Taormina
Cefalú
Godfather-kulissen Savoca

Italien

Sicilien

Pris pr. person fra
kr. 8.495

Spændende og smuk kulturrejse for livsnydere med rigtig meget inkluderet i prisen. Vi bor på skønt beliggende hoteller og tager på spændende udflugter med vores kyndige rejseleder.

"Italien uden Sicilien efterlader intet billede i sjælen: Først her er nøglen til det hele". Sådan skrev den tyske digter Goethe i 1788 om det klassiske Sicilien. Og sådan er det fortsat. Øen er nøglen, som passer i det italienske nøglehul. Sicilien er ganske enkelt rejsemålet, hvor den besøgende kan få opfyldt så godt som alle ønsker om kultur, historie, natur og livsnydelse i et mildt Middelhavsklima.

Sicilien er Middelhavets største ø. På en rejse til Sicilien fornemmes virkelig historiens vingesus, idet øen, grundet sin strategiske beliggenhed, gennem tiderne har været mål for mange folkeslag, som ønskede herredømmet over området. Grækerne, romerne, araberne, normannerne, Frankrig og Spanien - alle har været her - og alle har sat hver deres specielle præg på øen. På vores rejse til Sicilien vil du møde en mangfoldighed af kultur uden lige - i et smukt og betagende landskab.

Se også vores store 15-dages rejse til Sicilien

Rejseplan

Vælg den rejseplan, du gerne vil se:

Fra KBH - 2 hoteller: Fly fra København med ophold på Hotel Ipanema & Hotel Cefalú Sea Palace 

Fra Sønderborg: Fly fra Sønderborg med ophold på Hotel Ipanema

Fra KBH - 2 hoteller
Fra Sønderborg

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Napoli og overfart til Sicilien
 • Dag 2 - Besøg på vulkanen Etna og ankomst til Taormina
 • Dag 3 - Udflugt til Siracusa
 • Dag 4 - Godfather-tur, byen Messina og ankomst til Cefalu
 • Dag 5 - Byvandring i Cefalù
 • Dag 6 - Udflugt til Piazza Armerina, Den Romerske Kejservilla
 • Dag 7 - Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli
 • Dag 8 - Ankomst til Napoli - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Sicilien AA 2019 Web

Inkluderet i prisen

Fly København-Napoli t/r inkl. bagage

2 nætter i to-pers. indvendig kahyt

2 nætter på Hotel Ipanema

3 nætter på Hotel Cefalù Sea Palace

7 x morgenmad

6 x frokost

5 x aftensmad

Alle udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat (p.t. Taormina €3,50 pr. person/nat og Cefalù €5 pr. person/nat. Betales direkte på hotellerne)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt med vindue t/r kr. 300

Enkeltværelse/-kahyt kr. 2.100

Fast plads i bussen kr. 150-250

Fast plads i flyet kr. 50-250

Dag 1

Ankomst til Napoli og overfart til Sicilien

Napoli

Ankomst til Napoli lufthavn allerede midt på formiddagen. Efter ankomsten begynder vores syditalienske eventyr med en interessant rundtur i vores egen bus, i den spændende, syditalienske by Napoli. Vi ser byens berømte seværdigheder og afslutter turen med en typisk napolitansk frokost på havnepromenaden. Efter frokost bliver der tid på egen hånd til at opleve stemningen byen, inden vi kører ned til havnen og går ombord på en af færgerne, som sejler mellem det italienske fastland og Sicilien. Indkvartering i komfortable to-personers kahytter. Vi nyder udsejlingen gennem Napoli-bugten.

Dag 2

Besøg på vulkanen Etna og ankomst til Taormina

Efter nattens sejlads ankommer vi tidligt om morgenen veludhvilede til Sicilien. Italiensk morgenmad – kaffe og croissant – ombord på skibet. Vi sætter fod på siciliansk jord, og starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur tværs over øen mod vulkanen Etna. Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m., hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter. Frokost ved Silvestri-kratrene.

Eftermiddagen er til afslapning i den maleriske by Taormina. Først arrangeres en kort byvandring, og der bliver efterfølgende mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg, hvor man kan nyde udsigten over Middelhavet og vulkanen Etna i baggrunden. Denne udsigt er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”. Indkvartering på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning.

Dag 3

Udflugt til Siracusa

Siracusa

Dagens udflugt fører os mod endnu et af rundrejsens højdepunkter – den gamle græske by Siracusa, som har en skøn beliggenhed ved havet. Her skal vi besøge det spændende arkæologiske område, der vidner om byens stolte fortid som en vigtig, græsk koloni. Vi skal se velbevarede bygningsværker fra tidligere tider bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier. Frokost på havnepromenaden.

Dag 4

Godfather-tur, byen Messina og ankomst til Cefalu

Efter morgenmaden forlader vi vores hotel på Siciliens østkyst. På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag.

Først på eftermiddagen fortsætter vi turen langs Messina Strædet mod Messina, hvorfra der er en skøn udsigt over mod det italienske fastland. Efter besøget i Messina fortsætter vi turen langs Siciliens nordkyst frem mod den skønne middelalderby Cefalù. Cefalù er den dag i dag en uspoleret, gammel by med hyggelige gader og stræder med maleriske huse og skønne udsigtspunkter. Indkvartering på et dejligt hotel på strandpromenaden, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav.

Dag 5

Byvandring i Cefalù

Cefalù

Cefalù ligger skønt direkte ned til Middelhavet, og man føler sig hensat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle gader og stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer – som de har gjort det i århundreder. På byvandringen besøger vi byens domkirke kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste. Frokost på en hyggelig restaurant. Om eftermiddagen tid på egen hånd til afslapning i maleriske Cefalù eller måske en spadseretur i den skønne natur omkring Cefalù.

Dag 6

Udflugt til Piazza Armerina, Den Romerske Kejservilla

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder, den velbevarede romerske kejservilla i Piazza Armerina, hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”. 

Efter opholdet i kejservillaen serveres frokost, inden turen går tilbage til Cefalù. Eftermiddagen er til egne oplevelser i Cefalù.

Piazza Armerina
Villa Romana Del Casale 2
Bikinipiger i Villa Romana
Dag 7

Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli

Om morgenen forlader vi hotellet og sætter kurs mod byen Palermo, som ligger smukt omkranset af bjerge ud mod Middelhavet. Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den fantastiske mosaikudsmykning. Derefter skal vi på en spændende byrundtur i Siciliens hovedstad. 

Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede, røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien. Herefter frokost og desuden tid på egen hånd, til at opleve denne bys specielle atmosfære – og måske et besøg på byens store marked – inden vi om aftenen går om bord på skibet, som bringer os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten.

Domkirken i Palermo Domkirken i Palermo
Dag 8

Ankomst til Napoli - Hjemrejse

Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli, og efter italiensk morgenmad på færgen kører vi den sidste korte tur mod Napoli lufthavn for hjemrejse til Danmark – mætte af indtryk.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Rom, bus til Napoli og overfart til Sicilien
 • Dag 2 - Byvandring i Cefalu, besøg i Messina og ankomst til Taormina
 • Dag 3 - Udflugt til vulkanen Etna og byvandring i Taormina
 • Dag 4 - Udflugt til Siracusa
 • Dag 5 - Udflugt til Piazza Armerina
 • Dag 6 - Godfather-tur
 • Dag 7 - Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli
 • Dag 8 - Ankomst til Napoli, besøg i Frascati og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Sicilien 1Hotel2018 Web

Inkluderet i prisen

Fly Sønderborg-Rom t/r inkl. bagage

2 overnatninger i to-personers indvendig kahyt

5 overnatninger på Hotel Ipanema

7 x morgenmad

6 x frokost

6 x aftensmad

Vinsmagning

Alle udflugter og entréer ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Drikkepenge

Turistskat (p.t. €3,50 pr. person/nat, som betales direkte på hotellet)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt med vindue t/r kr. 300

Enkeltværelse og -kahyt kr. 2.100

Fast plads i bussen kr. 150-250

Fast plads i flyet kr. 50-250

Mad ombord på flyet t/r inkl. 1 sodavand kr. 195

Dag 1

Ankomst til Rom, bus til Napoli og overfart til Sicilien

Napoli

Afrejse med formiddagsfly fra Sønderborg direkte til Rom. Efter ankomsten til Roms lufthavn først på eftermiddagen, sætter vi kurs sydover og kører en smuk tur langs Appeninerbjergene mod den syditalienske by Napoli. I Napoli serveres en typisk napolitansk menu på et pizzeria på havnepromenaden, hvorefter vi på en kort byrundtur i bus ser nogle af byens kendte seværdigheder, inden vi går ombord på en af færgerne, som sejler mellem det italienske fastland og Sicilien. Indkvartering i komfortable to-personers kahytter. Vi nyder udsejlingen gennem Napoli-bugten.

Dag 2

Byvandring i Cefalu, besøg i Messina og ankomst til Taormina

Efter nattens sejlads ankommer vi tidligt om morgenen veludhvilede til Sicilien. Italiensk morgenmad – kaffe og croissant – ombord på skibet. Vi sætter fod på siciliansk jord, og starter rundrejsen på Sicilien med en smuk tur langs Siciliens nordkyst frem mod den skønne middelalderby Cefalù. Cefalù ligger skønt direkte ned til Middelhavet, og man føler sig hensat flere hundrede år tilbage i tiden, når man går rundt i de smalle gader og stræder. Fiskerne trækker de kulørte fiskerbåde op på stranden og falbyder deres varer – som de har gjort det i flere hundrede år. På byvandringen besøger vi byens domkirke kendt for sine mosaikker, som regnes for nogle af Siciliens smukkeste.

Efter byvandringen bliver der tid på egen hånd til afslapning i maleriske Cefalù.  Frokost på en hyggelig restaurant. Om eftermiddagen fortsætter vi turen langs nordkysten mod Messina, hvorfra der er en skøn udsigt over mod det italienske fastland. Efter besøget i Messina fortsætter vi turen langs Siciliens østkyst mod Taormina. Indkvartering på et dejligt hotel i Taormina Mazzarò, hvorfra der er en smuk udsigt over det azurblå Middelhav og den smukke kyststrækning.

Dag 3

Udflugt til vulkanen Etna og byvandring i Taormina

Taormina 191244446 4 5
Taormina
Etna Adobestock 4 5

Etna er Europas højeste vulkan med en højde på godt 3.000 m. Gennem årtusinder har Etna været i udbrud – og er det stadig med jævne mellemrum. Næsten dagligt stiger røgen op fra den aktive vulkan. Vi skal på en storslået tur langs vulkanens sider gennem lavamarker op til nogle af Etnas sidekratre i en højde af ca. 1.900 m., hvor vi virkelig kan fornemme naturens enorme kræfter. Frokost ved Silvestri-kratrene. Eftermiddagen er til afslapning i den maleriske by Taormina. Der arrangeres først en kort byvandring, og der bliver mulighed for, på egen hånd, at aflægge det antikke teater et besøg, hvor man kan nyde udsigten over Middelhavet og vulkanen Etna i baggrunden. Denne udsigt er ikke uden grund blevet kaldt for ”Panoramaet par excellence”.

Dag 4

Udflugt til Siracusa

Siracusa Siracusa

Dagens udflugt fører os mod endnu et af rundrejsens højdepunkter – den gamle, græske by Sircusa, som har en skøn beliggenhed ved havet. Her skal vi besøge det spændende, arkæologiske område, der vidner om byens stolte fortid som en vigtig græsk koloni. 

Vi skal se velbevarede bygningsværker fra tidligere tider bl.a. det store græske teater, Dionysos ”øre” og rester af tidligere tiders tempelbyggerier. Frokosten nyder vi på havnepromenaden.

Dag 5

Udflugt til Piazza Armerina

Piazza Armerina

Efter morgenmaden går turen til en af Siciliens mest fantastiske seværdigheder, den velbevarede romerske kejservilla i Piazza Armerina, hvor vi bl.a. skal se de berømte mosaikker med ”bikinipigerne”. Efter opholdet i kejservillaen serveres frokost. Mætte af indtryk kører vi tilbage til Taormina.

Dag 6

Godfather-tur

På dagens tur skal vi gense nogle af de kendte scener fra Godfather filmene. Vi kører langs kystvejen frem mod Sant'Alessio Siculo, hvor vi påbegynder dagens bjergetape op mod den spændende by Savoca, som dannede kulisse i filmen The Godfather. Vi ser den berømte Bar Vitelli og følger den vej, som Michael Corleone og Apollonia gik på deres bryllupsdag.

Turen fortsætter til den maleriske, lille by Forza d’Agrò, som også dannede kulisse i den kendte filmtrilogi, idet det var herfra Vito Corleone flygtede til Amerika, skjult i en æselkærre. Eftermiddagen er til egne oplevelser i Taormina.

Dag 7

Byrundtur i Palermo med kirken Monreale – Overfart til Napoli

Om morgenen forlader vi hotellet og sætter kurs mod byen Palermo, som ligger smukt omkranset af bjerge ud mod Middelhavet. Palermo har tilnavnet ”Guldskålen” på grund af de mange appelsinlunde rundt om byen. Først oplever vi kirken i Monreale, som er kendt for den fantastiske mosaikudsmykning. Derefter skal vi på en spændende busrundtur i Siciliens hovedstad.

Vi ser bl.a. Normannerpaladset, den smukke domkirke og de særprægede, røde kupler i arabisk stil, hvilket vidner om arabernes herredømme over Sicilien. HErefter frokost og desuden tid på egen hånd, til at opleve denne bys specielle atmosfære – og måske et besøg på byens store marked – inden vi om aftenen går om bord på skibet, som bringer os tilbage til det italienske fastland i løbet af natten.

Domkirken i Palermo Domkirken i Palermo
Dag 8

Ankomst til Napoli, besøg i Frascati og hjemrejse

Vi ankommer tidligt om morgenen til Napoli. Efter italiensk morgenmad – kaffe og croissant – på færgen, sætter vi kurs nordover mod Castelli Romani, som oprindeligt var fæstninger i bjergene uden for Rom. Vi besøger en af disse gamle fæstningsbyer - den herlige, lille by Frascati, hvor vi afslutter rejsen på bedste italienske vis og smager på byens liflige hvidvin, og får serveret lette, lokale specialiteter på en typisk vincantina. Efter opholdet i Frascati kører vi til Roms lufthavn for hjemrejse til Danmark. 

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Andre interessante rejser

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse