Orsa
Falun
Inlandsbanan

Sverige

Nordisk Eventyr: På sporet af Sverige

Pris pr. person fra
kr. 14.495

Tag med på en rejse for at opleve Nordlands smukke indland. Vi rejser i midnatssolens tid og bevæger os på den legendariske Inlandsbanan Mora-Östersund-Gällivare. Jernbanen har en spændende historie, og vi får del i togværternes fortællinger undervejs. En rejse med både bus og tog. Under rejsen oplever vi Dalarnas og Jämtlands smukke natur.

At rejse fra syd til nord i Sverige er en utrolig oplevelse, der strækker sig over tusindvis af kilometer og afslører landets imponerende naturmæssige og kulturelle mangfoldighed. Startende i det frodige, bølgende landskab i Sydsverige, bevæger man sig gradvist mod de udstrakte skove og de tusindvis af funklende søer i Midtsverige. Når man når Nordsverige, åbenbarer den dramatiske skønhed i den svenske vildmark sig – fra de storslåede bjerge i Lapland til det fascinerende fænomen, midnatssolen. Rejsen er en fejring af Sveriges unikke landskaber og kulturer

Rejseplan 2024

Rejseplan

 • Dag 1 - Over Øresund op i Sverige
 • Dag 2 - Kobberminen i Falun
 • Dag 3 - Dalaheste - Mora – togturen begynder - Östersund
 • Dag 4 - Östersund og tid på egen hånd
 • Dag 5 - Videre med Inlandstoget til Gällivare
 • Dag 6 - Ishotellet - Kiruna
 • Dag 7 - I samernes fodspor
 • Dag 8 - Höga Kusten
 • Dag 9 - Jönköping
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Nordisk Eventyr P Sporet Af Sverige2024

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus med alle faciliteter

8 overnatninger på hoteller ifølge program

8 x morgenmad

2 x frokost (dag 5 og 9)

8 x middag

Togrejse med Inlandsbanan Mora-Östersund (dag 3)

Togrejse med Inlandsbanan Östersund-Gällivare (dag 5)

Udflugter inkl. entré ifølge program herunder

 • Entre og rundvisning i kobberminen i Falu
 • Entre og rundvisning på ishotellet
 • Entre og rundvisning på Svensk Fjell- og Samemuseum
 • Entre og rundvisning på Hälsningegården
 • Rundvisning på Tændstiksområdet

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning

Drikkepenge

Turistskat

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 2.900

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Over Øresund op i Sverige

Efter endt opsamling krydser vi Øresund. Målet for dagen er Karlstad på Vänerns nordkyst. Her spiser vi aftenmad og overnatter.

Dag 2

Kobberminen i Falun

Vi starter med morgenmad på hotellet og kører herefter videre mod Falun, hvor vi skal besøge Falu Koppermine, som engang var Sveriges største kobbermine og nu er på UNESCOs verdensarvsliste Minen tiltrækker besøgende med sine dybe underjordiske gange og rige historie. Et besøg her er en rejse tilbage til den industrielle æra. Bemærk, at der er koldt i minen (ca. 5 grader og ganske fugtigt – medbring praktisk tøj og gode sko. Der er 600 trappetrin på turen.)

Vi overnatter i Falun – og nyder en god middag på hotellet.

Dag 3

Dalaheste - Mora – togturen begynder - Östersund

Mora

Efter morgenmaden kører vi mod Mora og vores første togtur. Men inden vi når Mora, stopper vi i Nusnäs, hvor vi besøger Nils Olssons Dalahäst butik og fabrik. Her ser vi, hvordan de laver dalahestene på samme måde, som man gjorde i 1928. Gå gerne rundt i fabrikken og se alle trin fra træstykke til færdig hest. Selvfølgelig er der også mulighed for shopping.

Derefter kører vi til Mora for at tage afsted med Inlandstoget til Östersund. Ombord er der togværter, der fortæller om naturen og seværdighederne undervejs. På vores rejse passerer vi blandt andet Orsa, Brunflo og Åsarna.

Om aftenen når vi Östersund, og vi tjekker ind på vores hotel Scandic Östersund, hvor vi skal sove i 2 nætter. Fælles middag på hotellet.

Dag 4

Östersund og tid på egen hånd

I dag slapper vi af i Östersund, som er beliggende i hjertet af Sverige og er en charmerende by ved Storsjön-søen. Kendt for sin smukke natur og rige kultur byder Östersund på en blanding af historiske seværdigheder og moderne attraktioner. Fra bussen oplever vi flere smukke seværdigheder. Eftermiddagen er afsat til tid på egen hånd. For de som har lyst kan der lejes cykler, og en anbefalelsesværdig tur er ud til Frösö kirke og komponistens Peterson-Bergers sommerhave.

Vi spiser middag på hotellet.

Dag 5

Videre med Inlandstoget til Gällivare

Svensk natur og idyl

Vi spiser tidlig morgenmad - for i dag venter en lang men utrolig smuk dag i toget fra Östersund til Gällivare. Turen går omtrent 700 km videre nordpå, og langs skinnerne, som blev bygget i etaper mellem 1907-1937 fra Kristinehamn til Gällivare, kan i se frem til uovertræffelig natur. Tanken var, at jernbanen skulle styrke erhvervslivet i det nordlige indland, men det fik ikke den ønskede effekt.

Undervejs stopper toget for frokost og middag (inkluderet) Inden vi endelig når Gällivare sent om aftenen. Check-in på Grand Hotel Lapland, hvor vi skal bo i 2 nætter.

Dag 6

Ishotellet - Kiruna

I dag tager vi med vores bus til Jukkasjärvi, hvor vi får en guidet rundvisning i det unikke ishotel. Her beundrer vi iskunsten på hotellet, som er åbent året rundt. Derefter kører vi mod Kiruna til frokost på egen hånd. Om eftermiddagen fortæller vores rejseleder om Kiruna, som er ved at blive flyttet, og selvfølgelig vil I se Kirunas kirke – denne karakteristiske bygning, som stadig står på sin oprindelige plads, men også den skal flyttes. I 2035 regner man med at have flyttet hele byen. Ja, du læste rigtigt - intens minedrift har undermineret jorden under byen, og man vil flytte hele byen 3 km østpå.

Fælles middag på hotellet.

Dag 7

I samernes fodspor

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører sydpå mod Jokkmokk, som er et centralt samisk samlingssted. Når vi ankommer om formiddagen, får vi en kort introduktion og rundvisning i Attje, Svensk Fjell- og Samemuseum. Her hører vi mere om landet og folket, og vi får et indblik i, hvordan det er at leve og overleve i et krævende landskab.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel i Umeå, som har aftensmaden klar.

Dag 8

Höga Kusten

Vi fortsætter rejsen sydpå og kører langs kysten. Vi passerer Höga kusten-broen, en hængebro med sine 182 meter, som svæver over Ångermanälven nær åens udmunding. Vi stopper ved Hälsingegården Erik-Anders.

Først på aftenen når vi Västerås og spiser rejsens sidste fælles middag.

Dag 9

Jönköping

Vi stopper i Jönköping til frokost og får en guidet tur i Tændstikområdet. Tændstikområdet bærer på mange historier; om dristig iværksætterånd og tekniske innovationer, men også om lave lønninger og børnearbejde i et risikofyldt miljø. Tændstikområdet er i dag den eneste helt bevarede historiske bebyggelsesmiljø fra denne branche.

Tidlig aften er vi atter tilbage i Danmark

Busopsamling 

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Slagelse Banegård 06.00 22.25
Ringsted Banegård 06.30 21.55
Ølby Station 07.00 21.25
Roskilde Station syd (hjørnet af Ny Østergade/Køgevej) 07.40 20.35
København - Flintholm Station 08.15 17.00
Helsingør-  Udgang mod Sundsiden 09.20 19.00

 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse