Reine
Nordkap
Porsangerfjorden

Norge

Nordkap og Lofoten

Pris pr. person fra
kr. 16.995

Få en oplevelse for livet - tag med til Nordkap og stå ved globussen, som er Nordkaps vartegn i midnatssolens skær. Rejsen nordpå gennem Sverige og Finland og sydpå gennem de åndeløst smukke norske fjordlandskaber er en del af oplevelsen og hver dag bringer nye betagende naturoplevelser.

Nordkapklippen er det nordligste punkt på det europæiske fastland. Nordkap deler breddegrad - 71 grader nord - med både Sibirien og det nordligste Alaska, men på grund af Golfstrømmen er Nordkap heldigvis velsignet med et væsentligt mildere klima. Nordkap drager besøgende med den ekstreme beliggenhed på kanten af kontinentet, de 300 meter høje, lodrette klippevægge og den endeløse udsigt over Barentshavet. Her fornemmer man virkelig evigheden og naturens fænomenale magi.

Turen til Nordkap tager vi via Sverige med tid til at opleve Stockholm inden vi fortsætter med natfærge til den finske hovedstad Helsinki og videre nordpå gennem de smukke finske landskaber med blanke søer, dybe skove og spændende oplevelser undervejs. Vi besøger bl.a. arkitekten Alvar Altos by Jyväskyla, Rovaniemi med Arktikum- museet og Julemandens landsby.  Vi krydser grænsen til Norge ved samernes hovedstad Karasjok, som vi besøger inden vi fortsætter langs den store fjord Porsangeren og ankommer til Magerøya, hvis yderste spids er Nordkap-klippen. Vi har to aftner på Nordkap-klippen og udforsker også øens landskaber med vilde blomster, græssende rensdyr og stemningsfulde små fiskerlejer inden vi sætter kursen mod syd. Hjemrejsen går bl.a. via Alta, kendt for Nordlyskatedralen, og Tromsø med Ishavskatedralen samt øgrupperne Vesterålen og Lofoten, som byder på ubeskriveligt smukke udsigter over dybe fjorde og høje fjelde med evig sne på toppen, heriblandt det verdensberømte panorama over landsbyen Reine.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Til Stockholm
 • Dag 2 - Stockholm - Natsejlads til Helsinki
 • Dag 3 - Helsinki - Søhøjlandet - Jyväskyla
 • Dag 4 - Oulu - Rovaniemi
 • Dag 5 - Arktikum - Polarcirklen - Saariselka
 • Dag 6 - Karasjok - Sapmi - Magerøya - Nordkap
 • Dag 7 - Magerøya - Skarsvåg - Gjesvær - Nordkap
 • Dag 8 - Finnmarksvidden - Alta
 • Dag 9 - Lyngen-fjorden - Tromsø
 • Dag 10 - Vesterålen - Lofoten
 • Dag 11 - Lofoten - Bodø
 • Dag 12 - Saltfjeldet - Mosjøen
 • Dag 13 - Namdalen - Nidaros-domkirken - Oppdal
 • Dag 14 - Dovrefjeldet - Gudbrandsdalen - Oslo
 • Dag 15 - Ankomst til København
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Nordkap Lofoten 2019

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus

Gratis kaffe samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

1 nat i indvendig kahyt på Tallink-Silja Line Stockholm-Helsinki med aften- og morgenbuffet inkl. drikkevarer

1 x formiddagskaffe med kage (dag 4)

12 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller inkl. morgen- og aftensmad

1 nat i indvendig kahyt på DFDS Oslo-København med aftenbuffet inkl. 1 gl. vin/øl og morgenbuffet

Udflugter ifølge program ekskl. entreer

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Entreer - beregn ca. SEK 100, €30 og NOK 500

Kahyt med vindue (for begge sejladser) kr. 400

Enkeltværelse/kahyt kr. 5.000

Enkeltværelse + kahyt med vindue (for begge sejladser) kr. 5.400

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Til Stockholm

Efter endt opsamling sejler vi fra Helsingør til Helsingborg og begiver vi os op gennem Sverige mod Stockholm. Undervejs kører vi langs bredderne af landets næststørste sø Vättern og passerer de maleriske ruiner af slottet Brahehus. I Stockholm checker vi ind på på vores hotel og spiser aftensmad. Efter aftensmaden kan de, der har lyst tage en lille spadseretur og nyde den flotte by og måske lægge vejen forbi Oluf Palmes gravplads. 

Vi bor centralt på Clarion Hotel Amaranten.

Dag 2

Stockholm - Natsejlads til Helsinki

Stockholm Stockholm

Først på dagen er der mulighed for at at besøge Stockholms Stadshus (entré ca. 80 SEK), som er et af Sveriges mest berømte bygningsværker. Det er arkitektonisk fantasi på højt plan og et kunstværk i sig selv. Vi får en rundvisning, der giver os et indblik i bygningens historie og bl.a. fører os gennem den gyldne sal og den store sal, hvor Nobelprisfesten afholdes hvert år.Herefter byder dagens program på en lille rundtur gennem byens centrum med bus og slutter af ved kongeslottet og Gamla Stan, hvor vi har god til at opleve de smalle stræder og gyder, den flotte Storkyrkan og måske nyde en frokost på det historiske Stortorget.

Sidst på eftermiddagen går vi ombord på Tallink-Silja Lines flotte krydstogtsfærge til Helsinki og bliver indkvarteret i vores kahytter. Vi kan se frem til en stor naturoplevelse, når den store færge kringler sig vej gennem skærgårdens labyrint af øer. Vi nyder skibets flotte aftenbuffet inkl. vin/øl/vand ombord og bagefter er der underholdning, dans og musik.

Dag 3

Helsinki - Søhøjlandet - Jyväskyla

Efter en lækker morgenbuffet ombord anløber vi Helsinki og vi ser nærmere på hovedstadens største seværdigheder: Sibeliusmonumentet, Tempelkirken (entré 4 EUR), der er sprængt ind i klipperne, Domkirken og senatstorvet. Herefter er der tid til at promenere på Esplanaden og se nærmere på byen på egen hånd, inden vi over middag sætter kursen mod det finske søhøjland. 

Vi skal overnatte på Scandic Laajauori i Jyväskyla, hvor den kendte arkitekt Alvar Alto trådte sine barnesko. Byen rummer mange af hans bygningsværker og efter aftensmaden på hotellet tager vi en lille spadseretur, som kan rundes af med en flot udsigt over søerne fra toppen af byens vandtårn.

Helsinki
Helsinki
Jyvâskyla
Dag 4

Oulu - Rovaniemi

Oulu Oulu

Dagens første oplevelse er et besøg ved kroen Vaskikello, der er kendt for verdens største private samling af klokker! Vi ser nærmere på klokkerne og nyder en kop formiddagskaffe med kage til (inkl.). I Oulu holder vi frokostpause ved den gamle havn, hvor cafeer i de gamle pakhuse og byens over hundrede år gamle markedshal lokker med lokale specialiteter. 

Dagens mål er Rovaniemi, der ligger ved Polarcirklen og her har vi rejsens første mulighed for at opleve midnatssolen. Vi overnatter og spiser aftensmad på Scandic Pohjanhovi på turen med afrejse 31. maj 2021, mens vi på turen med afrejse 15. juni 2021 overnatter og spiser aftensmad på Sokos Hotel Vaakuna.

Dag 5

Arktikum - Polarcirklen - Saariselka

I Roviemi ligger det spændende museum Arktikum (entré ca. €10), tegnet af den danske arkitekt Claus Bonderup. Museet giver et spændende indblik i naturen og historien i de arktiske egne, som vi de næste mange dage vil opleve på nærmeste hold. Vi fortsætter turen mod nord og holder pause ved Polarcirklen og Julemandens Landsby. I Sodankyla ser vi Laplands ældste kirke, en charmerende lille trækirke. I Urho Kekkkonens Nationalpark er der mulighed for at gå en dejlig tur hvis vejret tillader det. Dagens sidste stop er Lapland Hotel Riekonlinna i fjeldbyen Saariselka, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

Dag 6

Karasjok - Sapmi - Magerøya - Nordkap

Langs Inari-søens bredder når vi den norske grænse og byen Karasjok, der er samernes hovedstad i Norge. Her kan vi besøge den samiske oplevelsespark Sapmi (entré 160 NOK), der er kendt for sit ”Magiske Teater”, der med moderne teknologi fortæller os historien om samernes traditionelle naturreligion og livssyn. Efterfølgende er der tid til at se parkens lille frilandsmuseum. På vejen videre mod Nordkap følger vi den store fjord Porsangeren og når frem til øen Magerøya, hvis yderste spids er Nordkapklippen. Vi har to nætter på øen og dermed også to aftener på Nordkap. Vi checker ind på vores hotel (Scandic Honningsvåg el. Nordkapp). 

Denne første aften på Europas yderste spids spiser vi aftensmad på Nordkapklippen med udsigt over Barentshavet. Efterfølgende er der god tid til at opleve naturen, udsigten og Nordkaphallens mange udstillinger samt den se den smukke film om klippen og øen. Vi bliver selvfølgelig på klippen til over midnat, så vi har mulighed for at opleve det magiske tidspunkt, hvor solen vender og begynder at stige op igen. Roen og lyset er helt specielt og det oplever vi også på turen tilbage til hotellet, hvor renerne går mellem sne, søer, fjorde og fjelde og den nye dags lys.  

Karasjok
Honningsvåg
Nordkap
Dag 7

Magerøya - Skarsvåg - Gjesvær - Nordkap

Skarsvaag Skarsvaag

Der bliver tid til at sove længe og måske tage en lille slentretur om formiddagen og nyde omgivelserne. Sidst på formiddagen tager vi på en rundtur på Magerøya, der bl.a. fører os til det lille Galleri ”Østen for Solen” (fri entré) og til verdens nordligste fiskerleje Skarsvåg, hvor der er mulighed for en vandretur til klippeformationen ”Kirkeporten”. Turen tager ca. en halv time hver vej. Alternativt kan man besøge det lille julehus i Skarvåg. I fiskerlejet Gjesvær kan vi se ud over verdens nordligste skærgård og her er der mulighed for at komme på sejltur (ca. 800 NOK) til fuglefjeldet Stappan, hvor millioner af havfugle yngler - en helt enestående naturoplevelse. Om aftenen spiser vi aftensmad på hotellet, hvorefter vi tager til Nordkapklippen igen og således har endnu en mulighed for at opleve midnatssolen fra den mere end 300 meter høje, lodrette klippe, der rejser sig over havet.  

Dag 8

Finnmarksvidden - Alta

Vi forlader Magerøya og foran os venter verdens smukkeste natur langs den norske kyst. Dagens rute fører os over Finnmarksvidden til nordlysbyen Alta, hvortil vi ankommer ved middagstid. Her bor vi på det flotte Hotel Scandic Alta lige overfor den smukke Nordlyskatedral, som danske arkitekter har været med til at udforme og som er udsmykket af Peter Brandes. 

Efter en pause til frokost er der mulighed for at se katedralen på egen hånd (entré 50 NOK for kirken/150 NOK for kirken og nordlysattraktionen). Efter check-in på hotellet tilbyder vi også en spændende omvisning i Nordeuropas største helleristningsfelt ved Alta Museum (entré ca. 100 NOK). Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 9

Lyngen-fjorden - Tromsø

Tromsø Tromsø

Det ene storslåede panorama afløser det andet på vores vej langs kysten. Her rejser sneklædte fjelde sig direkte op fra de dybe fjorde mens renerne langsomt vandrer omkring på skråningerne. Vi tager os god tid til at nyde landskabet og gør også holdt ved en samisk boplads, hvor der er mulighed for bl.a. at købe rensdyrskind. Med færge krydser vi den store, rolige fjord Lyngen, der skærmes for vestenvinden af næsten to kilometer høje fjelde med evig sne og is på toppen. 

Midt i denne verden af fjelde og fjorde når vi frem til Nordnorges største by Tromsø, hvor vi starter med et besøg i den berømte Ishavskatedral (entré 50 NOK). Vi bor centralt på Scandic Grand Tromsø, så vi får god tid til at opleve den hyggelige by med dens mange træhuse, livlige gågade og aktive havnemiljø. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 10

Vesterålen - Lofoten

Forude venter øgrupperne Vesterålen og Lofoten, hvor den norske fjeldverden smelter sammen med Atlanterhavet. Vejen mod øerne fører os langs Ofotfjorden, hvor nogle af de vigtigste kampe om Norge stod under anden verdenskrig. Ved ser flere af mindesmærkerne langs fjorden og rejselederen vil selvfølgelig berette om den dramatiske og triste historie. Inden vi forlader fastlandet holder vi dagens frokostpause ved Tjelsund, hvor vi også har udsigt til den store hængebro, som fører os videre ud mod øernes særprægede natur. 

Ad imponerende vejanlæg og langs forrevne kyster, sandstrande og turkisblåt vand når vi frem til Svolvær, som er den største by på Lofoten. Her checker vi ind på Thon Hotel Lofoten (på turen med afrejse 28. maj 2021) eller Thon Hotel Svolvær (på turen med afrejse 15. juni 2021). Der er tid til at se sig om i den hyggelige by og måske besøge det spændende Krigsminde-museum inden vi spiser aftensmad på hotellet.

Tjelsund
Svolvær
Svolvær
Dag 11

Lofoten - Bodø

Lofoten Lofoten

Vi skal selvfølgelig opleve hele Lofoten og sætter kursen mod den sydligste spids af de store øer, der er bundet sammen med flotte broer og tunneller. Udsigten er ubeskrivelig og for hvert et sving åbner der sig nye panoramaer. Vi har god tid og holder selvfølgelig ved de flotteste udsigtspunkter undervejs og ser selvfølgelig også det betagende Reine-panorama, som er et af Norges mest fotograferede motiver. Længst mod syd på øen Moskenesøy finder vi det lille fredede fiskerleje Å, hvor vi kan få en rundvisning (70 NOK) og høre om livet på øerne helt frem til vores dage. Her kan det lokale bageri, som bruger de originale gamle opskrifter, helt sikkert også friste med lidt godt… Fra Å går ingen veje videre og vi tager derfor færgen tilbage til fastlandet og overnatter på Scandic Bodø, hvor vi efter middagen på hotellet har endnu en chance for at se midnatssolen - måske fra en af byens flotte udsigtsbarer?

Dag 12

Saltfjeldet - Mosjøen

Saltstraumen Saltstraumen

Tæt på Bodø løber Saltfjorden ud i havet gennem det smalle stræde Saltstraumen, hvor verdens stærkeste tidevandstrøm passerer gennem. Her tager vi os god tid til at opleve naturens kræfter inden vi ad flotte fjeldveje krydser Saltfjeldet og gør holdt ved Polarcirklen. Er vejret godt tager vi også den gamle vej over Korg-fjeldet, hvor vi kan se ud over områdets himmelstræbende fjeldtinder. 

I den hyggelige by Mosjøen checker vi ind på Fru Haugans Hotel og spiser aftensmad. Har man lyst til at strække benene efter middagen kan man spadsere ind til Sjøgate, der har Nordnorges bedst bevarede træhusbebyggelse og en helt speciel stemning, hvor tiden næsten er sat i stå.

Dag 13

Namdalen - Nidaros-domkirken - Oppdal

Nidaros-domkirken, Trondheim Nidaros-domkirken, Trondheim

Syd for Mosjøen ser vi den brusende foss Laksfors inden vi fortsætter mellem fjelde og langs indsøer til Harran i Namdalen. Her holder vi frokostpause ved Fiskumfossen, hvor op til 1 million liter vand kan passere i sekundet. Selvfølgelig ligger der her også et vandkraftværk og en laksetrappe, som vi ser nærmere på. I Trondheim tager vi et stop ved Norges nationalhelligdom Nidaros-domkirken inden vi når frem til Oppdal, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på Quality Hotel Skifer - vores sidste overnatning i Norge.

Dag 14

Dovrefjeldet - Gudbrandsdalen - Oslo

Oslo As 150829632

Vi tager afsked med den norske fjeldverden med manér, når vi kører over Dovrefjeldet og kommer langt over trægrænsen mens vi er omgivet af snehvide fjeldtinder. Herfra ændrer landskabet sig gennem den frodige og flotte Gudbrandsdal, hvor vi holder frokostpause. Midt på eftermiddagen når vi frem til Oslo, hvor vi går ombord på DFDS’ flotte færge og bliver indkvarteret i vores kahytter. Vi nyder udsejlingen gennem Oslofjorden og skibets aftenbuffet inkl. 1 glas vin/øl.

Dag 15

Ankomst til København

Morgenbuffet ombord. Skibet anløber København og ringen er sluttet efter en rundrejse i verdens smukkeste natur.

Busopsamling - fra Sjælland

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Slagelse Banegård 06.00 12.25
Ringsted Banegård 06.30 11.55
Ølby Station 07.00 11.25
Roskilde Station syd 07.40 10.35
København - Flintholm Station 08.15 10.00

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse