Porto Santo
Câmara de Lobos
Pico do Castelo, Porto Santo

Portugal

Madeira og Porto Santo

Pris pr. person fra
kr. 10.395

Vidste du, at Madeira-øerne 8 år i træk er kåret som ”Verdens bedste ø-destination”? Som små paradisiske prikker ligger de portugisiske Atlanterhavsøer i en fabelagtig natur med mildt klima og ren luft. På Madeira bor vi på et charmerende hotel i Funchal, og på naboøen Porto Santo, bor vi på et elegant hotel med en unik beliggenhed direkte på sandkanten ud mod havet og til den eventyrlige 9 km gyldne sandstrand. En fortryllende rejse med indholdsrige udflugter og tid til afslapning i de naturskønne omgivelser. Et pletskud fra BEST TRAVEL!

Luk dine øjne og forestil dig en lille ø, der ligger som en oase af ro og naturlig skønhed. Fra luften ligner øens næsten uendelige gyldne sandstrand et bredt gult penselstrøg trukket i det kongeblå Atlanterhav. Forestil dig at bo på et hotel med strand, hvor det giver mening. Åben dine øjne, og du befinder dig på Porto Santo!

MADEIRA: Øen ligger i havet som en ”flydende urtepotte”. Her findes en overdådighed af eksotiske blomster og planter - et potpourri af farver og et orgie af dufte året rundt. Øens fjerntliggende byer blev tidligere forbundet af små, krogede bjergveje - men gennemskæres i dag af tunneller, broer og gode veje, der fører til majestætiske bjerglandskaber, frodige terrasser, fascinerende naturscenerier med dramatiske dybe, grønne dale og brusende vandfald. Det milde klima og den rene luft byder på en harmoni af vinstokke, laurbær- og eukalyptustræer. Banan- og sukkerplantager. Farverige kameliaer, orkidéer, hibiscus, azaleaer, magnoliaer, kongeprotea- og strelitzia-blomster. Her findes tropiske grøntsager og frugter, man knap nok har hørt om! Og så er det et godt sted at nyde friskfanget fisk og skaldyr. Madeira er præcis ligeså magisk og forførende som øens berømte Madeira-vin med fylde og karakter.

Det er ikke svært at forstå, at Madeira, der er 1½ gange større end Bornholm, gentagne gange er topscorer på listen over ”World’s leading island destination”. Et eventyr året rundt.  

Den elegante hovedstad Funchal med hvide huse og røde tage breder sig som et amfiteater op ad bjergskråningerne. Byen prydes af hyggelige pladser, udsmykkede kirker, parker, historiske bygninger, stemningsfulde caféer og restauranter i de idylliske stejle gader.

PORTO SANTO: Som en lille fortryllende perle ligger den gyldne Atlanterhavsø blot 2½ times sejlads fra Madeira. Øens umådelige rigdom af økosystemer og den lange sandstrand har givet Porto Santo prisen for ”Bedste strand i Europa” i 2022, og UNESCO har givet øen titlen som et biosfærereservat. Madeiras lillebror, der er mindre end Læsø, er næsten ukendt uden for landets grænser, og er blandt de sidste uspolerede feriesteder i Europa. Roen og velværet sænker sig automatisk over én, så snart man ankommer til øen.

De inkluderede udflugter bringer os rundt på hele øen. Nordsiden byder på betagende natur med stejle, dramatiske klippeskrænter. Midt på øen findes et fascinerende ørkenagtigt landskab med bjerge og dybe dale - og på sydsiden ligger den enestående 9 km. gyldne sandstrand. Porto Santo er kendt for et stabilt tørt klima med mulighed for at bade det meste af året. Øen har sin egen specielle karakter og charme. Tiden synes på mange måder at have stået stille, og fremtræder i en atmosfære af noget oprindeligt. Små hyggelige landsbyer, den specielle Porto Santo vin, det livgivende Porto Santo kildevand, små historiske kapeller og fritgående æsler.

Glæd dig til at bo på det elegante hotel i SANDKANTEN, hvor man bogstaveligt kan sidde på hotellets café med fødderne i sand og mærke havets friske brise. At gå langs denne strand ved solnedgang er en sand lise for sjæl og krop, du aldrig vil glemme! 

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Blomsterøen Madeira m/byvandring i Funchal
 • Dag 2 - Det østlige Porto Santo
 • Dag 3 - Afslapning på Porto Santo
 • Dag 4 - Gåtur til hovedbyen Vila Baleira
 • Dag 5 - Porto Santo på egen hånd
 • Dag 6 - Det vestlige Porto Santo & Madeira
 • Dag 7 - Levadavandring og ekstraudflugt: ”Blomme i Madeira” m/middag
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Madeira Porto Santo (1)

Inkluderet i prisen

Direkte fly fra Aalborg til Madeira t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Sejltur Madeira-Porto Santo t/r

Madeira: 3 nætter i hjertet af Funchal på godt 3-stjernet hotel

Porto Santo: 4 nætter på 4-stjernet strandhotel med balkon/terrasse

7 x morgenmad

2 x frokost (heraf 1 m/drikkevarer og kaffe/te)

4 x aftensmad 

Udflugter iflg. program:

 • Byvandring i Funchal og Vila Baleira
 • Madeira-vinsmagning (2 glas)
 • Levadavandring (ekskl. svævebanetur) 
 • Udflugt til øst- og vest Porto Santo

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Obligatorisk turistskat €2 pr. person pr. nat, som betales kontant direkte til hotellet.

Eneværelse kr. 1.490 

Dobbeltværelse m/balkon på Madeira kr. 150

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: ”Blomme i Madeira” m/middag kr. 495

Dag 1

Blomsterøen Madeira m/byvandring i Funchal

Madeira ligger midt i Atlanterhavet - 600 km fra den afrikanske vestkyst og 500 km. nord for De Kanariske Øer. Vi flyver direkte fra Aalborg til Madeira, hvor rejselederen byder velkommen i lufthavnen. Efter ankomst kører vi til vores hyggelige hotel i hjertet af Funchal, hvor vi skal bo en enkelt nat. Hotellets enestående beliggenhed giver mulighed for at opleve den gamle bydel og de fleste seværdigheder, der ligger i gåafstand fra hotellet.

Praca Do Municipio, Madeira
Vin
Udsigt ud over Funchal

Funchals fornemme atmosfære sammenlignes ofte med Lissabon - her findes den blot i miniudgave! Byen opleves bedst til fods, og om eftermiddagen tager vi derfor på byvandring. Gennem elegante og stejle brostensbelagte gader føres vi forbi adelshuse med smukke smedejernsbalkoner og dørpartier til byens flotte domkirke.  

Naturligvis skal vi også smage på madeira i flydende form. Hos ”Blandy’s Madeira Wine” hører vi om fremstillingen af de berømte madeira-vine, som laves i 4 forskellige varianter som aperitif og dessertvin. Blandy’s har fremstillet Madeira-vine i mere end 200 år, og her holdes de gamle traditioner i hævd. Hedvinens historie går helt tilbage til opdagelsestiden. Engang kom en sending vin tilbage til øen efter en længere sørejse, hvor den havde været udsat for høje temperaturer. Ved en tilfældighed opdagede man, at opvarmningen af vinen havde forbedret smagen! I dag opvarmes vinen helt op til 60 grader. Vi besøger vinkælderen og smager 2 vine.

Herefter fortsætter vi til det farvestrålende marked, der bugner af tropiske blomster og eksotiske frugter som papaja, mango, ananas, figner, passionsfrugter, figenkaktus, granatæbler, bananer, annona m.fl. På det populære fiskemarked ser vi de meget velsmagende, lange, sorte dybhavsfisk, espada, der har knivskarpe tænder og store øjne. Fisken fanges kun i havene omkring Japan og Madeira. Det er en oplevelse at gå rundt i den gamle bydel med hyggelige fortovscaféer og spændende små butikker. Vi passerer også den lille butik Uau Cacau, kendt for raffineret hjemmelavet chokolade – Madeiras svar på Peter Beier. Har du lyst til mere, nyder vi også en lille tur langs den livlige marina. Her er dejligt at færdes døgnet rundt med en god stemning fra de hyggelige restauranter og barer.

Om aftenen nyder vi hotellets middag.

Dag 2

Det østlige Porto Santo

Om morgenen sejler vi på 2½ time til naboøen Porto Santo. Efter ankomst oplever vi de fantastiske udsigtspunkter Pico do Castelo og Portela med imponerende vue over øen og de karakteristiske vindmøller. Ad snoede veje i et landskab i svovl- og okkergule farver når vi Serra de Fora, der fremtræder som et patchwork i gullige farver. Det fascinerende landskab af bjerge i eroderede sandstenslag er omdannet til dybe hule og klippeformationer. På udflugten ser vi også Serra de Dentros terrassebyggede bjergsider med oplagret regnvand i reservoirer i de små eroderede dale. En barsk og forreven kyststrækning.

Turen fortsætter herefter til øens lille charmerende hovedby, Vila Baleira, der også kaldes Cidade do Porto Santo. Den lille paradisiske ø blev opdaget i 1418, og fik navnet Porto Santo – der betyder ”Den hellige havn”. Navnet blev givet i taknemmelighed, fordi søfolk kunne søge beskyttelse her, når Atlanterhavet var i oprør.

Den opdagelsesrejsende Christoffer Columbus (1451-1506) har også været forbundet med Porto Santo. Han blev gift i 1479 med datteren af øens første guvernør. Det menes, at det var her han planlagde sørejsen, som førte til opdagelsen af Amerika. Parret boede nogle få år på øen, men da hans kone døde, tog Columbus igen ud i verden på nye eventyr. Indtil det 18. århundrede blev Porto Santo ofte angrebet af engelske, franske og mauriske sørøvere. Vi besøger Columbus’ hus, der i dag er indrettet som et lille museum.

Vila Baleiras hvide huse med brolagte stræder domineres af den hyggelige plads, Largo do Pelourinho, med rådhuset, hvor livet udfoldes under de høje palmetræer. Efter en lille spadseretur i byen kører vi til øens største landsby, Camacha. På en spændende lokal restaurant byder vi velkommen til Porto Santo med en lækker frokost. Glæd dig til at smage Madeira-øernes nationalret, som her efter vores mening, serveres når den er BEST! Det er en fornøjelse at nyde det grillede kød på de høje spyd, der serveres med salat og de lækreste hvidløgsbrød, bolo do caco - lavet af søde kartofler og bagt i stenovn. Mon ikke desserten bliver en typisk passionsfrugt-mousse?

Om eftermiddagen indkvarteres vi for de næste 4 nætter på vores charmerende hotel, der ligger direkte ud til øens gyldne sandstrand.  

Dag 3

Afslapning på Porto Santo

Hele dagen er afsat til at nyde Praia Dourada – navnet på den næsten uendelige lange strandstrand, hvor man i timevis kan slentre rundt med fødderne i sand. Kun lyden af havets bølger og havfuglene bryder stilheden. Du kan også hygge dig ved poolen - og måske nyde en dejlig frokost på hotellets strandcafé?

Vidste du, at Porto Santos sandstrand ikke er en hvilken som helst sandstrand? Sandkornene har en helbredende virkning på gigt og andre ledsmerter. Portugiserne har altid kendt til øens sandbadning, og sandets specielle virkning, for gennem tiden har de nærmest ”begravet sig levende” ned i det lune sand – blot med hovedet ovenfor, og nydt sandets gavnlige effekt – naturens egen spa. Det er nu videnskabeligt bevist, at sandet er unikt - og ingen andre steder i verden har sandet dette enestående mineralindhold.

Øens beboere er stolte af hotellets spa, hvor der tilbydes sandbehandling. Iført badetøj ligger man i store ”sandkasser”, og det opvarmede sand (ca. 40 grader) hældes over kroppen - kun hovedet er frit. Det er utrolig afslappende og føles som om, at millioner af sandkorn kæmper for at holde kroppen fuldstændig i ro nede under sandet. Sandbehandling er en unik oplevelse, skøn mod stress og travlhed i hverdagen og giver en generel velvære. (Ønskes en effekt mod gigt kræves et ophold på 1 uge med 2 behandlinger om dagen).

1 x sandbehandling á 30 min koster EUR 90 pr. person

4 x sandbehandling á 30 min over 2 dage koster EUR 220 pr. person

Bestilling hos rejselederen gerne ved ankomst på rejsens første dag. Betaling direkte til hotellet. (Vi tager forbehold for hotellets evt. prisændringer).

Om aftenen nyder vi hotellets middag i restaurantens elegante omgivelser.

De gule strande
Adobestock 513371613
Adobestock 446410078
Dag 4

Gåtur til hovedbyen Vila Baleira

Efter morgenmad spadserer vi langs kysten ind til den velholdte lille hovedby, hvor de fleste af øens ca. 4.500 indbyggere bor. Livet foregår i et roligt tempo, her er der altid plads til hyggestunder. Udforsk byens enkelte butikker, restauranter og caféer på egen hånd. Mon ikke du skal smage den lækre Porto Santo is, der har en særlig blød konsistens og sælges fra den lille isbod? Måske nyder vi en drink eller en let frokost på den hyggelige ”Pé na Água”, der ligger ca. halvvejs mellem byen og hotellet.

Besøget på restaurant-baren er for egen regning. Gåturen er i alt på ca. 4 km.

Om aftenen hygger vi os med en 2-retters middag på en populær lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

Dag 5

Porto Santo på egen hånd

Slap af i hotellets hyggelige omgivelser. Sid under en af palmerne, læs en god bog, forkæl dig selv med en spa-behandling eller tag med rejselederen på en gåtur langs stranden med det krystalklare havvand.

Vi slutter dagen med aftensmad på hotellet, og hvis du har lyst hygger vi os for egen regning med at smage øens specielle Porto Santo vin i hotellets bar?

Dag 6

Det vestlige Porto Santo & Madeira

Ved middagstid tager vi afsked med hotellet, og tager på endnu en flot udflugt. Ad små veje gennem et ørkenagtigt landskab finder vi ”Quinta das Palmeiras”, der ligger som en grøn og frugtbar oase med rislende vandløb. Vi besøger stedets minizoo og lille botaniske have, inden vi fortsætter til det smukke kapel, Espírito Santo, som vi besøger. Herefter går turen videre til Pico das Flores – Blomsterbjerget, hvorfra vi har et enestående vue over den gyldne sandstrand i hele sin længde.

Dernæst ser vi Morenos fontænen, der er omkranset af et væld af kaktusplanter. Vi når Calheta, øens vestligste bebyggelse, hvorfra der en svimlende udsigt over havet med små klipper i det fjerne. Her for enden af den lange strand, nyder vi en sen frokost på en hyggelig lokal restaurant med lækre retter. Drikkevarer, kaffe eller te er inkl.

Allersidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til Atlanterhavets frodige blomsterø. Nyd synet af Madeira fra vandsiden - og den smukke indsejling til Funchal, hvor vi skal bo i 2 nætter.

Porto Santo
Ponta Da Calheta
Natur på Porto Santo
Dag 7

Levadavandring og ekstraudflugt: ”Blomme i Madeira” m/middag

Hold dagen fri, og oplev Funchal på egen hånd. Du kan også vælge at tage med rejselederen på levadavandring om morgenen - en helt særlig oplevelse. Madeiras 2.150 km lange levadasystem leder vandet på kryds og tværs gennem øens landskaber.

Vi tager svævebanen op til bjergbyen Monte, og følger derfra én af øens smukkeste strækninger ”Levada dos Tornos” på 4,7 km i et let terræn. Undervejs er der storslået udsigt over byen og havet. Vi kommer forbi private huse og haver, og nyder lyden af vandets rislen – naturens blide musik! (Svævebane t/r ca. EUR 27 pr. person er ikke inkl. Medbring vandresko eller sandaler, der sidder godt fast på foden. En lille rygsæk med plads til vand, en ekstra trøje osv. er ligeledes en god idé).

Hvis tiden tillader det, tager vi et kik ind i valfartskirken Igreja de Nossa Senhora med de fine azulejos - fliser i blå og hvide farver, inden vi med svævebane kører ned til Funchal.  

Ekstraudflugt: ”Blomme i Madeira” m/middag
Du kender sikkert den fortryllende chokolade ”Blomme i Madeira” fra Anton Berg? Lige så dejlig som chokoladen – lige så dejlig er denne ekstraudflugt, der giver nogle af de bedste Madeira-oplevelser.

Om eftermiddagen kører vi til Cabo Girão (Kap Vendepunkt), der hører til blandt Europas højeste klipper. Turen ud på den anlagte skywalk er konstrueret af transparent glas, og giver en svimlende udsigt ned til havet og bølgerne, der slår mod de stejle skråninger.

Cabo Girão
Cabo Girão
Cabo Girão

Herefter fortsætter vi til den billedskønne fiskerby Câmara de Lobos, der ligger eventyrligt op ad bjergene, omgivet af bananplanter og vinmarker. I denne lille by findes mange farverige både, og netop herfra fanges dybhavsfisken espada, der lever helt ned til 1.600 meters dybde. At fange denne fisk kræver lange liner og stor tålmodighed. Den lange sorte fisk ser både farlig og utiltalende ud, men det snyder - for den smager vidunderlig.

Byen er elsket og kendt som hjemsted for den skønne poncha-drik (sukkerrørssnaps, flydende honning samt friskpresset citron- og appelsinjuice), som vi smager på vores lille byvandring. Winston Churchill holdt også meget af byen, og kom her flere gange i 1950’erne, hvor han fandt inspiration til mange af sine malerier.

Et fantastisk farvespil venter i Eira do Serrado, der er omgivet af vidunderlige bjerge. Herfra er der en spektakulær udsigt ned til landsbyen i Nonnernes Dal, som vi nyder inden turen går tilbage til Funchal.

På en hyggelig lokal restaurant i den gamle bydel i gåafstand fra hotellet hygger vi os med en skøn espada-middag med grillede bananer og frugtsalat med drikkevarer og kaffe/te.

Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere

Dag 8

Hjemrejse

Fra Madeira flyver vi direkte tilbage til Aalborg efter en skøn ferie på de portugisiske Atlanterhavsøer.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse