Sverige

Östergötland - Gøtakanalen

Pris pr. person fra
kr. 6.495

Flot 4-dages busrejse til Östergötland i Sverige - et naturskønt område, rigt på dansk-svenske historiske forbindelser. Östergötland ligger mellem den svenske østkyst og søen Vättern og dækker et areal på små 10.000 kvadratkilometer. Landskabet i området er meget afvekslende med store åbne vidder, et fantastisk øhav og skove, der synes endeløse.

Glæd jer til at opleve den svenske natur og det berømte Vadstena kloster og Vadstena slot ved søen Vättern. Vi sejler gennem sluser på Götakanalen på den smukke strækning fra Berg til Borensberg og slentrer en tur i ”Gamla Linköping”, som portrætterer svensk liv for 100 år siden. På hjemrejsedagen skal vi også have oplevelser, når vi besøger Sofiero Slot og slotsparken med tusindvis af blomstrende Rhododendron.

Den største by i regionen er universitetsbyen Linköping. Her bor vi centralt på Hotel Scandic Linköping City, ca. et kvarters gang fra domkirken og Linköping slot

Östergötland - Gøtakanalen

Rejseplan

  • Dag 1 - Jönköping - Linköping
  • Dag 2 - Vadstena - Ödeshög
  • Dag 3 - Sejltur på Götakanalen - Gamla Linköping Friluftsmuseum
  • Dag 4 - Sofiero - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Oestergoetland G Takanalen

Inkluderet i prisen

5-stjernet langtursbus inkl. gratis kaffe/the på ud- og hjemrejse

Færgeoverfart Helsingør-Helsingborg t/r

3 nætter på Scandic Linköping City***

3 x morgenmad på hotellet

3 x frokost

3 x aftensmad på hotellet

Alle udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder og lokalguider

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillings- og rejseforsikring

Drikkepenge

Øvrige drikkevarer

Eneværelse kr. 950

Dag 1

Jönköping - Linköping

Fra Danmark sætter vi kursen mod Sverige med overfart fra Helsingør til Helsingborg. Vi nyder en kop kaffe undervejs fra bussen.

Vores første ophold i Sverige bliver i Jönköping. Her venter os en god frokost på den hyggelige fiskerestaurant Pescadores. Herefter får vi en spændende rundvisning af en lokal guide i Tändsticksområdet. Der fortælles om et vigtigt stykke svensk industrihistorie. Her fremstilledes tændstikker, som skabte den store økonomiske fremgang i Jönköbing i midten af 1800 tallet. Vi hører om ’alt’ fra tændstik epokens barndom om fremstillingsteknik og om arbejdernes forhold. Al fremstilling foregik manuelt rundt om i de smålandske hjem, hvor kvinder og børn fremstillede tændstikæsker. For mange familier blev det den vigtigste indkomstkilde.

Efter rundvisningen fortsætter vi med bussen til Röttle nord for Jönköbing, hvor vi holder et lille stop med mulighed for kaffe fra bussen. Röttle er en idyllisk lille by fra 17- og 1800-tallet med røde træhuse.

Sidst på dagen tjekker vi ind på vores hotel i Linköping, som bliver vores base de næste 3 nætter. Vi slutter dagen af med aftensmad på hotellet.

Dag 2

Vadstena - Ödeshög

Efter morgenmaden kører vi med bussen til Vadstena ved Vätterns bred. Her får vi en guidet tur i byen, der i middelalderen spillede en væsentlig rolle i den politiske, kulturelle og religiøse udvikling i Norden. Det var her den helllige Birgitta fik sit religiøse kald, og oprettede en ny klosterorden, Birgittinerordenen. Klostret fik væsentlig religiøs indflydelse, også på dronning Margrethe I, og blev et af Europas kendte pilgrimsmål. Vi får en rundvisning i klosterkirken, hvor den hellige Birgittas relikvieskrin står.

Herefter vil der være mulighed for at anskaffe sig noget frokost.

Vi fortsætter dagens program med en guidet tur til Sveriges bedst bevarede renæssanceslot - Vadstena Slot, som kong Gustav Vasa lod opføre i det 16. århundrede. Dernæst kører vi mod syd, hvor vi stopper ved Rökstenen i Ödeshög - nok den mest mytiske runesten i Sverige og måske i hele verden.

Bussen fortsætter til Ellen Keys Strand for et kort besøg på et meget smukt sted ved Vättern. Ellen Key var svensk lærer og forfatter til bogen ’Barnets århundrede’. Hun var også knyttet til et netværk af fremtrædende kvindesagsforkæmpere, og aktivt involveret i kvindesagen i Sverige og Danmark. Ud på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet. Fælles aftensmad på hotellet.

Dag 3

Sejltur på Götakanalen - Gamla Linköping Friluftsmuseum

I dag kan vi se frem til en skøn sejltur på Götakanalen og opleve Bergs sluser. Götakanalen blev konstrueret i begyndelsen af 1800-tallet. Den forbinder søer og floder og udgør den vigtigste del af den 614 km. lange vandvej, som går fra Göteborg på vestkysten og gennem de store søer Vänern og Vättern til Söderköbing ved Østersøen. Vi kører med bussen til mødestedet, hvor vi går ombord på vores skib, som sejler os fra Berg til Borensberg.

Götakanalen kaldes også ofte ”Sveriges blå bælte”. Med M/S Wasa Lejon kommer vi til at opleve en af de smukkeste dele af Göta kanalen med imponerende sluser og et livligt landskab med huse og herregårde fra det 18. og 19. århundrede. Sejlturen tager ca. 4 timer og vi spiser frokost ombord inkl. kaffe. Vi står af ved Borensberg, hvor vores bus samler os op. Herfra kører vi tilbage mod Linköping og videre til ”Gamla Linköping”. Her går vi en lille tur i dette nostalgiske kvarter, som fungerer som et friluftsmuseum med en samling af huse, haver og butikker fra svensk liv for 100 år siden.

Vi kører herefter tilbage til vores hotel. Der er mulighed for at opleve byen lidt på egen hånd, inden vi nyder en fælles aftensmad.

Dag 4

Sofiero - Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet checker vi ud fra vores værelser. Vi forlader Linköping og drager mod Sofiero Slot og slotspark, der ligger smukt med udsigt over Øresund nord for Helsingborg. Sofiero blev opført 1864-65. Senere blev slottet udbygget i hollandsk renæssancestil til den størrelse, det har i dag. Slottet blev i 1905 skænket til Dronning Ingrids forældre, hvor især Dronning Ingrids mor - Prinsesse Margareta - lagde grunden til den smukke slotspark med blomster, damme, anlæg og bede. Slottet forblev kongens sommerbolig, og han testamenterede det til Helsingborg Kommune med krav om bevaring og at det skulle holdes åbent for offentligheden.

Vi besøger både slottet og parken. I maj blomstrer tusindvis af Rhododendron, og vi nyder dette farverige hav af blomster (OBS: Rhododendron blomstrer ikke på afrejsen i august). Vi starter besøget med frokost og derefter vil der være en guidet tur i parken. Der bliver også tid på egen hånd.

I løbet af eftermiddagen fortsætter hjemrejsen mod Danmark via Øresund, Helsingør-Helsingborg. Forventet hjemkomst først på aftenen.

Busopsamling 

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Slagelse Banegård 06.00 19.25
Ringsted Banegård 06.30 18.55
Ølby Station 07.00 18.25
Roskilde Station Syd         07.40 17.35
København 08.15 17.00
Helsingør Station 09.20 16.00

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse