Julestemning på Princes Street
Edinburgh
Edinburgh Castle

Skotland

Julestemning i Edinburgh

Pris pr. person fra
kr. 7.695

Oplev Skotlands elegante hovedstad klædt i juletøj. Den majestætiske by hører til blandt Europas smukkeste - og er ikke uden grund opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Kom i ægte julestemning, hvor byen stråler i al sin glans. Hos de fleste scorer denne romantiske og kulturelle storby toppoint – særlig i den smukke tid op mod jul! Oplev den festlige jubel, der er spredt over den skotske hovedstad, og glæd dig til at bo på et moderne 4-stjernet hotel i hjertet af den julepyntede by.

I den middelalderlige bydel, Old Town, oser det af eventyr langs Royal Miles krogede, snævre gyder med skæve huse, stejle trapper og toppede brosten. Fra den højtliggende klippe spejder den verdensberømte borg, Edinburgh Castle, sig ud over byen. Overalt er der skruet op for julestemningen. Forretninger og gader er pyntet med traditionelle julelys, glaskugler og engle med strutskørter. I julemånederne forvandles byen til en skøn blanding af julemarkeder, juleindkøb og julelækkerier. Edinburgh er uovertruffen og gennemsyret med historie, kultur og spændende arkitektur. Byens egen forfatter Sir Walter Scott (1771-1832) skrev sådan om Edinburgh: ”Min egen romantiske by”.

I den mere end 200 år gamle bydel, New Town, ser vi nogle af Storbritanniens bedste eksempler på georgiansk arkitektur, der kendetegnes ved en række huse med fine facader mod gaden - og et indre med vægt på det komfortable.

Det er ikke nogen hemmelighed, at forfatteren J.K. Rowling fandt inspiration til sine verdensberømte bøger i Edinburgh, der blev fødestedet for den rosværdige ”Harry Potter-serie”. Måske har du lyst til at besøge nogle af de berømte steder i byen?

Aftenscenen er fyldt med lyden af klirrende glas fra de stemningsfulde pubber. Edinburgh oser af glæde og hygge på den bedst tænkelige måde. Skotterne slapper af og nyder livet over ”a pint of beer” - og i hjemmene hænges den traditionelle julestrømpe op ved pejsen, så julenissen kan komme på besøg julenat med gaver, der åbnes den 25. december.

Det forventes, at byens populære julemarked igen vil finde sted i East Princes Street Gardens, som tælles blandt et af Storbritanniens bedste julemarkeder med en række boder fyldt med julekonfekt, juledekorationer, julelys, håndlavet brugskunst, spændende madboder m.m. Gå ikke glip af den varme ”hot wine” – en varm whisky blandet med citron, nelliker, honning og vand – Skotlands svar på gløgg. Vi tager forbehold for mindre ændringer i byens juleprogram, som endnu ikke er 100% fastlagt – men vi kan love dig, at Edinburgh ved juletid er magisk, og giver minder for livet.

Glæd dig til at opleve skotterne, der er gæstfrie, serviceminded - og har masser af humor og ægte interesse for deres medmennesker.

Sammen med London er Edinburgh Storbritanniens mest besøgte byer, og vi bor perfekt på et moderne 4-stjernet hotel i gåafstand til det meste. Du kan se frem til at opleve Edinburghs charmerende udstråling samt byens særlige varme julestemning.

 

Julestemning i Edinburgh 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til Edinburgh
  • Dag 2 - Byvandring i Old Town og Edinburgh Castle
  • Dag 3 - Byvandring i New Town
  • Dag 4 - ”På sporet af Glasgow” eller fridag i Edinburgh
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Edinburgh 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Edinburgh t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-hotel t/r

4 nætter på 4-stjernet hotel i centrum

4 x stor skotsk morgenbuffet

2 x middage

Udflugter ifølge program:

  • Panoramatur i bus
  • Byvandringer i Old og New Town
  • Besøg på Edinburgh Castle

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse som enebrug kr. 2.100

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Skotsk aften kr. 630

Ekstraudflugt: ”På sporet af Glasgow” kr. 480

Dag 1

Velkommen til Edinburgh

Efter direkte flyvning til Skotlands hovedstad oplever vi Edinburgh klædt i julepynt i ægte britisk stil på den flotte panoramatur gennem byen. Vi fornemmer hurtigt Edinburghs storhed, når vi kører ad byens primære shoppinggade Princes Street og forbi Palace of Holyroodhouse, der spiller en vigtig rolle som den officielle residens for Kong Charles III, når han besøger Skotland. Ad den 2 km lange Royal Mile passerer vi også det verdensberømte Edinburgh Castle, som troner på den 134 meter høje Castle Rock.

Om aftenen nyder vi en 2-retters middag på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

Dag 2

Byvandring i Old Town og Edinburgh Castle

Det er som et ægte eventyr at gå rundt i Edinburghs gamle bydel. En labyrint af smalle, stejle brolagte gyder fører ud fra Royal Mile, hvor vi mødes af en skøn perlerække af restauranter, caféer, museer og spændende forretninger.

Det er en særlig oplevelse at besøge den højtliggende befæstede borg, der engang gjorde byen uindtagelig. Edinburgh Castle har spillet en særlig rolle i den skotske historie både som kongelig residens og som en militær højborg. Vidste du, at Dronning Margaret boede her først i det 11. århundrede? Frem til 1920erne var borgen hovedbase for den britiske hær i Skotland. I dag er det Skotlands mest populære seværdighed.

Vi ser Castle Esplanade, som du sikkert kender fra TV? Hvert år i august er pladsen rammen om det farverige Tattoo. Hver dag undtagen søndag kl. 13.00 affyres One O’clock Gun - et kanonslag, så alle byens borgere kan indstille deres ure.

Om eftermiddagen fortsætter vi til julemarkedet i East Princes Street Gardens og/eller til en af byens andre spændende steder i den smukke tid op mod jul. Smag den dejlige hot wine, og prøv at finde ud af forskellen på single malt og blended whisky.

Herefter er der tid på egen hånd til at udforske byen. Populære julegaver kunne være et lunt halstørklæde fremstillet i skotskternede stof, som findes i mange forskellige klanfarver. 

I Edinburgh er de fleste landes køkkener repræsenteret, så det er let om aftenen at finde restauranter for enhver smag og for enhver pengepung.

Dag 3

Byvandring i New Town

I New Town finder vi et af verdens mest komplette og uspolerede eksempler på georgisk arkitektur. Regelrette gader, klassiske og velordnede huse. I et roligt tempo passerer vi New Towns elegante herskabshuse. Har du lyst kan du få et glimt af livet i 1800-tallet i dette kvarter i Charlotte Square nr. 7? (Entré er ikke inkl.). Vi slutter byvandringen med en tur gennem den spektakulære shoppinggade Princes Street fyldt med et stort udbud af mærkevarer. Turen slutter i George Street, der er kendt for sine designerbutikker, trendy barer og eksklusive restauranter.

Ekstraudflugt: Skotsk aften
Tag med til en traditionel skotsk aften med velkomstdrink, 3-retters middag med kaffe/te. Nyd det festlige show med musik, skotsk dans og sang – en vigtig del af skotternes livskraftige folklore. En flot aften med klanernes farverige tartans. Aftenen foregår på det 4-stjernede The Scotsman Hotel. Vi går de 2 km til hotellet, og tager lokalbussen tilbage (busbillet ikke inkl.).

Dag 4

”På sporet af Glasgow” eller fridag i Edinburgh

Oplev Edinburgh på egen hånd eller tag med på en spændende heldagstur med tog til Glasgow. Om aftenen hygger vi os med en let pub middag i Edinburgh.

Ekstraudflugt: ”På sporet af Glasgow”
Skotlands største by, Glasgow, er en fantastisk blanding af en sofistikeret og en folkelig kulturby, der gennem de sidste årtier har udviklet sig til én af Storbritanniens mest interessante metropoler.

Om morgenen går vi 2 km til banegården eller tager lokalbussen (ikke inkl.), og når Glasgow på blot en time med toget. På byvandringen vil du hurtigt opdage, at den tidligere triste industriby nu er klædt i moderne designertøj! Butikker, shoppingcentre, atmosfærefyldte restauranter og barer er strøet rundt i hele centrum samt i gågaden Buchanan Street.

Glasgow er præget af den fantastiske arkitekt og designer Charles Rennie Mackintoch (1868-1928), der på en helt særlig måde forener jugendstil/art nouveau. Han har designet alt fra bygninger, møbler, bestik og smykker. Han blev verdensberømt for sine firkantede stole med høj ryg og fine blomsterudskæringer – en kunstner i særklasse!

Efter en lille byvandring er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Vi kan anbefale et besøg i Kelvingrove Art Gallery & Museum - Glasgows største seværdighed. Museet rummer en af Storbritanniens fineste kunstsamlinger. Læg mærke til selve bygningen i victoriansk stil, som i sig selv er en oplevelse.   

Om eftermiddagen hygger vi os med en lækker afternoon tea i det berømte Willow Tea Room, hvor alt fra møbler til teskeer er udført i Mackintoshs elegante stil. Sandwich, scones og kager…guf!

Først på aftenen kører vi med toget tilbage til Edinburgh.

Dag 5

Hjemrejse

Vi forlader Edinburgh og flyver tilbage til Danmark.

OBS - OM ETA:

I løbet af 2025 bliver det et krav for alle rejsende at udfylde en ETA (Electronic Travel Autorisation) forud for indrejse til Storbritannien - samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges om inden afrejse.

ETA’en kommer til at koste ca. £10 og skal søges online. Startdatoen på, hvornår systemet introduceres for EU-borgere forventes at være start 2025, men det ligger endnu ikke helt fast.

Best Travel hverken må eller kan udfylde ETA'en på gæsters vegne, men vi udsender information og instruktion til udfyldelse forud for din/jeres rejse.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse