kejservilla i Piazza Armerina (inkl. entré), hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”.

Efter opholdet i kejservillaen serveres en let frokost, inden turen går videre mod Caltagirone, som er en af Siciliens berømte keramikbyer.

I Caltagirone har der gennem mange hundrede år været fremstillet den skønne farvestrålende sicilianske keramik. Overalt i den smukke gamle bjergby findes der beviser på byens lange tradition med keramik bl.a. den smukke keramiktrappe, som pryder bybilledet. Under vores ophold bliver der mulighed for at besøge keramikværksteder og måske blive fristet til indkøb af den skønne håndlavede keramik.

Vi sætter herefter kursen mod Taormina og indkvarteres på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning.

Piazza Armerina
Bikinipiger i Villa Romana
Caltagirone
Dag 3

Vulkanen Etna og Taormina

Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m., hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter.

Eftermiddagen dedikerer vi til afslapning i den maleriske by Taormina. Først arrangeres en kort byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg. Her kan man nyde udsigten over Middelhavet med vulkanen Etna i baggrunden. Et vue, som tryllebandt den tyske digter Goethe. Udsigten er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Dag 4

Siracusa

Dagens udflugt fører os langs Kyklop-rivieraen frem mod den gamle græske koloni Siracusa. Under den græske kolonisation overgik Siracusa selv Athen med sin storhed. Her færdedes græske videnskabsmænd, filosoffer og digtere såsom Archimedes og Platon. Og det var også i Siracusa, at Santa Lucia forsøgte at udbrede kristendommen.

Vi starter med en byvandring på øen Ortigia og slutter turen på den skønne havnepromenade, hvor der er mulighed for frokost på egen hånd med udsigt over havet.

Godt mætte efter en god frokost fortsætter vi turen med et besøg i det spændende arkæologiske område (inkl. entré), der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier.

Dag 5

Godfather-tur og Messina

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag.

Først på eftermiddagen fortsætter vi turen langs Messina-strædet mod Messina, hvorfra der er en skøn udsigt over mod det italienske fastland. Under opholdet i Messina bliver der mulighed for et besøg i byens smukke Normannerkirke og se det berømte klokkespil.

Dag 6

Catania - siciliansk barok

Catania er Siciliens næststørste by. Også Catania er en gammel græsk koloni, der imidlertid blev ødelagt under de voldsomme jordskælv og vulkanudbrud i 1600-tallet. Byen blev efterfølgende genopbygget i barok byggestil, hvorfor vi oplever det ene smukke, svulmende og imponerende barokke bygningsværk efter det andet, så den gamle bydel i dag har en fornem status af UNESCO-verdensarv.

Under opholdet i Catania bliver der også mulighed for et besøg på byens berømte fiskemarked.

Dag 7

Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli

Ingen rejse på Sicilien er fuldendt uden et besøg i Palermo, som er øens ubestridte hovedstad.

Efter morgenmaden krydser vi tværs over øen og fornemmer det lidt melankolske landskab, som vi også kender det fra Godfather-filmene og den skønne filmmusik.

Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den overdådige mosaikudsmykning fra Normannertiden. Derefter skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad.

Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede, røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien.

Herefter er der tid på egen hånd til frokost - måske byens karakteristiske streetfood - og der er desuden tid på egen hånd til at opleve denne bys specielle atmosfære - måske med et besøg på byens store farverige marked eller det berømte operahus - Teatro Massimo, inden vi om aftenen går om bord på færgen, som bringer os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten

Monreale
Normannerpaladset, Palermo
Domkirken i Palermo
Dag 8

Ankomst til Napoli - Hjemrejse

Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli, og efter italiensk morgenmad på færgen kører vi den sidste korte tur mod Napoli lufthavn for hjemrejse til Danmark – mætte af indtryk.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse