Porto
Aveiro
Fátima

Portugal

Portugisiske fristelser

Pris pr. person fra
kr. 10.495

Du vil boble af begejstring på denne rejse fyldt med highlights fra Portugals kendte og ukendte verden. BEST TRAVEL deler her vores passion for dette fantastiske land med dig. Oplev charmerende Curia, fjerntliggende bjerglandsbyer, pilgrimsbyen Fátima og bo i Porto, der i 2017 blev udnævnt til Europas bedste destination. Vi bor centralt i PORTO PÅ ET NYT 4-STJERNET HOTEL fuld af atmosfære. Ganske enkelt - en fristende rejse med dyrebare små øjeblikke af lykke.

Så er den her – rejsen fyldt med portugisiske fristelser! Mange af vores gæster fra den store rundrejse ”Essensen af Portugal” har ønsket flere rejser i det vidunderlige land, som ikke uden grund flere gange er kåret til Europas bedste rejseland. Det er stærkt vanedannende at besøge Portugal, mange vender tilbage igen og igen til den gæstfrie og livsglade befolkning, og kommer hjem med nye oplevelser i særklasse.   

De sidste par år har der i Portugal været fokus på de mange isolerede bjerglandsbyer, steder som for de fleste besøgende er ukendte – selv af portugiserne! Vi er i den grad blevet fristet af de mange autentiske oplevelser, der gemmer sig i bjergene, og hvor kun få danskere har været. I samarbejde med hoteldirektør Cristina Tocante fra vores populære kurhotel i Curia har vi skabt en ny fortryllende rundrejse. Glæd dig til at opleve Cristinas ynglingsby – den romantiske Aveiro, der har en særlig scenografisk beliggenhed med et netværk af maleriske kanaler og broer. Portugals svar på Venedig! Her findes mange eventyrlige huse bygget i Art Nouveau stil, og her sejler man i farverige moliceiros-både, der til forveksling ligner gondoler. Du kan også se frem til en romantisk aften med autentisk fadomusik- og sang, som ingen anden end Cristina kan arrangere i hotellets smukke udendørs omgivelser. Et besøg i Alianças Underjordiske Museum med kunstværker fra det meste af verden, udstillet i vingårdens lange vinkælder, kan ikke beskrives - det skal opleves. Her forenes passion for kunst og vin på den bedst tænkelige måde.

Hjertet af Porto har længe været klassificeret som et af UNESCOs Verdensarvssteder. Få byer i verden har en flod, der har spillet så stor en rolle som Dourofloden. Man kan ikke undgå at blive påvirket af byens særegne karakter og hyggelige atmosfære. Det er en sand fornøjelse at se de svulmende facader, ekstravagante barokkirker, flisesmykkede huse, stemningsfulde pladser, grønne parker og sporvogne. Imponerende bygninger stråler i deres gamle pragt til minde om den maritime fortid. En tur med moderne tuktuk giver os mulighed, for at komme op og ned ad stejle gyder, hvor man normalt ikke kommer. Du bliver aldrig træt af at stå ved Ribeira - Douroflodens bredder med de mange kulørte huse, der ligger som et amfiteater ned mod floden. Vi bor på et helt nyt og meget stemningsfuldt hotel, og har tid til at opleve byens sjæl. Her mærker man tydeligt, at landet engang var verdens største kolonirige, og at befolkningen nostalgisk holder fast ved fortidens storhed.

Nysgerrigheden pirres også i Fátima, der er et af verdens mest populære pilgrimsmål i den katolske verden. For kun 100 år siden var byen ukendt, men i dag rummer den én af verdens største helligdomme. Vidste du mon, at Esplanaden er dobbelt så stor som Peterspladsen i Rom? Vi får en lille smagsprøve og et glimt af stemningen, når vi vandrer de sidste 2 km af ruten – den allervigtigste strækning. 

Flot rejse med unikke oplevelser i en lokkende verden. Kom hjem med en totaloplevelse, der giver mening!

Portugisiske fristelser 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Velkommen til charmerende Curia
 • Dag 2 - Portugisiske fristelser i særklasse
 • Dag 3 - Den glemte landsby Aigra Nova & afslapning i Curia
 • Dag 4 - Begejstrende overraskelser i særklasse
 • Dag 5 - Portvinsbyen Porto & portvinssmagning
 • Dag 6 - Fridag i Porto eller ekstraudflugt langs Dourofloden
 • Dag 7 - Viseu og pilgrimsbyen Fátima
 • Dag 8 - Troneroselandsbyen Óbidos og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Portugisiske Fristelser 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Lissabon t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Portugal

3 nætter i Curia på charmerende 3-stjernet hotel

3 nætter i Porto på 4-stjernet hotel

1 nat i Fátima på 4-stjernet hotel

7 x morgenmad

1 x frokost

5 x aftensmad

1 x 3-retters middag inkl. drikkevarer (gælder kun 11/6)

Udflugter iflg. program:

 • Besøg på osteriet Dos Lobos
 • Entré til Ecomuseet i Aigra Nova
 • Entré til Alianças Underjordiske Museum m/1 glas mousserende vin
 • Sejltur i Aveiros moliceiros-både
 • Tuktuk sightseeing i Porto
 • Rundvisning på Real Companhia Velha
 • Portvinssmagning

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat i Porto i alt EUR 6 pr. person

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbelt- som eneværelse kr. 1.425

Fast plads i bussen kr. 150-250

Ekstraudflugt: Douroflodens portvinsrute m/båd & tog inkl. frokost kr. 845

Dag 1

Velkommen til charmerende Curia

Fly fra Danmark til Lissabon. Efter ankomst sættes kursen mod nord til den smukke kurby Curia, der er ukendt for de fleste turister. Siden romertiden har byens vandkvalitet været berømt for sine helbredende egenskaber. I dag kommer besøgende stadig på grund af kurvandet, men også for at få et pusterum fra den travle hverdag. Curias gigantiske træer, grønne parker, haver, blomster og rene luft giver en særlig følelse af frihed, hvor de eneste grænser kun er træernes grønne farver og den blå himmel.

Langs hotellets fornemme allé med gamle træer på begge sider af vejen og med den idylliske nærliggende sø, ankommer vi til vores charmerende hotel, hvor vi skal bo i 3 nætter. Inden middag på hotellet skal vi smage det berømte termiske vand i den gamle kurafdeling, der er bygget i Art Deco-stil. Det rene vand har et højt indhold af kemikalier og mineraler.

28/9: På grund af sen ankomst til hotellet er der ikke middag inkl. Smagning af det termiske vand foregår på rejsens 3. dag.

Dag 2

Portugisiske fristelser i særklasse

Under den lange periode med corona-nedlukning i det meste af verden, satte man i Portugal fokus på de fjerntliggende og isolerede landsbyer – steder, som i årevis har været overset og ukendt, selv for de fleste portugisere. En ny og bæredygtig verden er ved at vågne op i de skjulte bjerge. Små veje fører til denne autentiske del af Portugal, som de færreste vidste eksisterede. Glæd dig til en helt særlig dag fyldt med indholdsrige oplevelser - og alt godt for sanserne.

Vi kører ind i det naturskønne bjergområde Serra da Estrela (Stjernebjergene) med tætte skovklædte dale, floder og vandløb. Tæt på landsbyen Gramaços finder vi den lille idylliske gård ”Casa das Laranjeriras”, hvor vi besøger Patricia og Carlos. Gennem generationer har familien her fremstillet små mængder af honning, vin, olivenolie og den berømte Serra da Estrela ost, som er elsket af de fleste! Osten er så blød, at den næsten er flydende. Gårdens lille osteri ”Dos Lobos” fremstiller ca. 20 oste om dagen på gammeldags maner. Gedemælksostene sælges til de omkringliggende nabolandsbyer. Vi vises rundt på gården, og ser osteriets enkle produktion – ligesom vi naturligvis smager den lækre ost. Besøget er som en rejse tilbage i tiden.

Turen fortsætter til den pittoreske bjerglandsby Aldeia das Dez, der ligger på den nordlige skråning af Colcurinho-bjerget i ca. 500 meters højde - og med den smukt liggende Alvôco-flod i baggrunden. Byens charmerende huse er bygget af granit og høstakke. Aldeia das Dez var næsten total isoleret indtil 1899, hvor der endelig blev bygget en vej dertil. Indtil da var det et perfekt skjulested i de smalle kringlede gader. Landsbyens navn betyder ”landsby på 10”, og legenden fortæller, at 10 kvinder engang fandt en skat i en bjerghule. Kvinderne delte skatten med hinanden med løftet om, aldrig at afsløre skattens hemmelighed. Tid på egen hånd til at udforske landsbyens stejle gader til fods. Vi kan anbefale at holde pause på den hyggelige ”Quinta da Geia”, hvor man kan nyde en let frokost eller kaffe og kage på den smukt beliggende terrasse med fabelagtig udsigt over hele området. Det er svært ikke at blive tryllebundet af det majestætiske landskab og byen, hvor livet leves næsten som i gamle dage.

Efter en dejlig middag på hotellet venter endnu en særlig oplevelse. Udenfor i hotellets romantiske omgivelser skal vi lytte til Coimbras autentiske fadosang og –musik. De melankolske sange handler om ”saudade” – længslen efter det evigt tabte, ulykkelig kærlighed, smerte og fortvivlelse. Fadomusikken opstod i Lissabon, men mange foretrækker fadoens andet hjem, Coimbra, hvor det er mandlige universitetsstuderende, der optræder - oftest iført deres sorte kapper.

Dag 3

Den glemte landsby Aigra Nova & afslapning i Curia

Midt i et fredfyldt og smukt landskab finder vi den glemte landsby Aigra Nova med lave skiferbygninger og små gader. Landsbyen har i flere år været forladt, kun en gammel dame valgte at blive boende. I dag er befolkningen langsomt begyndt at vende tilbage fra storbyerne til det stille liv i naturen. Aktive naturmennesker forsøger ihærdigt at genskabe livet i de 4 landsbyer på Lousã-bjerget.

Vi besøger det lille ecomuseum, der på enkel vis fortæller om landsbyens tidligere barske vilkår i bjergene. Landsbyerne forvandles langsomt til landbrug med mere moderne redskaber, markedsdage er genindført og mange spændende aktiviteter arrangeres. Det smukke projekt har haft stor medieomtale i Portugal.

Som bekendt betyder den globale opvarmning, at klimaet i hele Sydeuropa bliver mere og mere tørt, og dermed skaber risiko for skovbrande. I årets varmeste måneder plages Portugal hvert år af voldsomme naturbrande. I Aigra Nova har vi mulighed for med blot få EUR - at være med til at plante nye træer. Vi hygger os med frokost i et af landsbyens gamle huse. Man bliver imponeret over det kæmpestore arbejde, der udføres her, for at bevare og beskytte naturen.

Tilbage i Curia tager vi om eftermiddagen med rejselederen på en afslappende og lille idyllisk gåtur rundt om søen, inden middagen på hotellet serveres. Curia ligger i vinområdet Bairrada, og har du lyst til vin, kan vi anbefale ”Luis Pato” til maden. Pato betyder and på portugisisk, og på flaskernes label er der altid afbildet en and.

Aigra Nova
Aigra Nova2
Aigra Nova3
Dag 4

Begejstrende overraskelser i særklasse

José Berardo er en berømt portugisisk kunstsamler og én af landets rigeste mænd. Gennem mange år har han samlet eventyrlige kunstværker fra det meste af verden, der dækker millioner af års kunsthistorie indenfor arkæologi, etnografi, mineralogi, palæontologi, keramiske fliser, dåser og indisk kultur.

I landsbyen Sangalhos besøger vi et af verdens smukkeste kunstmuseer, som er indrettet i en vingårds 1,5 km lange netværk af tunneler. Turen gennem Alianças Underjordiske Museum er en enestående oplevelse, som ikke kan beskrives med ord. Den ekstraordinære samling er på smukkeste vis udstillet mellem vinflasker og egetræsfade. Omfanget af vinproduktionen er også imponerende, de største egetræsfade kan rumme op til 17.000 liter. Berardo ønsker ikke at reklamere med museet, oplevelsen skal gå fra mund til mund. Efter den fantastiske rundtur i en perfekt harmoni af kunst, vin og passion -  byder vi på et glas mousserende vin.

Nu venter et spændende besøg i én af landets smukkeste byer, Aveiro – der også kaldes for Portugals Venedig. Den velstående by har et netværk af maleriske kanaler og broer, og her kan man sejle i de farverige moliceiros-både, der til forveksling ligner Venedigs gondoler. De traditionelle både blev tidligere brugt til tanghøst, men benyttes nu til kanalrundfarter. Den romantiske by siges - at være den lykkeligste by i Portugal. Vi tager på en times sejltur, hvor vi passerer mange af byens smukke huse, der er bygget i Art Nouveau stil – og vi hører om Aveiros tidligere saltproduktion, som engang har spillet en stor rolle, men nu er der kun få saltdamme tilbage. Efter sejlturen er der tid på egen hånd til at udforske byen, og måske finde en hyggelig frokostrestaurant. Du må ikke gå glip af byens berømte kage ”Ovos moles de Aveiro”, der er lavet af æg og sukker - formet som skaller.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Porto - portvinens hjemby, der ligger fortryllende ved Douroflodens udmunding. Glæd dig til at bo på det nyåbnede hotel, der ligger på Vila Nova da Gaia siden - sammen med alle portvinshusene. Et skønt hotel med en helt særlig stemning og en perfekt beliggenhed. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Afrejse 11/6: Glæd dig til at bo på det elegante hotel, der ligger på Vila Nova de Gaia siden - sammen med portvinshusene. Et dejligt hotel med panoramaudsigt fra hotellets restaurant på 10. etage. Om aftenen nyder vi middagen på hotellet.

Dag 5

Portvinsbyen Porto & portvinssmagning

Efter morgenmad kører vil med bus til hjertet af det historiske centrum, hvor vi med Portos elektriske tuktuk den næste time, skal ud på en anderledes byrundtur. Vi passerer nogle af byens største seværdigheder, og kommer gennem meget smalle gyder, op og ned ad stejle gader – til steder, man normalt ikke ville besøge - eller slet ikke kender til. Ind imellem føles det næsten som om, man kommer helt ind i befolkningens dagligstue! Det er en sjov oplevelse, og samtidig er turen miljøvenlig, komfortabel og ikke-støjende. Køretøjerne, med plads til 4 personer i hver bil, er opkaldt efter tuktuk’erne i Thailand, men tilpasset europæisk sikkerheds- og komfortkrav. Vi forføres af byens eventyrlige charme i de små gyder.

Porto er Portugals næststørste by. Broer, bygninger og lanterner har vogtet over Douro-floden i flere århundreder, og byens borgere har i den grad forstået at drive handel med portvin. Porto er landets nordlige hovedstad, hvor traditioner på flere måder adskiller sig fra livet i Lissabon. Med god grund er man stolte af sin by. Kirker, restauranter, museer og caféer ligger spredt rundt i byen, hvor man kan slappe af efter en tur i de stejle gader. Man fascineres igen og igen af husfacaderne, der mange steder er dekoreret med blåhvide fliser, der oprindeligt skulle beskytte husene mod fugt fra havet. Porto har i de senere år gennemgået større renoveringer, der har givet byen et nyt liv.

Efter tuktuk-turen er det tid til på egen hånd at opleve Porto til fods. Vi anbefaler et kik ind på banegården, hvor man kan se den fantastiske håndmalede flisekunst. Gå forbi børsen og den smukke San Francisco kirke, og fortsæt ned ad de smalle, stejle gyder til Ribeira, hvor de mange kulørte huse ligger som et amfiteater langs Douroflodens bredder. Tag måske et stille øjeblik, og nyd et glas portvin på én af de hyggelige restauranter. Indsnus stemningen og iagttag mågerne, der svæver udover floden.

Gå ikke glip af et besøg på den gamle ”Majestic Café” i gågaden. Caféens interiør er udsmykket med udskæringer af træ, spejle og lysekroner i Belle-Époque stil, og udnævnt som en af verdens 10 smukkeste caféer.

Om eftermiddagen tager vi tilbage over floden til portvinens hjem i Vila Nova de Gaia, hvor vi skal besøge Portugals ældste vinfirma, Real Companhia Velha, der blev grundlagt i 1756 af den portugisiske konge D. José I. Firmaet har en glorværdig fortid med en fabelagtig historie. Vi ser en lille film, der fortæller om hele processen fra vindrue til portvin, og hører om produktionen, som er en harmoni af gamle traditioner og ny teknologi. Vi oplever den historiske vinkælder, og tager på en rejse gennem tid med aromaer, farver og dufte. Portvinene sover tornerosesøvn i mange år i de velduftende træfade – indtil vinen har nået sit modningspunkt. (Medbring en varm trøje, det er køligt i vinkælderen).

Afrejse 11/6: Flot 3-retters middag på lokal restaurant inkl. velkomstdrink og drikkevarer til maden. Buskørsel til/fra restauranten er inkl.

Porto
Sporvogn i Porto
Porto
Dag 6

Fridag i Porto eller ekstraudflugt langs Dourofloden

Oplev Porto på egen hånd eller tag med på denne smukke heldagstur langs Dourofloden.

Ekstraudflugt: Douroflodens portvinsrute m/båd og tog inkl. frokost
Om morgenen kører vi med bus til Ribeira på den anden side af floden, hvorfra vi tager på et minikrydstogt.

Den gyldne Douroflod slynger sig gennem dybe slugter omgivet af terrasserede bjergskråninger med næsten endeløse vinmarker. Portugiserne har altid vidst det! Douroregionen hører til blandt de smukkeste steder på jorden. Dourofloden er som en lille dråbe af himlen. Glæd dig til en storslået sejltur langs Dourofloden, hvor scenen domineres af vingårde med omkringliggende vinmarker helt til vinbyen Régua. Undervejs hygger vi os med frokost ombord. Fra Régua venter en smuk 2 timers togtur tilbage til Porto, og fra stationen São Bento køres i bus tilbage til hotellet. Snyd ikke dig selv for at opleve denne UNESCO-listede pragt!

OBS 11/6 og 17/9: Turen starter med togturen og slutter med sejlturen.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 7

Viseu og pilgrimsbyen Fátima

I dag forlader vi Porto, og kører længere mod syd til den meget charmerende by Viseu, hvor der er mulighed for på egen hånd at gå rundt i den gamle bydel, der ligger på en bakketop med maleriske pladser og brostensbelagte gyder. Byens inspirerende atmosfære tiltrækker kunstnere fra hele landet, og Viseu er flere gange kåret som det bedste sted at bo i Portugal.

Vi sætter kursen mod Fátima, der hører til et af verdens mest populære pilgrimsmål. For blot 100 år siden var Fátima en ukendt by, men rummer i dag én af verdens største helligdomme. Hvert år fra maj til oktober kommer tusindvis på pilgrimsfærd den 12. og 13., hvor de mindes Jomfru Marias åbenbaringer. Uanset om man er troende eller ej, berøres man af stemningen, der hersker i den hyggelige lille by. Den katolske kirke har stor betydning i Portugal, og alle kender fortællingen om åbenbaringerne i Fátima.

Vi besøger det lille etnologiske museum i landsbyen Aljustrel, hvor de 3 hyrdebørn voksede op. Museet ligger i samme gade som børnenes hjem, og husene står stort set uændret som dengang miraklerne fandt sted i 1917. Det er et must at komme her, for at forstå hele Fátimas pilgrimsfærd. Herfra vandrer vi 2 km i et let terræn det sidste stykke ad den berømte pilgrimsvej ind til Fátima, hvor vi kommer gennem gaden Rua de Santó António til selve Esplanaden, der er dobbelt så stor som Peterspladsen i Rom. Her finder vi basilikaen med det høje tårn og Jomfru Maria statuen. På de hellige datoer er der optog med tændte honningduftende vokslys, stille korsang og knævandring hen over pladsen. Selv om vi ikke kommer på disse datoer - er der året rundt pilgrimme på pladsen, hvor også verdens 4. største kirke, Santíssima Trinadade med plads til 8.500 mennesker, kan besøges. Vi bor en enkelt nat i byen, og hygger os om aftenen med middag på hotellet.

Hotel Santa Maria: 11/6, 25/6, 29/8, 17/9, 18/10 og 26/10
Hotel São José: 28/9

Fortællingen om åbenbaringerne i Fátima
Den 13. maj 1917 vogtede de 3 hyrdebørn Lúcia, Francisco og Jacinta får. Pludselig viste Jomfru Maria sig for dem som en hvidklædt kvinde i et himmelsk lys med en rosenkrans i hænderne. Hændelsen gentog sig den 13. i de følgende 5 måneder. Hun var sendt fra Gud og kaldte børnene til bøn, for at få fred i verden. Hun havde 3 hemmeligheder, som hun bad børnene viderebringe. Sidste gang børnene så Jomfru Maria var der ifølge fortællingen over 70.000 mennesker tilstede. Kun hyrdebørnene kunne se hende, andre oplevede solen danse ganske særligt på himlen. Den 1. hemmelighed handlede om syndernes sjæle, den 2. om helvede - en profeti om 2. verdenskrigs start, og den 3. blev gemt i Vatikanet helt frem til år 2000, hvor hemmeligheden blev offentliggjort. Den handlede om et mord på en pave. Et attentatforsøg fandt sted mod pave Johannes Paul II på Peterspladsen i Rom i 1981. Paven overlevede skuddramaet, og kuglen der blev taget ud af ham, er fastgjort til Jomfru Maria figurens krone, som hvert år bæres ud på pladsen om natten mellem den 12. og 13. fra maj til oktober. I starten var den katolske kirke skeptisk over for hændelserne, men anerkendte åbenbaringerne i 1930. 2 af hyrdebørnene døde, mens de var små, men Lúcia levede som nonne til hun blev 98 år i 2005. Alle 3 ligger begravet i Fátimas basilika.

Dag 8

Troneroselandsbyen Óbidos og hjemrejse

Vi slutter rejsen med et fortryllende besøg gennem Óbidos’ eventyrlige centrum, der tælles blandt de mest maleriske og bedst velbevarede i Portugal. Det oser af idyl i labyrinten af brostensbelagte gader med hvidkalkede huse, dekoreret med streger i gule og blå farver. De fornemme huse er udsmykket med fliser og blomster, og ligger gemt i en charmerende verden bag den høje ringmur. 

Vi nyder livet i middelalderbyens romantiske gader. Selve hovedgaden Rua Direita er ofte temmelig velbesøgt, men så snart vi bevæger os lidt væk, mærker vi eventyrbyens magiske stemning. Der er tid på egen hånd til en gåtur på bymuren - og husk at smage den lokale kirsebærlikør med chokolade, inden vi fortsætter til Lissabon, for at flyve tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse