Nytårsgalla på rådhuset
Nytårsgalla på rådhuset
Stephansdom

Østrig

Nytårsgalla i Wien

Pris pr. person fra
kr. 10.495

Vals ind i det nye år! Glæd dig til en flot 4-dages nytårsrejse til valsebyen Wien. Kunne du tænke dig at danse ind i det nye år til ”An der schönen blauen Donau” i et af Wiens mest imponerende pragtbygninger og ved midnat at nyde en fabelagtig udsigt over Wiens tage? Best Travel gør denne uforglemmelige og eksklusive oplevelse mulig.

Wiens Rådhus ligger midt i hjertet af byen og danner med sin flotte festsal nok den mest luksuriøse ramme omkring et typisk Wienerbal.  Det karakteristiske rådhustårn, som kan minde om en gotisk katedral, er lige så imponerende som den unikke atmosfære inde i bygningen. Aftenen afvikles i den store slotsagtige festsal, hvor man ikke kan andet end at komme i festlig stemning.

En lækker 4-retters middag serveres, og drikkevarerne er naturligvis inkluderet. Ifølge østrigsk tradition serveres der også en midnatssuppe (OBS: Billetter til gallaaften er ikke inkl. i prisen).

På ægte Wienerbal-maner er der sørget for såvel musikalsk samt kunstnerisk underholdning: Gallaaftenen åbnes ved det, der på østrigsk kaldes for ”Jungdamen og Jungherrenkomittee”, som er unge dansere fra en kendt Wiener danseskole. ”Wiener Hofball  Orkestret” sørger med klassiske valsetoner aftenen igennem for den rette Wienerstemning mens Live-Bandet ”M Spirits” i diskoteket i en af de tilstødende sale står for den mere livlige del på dansegulvet. Kendte internationale kunstnere garanterer en uforglemmelig Nytårsaften med et udvalg af danse- og sangunderholdning til de smukkeste Wiener operettemelodier. Fortryllet af Wiens traditionelle valsetoner hilses det nye år velkommen på dansegulvet i den store festsal.

Aftenen inkluderer en bordplads i festsalen, en 4-retters Gallamenu, velkomstdrink, hvidvin- og rødvin, øl, alkoholfrie drikke, mineralvand og 1 glas Sekt samt en klassisk Wiener Suppe med bagværk til midnat.

Har man ikke fået nok nytårsfejring til gallaften, kan det varmt anbefales at tage ud i nattelivet. For Wien danser! Nogle fejrer hele natten igennem for så at opleve den berømte Nytårskoncert live på storskærm. En festlig måde at komme ind i det nye år på.

Vi bor på det traditionsrige familiehotel Johann Strauss i ”4. Bezirk Freihausviertel” i kort afstand til alt det, der er spændende at se. Herfra er der 20 minutters gang til Mariahilferstrasse, som er byens længste gade og samtidig gågade med masser af fristende butikker. Den gamle kejserby er fyldt med smukke bygninger. Mest kendt er nok Hofburg og Stephansdom, som kan nås på lidt over en halv times gåtur. Har man ikke lyst til at gå så langt, kan man tage bus eller undergrundsbanen. Wien har et virkelig godt og sikkert transportsystem. Best Travel har derfor inkluderet en 3-dages billet til offentlig transport.  Derudover er der inkluderet bustransfer til og fra gallaften og transfer fra og til lufthavnen.

Når man er i Wien, kommer man ikke udenom en tur på Naschmarkt, der ligger et kvarters gang fra hotellet. Det, der engang startede som en losseplads, er i dag stedet hvor man kan fouragere og forkæle sig selv. Ordet ”Naschen” betyder egentlig at smage på eller spise slik. Små boder byder på alt muligt godt, og et udvalg af små listige steder indbyder til en frokostpause.

Typisk for Wien er også de såkaldte ”Beisl”, som er rustikke værtshusrestauranter fyldt med lokalkolorit. Enhver Wiener har sin yndlings Beisl. Her kan man nyde de egnstypiske retter som Wienerschnitzel og Apfelstrudel, hvilket vi naturligvis heller ikke lader gå næsen forbi. Når det er for tidligt at gå på Beisl bør man unde sig et besøg i et af de for Wien så typiske ”brune caféer” og få sig en ”Brauner”.

Denne rejse er ikke en konventionel storbyferie, men mere et møde med Wienerne. Best Travel ønsker allerede nu ”Ein Prosit Neujahr”!

OBS: Billetter til gallaaften er ikke inkl. i prisen

Nytårsgalla i Wien 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Direkte fly Wien – Naschmarkt - Beisl
  • Dag 2 - Wien sightseeing - Gallaaften
  • Dag 3 - Wien på egen hånd
  • Dag 4 - Wien på egen hånd og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Nytår i Wien med Best Travel - Hotel Johann Strauss

Inkluderet i prisen

Fly København-Wien inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport t/r til Wiens Rådhus

3-dages billet til offentlig transport

3 overnatninger på 4-stjernet hotel i centrum af Wien

3 x morgenmad

2 x middag

Udflugter iflg. program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Fast plads i bussen kr. 200-300

Billetter til gallaaften

  • Bordrække 4-6 (Kategori A) kr. 2.695

Dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 2.400

Dag 1

Direkte fly Wien – Naschmarkt - Beisl

Om morgenen forlader vi sammen med vores rejseleder København og flyver direkte til Wien, hvor vi med en komfortabel lokal bus køres direkte til hotellet. Værelserne er ikke klare endnu, men der er mulighed for at stille bagagen. Så vi fortsætter på 10 minutter til fods til Naschmarkt, hvor mere end 100 forskellige boder med frugt og grønt, delikatesser og meget andet skal udforskes. Frokost er denne dag ikke inkluderet, så man kan lade sig friste af det store udbud på Naschmarkt.

Man kan også gå en tur på Mariahilferstrasse, som svarer til ”Strøget” i Wien, hvor butikkerne godt kan lokke de købeglade. Der bliver tid til at slappe af på de dejlige værelser, inden vi spadserer til en typisk Wiener Beisl, hvor vi indtager aftensmaden. Hvad ville Wien være uden en ægte Wienerschnitzel! Efter et måltid sådan et sted er det altid rart at komme ud og røre sig.

Naschmarkt
Naschmarkt
Wienerschnitzel
Dag 2

Wien sightseeing - Gallaaften

Efter den lækre morgenmadsbuffet tager rejselederen gruppen ud på en opdagelsestur gennem Wien til fods og med det offentlige. Den indre ringvej, som omslutter bykernen, er fyldt med pragtbygninger. Med sporvognen køres forbi C.F. Hansens parlamentsbygning, rådhuset, børsen, Musikverein og mange andre. Herefter bevæger vi os på gåben ind i centrum forbi Stephansplatz med den flotte domkirke og Hofburg. Frokost er denne dag igen på egen hånd. Besøg eventuelt en af de typiske kælderrestauranter i centrum. Men pas på, portionerne plejer ikke at være små i Wien. Hjem kan man passende tage undergrundsbanen eller bussen.

Parlamentet i Wien
Stephansdom
Hofburg

Kl. 18:15 står bussen klar til afgang til rådhuset. Så det er bare at tage gallatøjet på – bemærk at der er dresscode (pligt) -  kridte danseskoene og tage plads i bussen. En fejende flot aften venter. Når vi er kommet godt ind i det nye år, vil bussen igen stå klar kl. 02:00 når ballet slutter. Hører man ikke til natteravnene, vil der være mulighed for at tage taxa.

Gallaaftenens program:

18:30 Ankomst og velkomstdrink
19:30 Galla Dinner med 4 retter
21:30 Gallaåbningen i Festsalen
22:00 DJ Diskothek i Nordfløjen
23:30 Underholdnings-show – die bedste Wiener Operetter
00:00 Midnatsvals og traditionel natmad
00:45 Speciel Show Act
02:30 Ballet slutter

*DRESSCODE: Lang festkjole, smoking/sort jakkesæt!

Dag 3

Wien på egen hånd

Hundertwasser-huset, Wien

Mon ikke nogen vil sove længe. Der venter en lækker morgenbuffet fra kl. 08:00 – 10:30, og har man ikke fået nok wienervals, så vises den traditionelle nytårskoncert med Wiener Philharmoniker i Musikverein på TV fra kl. 11:15. Der er ikke planlagt noget for dagen, så der er frit slag at gå på opdagelse i Wien. Bemærk, at mange steder tager sig en velfortjent hviledag den dag. Aftensmaden serveres på hotellets restaurant.

Dag 4

Wien på egen hånd og hjemrejse

I dag kan man opleve Wien på en hverdag med alt det der hører til. Flyet går først om aftenen, så der er god tid til at besøge de steder, man gerne vil fordybe sig i. Rejselederen er gerne behjælpelig. Kl. 18:30 hentes vi med bussen og køres til lufthavnen. Ankomst i København sent på aftenen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse