München
Neuschwanstein
Herrenchiemsee

Tyskland

München med tog

Pris pr. person fra
kr. 6.495

På denne spændende togrejse til Tyskland følger vi i romantikernes fodspor i de Bayerske Alper og får enestående naturoplevelser kombineret med slotte og parker, der står som taget ud af et Disney-eventyr.

På grænsen mellem Tyskland og Østrig rejser de Bayerske Alper sig som naturens tårne og spir og skaber et eventyrligt landskab med sneklædte og forrevne bjergtinder, dybe dale, stejle kløfter og azurblå søer. I romantikkens tidsalder havde dette landskab en næsten magisk tiltrækning på Bayerns konger og magthavere. Den unge Kong Ludvig II levede her sin drømme ud og byggede prangende slotte omgivet af de højeste bjerge og største søer.

Vi bor midt i Bayerns spændende hovedstad, München, og herfra skal vi opleve både byen og stifte bekendtskab Chiemgauer-alpernes storslåede natur. Vi sejler til Herreninsel på Chiemsee og besøger også Tegernsee. På Ludwig II's ikoniske slot Neuschwanstein får vi en imponerende rundvisning, og vi besøger også den maleriske bjergby Füssen. Sidst på rejsen besøger vi Oberammergau, der er kendt for sine 10-årlige passionsspil. Rejsen foregår bekvemt og hurtigt med højhastighedstog ned gennem Tyskland.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til München
 • Dag 2 - München
 • Dag 3 - Chiemsee og Tegernsee
 • Dag 4 - Ammergau – Oberammergau – Füssen – Neuschwanstein
 • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Muenchen Med Tog

Inkluderet i prisen

Togrejse til/fra München inkl. pladsbillet

4 nætter på Hotel Maritim****

1 x aftensmad

4 x morgenmad

Udflugter:

 • Byrundtur i München
 • Udflugt til Chiemsee (inkl. sejltur) og Tergnsee
 • Udflugt til Ammergau, Füssen og Neuschwanstein
 • Entre til slottet på Chiemsee
 • Entre til Neuschwanstein
 • Rundvisning med smagsprøver på klosterbryggeriet i Ettal

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning samt drikkevarer

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg for eneværelse kr. 1.250

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Togrejse fra Danmark til München

Vi starter rejsen bekvemt fra Københavns Hovedbanegård, hvor vi tager plads i toget mod Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi nemt tog i Hamborg og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. Undervejs fra Hamborg til München findes restaurantvogn, hvor der vil være mulighed for at købe frokost.

Efter ankomsten til München går vi samlet over til vores dejlige hotel, som ligger blot 300 meter fra stationen. Her venter gode værelser og en lækker aftensmad.

München München
Dag 2

München

Efter en god morgenmad skal vi på byrundtur i Tysklands tredjestørste by, München, som blev grundlagt i det 12. århundrede. Byen er fuld af arkitektoniske skatte fra barokken og renæssancen. En rigtig drømmeby, som har bevaret sin originale og ægte ”gammeltyske” atmosfære.

Vi ser nogle af byens største seværdigheder, såsom det olympiske område, den historiske bykerne med rådhuset og Frauenkirche samt Englischer Garten-parken. Eftermiddagen er fri til egne gåture i byen. Nyd fantastisk shopping, kultur eller cafeliv i denne vidunderlige by.
Rejselederen står til rådighed for spørgsmål og flere tips!

Dag 3

Chiemsee og Tegernsee

Vi starter dagen med en udflugt til Bayerns største sø, den smukke Chiemsee. Her tager vi båden, der tager os ud til øen Herreninsel og slottet Herrenchiemsee. Det var Ludvig II, der var konge af Bayern i det 19. århundrede, der fik bygget et af sine tre pragtfulde slotte her.
Vi får en rundvisning på slottet og hører den fascinerende og tragiske historie om Kong Ludvig II, der med sine fantasifulde byggerier bragte Bayern på fallittens rand. 

Vi har tid på egen hånd i slotshaven, og sætter herefter kursen mod den næste sø, Tegernsee. Vi kører den smukke vej rundt om søen og holder pause i det charmerende turiststed, der simpelthen bærer samme navn som søen.

Tilbage i München igen fortsætter vi med at nyde denne spændende by.

Dag 4

Ammergau – Oberammergau – Füssen – Neuschwanstein

I dag går vi mod bjergkæden Ammergau, og i byen Ettal besøger vi benediktinerklosteret fra 1300-tallet. Her ligger et af Bayerns klosterbryggerier, hvor de brygger øl og destillerer også likør efter gamle opskrifter. Vi får en rundvisning i likørproduktionen samt mulighed for at smage.

Vejen fortsætter derefter rundt om bjergene og gennem den verdensberømte by Oberammergau, hvor der er holdt passionslege hvert 10. år siden 1680. Midt på dagen når vi den hyggelige alpeby Füssen, hvor der vil være mulighed for at købe frokost.

Derefter tager vi til Neuschwanstein og Louis II's eventyrslot Schloss Neuschwanstein. Verdens måske mest ikoniske slot er netop Kong Ludvig II's Neuschwanstein, som siges at have inspireret Disneys Torneroseslot. Vi får en rundvisning på selve slottet, og skal selvfølgelig også opleve den enestående udsigt fra Marienbrücke. 

Om aftenen kan du besøge Hofbräuhaus i München, en af ​​verdens mest berømte bierstuben.

Dag 5

Hjemrejse

Vi nyder den sidste morgenmad på hotellet, og spadserer herefter sammen over tager formiddagstoget i retning mod Hamburg. Her er under togskiftet mulighed for at proviantere, inden den sidste del af rejsen retur mod Danmark.

Køreplan - tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.17 21.36
Ringsted Station 07.58 21.03
Odense Station 08.40 20.22
Kolding Station 09.18 19.40
Padborg Station 10.02 18.59

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse