Inkluderet i prisen
Fly København-Paris t/r
Tog Paris-Tours t/r
Bustransfers
4 overnatninger på 4-stjernede Grand Hotel Tours
4 x morgenmad
4 x 3-retters middag
3 x frokost hvoraf en frokost på slot
1 x frokost i Paris som madpose
Udflugter iflg. program, herunder:
Dansk rejseleder på hele rejsen
Øvrige måltider og drikkevarer
Drikkepenge
Turistskat
Afbestillings- og rejseforsikring
Eneværelse kr. 1025
Fast plads i bussen kr. 200-300
Afrejse fra København
Vi flyver direkte fra København til Paris Charles De Gaulle lufthavn. Vi kører med bussen ind til Paris og nyder en guidet panoramatur på en times tid. Der gøres holdt de ikoniske steder alt efter, hvor lang tid vi har indtil toget afgår fra Gare Montparnasse. På 1,5 time transporteres vi til Tours mens vi nyder udsigten fra toget undervejs.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi i Tours. Vores dejlige hotel ligger kun få skridt fra stationen. Der er alle aftener inkluderet middag på en restaurant ganske få skridt fra hotellet. Alt efter ankomsttid, tager vi på en aftenvandring med en engelsktalende guide, der viser os Tours i juleklæder. Mon ikke at julestemningen allerede denne aften indfinder sig.
Jul på Chambord og Château de Cheverny - besøg på den franske kiksefabrikant Saint Michel
Har man været ved Loirefloden én gang, så glemmer man aldrig Chambord. Som en Fatah Morgana dukker slottet op og imponerer med sine enorme dimensioner. Det gør indtryk! Slottet Chambord er en unik arkitektonisk juvel bygget fra 1519 på anmodning af den flotte unge konge François I, kunstelsker og passioneret jæger. I dag er slottet blevet emblematisk for den franske renæssance i Europa og i hele verden. Château de Chambord er ikke designet som en permanent bolig, og François bliver der kun i et par uger. Det er en bemærkelsesværdig arkitektonisk bedrift, som kongen er stolt af at vise frem som et symbol på hans magt indgraveret i sten. Planen af slottet og dets dekorationer stammer fra en central akse, den berømte dobbelthelix-trappe, inspireret af Leonardo da Vinci, en opadgående spiral, der fører til et væld af skorstene og skulpturelle kapitæler på terrasserne.
Allerede i parken møder vi julestemning med masser af juletræer. Vi træder ind i den magiske verden af juleeventyr, hvor lysene giver genskær i både børns og voksnes øjne. Fra rum til rum går vi på opdagelse i juleuniverset og lader os rive med af stemningen.
Som et lille highlight, serveres en frokostbuffet på slottet inkluderet ¼ l vin og vand.
Vores næste stop bliver Château de Cheverny, som har været modelkulisse for Tintinbøgerne og er det eneste af de berømte slotte, som er i privat eje og har været det gennem århundreder. Slottet bedårer med sin rigdom, sine smukke møbler og den autentiske charme .
Jul på Château de Cheverny er mere end en tradition: det har været en institution i næsten 30 år! Vi møder kæmpe lysdekorationer i alle haverne, hvert rum på slottet omhyggeligt dekorere, en slikskov i trofærummet, en fortryllet vogn...! For slet ikke at tale om facaden oplyst i julefarver, så snart natten falder på! Du bliver ført ind i en gourmet julestemning, og trofærummet har et fantastisk maleri i vente til dig. For slet ikke at tale om stien af gigantiske honningkager og de farverige kopper, der vil guide dig til Orangeriet, hvor en lækker varm chokolade, husets specialitet, vil blive tilbudt dig.
Efter så mange store indtryk besøger vi den franske kiksefabrikant Saint Michel, der er kendt ud over landets grænser for sine lækre småkager.
Tilbage i Tours spiser vi igen middag på vores restaurant tæt på hotellet.
Udflugt til Château de Villandry - Lækkerier fra en lokal chocolatier
Engang en middelalderfæstning blev Château de Villandry som det sidste slot ved Loire tilpasset de andre slottes renæssancestil. Slottet har altid været kendt for sine fantastiske haver, ikke mindst grøntsagshaven, der hvert år anlægges på ny i geometriske former.
I julen inviterer naturen sig selv ind på slottet! I hjertet af haverne inviterer Château de Villandry unge og gamle til at opleve jul i et familiehjem i en varm og venlig atmosfære. Mens en festlig stemning indtager hvert rum, finder naturen selv vej ind i slottet. Fra spisestuen til soveværelserne og til køkkenet, hvor man forbereder sig til at fejre jul, kommer en helt speciel stemning til udtryk, når slottets haver forlænges ind mellem slottets mure.
Gå på opdagelse i den fortryllede sneklædte skov, hvor træer, buske, løv, skovens dyr og fugle har fundet vej ind i sneklædte omgivelser for at skabe en atmosfære af et planteeventyr om vinteren. Fra slottets vinduer betragter man haverne, som også har taget deres vinterfrakke på: mosaikker af prydkål og porrer, buksbomsnørebånd og silhuetter af takstræer, forbundet med lange gyder med søvnige lindetræer. En charmerende oplevelse ud over det sædvanlige!
Vi fortsætter dagens program hos en lokal chocolatier, hvor der selvfølgelig også bliver mulighed for at smage på varerne. Tilbage i Tours spiser vi frokost i byen. Resten af dagen bliver på egen hånd, så man har mulighed for at fordybe sig i Tours.
Vi mødes igen til aftensmaden på den sædvanlige restaurant.
Vinsmagning på Chateau de Chenonceau - Amboise på egen hånd
Flere højdepunkter venter. Vi starter med at besøge perlen, Chateau de Chenonceau, også kaldet damernes slot, da det gennem århundreder var beboet og bestyret af kvinder. Oprindeligt indrettet til kong Henri II’s elskerinde Diane de Poitiers ligger det smukt omgivet idyllisk landskab af ved Cherfloden og er et af de mest pittoreske slotte i Loiredalen. Ingen under at det blev dronningernes yndlingsslot.
Paladset ved vandet er fyldt med overraskende og altid originale julekreationer fremstillet af slottets eget blomsterværksted og dets chefdesigner, Jean-Francois Boucher, der er udnævnt til Frankrigs bedste blomsterbinder. Oplev en allegori om magien og sødmen i en jul, der længe vil sætte sig i unge og gamles drømme...
Efter at have beundret de fantastiske fantasifulde dekorationer bevæger vi os ned i slotskælderen og lærer ved en vinsmagning slottets vine at kende. Loiredalen kan nemlig fremvise fremragende vine, der går under betegnelsen AOC Touraine.
Der er ikke så langt til byen Amboise, hvor vi træder ned i en Troglodyt-kælder for at spise frokost. Troglodyt-huler blev til, da man begyndte at udvinde kalksten for at bygge Loireslottene. I dag bruges disse huler til bl.a. champignondyrkning, beboelse, restauranter og meget mere.
Der bliver mulighed for at gå lidt rundt i Amboise, der selvfølgelig også har et imponerende slot at fremvise, inden vi fortsætter til Domaine Chaumont-sur-Loire.
Som sprunget ud af et eventyr knejser det imponerende slot over Loirefloden. Chaumont er især kendt for sine årlige haveevents, der i julen genspejler sig i slottets sale. Dekoratører fra nær og fjern er med til at gøre julen i chateauets varme omgivelser til et festfyrværkeri af dekorationer. Hovedtrappen, den store stue, biblioteket, spisestuen og mange andre rum i Château er klædt i lys og giver genskær i alle gæsters øjne.
Mættet af indtryk tager vi efter en lang dag fyldt med indtryk tilbage til Tours for at spise vores sidste fælles måltid på den sædvanlige restaurant.
Egen tid i Tours - Hjemrejse
Vi skal ikke flyve før sent om aftenen, så vi har god tid til at fordrive tiden i Tours. Denne dag er ingen måltider inkluderet.
Omkring middagstid tager vi igen toget til Paris Gare Montparnasse og bliver kørt med bus til lufthavnen for at flyve direkte til København.
Kontakt Best Travel
Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.
Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.