Almond Blossom Mallorca Son Brull
Finca Raixa
Valldemossa

Spanien

Mallorca i blomst

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Oplev Mallorcas overdådighed med millionvis af blomstrende mandeltræer. Et overvældende syn af naturlig skønhed som i en eventyrverden med træer klædt i hvidt bryllupstøj! Overalt spirer det af liv – det smukkeste tegn på håb og forårets komme. Det er svært ikke at blive boblende glad!

Forårets komme med 7 mio. blomstrende mandeltræer er en af Mallorcas store attraktioner. Som et blomstrende tæppe er store dele af øen lyst op i hvide og lyserøde farver i et mildt klima i januar og februar måned. Et malerisk syn, du sent vil glemme! En fantastisk sanseoplevelse på den populære spanske ø, der ligger som en stjerne i Middelhavet. Mallorca, der er lidt større end Fyn, er kendt og elsket af mange besøgende. Øen er den største i den lille øgruppe, Balearerne.

Vi tager udgangspunkt i den charmerende hovedby Palma de Mallorca, hvor vi bor i et roligt område på et dejligt hotel med balkon. Palmas gamle bydel har en levende atmosfære, der indbyder til gåture i de hyggelige gader med fredfyldte indre gårde, adelspalæer, kirker og arkader. Gammel værdighed er harmonisk blandet med moderne stilarter. Spændende udstillinger, historiske monumenter og den storslåede domkirke ved havnefronten. Palma byder også på gode shoppingsmuligheder med alle de nyeste trends fra Madrid og Barcelona samt lokale specialbutikker. Byens madscene har aldrig været mere spændende. Der er hentet inspiration lige fra gamle mallorcanske bedstemødre til det nye middelhavskøkken - tilføjet en masse kreativitet.

I den uberørte natur finder vi fred og ro i Tramuntana-bjergene, hvor snoede veje fører os gennem idylliske middelalderlandsbyer, og landskaber med formidabel udsigt over det turkisblå hav. Dale er fyldt med mandeltræer, der ligner blomstrende hvide skørter – et fantastisk symbol på foråret med et nyt og velduftende liv. Det er ikke uden grund, at Tramuntana-bjergene er opført på UNESCOs verdensarvsliste, for det er et af de mest ikoniske steder at opleve de blomstrende mandeltræer, som jo ikke springer ud samtidig på hele øen. Mallorca virker næsten som ét stort open-air museum. Ingen er i tvivl om, at øen hører til blandt Europas smukkeste. Selvom vi rejser på den ideelle årstid, må vi tage forbehold for ændring af blomstringstiden, da det afhænger af vejrforhold.

Engang var mandler en værdifuld handelsvare på Silkevejens ruter gennem Asien og Mellemøsten. Senere blev mandeltræer plantet i Middelhavslandene af grækere og fønikere, som vi i dag særlig kan beundre på Mallorca.

I Mallorcas bagland oplever vi en autentisk og ægte spansk stemning, når vi besøger den imponerende herregård Els Calderers i Sant Joan, der er et af de mindst besøgte steder på øen – eller når vi tager på markedet med de lokale i den smukke landsby Sineu. Du vil uden tvivl også nyde turen til den danske vingård, Bodega BiniVista, hvor vi hygger os med spansk tapasfrokost og vinsmagning. Vi mærker også mandelblomsternes berusende duft på øens parfumefabrik ligesom vi naturligvis skal ud på en let mandelblomst-vandring.

Oplev en harmoni af skønhed på Mallorca i det spirende forår i det spektakulære landskab med blomstrende mandeltræer, der skaber et kæmpe ”snedække” – og derfor kendes som ”Mallorcas sne”.

Vi glæder os til at vise dig Mallorca i blomst.

Mallorca i blomst 2024

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til Mallorca
  • Dag 2 - Mandeltræer, Gordiola og Finca Els Calderers
  • Dag 3 - Byrundtur i Palma de Mallorca
  • Dag 4 - Fridag eller ekstraudflugt - Mallorcas smukke ansigt
  • Dag 5 - Sineu-markedet og den danske vingård BiniVista
  • Dag 6 - Mandelblomst-vandring
  • Dag 7 - Duften af Mallorca
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Mallorca I Blomst 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Mallorca t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport på Mallorca

7 nætter i Palma de Mallorca på 4-stjernet hotel med balkon

7 x morgenmad

2 x frokost

1 x aftensmad m/vin

1 x 3-retters afskedsmiddag m/vin

Udflugter ifølge program

Entré til Gordiola, Els Calderers, Palmas domkirke, vingården Bodega BiniVista, parfumefabrikken Flor d’Ametler og keramikværkstedet Olleria Ca’s Canonge

Vinsmagning (3 glas)

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat på Mallorca i alt EUR 3-5

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse som eneværelse med balkon kr. 2.350

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Mallorcas smukke ansigt kr. 640

Dag 1

Velkommen til Mallorca

Vi flyver fra Danmark til Palma de Mallorca, hvor vores rejseleder venter i lufthavnen. Herefter kører vi til vores hyggelige hotel i hovedbyen, der er rammen om vores flotte ”Mallorca i blomst” ferie. Om eftermiddagen er der velkomstmøde, og senere nyder vi rejsens første måltid med middag og vin på hotellet.

Dag 2

Mandeltræer, Gordiola og Finca Els Calderers

Efter en dejlig morgenmad tager vi på en spændende halvdagsudflugt med første stop ved Gordiola der er en af de ældste glasfabrikker på Mallorca. Her hos Gordiola er hvert produkt håndlavet til at give det et unikt karakteristikum af uregelmæssighed og asymmetri. Vi finder også Mallorcas ældste og eneste glas museum med glas fra Rom, Grækenland, Nilen og Ming dynastiet.

Vi besøger dernæst det flotte palæ, Finca Els Calderers i Sant Joan, der er en af øens mest autentiske og mindst besøgte områder. På den smukke køretur nyder vi synet af de blomstrende mandeltræer, der på afstand næsten ligner vattotter i landskabet. På Els Calderers får vi et meget interessant indblik i adelens og det finere herskabs liv på øen op til det 18. århundrede.

Der er tid til at nyde det etnologiske museums prægtige samling af antikke mallorcanske møbler, når vi går rundt i adelens tidligere saloner, gæsteværelser, kapel og vinkælder. Læg særligt mærke til familiens fornemme spisestue. Vi smager forskellige lokale produkter, inden vi vender tilbage til hotellet.

Almond Blossom Mallorca Son Brull
Es Calderers
Gordiola
Dag 3

Byrundtur i Palma de Mallorca

I dag skal vi udforske vores by både med bus og til fods. Palma er en forunderlig by med honningfarvede huse, der kan dateres tilbage til tiden med maurerne og de kristnes generobring af øen. Som et diadem finder vi de middelalderlige gader, der nærmest er foret med aristokratiske huse, fredfyldte indre gårde, barokkirker, skyggefulde arkader og smukke pladser. Endeløse gallerier, restauranter, stemningsfulde caféer og barer. Byens gamle stil indgår harmonisk med nutidens moderne stilarter. I hjertet af byen besøger vi den majestætiske domkirke, der knejser ud mod havet. Den imponerende hovedportal og de smukke, slanke indvendige søjler er et mesterværk. Kirken er Palmas vartegn. 

Overfor kirken ligger et gammelt islamisk fort, der senere blev bolig for mallorcanske monarker. Ingen konger har dog boet her siden 1349. Vi kører langs havnepromenaden, hvor marinaens mange luksusbåde lægger til. På en bakkeskråning troner Bellver Slottet med sit runde tårn. Slottet fungerede engang som militærfængsel bl.a. under Napoleonkrigen. Fra slottet ser vi den imponerende udsigt over havet, inden vi hygger os med frokost på en dejlig lokal restaurant, og senere spadserer tilbage til hotellet.

Dag 4

Fridag eller ekstraudflugt - Mallorcas smukke ansigt

Hold dagen fri til egne oplevelser eller tag med på denne flotte heldagstur.

Ekstraudflugt: Mallorcas smukke ansigt
Undervejs til Sóller gør vi et stop ved det mageløse palæ, Finca Raixa, hvorfra vi tager på en lille spadseretur i den friske luft, og nyder de skønne omgivelser med blomstrende mandeltræer - et drømmesyn af svagt rosa og hvide mandelblomster, der simre i vinden for til sidst af falde ned som var det snefnug under forårshimlen. Den smukke bygning ligger i Tramuntana-bjergene, og har sin oprindelse tilbage til dengang, hvor maurerne dominerede øen fra 903 indtil det 13. århundrede. I dag er palæet forvandlet, og inspireret af den flotte italienske arkitektur. Her skal vi besøge haven, der hører til de mest emblematiske på hele øen.

Turen fortsætter herefter direkte til Sóller, hvor vi besøger en af Mallorcas ældste olivenoliemøller, Can Det. Ejeren viser selv rundt i huset, som også er hans privathjem. Her fremstilles stadig olivenolie som i gamle dage. Olivenolien laves udelukkende af modne oliven, og smagen er intens – nærmest nøddeagtig. Vi smager på olien med typiske snacks og et glas friskpresset appelsinjuice.

Fra Sóller kører vi på blot et kvarter med den gamle sporvogn gennem citrusplantager til den okkerfarvede by, Puerto de Sóller, der ligger i et storslået landskab omgivet af grågrønne bakkedale, der sikkert bliver kærlighed ved første blik? Man fornemmer, at masseturismen aldrig er nået frem i Sóllerdalen, der er et af de smukkeste områder i Tramuntana-bjergene. Den maleriske by ligger perfekt i den hesteskoformede bugt med lystbådehavn og direkte adgang til havet. Tid i den lille hyggelige by, hvor man let på egen hånd kan finde et dejligt frokoststed.

Herefter spadserer vi 1 km ad den fine promenade til stranden, Playa d’en Repic, og fortsætter med bus til Mallorcas højst beliggende by, Valldemossa. I den fortryllende bjerglandsby ligger stenhuse med blomstrende haver på klippeterrasserne. Den gamle bykerne med stejle gader er meget velbevaret. Rundt omkring ses billeder af Mallorcas første helgeninde, Catalina Tomás, der blev født i byen. Valldemossa er fyldt med små butikker, gallerier, bagerier, restauranter og caféer – og her finder vi et sted, hvor vi skal smage byens berømte kartoffelbolle, ”coca de patata” over en kop kaffe. Byen er kronet af spiret på karteuserklostret, der er en af øens mest iøjefaldende bygninger. Her boede den verdensberømte komponist Frédéric Chopin i 1838-39 sammen med sin franske kæreste, forfatteren George Sand. Hun beskriver deres omtumlede rejse i bogen ”En vinter på Mallorca”. En flot dag, du ikke må snyde dig selv for!

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 5

Sineu-markedet og den danske vingård BiniVista

I dag skal vi besøge et spændende marked i den smukke landsby Sineu, der ligger midt på øen. Her finder vi friske frugter og grøntsager, kunsthåndværk, lædervarer, blomster m.m. – og der er rig lejlighed til at møde de lokale på indkøb.

Glæd dig til at besøge den danske vingård, Bodega BiniVista i Biniali. Vingården blev grundlagt i 2017 af Søren Svenningsen, der oprindelig er uddannet advokat, men han har altid haft passion for vinuniverset og stor kærlighed til Mallorca. Søren dyrker de bedste vinstokke, og producerer vin af meget høj kvalitet.

Hans drøm blev til virkelighed, og alt hans tid er dedikeret til den økologiske vinarvl. På vingården nyder vi en lækker tapas-frokost, mens vi smager på 3 forskellige vine. Derefter besøger vi til fods den lille landsby Biniagual, hvor vi har endnu en mulighed for at beundre de smukke mandeltræer i blomst. Turen tilbage til hotellet går via Mallorcas største vinby, Binissalem.

Sineu Market
BiniVista
Søren Svenningsen
Dag 6

Mandelblomst-vandring

Om morgenen skal vi ud på en let og meget smuk mandelblomst-vandring fra Es Capdellà til Paguera. På den 6 km lange vandretur har vi inkluderet ½ liter vand og en pose ristede mandler pr. person. Et imponerende panorama af mandellunde klædt i hvide farver venter, og for hvert sving dukker et nyt syn op med vue mod havet.

Vi vandrer i et roligt tempo med tid til at nyde naturen og hinandens selskab. Terrænet er let og går langsomt nedad. En gåtur under mandelblomsterne er én af naturens bedste gaver!

Vidste du, at mandler er en stenfrugt, hvor mandlen er frøet i frugten? Mandler er blandt verdens ældst dyrkede afgrøder, og omtales i Bibelen som en delikatesse. Spanien er verdens næststørste mandelproducent. Frugten modnes først i efteråret efter blomstringen. Mandler findes i 2 varianter – de bitre og de søde. De søde bruges især til bagning og fremstilling af marcipan. Man producerer også mandelolie, der bruges til kosmetik og massage. Nyd den lækre snack undervejs. Mandlerne har et højt indhold af sunde umættede fedtsyrer og store mængder af vitaminer.

I Paguera er der tid til at nyde havet, og måske en kop kaffe på egen hånd? Resten af dagen er afsat til afslapning i Palma.

Dag 7

Duften af Mallorca

På denne spændende halvdagstur besøger vi parfumefabrikken Flor d’Ametler i Es Pont d’Inca. Bernardo Vallori husker mandelblomsternes berusende duft, da han i sin barndom sammen med familien gik under mandeltræerne, for at fange duften af forårets komme. De massagerede de sarte blomster med rosmarin, lavendel, salvie og mynte, og den skønneste aroma opstod. Det blev starten på Mallorcas parfumefabrik, som i dag fremstiller både mandelolie, cremeprodukter og mandelblomst-parfume. En unik parfume – essensen af Mallorca.

Udflugten slutter med et interessant besøg på keramikværkstedet, Olleria Ca’s Canonge, hvor man benytter rød callusjord fra Pòrtol til fremstilling af traditionelle køkkenredskaber som gryder, tallerkner og krukker. Brødrene Bartomeu og Bernat Amengual grundlagde virksomheden, og er efterkommere af flere generationer inden for faget. Keramikken er brændt i ovne ved høje temperaturer, og frigiver derfor ingen farlige giftstoffer.

Om aftenen spadserer vi i vores hyggelige kvarter til en dejlig lokal restaurant, hvor vi nyder en lækker 3-retters afskedsmiddag med vin, mens vi deler ugens spændende oplevelser.

Dag 8

Hjemrejse

Vi siger farvel til Mallorca, og flyver direkte til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse