Frihedsgudinden
New York
Times Square

USA

New York

Pris pr. person fra
kr. 14.995

Et mentalt festfyrværkeri venter i New York – The Big Apple. Byen er uimodståelig, trendsætter og på mange måder kunstens epicenter. New York er byen, hvor man aldrig keder sig. Gå rundt i byen med åbne øjne og øre. Kig op på de skyhøje arkitektoniske bygninger, mærk Chinatowns stemning fra de buddhistiske templer og duften af restauranternes dampende nudler. En gåtur i Greenwich Village’s brostensbelagte gader med de karakteristiske huse - eller måske en tur forbi Upper West Side’s gamle jødiske delikatesseforretninger? Hvert kvarter har deres version af byen, der rummer mere end 200 forskellige nationaliteter.

Under opholdet udforsker vi byens mange highlights både fra højderne, på gadeniveau og til vands. På en flot sejltur ser vi Manhattans væld af bygninger, og på afstand den kobbergrønne Frihedsgudinde og Ellis Island – øen, hvor vores forfædre spændte stod i kø, inden de blev lukket ind i det forjættede land. Vi besøger også Ground Zero - stedet hvor tvillingetårnene stolt rejste sig over byen indtil en frygtelig septemberdag i 2001.

At stå på 100. etage og beundre den formidable 360 graders udsigt, glemmer du aldrig. Alt findes her – også det, du ikke forestillede dig!

Selvom man ikke kan bo mere centralt, end vi gør på denne tur, så er New York alt for stor til at opleve på én gang. Vi har derfor delt oplevelserne op og vil hver dag fokusere på nye spændende dele af byen. På hele rejsen er du i kyndige hænder af erfarne dansktalende rejseledere.

Vi bor på et dejligt 4-stjernet hotel med placering midt i hjertet af New York. Vi bor klods op af det berømte Times Square, som vi kan nå på få minutter. Mere centralt bliver det vist ikke!

OBS: ESTA
Best Travels information er tiltænkt rejsende med dansk pas. For at kunne rejse ind i USA, er det et krav, at du INDEN afrejsen har ansøgt OG opnået den såkaldte ESTA-indrejsetilladelse. Du skal selv søge denne tilladelse elektronisk. Best Travel udsender information herom forud for afrejsen – men er ikke ansvarlig, såfremt du ikke opnår tilladelsen. Du kan allerede nu læse mere om ESTA her

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Fly til New York
  • Dag 2 - Byrundtur med bus og byvandring i Greenwich Village
  • Dag 3 - Toppen af New York og sejltur forbi Frihedsgudinden
  • Dag 4 - Midten af Manhattan og Central Park
  • Dag 5 - Shopping
  • Dag 6 - Hjemkomst
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map New York 2023 Real

Inkluderet i prisen

Direkte fly København-New York t/r inkl. bagage og forplejning ombord (Mulighed for tilslutning fra Aalborg)

Transfer lufthavn-hotel t/r

4 overnatninger på 4-stjernet hotel

4 morgenmad i New York

Byrundtur i egen bus (dag 2)

Entre til udsigtsplatformen på The Edge

Sejltur med Circle Line

Dansk talende lokal rejseleder under opholdet i New York

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

ESTA-ansøgning

Forsikringer

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dobbeltværelse som eneværelse: kr. 4.800

Dag 1

Fly til New York

Vi flyver direkte med SAS til New York, hvor vi lander midt på aftenen lokal tid. Her tager vores rejseleder imod, og i egen bus kører vi nu helt ind til Times Square, hvor vores hotel ligger med bedste beliggenhed.

Dag 2

Byrundtur med bus og byvandring i Greenwich Village

For med det samme at lære byen bedre at kende, tager vi efter morgenmaden på en omfangsrig byrundtur. Her vil vi fra bussen se alle de kendte seværdigheder, så som Times Square, Empire State Building, Battery Park, Wall Street og SoHo. New York er en smeltedigel af lande og nationaliteter, hvilket blandt andet kommer til udtryk, når vi også kører igennem bydele som Chinatown og Little Italy.

Vi holder pause til frokost (ikke inkl.) i Greenwich Village. Herefter venter en interessant vandretur i Greenwich Village, hvor vi blandt andet ser musikklubberne, hvor kunstnere som Bob Dylan, Bruce Springsteen og andre blev 'opdaget' samt lejlighedsbygningen, der var kulissen i den meget populære TV-serie, Venner. Vi går også på "High Line" - som er en nu nedlagt højbane, der er omdannet til en dejlig park midt på Manhattans vestside.

Vi kommer naturligvis også forbi Ground Zero, som indtil 11. september 2001 var stedet, hvor de store tvillingetårne stod. I dag finder man Freedom Tower (også kendt som One World Trade Center), som med en højde på præcis 1776 fod (knap 550 meter) refererer til USA’s uafhængighed i år 1776.

Om eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, og her vil rejselederen introducere byens subway-system (undergrundstogene), som vi skal gøre brug af de kommende dage.

For de, som har lyst, mødes vi atter på hotellet midt på aftenen og går samlet ned og ser alle lysene på Times Square, som er verdenskendt for sine ikoniske og enorme lysreklamer.

Dag 3

Toppen af New York og sejltur forbi Frihedsgudinden

Ingen tur til New York er fuldendt uden mindst ét besøg i en af de ikoniske skyskrabere. Vi har valgt et af de nyeste – og mest imponerende steder; The Edge.

Vi går samlet fra vores hotel til Hudson Yards, hvor vi har inkluderet turen op på 100. etage i The Edge, som har den den højeste udendørs udsigtsplatform på den vestlige halvkugle – oven i købet med et unikt design. Den er nærmest bygget ud luften, hvilket giver dig følelsen af at svæve på himlen med 360-graders udsigt, du ikke finder andre steder.

Fra The Edge vil du kunne nyde udsigten af Billionaires' Row, som er et distrikt berømt for sine ultra-luksuriøse boliger.

Se lige ned fra det gennemsigtige glasgulv eller læn dig ud over byen på vinklede glasvægge og nyd en mageløs udsigt. Du har aldrig oplevet New York på denne måde før – og herfra kan du se ud over hele byen.

Herefter sætter vi kursen mod havnen, da vi skal med Circle Line på deres Landmarks Cruise . Det er en skøn bådtur på 1,5 time, hvor vi nu ser alle de store seværdigheder fra vandsiden. Undervejs fortælles om New Yorks historie og om stederne vi passerer.

I dag kommer vi blandt andet tæt på Frihedsgudinden og Ellis Island, som i årtier var ”ankomsthallen” til USA fra Europa. Vi sejler også under byens mest berømte bro, Brooklyn Bridge.

Dag 4

Midten af Manhattan og Central Park

Vi lægger ud med en kort tur med undergrundsbanen til Rockefeller Center med flotte art deco bygninger og høje skyskrabere.

Vi beundrer også byens smukke banegård Grand Central Terminal, hvor den danske TV-kok Claus Meyer i en årrække satte dansk og skandinavisk madkultur på menuen.  På vej langs 5th Avenue ser vi de kendte og dyre forretninger, inden turen slutter ved Central Park.

Denne enorme park fungerer både som byens grønne oase, åndehul, udflugtsmål og motionsområde. Her er der god mulighed for afslapning – men er man kunstinteresseret findes flere museer i umiddelbar nærhed.

Rockefeller Center Plaza
Grand Central
Central Park
Dag 5

Shopping

Vi skal jo ikke glemme, at New York er kendt for at være et de bedste steder i verden at shoppe i. Turens sidste dag er derfor afsat til byens mange butikker og stormagasiner. Herefter er det tid til, at vi kører mod Newark-lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage mod Danmark med SAS. 

Dag 6

Hjemkomst

Vi lander i Danmark, og det er tid til at sige farvel og tak for denne gang til rejsefællerne på turen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse