Split As 95826634 (1)
Beach Dubrovnik Shutterstock 70328647
Dobrovnik 218856097

Kroatien

Kroatien - Makarska & mini-krydstogt

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Tag med til Kroatiens skønne Dalmatinerkyst! Rejsen inkluderer fly fra København, transfer, 3 nætter på et hyggeligt skærgårdsskib og 4 nætter på hotel ved vandet, samt skønne udflugter med dansk rejseleder.

Den første del af rejsen tilbringer vi ombord på et mindre skib, der tager os med ud i den smukke kroatiske skærgård, hvor vi kan nyde sejladsen i det krystalklare vand og glæde os til at anløbe skærgårdens smukke øer, heriblandt Hvar og Brac, hvor der også bliver lejlighed til at gå på opdagelse på egen hånd. Under rejsens anden halvdel har vi base på et dejligt 4-stjernet hotel på Makarska-rivieraen, som ligger ved Dalmatinerkysten mellem Split og Dubrovnik. Herfra tager vi på spændende udflugter sammen med vores danske rejseleder. Vi skal opleve de spændende historiske byer Split og Dubrovnik, hvor vi mærker historiens vingesus, når vi går i de smalle gader mellem de gamle stenhuse. Vi laver en afstikker til Bosnien-Hercegovina for at besøge byen Mostar, som stadig bærer præg af sin tid som handelscentrum under det tyrkiske kejserrige.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst
  • Dag 2 - Hvar
  • Dag 3 - Brac - Kaptajnens middag
  • Dag 4 - Split - Makarska
  • Dag 5 - På egen hånd
  • Dag 6 - Mostar
  • Dag 7 - Dubrovnik
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Kroatien Minikryds2019 Web

Inkluderet i prisen

Fly København-Split med mellemlanding t/r inkl. bagage

Bustransport i Kroatien

4 overnatninger på 4-stjernet hotel på Makarska-rivieraen

3 overnatninger i udvendig kahyt under dæk på skærgårdsskib

7 x morgenmad

4 x frokost (dag 2, 3, 6 og 7)

3 x eftermiddagskaffe inkl. småkager (dag 1, 2 og 3)

6 x aftensmad (dag 1 + 3-7)

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge til skibets personale: Ca. €15

Obligatoriske turistskatter pr. rejsedeltager: €18 - betales på skibet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse/-kahyt kr. 1.200

Kahyt på hoveddæk (over dæk) kr. 400

Kahyt på øvre dæk kr. 800

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst

Med fly fra København til Split, hvor vi bliver hentet i bus og kørt til havnen i Makarska. Her går vi ombord på vores hyggelige skib og indkvarteres i vore kahytter og nyder eftermiddagskaffen. 

Om aftenen tilbereder skibet besætning aftenmad til os, og herefter er der mulighed for at gå i land i den hyggelige by på egen hånd.

Split 41237599 Hdr
Makarska-rivieraen
Split As 95826634 (1)
Dag 2

Hvar

Hvar As 69542827

Om morgenen forlader vi Makarska og påbegynder dagens sejlads, mens vi kan nyde livet og udsigten fra dækket. Efter frokost ombord ankrer vi op og der er mulighed for at bade i det krystalklare vand. Hen på eftermiddagen ankommer vi til byen Hvar på øen af samme navn. 

Vi tager på byrundtur til fods i Hvar og kommer bl.a. forbi den smukke katedral fra renæssancen, det gamle teater fra 1612, samt det franciskanske og det benediktinske kloster. Skibet ligger i Hvar natten over, så man kan nyde sin middag og en hyggelig aften i den livlige badeby.  

Dag 3

Brac - Kaptajnens middag

Vi sejler fra Hvar til naboøen Brac, hvor vi lægger til i byen Bol. Brac er kendt for de lyse sten, som blandt andet er brugt til det kejserlige palads, som vi så i Split. Ved Bol finder man den berømte strand Zlatni Rat på en spids pynt, også kendt som "det gyldne horn". 

Vi har tid til at opleve øen på egen hånd efter frokost ombord. Om aftenen kan vi se frem til kaptajnens middag ombord.   

Brac 266517968
Brac, Kroatien
Supetar, Brac
Dag 4

Split - Makarska

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets personale og går i land i den smukke by Split, hvor vi tager på byrundtur. Split er en af de vigtigste havnebyer ved Adriaterhavet. Byens lange historie går helt tilbage til romertiden, og den velbevarede bykerne er på UNESCO's Verdensarvsliste. Byen er et patchwork af arkitektur fra forskellige perioder og bærer præg af mange århundreders byggeaktivitet - renoveringer, ombygninger, tilføjelser og nybygninger. 

Her ser man huse fra det 18. århundrede læne sig op af antikke romerske mure og moderne lejlighedskomplekser. I byens hjerte finder man ruinerne af det berømte kejserpalads, som er et af verdens bedst bevarede eksempler på romersk arkitektur. Efter byrundturen er der tid til at spise frokost og nyde den skønne by på egen hånd inden vi kører til vores hotel ved Makarska-rivieraen.  

Split
Split, Kroatien
Makarska-rivieraen
Dag 5

På egen hånd

Dagen er til fri disposition til afslapning på hotellet. 

Dag 6

Mostar

Mostar Mostar

Efter morgenmad kører vi med bus til Mostar, som ligger i Bosnien & Herzegovina. Mostar var en vigtig handelsby i det tyrkiske kejserriges tid og man kan stadig se levn fra perioden den dag i dag. Vi skal se den smukke bro Stari Most, moskeen og et hus fra den tyrkiske periode i den tids typiske byggestil. Efter vores byrundtur spiser vi frokost, hvorefter der er lidt tid til egne oplevelser inden vi kører tilbage til hotellet. 

Dag 7

Dubrovnik

I dag skal vi på udflugt til Dubrovnik, en utrolig smuk og spændende by ved Adriaterhavet. Dubrovnik blev anlagt i det 7. århundrede og udviklede sig i middelalderen til et vigtigt kultur- og handelscentrum. Fra år 1815 og 1919 var byen under østrigsk herredømme. 

Vi tager på byrundtur og går bl.a. ad hovedgaden Stradun gennem den historiske bydel omkranset af bymurene.  Undervejs hører vi om arkitekturen og byens spændende historie. Efter byrundturen spiser vi frokost. Efter en spændende dag kører vi tilbage til hotellet. 

Dobrovnik 218856097
Dubrovnik 157928513 (2)
Beach Dubrovnik Shutterstock 70328647
Dag 8

Hjemrejse

Bustransfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København efter en oplevelsesrig uge. Bemærk venligst, at denne rejse ikke er egnet for gangbesværede - og at rejsen af logistiske årsager i nogle tilfælde  gennemføres i omvendt rækkefølge - det vil sige først med hotelopholdet og derefter krydstogtet.

På selve krydstogtet kan kaptajnen til enhver tid ændre på rute og anløb grundet eksempelvis vejrmeldinger. Ombord afregnes der i kroatiske kuna eller i euro. Der kan ikke betales med kreditkort på skibet - så husk at medbringe kontanter.

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse