Isola Bella, Lago Maggiore
Isola Bella, Lago Maggiore
Isola Pescatori, Lago Maggiore

Italien

Lago Maggiore & Comosøen

Pris pr. person fra
kr. 9.395

Skøn rejse til de norditalienske søer Lago Maggiore og Comosøen, som har en fantastisk beliggenhed for foden af Alperne. Pompøse villaer og palæer ligger som perler på en snor langs søbredden som et vidnesbyrd om, at området i tidligere tider var et populært feriemål for Europas aristokrati, forfattere og digtere, og alle med sans for skønhed.  

Takket være det milde klima ved søerne, er der en mangfoldighed af blomster og eksotiske planter i de botaniske haver, som området er kendt for. Området kaldes ofte for ”Norditaliens have”, og er omkranset af høje sneklædte bjergtoppe. 

Vi skal også på en lille afstikker til alpelandet Schweiz til den skønne by Lugano, og naturligvis smage på den berømte schweiziske chokolade – et besøg for Feinschmeckerne. Milano ligger også på vores vej – så vi skal på en byrundtur opleve byens berømte monumenter, deriblandt domkirken – og der bliver mulighed for shopping i de fine kvarterer med nyeste italienske mode. Rejsen afsluttes på Po-sletten – Italiens spisekammer – hvor de lokale specialiteter såsom Parmaskinke og Parmesanost naturligvis står på menuen – vigtige ingredienser på en rejse til Norditalien.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Emilia-Romagna med lokale specialiteter
  • Dag 2 - Byvandring i Milano - Ankomst til Lago Maggiore
  • Dag 3 - Lago Maggiore – Byvandring og italiensk marked
  • Dag 4 - Lago Maggiore – Sejltur – Borromeiske øer
  • Dag 5 - Lago Maggiore – Stresa – Bjergtur til Mottarone
  • Dag 6 - Schweiz – Lugano
  • Dag 7 - Comosøen – Villa Carlotta
  • Dag 8 - Po-sletten – Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Lagomaggiorecomo2020v2

Inkluderet i prisen

Fly København-Bologna t/r inkl. bagage

Bustransport i Italien

1 nat på hotel i Emilia-Romagna

4 nætter på Hotel Europalace*** ved Lago Maggiore

2 nætter på Hotel Britannia Excelsior*** ved Comosøen

7 x morgenmad

1 x frokost

7 x aftensmad

Udflugter inkl. entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Drikkepenge

Turistskatter p.t. €3 pr. person pr. nat ved Lago Maggiore, €1 pr. nat pr. person ved Como-søen

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.500 

Søudsigt ved både Lago Maggiore og Como-søen kr. 600 

Fast plads i bussen kr. 200-300

Fast plads i flyet kr. 50-250

Dag 1

Ankomst - Emilia-Romagna med lokale specialiteter

Risotto - en egnsret fra Lombardiet

Efter ankomsten til Bologna lufthavn tager vi plads i vores egen bus, og kører en tur på en lille times tid fra lufthavnen frem til vores hotel beliggende i Colli Bolognesi, som er det skønne naturområde i bakkerne omkring Bologna, i den italienske region Emilia-Romagna. Aftensmad på hotellet med lokale specialiteter.

Dag 2

Byvandring i Milano - Ankomst til Lago Maggiore

Efter morgenmaden forlader vi vores hotel, og kører med vores egen bus ind til Milano centrum, hvor rejselederen tager os med på en spændende byvandring, hvor vi naturligvis skal se Milanos vartegn – den fantastiske domkirke – samt den smukke overdækkede arkade Galleria Vittorio Emanuele, opkaldt efter en af Italiens konger. Og turen går naturligvis også forbi det berømte operahus Teatro alla Scala. Efter byvandringen bliver der mulighed for et besøg i Scala-operaen samt i domkirken, og på dens tagterrasse.

Benyt også lejligheden til at blive inspireret af nyeste italienske mode, idet Milano jo også er en af Italiens førende metropoler inden for mode. Frokost på egen hånd. Om eftermiddagen forlader vi Milano og fortsætter turen nordover mod den skønne sø Lago Maggiore, som skal danne rammerne om vores næste hjem. Vi indkvarteres på et hotel med fantastisk beliggenhed ud mod et lille anlæg og søen i den skønne by Pallanza – en af perlerne langs Maggiore-søen.

Dag 3

Lago Maggiore – Byvandring og italiensk marked

Om formiddagen tager rejselederen os med på en gåtur i den hyggelige, gamle by. Eftersom fredag er markedsdag i Pallanza, bliver der også mulighed for at opleve den herlige markedsstemning, og afprøve handelstalentet på et typisk italiensk marked. 

Eftermiddagen er helliget oplevelser på egen hånd. En spadseretur langs søen – en cappuccino eller en Spritz Aperol på en cafe med udsigt over søen og alperne i baggrunden – eller måske et besøg i den botaniske have Villa Taranto, som ligger i gåafstand fra hotellet.

Dag 4

Lago Maggiore – Sejltur – Borromeiske øer

Efter morgenmaden går vi om bord på en af udflugtsbådene, som ligger til ved anløbsbroen foran hotellet. Et af rejsens højdepunkter er en dejlig sejltur på søen, hvor vi naturligvis også går i land på et par af de maleriske Borromeiske øer - en øgruppe bestående af tre små øer og to klippeskær, i den italienske del af Lago Maggiore. Øerne er opkaldt efter den adelige Lombard-familie, der har ejet dem siden 1100-tallet. Vi besøger den smukkeste af øerne Isola Bella, hvor vi skal opleve det imponerende barokpalads (inkl. entré) med tilhørende have med overdådige terrasser med eksotiske planter og fritgående hvide påfugle. Gennem tiden har mange berømtheder gæstet paladset, heriblandt Napoleon og Josephine – og nu er det så vores tur.

En anden af øerne er Isola dei Pescatori – en malerisk ø med gamle fiskerhuse – og et væld af hyggelige restauranter. Her er der mulighed for frokost – måske en grillet aborre fra søen, og et glas køligt hvidvin. Øerne og stemningen på øerne er beskrevet af den berømte franske forfatter Stendhal på følgende vis: “Hvad kan man sige om Lago Maggiore og De Borromeiske Øer, udover at have ondt af de mennesker, der ikke falder i svime over dem?”… Og videre: ”Hvis du har et hjerte og en skjorte, så sælg skjorten og besøg Lago Maggiore”.

Dag 5

Lago Maggiore – Stresa – Bjergtur til Mottarone

Dagens tur starter i vores egen bus, som bringer os til den mondæne by Stresa på den modsatte søbred. Lago Maggiore og Stresa har gennem århundreder tiltrukket folk med sans for skønhed – adelige, forfattere og kunstnere gæstede i fordums tid området, hvilket de flotte gamle hoteller i Belle Èpoque stil er et vidnesbyrd om. En del af handlingen i Hemingways roman ”Farvel til våbnene” er netop henlagt til det skønne gamle Grand Hotel des Iles Borromées i Stresa, hvor Hemingway boede i 1918. 

Stresa er desuden indbegrebet af italiensk charme med hyggelige piazza’er, små stræder med farverige gamle bygninger, fristende caféer og et levende havnemiljø. Byen kaldes af god grund for Lago Maggiores ”perle”. Efter opholdet i Stresa går turen videre op på Mottarone-bjerget, hvorfra der er en enestående udsigt over Lago Maggiore og alperne. Vi nyder den rene bjergluft og den storslåede natur skabt af fortidens gletsjere – og måske en eftermiddagskaffe med dette formidable panorama, inden vi kører med bus tilbage til vores egen by og hotellet.

Grand Hotel des Iles Borromees, Stresa
Grand Hotel des Iles Borromees, Stresa
Stresa, Lago Maggiore
Med svævebane op på Mottarone-bjerget
Dag 6

Schweiz – Lugano

Efter morgenmaden forlader vi hotellet, og siger Arrivederci til Lago Maggiore. Efter en fascinerende tur langs søen, krydser vi den schweiziske grænse. Intet ophold i Alpelandet Schweiz uden at have stiftet bekendtskab med landets berømte chokolade. Vi besøger en chokoladefabrikant og et chokolademuseum (inkl. entré), hvor vi naturligvis skal smage på lækkerierne. Efter at den søde tand er blevet tilfredsstillet, fortsætter turen mod den mondæne by Lugano, som har en smuk beliggenhed ved Lugano-søen, i den italiensk-talende kanton Tessin. Takket være det milde klima ved den bjergomkransede sø, prydes byens søpromenade af en frodighed af blomster. Lugano byder på smukke, lange promenader, parker og pladser med springvand, men også snørklede stræder med arkader og et væld af gode forretninger – en skøn blanding af italiensk arkitektur og schweizisk kultur.

Dagens tur fortsætter langs Lugano-søen, og efter at have krydset grænsen til Italien ved Chiasso grænseovergangen, varer det ikke længe, inden vi betages af det ene skønne panorama efter det andet, langs den billedskønne Como-sø, som ligger for foden af stejle, skovklædte bjerge. Grever, markiser og kardinaler har gennem tidens løb opført det ene skønne palæ efter det andet langs søen. Og i dag er det et internationalt jetset såsom George Clooney og Madonna, som færdes hjemmevant ved Comosøen.

Vi skal bo med skøn udsigt over Comosøen på søens vestbred.

Piazza Manzoni, Lugano
Lugano
Lugano
Dag 7

Comosøen – Villa Carlotta

Dagens tur går til den skønne Villa Carlotta (inkl. entré). Villaen prydes af en smuk samling kunstværker – bl.a. den skønne Alexanderfrise, skabt af vores egen Bertel Thorvaldsen. Foruden selve villaen, skal vi opleve den pragtfulde have anlagt i terrasser, med en enestående udsigt over Comosøen. Eftermiddagen er helliget egne oplevelser og afslapning ved søen.

Dag 8

Po-sletten – Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at forlade vores hotel, og køre en sidste tur langs søen frem mod byen Como, som er den største af byerne langs søen. Como er verdensberømt for sin silkeproduktion – og selv om der nu om dage er stor konkurrence fra Kina, finder man stadigvæk silkevarer af høj kvalitet i byens forretninger. Under opholdet i Como bliver der mulighed for at opleve den skønne domkirke og nyde en formiddagskaffe, en formiddagsdrink eller en gelato på byens skønne hovedplads Piazza Cavour. 

Efter opholdet i Como, sætter vi kursen sydover mod den flade Po-slette og Italiens spisekammer. Vi nyder en god frokost i landlige omgivelser på komponisten Giuseppe Verdis hjemegn på Po-sletten – og skal naturligvis smage på den lokale Parmaskinke og Parmesanosten. Godt mætte fortsætter vi mod lufthavnen for hjemrejse mod Danmark.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Skinke er en lokal delikatesse i Parma Skinke er en lokal delikatesse i Parma

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse