Unst
Shetlands pony
Lerwick

Skotland

Shetlandsøerne - Det ukendte Skotland

Pris pr. person fra
kr. 19.995

På Shetlandsøerne optræder naturen i sin vildeste kjole! En fabelagtig skønhed venter i den storslåede, uspolerede og dramatiske natur. Nordatlantens 100 naturskønne øer er en anderledes del af Skotland – en legeplads og must-see for enhver eventyrlysten, der elsker dyrelivets oplevelser i en isoleret og autentisk verden. Mærk stilheden og den rene luft og lyt til fuglesang overalt. Ikke en rejse til verdens ende, men næsten!

Langt ude i Nordatlanten mellem Norge og Færøerne lever den gamle vikingeånd. Shetlandsøerne er et paradis for naturelskere – et eventyr på kanten af Storbritannien langt væk fra alfarvej og masseturisme.

Nordatlantens brølende bølger, dramatiske klipper, øde sandstrande, lyngklædte bjergskråninger, frygtindgydende viger og havfuglenes skrig. Spektakulære solopgange, arkæologiske skatte midt i et råt landskab med 1.450 km lange kyststrækninger.

Shetlandsøernes vildskab, storhed og det rå landskab hører til blandt det smukkeste i Skotland.

Her er livsglæde og en helt særlig gæstfrihed. Selvom klimaet er forholdsvis mildt på grund af Golfstrømmen, så kan vejret være vildt og barsk med voldsomme vinde og regn - MEN med Best Travel rejser vi naturligvis på den bedste årstid, hvor øerne viser sig fra deres bedste side. Det er lyst næsten døgnet rundt, og det føles som om, solen nægter at gå ned! 

Norske vikinger kom sejlede i langskibe til Shetlandsøerne og gik i land på øen Bressay. Minder fra den tid findes stadig i lokale dialekter, men ses også på gadenavne som Kong Haakon eller St. Olaf. Hvert år i januar afholdes en vikingefest, der kulminerer med afbrænding af et vikingeskib – en tradition, der går mere end 1.000 år tilbage i tiden.

I 875 blev Shetlandsøerne en del af det norske rige under vikingekongen Harald Hårfager. Kong Christian I, der var konge over både Norge og Danmark, overtog øerne ca. 600 år senere. I 1469 måtte han dog pantsatte øerne til Skotland som sikkerhed for sin datter Margretes medgift. Pantet blev aldrig indfriet, og rigsfællesskabet afstod endegyldigt Shetlandsøerne til den engelsk-skotske union i 1590. Indtil for et par hundreder år siden kunne man stadig høre dansk tale på øerne. I starten af 1970’erne fandt man store mængder olie - det sorte guld bragte velstand til øerne.

Der er uendelig mange grunde til at besøge Shetlandsøerne. Snoede veje fører gennem små isolerede landsbyer. De verdensberømte shetlandsponyer græsser i den storslåede natur. Brede horisonter og store himmelstrøg. En befolkning der er kendt for deres strikkede trøjer. Ferskvandssøer fyldt med laks – og så er Shetlandsøerne hjemsted for nogle af verdens største havfuglekolonier. Øgruppen strækker sig over 110 km fra nord til syd, og er sammenlagt lidt mindre end Lolland og Falster. På de 17 beboede øer bor der i alt ca. 23.000 mennesker. 

På denne enestående rejse oplever du ikke blot en bid af Shetlandsøerne, men kommer vidt omkring og kommer hjem med ultimative oplevelser i bagagen.

Tag med og mærk naturens vingesus på de nordlige øer!

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Kulturbyen Glasgow
  • Dag 2 - Byvandring og besøg på Mackintoshs berømte café
  • Dag 3 - Mackintoshs Hill House og natfærge til Shetlandsøerne
  • Dag 4 - Hovedbyen Lerwick og landsbyen Brae
  • Dag 5 - Scalloway og De Vestlige Øer
  • Dag 6 - Ekstraudflugt til fugleøen Noss m/sejltur og frokost
  • Dag 7 - Nordøerne Yell og Unst
  • Dag 8 - I vikingernes fodspor
  • Dag 9 - Mainlands nordvestlige del
  • Dag 10 - Lerwick og natsejlads mod Aberdeen
  • Dag 11 - Aberdeen
  • Dag 12 - Edinburgh og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Shetlands Erne Det Ukendte Skotland2024

Inkluderet i prisen

Fly til Edinburgh t/r inkl. bagage

Færgeoverfart Aberdeen-Lerwick t/r

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Skotland og på Shetlandsøerne

2 nætter i Glasgow (4-stjernet)

2 nætter på NorthLink Ferry i indvendig 4-køjeskahyt til 2 personer

6 nætter i Brae på Shetlandsøerne (4-stjernet)

1 nat i Aberdeen (4-stjernet)

11 x morgenmad

1 x afternoon tea i Willow Tea Room

2 x middag på færgen (3 retter)

6 x middag (3 retter)

1 x pubmiddag (2 retter)

1 x middag på Busta House (2 retter)

Udflugter iflg. program m/entré til:

  • Byrundtur og byvandring i Glasgow
  • Besøg i Hill House
  • Entré til Quendale Vandmølle og Crofthouse Museum
  • Entré til Jarlshof m/audioguide
  • Panoramatur i Aberdeen og Edinburgh

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse/udvendig 2-køjeskahyt som enebrug kr. 4.995

Dobbeltværelse/udvendig 2-køjeskahyt kr. 500

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Fugleøen Noss m/sejltur og let pubfrokost kr. 795

Dag 1

Kulturbyen Glasgow

Med fly direkte til Edinburgh og herfra videre i bus til Skotlands største by Glasgow. På skotsk hedder byen ”Glas cu” – det skønne sted. Byens gamle image som en nedslidt industriby er for længst ændret - ikke mindst efter byen i 1990 blev udpeget som europæisk kulturby. Glasgow er en sofistikeret by, som har udviklet sig til en af Storbritanniens mest spændende metropoler.

Engang tjente mange af byens borgere formuer på at sejle slaver fra Vestafrika til Amerika, og ved at bringe sukker og rom til Europa. Byen voksede betydeligt især, da Watts opfandt dampmaskinen – og Glasgow blev kendt som en af verdens førende værftsbyer. I dag er Glasgow spækket med museer, victorianske bygninger og parker – og flere verdensberømte kunstnere har sat sit præg på byen.

På byrundturen passerer vi nogle af kunstneren Alexander Thomsons (1817-1875) fantastiske bygninger. Thomson var en fremtrædende arkitekt, og pioner inden for bæredygtig byggeri. Han var inspireret af den antikke arkitektur i Grækenland, og han fik derfor tilnavnet ”Greek Thomson”, selv om han aldrig havde besøgt landet. Han designede en vifte af smukke villaer, rækkehuse og kirker, hvor kun St. Vincent Street kirken overlevede 2. Verdenskrig. Vi kører forbi kirken og Egyptian Halls i byens centrum, ligesom vi naturligvis skal forbi nogle af de super moderne bygninger langs Clyde-floden bl.a. det fantastiske konferencecenter, Clyde Auditorium, der på mange måder ligner Sydney Opera House.

Indkvartering 2 nætter på et moderne hotel i hjertet af byen. Vi byder velkommen med en 3-retters middag på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. Hvis du har lyst til en godnatdrink, kan vi anbefale Alexander Thomson Hotel, der er indrettet i Greek Thomson stil.

 

Obs. ved afrejse 26/7

Moxy Glasgow Merchant City hotel har meddelt os, at de ikke har mulighed for at modtage ovennævnte gruppe med ankomst den 26. juli, da de netop har besluttet at lukke hotellet i forbindelse med en større renovering. 

Selv om det næsten er en umulig opgave at finde alternativ overnatning i Glasgows højsæson med så kort varsel, glæder det os, at det lykkedes. De 2 nætter bliver nu i stedet på det helt nyåbnede ”The Social Hub Glasgow hotel”, som også er et moderne 4-stjernet hotel med fremragende beliggenhed

Social Hub Glasgow ****

Det helt nyåbnede, farverige og meget moderne hotel har en fantastisk beliggenhed i hjertet af Glasgow. Der er kun 500 m til George Square, 1 km til katedralen og 1,5 km til Willow Tea Room. Der er gode offentlige transportmidler tæt på hotellet – ligesom der er caféer og restauranter i nærheden. 

Faciliteter: Hotellet har fitnesscenter, bordtennis, elevator, bar og en smart restaurant.

Værelser: Alle de moderne værelser er udstyret med aircondition, gratis wifi, TV, elkedel, badeværelse med bruser, toilet og hårtørrer.

På rejsens 1. dag byder vi på et glas vin til middagen som kompensation for hotelændringen.

Dag 2

Byvandring og besøg på Mackintoshs berømte café

Efter en dejlig morgenmad tager vi på byvandring i Glasgow, hvor du hurtigt vil opdage, at byen er klædt i moderne designertøj. Butikker, atmosfærefyldte restauranter og barer er strøet rundt i hjertet af byen. Der er også tid på egen hånd til shopping i gågaden Buchanan Street – eller måske til et besøg i Kelvingrove Art Gallery & Museum, der rummer nogle af Storbritanniens fineste kunstsamlinger?

Glasgow er stolt af sin talentfulde arkitekt og designer Charles Rennie Mackintosh (1868-1928), der har præget en stor del af byen. På en særlig måde forener han jugendstil og japansk design. Han har designet alt lige fra bygninger, møbler, bestik og smykker. Han blev verdensberømt for sine firkantede stole med høj ryg og fine blomsterudskæringer. Om eftermiddagen nyder vi en lækker afternoon tea i det berømte Willow Tea Room, hvor alt er udført i Mackintoshs elegante stil. Sandwich, scones og kager - ren guf!

Dag 3

Mackintoshs Hill House og natfærge til Shetlandsøerne

Om formiddagen kører vi til Helensburgh, hvor vi besøger det berømte Hill House – huset, der blev et af Mackintoshs mesterværker. Uanset om du er interesseret i kunst eller ej, vil du helt sikkert forelske dig i kunstnerparret Mackintoshs moderne hus med imponerende møbeldesign.

Herefter sætter vi kursen mod Aberdeen, hvor vi (hvis tiden tillader det) har lidt tid på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen går ombord på NorthLink færgen og indkvarteres i vores kahytter. Om aftenen hygger vi os med middag på færgen og i løbet af natten sejles til Shetlandsøerne.

Dag 4

Hovedbyen Lerwick og landsbyen Brae

Fra dækket nyder vi tidligt om morgenen indsejlingen til Lerwick på hovedøen Mainland. Lerwick er Shetlandsøernes største by med ca. 7.600 indbyggere. Engang var byen mellemstation for de nordiske vikinger og en vigtig flådehavn for kontrollen med Nordatlanten. Lerwick blev populær for sildefiskeri og skibsbygning - og senere som øgruppens handelscentrum. I dag lever byen af fiskeri og forsyning til Nordsøens olieboreplatforme.

Efter morgenmad på færgen lægger vi til kaj og tager på en lille byrundtur. Vi passerer Fort Charlotte, hvorfra der er en storslået udsigt til både Bressay-øerne og fuglekolonien Noss - og lige i nærheden ligger byens smukke rådhus. Til fods mærker vi livet i den gamle bydel med smalle stræder og victorianske huse. Vi kommer gennem gågaden Commercial Street.

Ved havnefronten ser vi de gamle pakhuse ”The Lodberries”, der engang var berygtet som smuglerede med hemmelige underjordiske tunneller. I dag er de charmerende grå huse mest kendt fra den populære krimiserie ”Shetland”. Derefter er der tid på egen hånd i den hyggelige by. Måske frister et besøg på en restaurant eller en pub?

Vi ankommer til fiskerlandsbyen Brae, hvor vi skal bo de næste 6 nætter. Byen ligger 35 km nordvest for Lerwick, og er det perfekte udgangspunkt til øernes seværdigheder. Brae er gammelnordisk og betyder ”den brede landtange”. Brae voksede sammen med den nærliggende landsby Northbrae ved opførelsen af Sullom Voe olie terminal i 1970’eren. Landsbyen ligger for enden af en smal tange, og har ca. 680 indbyggere. Den charmerende landsby er kendt for sin egen vikingefest ”Up Hella Ae”, og tiltrækker hvert år besøgende, når nordlyset ses på himlen. Om aftenen nyder vi en 3-retters middag på hotellet.

Dag 5

Scalloway og De Vestlige Øer

Scalloway var Shetlandsøernes gamle hovedby, indtil Lerwick overtog rollen i starten af 1900-tallet. Byen domineres af Shetlandsøernes største slot, der blev opført ved tvangsarbejde i 1600-tallet af tyrannen Earl Patrick Stewart. I hans regeringstid blev han kaldt for ”Black Patie”, da han var afskyet af de fleste. Vi besøger de velbevarede slotsruiner med den store hal (hvor man havde tingmøder), det gamle køkken og det underjordiske fangehul.

Vi spadserer også gennem den maleriske by, der byder på flere spisesteder og butikker, selv om her kun bor 1.200 mennesker. Byens mest berømte indbygger var telegraf- og kommunikationsofficeren Walter Gray, fordi han modtog opkaldet fra verdens største skib Titanic, da den ramte et isbjerg den 15. april 1912. Hans rolle var at bevare radiokontakten til skibet så længe som muligt, før det gik ned.

Herefter venter en imponerende køretur på øerne Tondra, East- og West Burra, hvor vi kommer forbi idylliske huse og utallige udsigtspunkter. Vestkystens vilde natur er skønhed! Fascinerende og unikt - bidrager til ægte shetlandske landskaber med vilde blomster og vidunderlige strande. Vi slutter dagen med en 2-retters middag på en lokal pub, inden vi vender tilbage til hotellet.

Obs. ved afrejse 26/7

I forbindelse med udflugten til Scalloway er det for tiden ikke muligt at besøge slotsruinerne af Scalloway Castle, da det nu er lukket på grund af en større renovering. I stedet byder vi på kaffe/te og scones på en hyggelig café i byen.

Dag 6

Ekstraudflugt til fugleøen Noss m/sejltur og frokost

Hold dagen fri og udforsk området på en vandretur ved Brae. Vi kan dog stærkt anbefale at deltage i ekstraudflugten til fugleøen Noss, som er en naturoplevelse udover det sædvanlige. Om aftenen hygger vi os med en 3-retters middag på hotellet, mens vi deler dagens oplevelser med hinanden.

Ekstraudflugt: Fugleøen Noss m/sejltur og let pubfrokost
Fugleøen Noss er kun 3 km2 og kendt for sin spektakulære natur med klipper og et enestående fugleliv. Noss er kendt som et af Europas fineste dyrelivssteder, for her er tilgængeligheden betydelig bedre end andre steder i Norden - og her opleves fuglene på helt nært hold. Ikke uden grund er naturreservatet klassificeret som et beskyttet område, og er et sted af særlig videnskabelig interesse.

Med båd fra Lerwick sejler vi ind i hjertet af havfuglekolonierne, hvor vi har en formidabel udsigt fra havet til livet på klipperne. De tårnhøje klippeskyskrabere er beboet med omkring 150.000 ynglende havfugle. Enhver krog på klipperne er indtaget af fugle. En magisk oplevelse! Der er ekstra liv i højhuset om foråret og sommeren, når titusindvis af havfugle vender tilbage for at lægge æg. De lodrette afsatser er ideelle ynglepladser på de dramatiske klippehylder direkte ud mod havet. Samtidig jager fuglene deres bytte lige over vores hoveder. Vi mødes af en symfoni af fuglelyde i en verden, der aldrig sover.

Sejlturen er kåret som Storbritanniens bedste dyrelivsoplevelse i 2023. Udflugten varer 2-2½ time og udføres af erfarne fagfolk. Normalt er der plads til 12 personer i hver båd, så vi skal forvente at sejle i flere både på lidt forskellige tidspunkter. Vi nyder en tidlig eller sen pubfrokost i Lerwick afhængig af sejltiderne.

Medbring varmt tøj, vanter, godt fodtøj og en regnfrakke med hætte, så du er beskyttet af havfuglene, der flyver tæt på skibet. En kikkert er ligeledes en god idé at have med på turen.

Dag 7

Nordøerne Yell og Unst

I dag tager vi på en spændende heldagstur til de nordligste øer, der føles som verdens ende! Gæstfriheden er stor, man føler sig meget velkommen overalt.

YELL: Med færge sejler vi på 45 min. fra Toft til Ulstra på øen Yell - den største af de 2 nordlige øer. Det er som at træde ind i en helt anden verden - i en atmosfære af ødemark og isolation, selvom der bor ca. 1000 mennesker på den 27 km lange og 11 km brede ø. Det fleste tager næsten pusten fra enhver at se det smukke bølgende landskab med hårdføre shetlandsponyer, så snart man forlader færgen. Her findes klippelandskaber, et rigt fugle- og dyreliv, sandstrande, dramatiske udsigtspunkter og mange enkeltsporede veje. Øen er kendt for sine mange oddere, da her nærmest er en overflod af fisk og skaldyr. Sæler, hvaler og marsvin ses ofte i farvandet omkring øen.

Vi kigger ind hos The Shetland Gallery i Sellafirth – Storbritanniens nordligste kunstgalleri, hvor Shona og Alan Skinner har specialiseret sig i moderne shetlandskunst. Læg mærke til, hvordan det konstant skiftende lys har inspireret kunstnerne. En sjov oplevelse venter i Aywick-butikken, hvor man nærmest har alt! Her kan man komme ind efter morgenbrød, og komme ud igen med både træplanker og legetøj!

UNST: Med færge sejler vi på 30 min fra Gutcher til Belmont på øen Unst. Unsts ekstreme beliggenhed gør øen til Storbritanniens ultimative afslutning af Great North Road. Øen, der er 20 km lang og 8 km bred, tæller blandt en af Europas mest spektakulære på grund af sin barske og varierende natur. Unst har sit særlige præg med panorama-kystveje, ruiner fra fortiden, stenede ødemarker, frugtbare enge, søer, tørvemoser, smukke sandstrande og enestående flora og fauna. Også her optræder de elskede shetlandsponyer som små ambassadører for øgruppen. Gennem flere år har man her kombineret vind- og bølgeenergi. Projektet får EU-støtte og er en vigtig milesten i udviklingen af et grønt energisystem.

I Shetlandsøernes nordligste beboede by, Saxa Vord, gemmer man på en hemmelighed. Her findes gindestilleriet ”Shetland REEL Gin”. 4 personer havde passion for fremstilling af gin af topkvalitet, har fået succes, da deres gin nu sælges over store dele af verden. Vi besøger destilleriets butik, og får måske en lille smagsprøve?

Om aftenen slapper vi af med en 3-retters middags på hotellet.

Dag 8

I vikingernes fodspor

Vi kører til Mainlands sydlige del, hvor et hyggeligt besøg venter på Quendale Vandmølle. Den flot restaurerede mølle fra 1867 ligger i smukke landlige omgivelser. Vi ser en lille video om møllen, som har haft stor betydning for befolkningen. Herefter går turen videre til Crofthouse Museum, et gammelt stråtækt husmandssted, hvor vi får et glimt af shetlændernes liv på landet i midten af det 19. århundrede.

Glæd dig til at besøge Jarlshof der rangerer helt i top blandt Storbritanniens fornemme arkæologiske seværdigheder. Engang rev en voldsom storm ind i et lille forbjerg, og Jarlshof blev afsløret. Gennem 3.000 år har generationer fra både stenalderen og jernalderen samt vikinger boet her. At se vikingernes velbevarede langhuse, som de byggede ovenpå de stenede rester af gamle forhistoriske bosættelser er en stor oplevelse. Pludselig bliver vikingetiden lidt nærværende!

Vi kører videre helt ned til Mainlands sydspids, Sumburgh Head, som er et storslået naturreservat. Undervejs holder vi en kort pause med udsigt over en sandstrand, hvor mange sæler holder til. Ved Sumburgh Head ligger fyrtårnet på en høj klippe. Havstrømme fra Atlanterhavet og Nordsøen kombineret med tidevandet, giver gode betingelser for de mange havfugle på klipperne.

På turen tilbage til vores hotel stopper vi ved et udsigtspunkt, hvorfra vi kan se over til den ubeboede ø Mousa. Her ligger Skotlands bedst bevarede broch, som er et rundhus/tårn fra jernalderen. Mousa Broch menes at være bygget 300 år f.Kr. Den 13 meter høje broch står som et totem fra skotsk forhistorie, og optræder i de nordiske sagaer. Om aftenen nyder vi hotellets 3-retters middag.

Dag 9

Mainlands nordvestlige del

Hos Shetland Jewellery fremstilles sølvsmykker med traditionelle keltiske mønstre, men også mønstre fra vikingetiden. Vi besøger værkstedet i Weisdale, hvor der også er mulighed for at købe, hvis man har lyst!

Herefter venter et spændende besøg i den gamle fiskerlandsby Hillswick, hvor vi spiser en vegetarfrokost for egen regning på Shetlandsøernes ældste restaurant-café ”Da Böd” fra 1684. Caféen ejes af Jan – babysælernes gode ven. Hun behandler syge sæler, inden de igen sættes ud i det fri. Stedet drives ukommercielt, og overskuddet går til sælers overlevelse. Du bestemmer derfor selv prisen for din frokost. Caféen er tidligere blevet kåret som Skotlands bedste. Her er en særlig atmosfære af gammeldags hygge, og indretningen tager os tilbage i tiden.

Vi fortsætter helt mod vest til Eshaness-halvøen, hvor de barske klipper for alvor viser tænder. Her findes verdens højeste energikystlinje.

For 350-400 mio. år siden lå Shetlandsøerne nær Ækvator og havde tropisk klima. Her lå Eshaness-vulkanen, der for længst er uddød. De dramatiske klipper skærer igennem flanken af det, som var vulkanen. Klipperne afslører flere lag af lava og vulkansk aske.

Middag på det fornemme herregårdshotel ”Busta House”, hvis vi tør – for her gemmer man på øernes kendte spøgelseshistorie? Huset søn John ønskede at blive gift med sin kusine, men hans mor sagde, at hun så hellere ville se ham død ved sine fødder end gift med et familiemedlem. Efter en sejltur i en lille båd druknede John. Liget blev lagt foran moderens fødder og det siges, at hun døde af sorg. I dag strejfer hendes spøgelse stadig rundt på Busta House!!

 

Obs. ved afrejse 26/7

I den gamle fiskerlandsby Hillswick skulle vi have besøgt Shetlandsøernes ældste restaurant-café ”Da Böd”, hvor vegetarfrokosten skulle være for egen regning. I den sidste tid har caféen kun været åben på bestemte dage, da Jan ikke længere kunne klare både at være babysælernes gode ven og samtidig drive caféen, der nu desværre helt er lukket på ubestemt tid.

Selv om frokosten denne dag ikke er inkl. i rejsens pris, byder vi på en let frokost på en hyggelig lokal restaurant samt et besøg hos den familieejet virksomhed Jamieson’s of Shetland , som har specialiseret sig i uld fra de indfødte shetlandsfår i 5 generationer.

Dag 10

Lerwick og natsejlads mod Aberdeen

Slap af og nyd morgenmaden indtil kl. 11.00, hvor vi forlader hotellet og kører til Lerwick. Her kan du besøge Shetland Jewellerys butik eller måske kigge ind i en af de populære forretninger med Shetland-strik. Strik har haft en stor plads i øernes kultur. Strik var indtægtskilde for de fleste husstande, og der var strikfabrikker overalt. I dag er der kun få tilbage, som producerer autentisk shetland strik, og holder den gamle tradition i live.

Gå evt. en tur langs havnen og hyg dig med en frokost på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen siger farvel til Shetlandsøerne. Ombord på NorthLink færgen tildeles vi vores kahytter, og vi hygger os med middag på skibet. I løbet af natten sejler vi til Aberdeen.

Lerwick
Vikingeskibe
Lerwick
Striktoj
Dag 11

Aberdeen

Efter morgenmad på færgen lægger vi til kaj i Aberdeen, der er Storbritanniens 3. største by. Aberdeen er kendt for sine skønne parker, hvor der bl.a. vokser roser, tulipaner og liljer. Byen har mange gange vundet den eftertragtede pris ”Britain in Bloom”. Efter en dejlig panoramatur er der tid på egen hånd til frokost og til at gå på opdagelse i hovedstrøgene Union St. og King St.

Derefter fortsætter vi til vores lækre hotel med flot indendørs swimmingpool og fitnesscenter – det perfekte sted at slappe af efter eventyret på Shetlandsøerne. Om aftenen nyder vi en 3-retters middag på hotellet.

Dag 12

Edinburgh og hjemrejse

Om morgenen kører vi til Edinburgh - Skotlands elegante hovedstad. Byen oser af kultur og historie og er ikke uden grund opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Vi får et indtryk af byen på en flot panoramarundtur, hvor vi kører gennem den berømte shoppinggade Princes Street og forbi Palace of Holyroodhouse, der spiller en vigtig rolle som den officielle residens for Kong Charles III, når han besøger Skotland.

Det oser af stemning i den middelalderlige bydel Old Town med The Royal Miles snævre gyder med skæve huse – og ikke mindst den verdensberømte borg, Edinburgh Castle, der spejder ud over byen fra den højtliggende klippe. Turen går også ind i den mere end 200 år gamle bydel, New Town, hvor der findes fine eksempler på georgianske rækkehuse med smukke facader mod gaden.

Herefter er det tid til at forlade Skotland og flyve tilbage til Danmark.

Vi tager forbehold for aflysning eller ændring af færgeoverfarter i tilfælde af dårligt vejr på Shetlandsøerne samt evt. ændret rækkefølge i udflugtsprogrammet i tilfælde af ændret åbningstider af seværdigheder.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse