Julemarkedet i Belfast
Hot wine – Nordirland svar på gløgg
Titanic Belfast

Nordirland

Julestemning i Belfast

Pris pr. person fra
kr. 6.995

Tag med til Belfast og kom i ægte julestemning. Vi bor på 4-stjernet hotel i hjertet af byen, og oplever det verdensberømte Titanic museum samt det hyggelige julemarked foran Rådhuset. Belfast er den perfekte optakt til den søde juletid - her føler man sig velkommen!

I tiden op mod jul udstråler Belfast en gammeldags og særlig varm julestemning. Gaderne og butikkerne er pyntet med store glaskugler og engle med strutskørter. Charmerende caféer og restauranter byder på både nyskabende madlavning og traditionelle retter. Aftenscenen er fyldt med lyden af klirrende glas på de atmosfærefyldte pubber. Byen oser af glæde og hygge på den bedst tænkelige måde - det skal ganske enkelt opleves! I hjemmene hænges den traditionelle julestrømpe op ved pejsen, så julenissen kan komme på besøg.

Belfast har en årelang juletradition med et mindre julemarked foran byens imponerende Rådhus, men i 2024 vil det måske blive flyttet til et andet sted i centrum, hvor der kan være endnu flere boder. Her findes en jubel af boder med julelækkerier, juledekorationer, julelys og håndlavet brugskunst, der ind imellem krydres med juleunderholdning. Rundt omkring dufter det herligt af traditionelle julegodbidder. Prøv de små varme frugtagtige tærter ”hot mince pie” - og gå endelig ikke glip af den varme ”hot wine” - en varm whisky blandet med citron, nelliker, honning og vand - Nordirlands svar på gløgg. Det oser af julestemning i hele byen, og her finder du let den rigtige julegave.

Nordirland har oplevet en sand opblomstring efter en urolig fortid, og Belfast har gennemført en bemærkelsesværdig forvandling. Hovedstaden står bag ”Games of Thrones” - og byens identitet er nærmest bygget op omkring det eventyrlige Titanic museum, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Du kan derfor se frem til besøget på museet med det avancerede multimedie, der levende fortæller om skibets jomfrurejse, der endte som den ultimative tragedie. Velfortjent blev museet kåret i 2016 til ”Verdens førende turistattraktion” af World Travel Awards.

Måske har du set den populære film ”Belfast”, der gennem drengen Buddys øjne, fortæller om livet i Nordirland under datidens uroligheder og voldsomme sammenstød? På en ekstraudflugt i traditionelle sorte taxaer har du mulighed, for at få et autentisk indblik i livet i Belfasts katolske arbejderkvarter Falls og det protestantiske Shankill, da chaufførerne selv har oplevet konflikten. Du har også mulighed for at smage på den klassiske nordirske julemiddag på en hyggelig pub.
Befolkningen har en dejlig interesse for deres medmennesker. De elsker at hyggesnakke, og har en skøn afslappet indstilling til livet. Humor, fortællinger og musik er vævet ind i hinanden.
Besøg Belfast i juletiden, hvor byen stråler i al sin glans.

 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Byrundtur i julepyntede Belfast
  • Dag 2 - Titanic Belfast & julemarked
  • Dag 3 - Fridag i Belfast - eller spændende ekstraarrangementer
  • Dag 4 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Julestemning I Belfast

Inkluderet i prisen

Fly til Dublin t/r inkl. bagage

Transfer Dublin-Belfast t/r

Bustransport i Belfast

3 nætter på 4-stjernet hotel i centrum

3 x britisk morgenmad

1 x frokost

1 x aftensmad

Udflugter ifølge program:

  • Panorama-sightseeing med bus i Belfast
  • Entré til Titanic Belfast
  • Besøg på julemarked

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 1.295

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Black Cab tur i Belfast kr. 265

Ekstraudflugt: Traditionel julemiddag kr. 435

Dag 1

Byrundtur i julepyntede Belfast

Efter direkte flyvning til Irlands hovedstad Dublin, fortsætter vi i bus over grænsen til Nordirland, hvor afstande nu måles i miles i stedet for kilometer, der betales med engelske pund og ikke euro, og accenten er anderledes. Bortset fra det, så opdager man næsten ikke, at der er to lande på den grønne ø, men Nordirland hører stadig under britisk territorium.

I Belfast skal vi opleve byen klædt i julepynt i ægte britisk stil. Hovedstaden syder af liv, og er forvandlet til en moderne storby med spændende indkøbscentre, restauranter og caféer. Overalt er der en skøn julestemning, og på pubberne spilles der jævnligt levende musik. På byrundturen passerer vi det majestætiske Rådhus i hjertet af byen. Vi kommer også forbi Operahuset og klokketårnet Albert Memorial Clock Tower, der både er Nordirlands svar på Pisas skæve tårn og Londons Big Ben!

Læg mærke til landets mest berømte pub, The Crown Liquor Saloon, i hovedgaden Great Victoria Street. Den fredede bygning fra 1826 er et fremragende eksempel på datidens victorianske gin-paladser. Facaden er imponerende, og kommer du senere indenfor bliver dine øjne straks tiltrukket af de 10 lukkede træ-båse, der gemmer på historien om, hvordan befolkningen her kunne sidde uset, og nyde privatlivet med alkohol. Feer, klovne, blomster og ananas optræder i de farverige glasmosaik-vinduer, og både loft og gulv har fine dekorative detaljer. Pubben er Belfasts uvurderlige juvel!

Hovedstaden er opdelt i kvarterer – quarters, og på rundturen kommer vi blandt andet gennem det stemningsfulde Cathedral Quarter med smukke victorianske villaer, fine alléer ved Laganfloden og små gangbroer. Her ligger også den populære pub, The Duke of York, med antikke træmøbler, pejs og vægge beklædt med Guinnessbilleder m.m. Studenterkvarteret Queen’s Quarter rummer det prestigefyldte universitet og den botaniske have, og her er det let at finde hyggelige caféer. Byrundturen slutter i det nye Titanic Quarter, der er hjemsted både for Titanic og ”Games of Thrones”.

Vi indkvarteres på vores meget centralt beliggende hotel, hvor vi skal bo de næste 3 nætter. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.  

The Crown Liquor Saloon The Crown Liquor Saloon
Dag 2

Titanic Belfast & julemarked

Efter en dejlig morgenmad spadserer vi i et roligt tempo 3 km gennem byen til Titanic Quarter. På den anden side af floden, kommer vi til skibsværftet Harland & Wolffs, hvor luksuslineren Titanic blev bygget. Ved siden af ligger Belfasts største seværdighed – det spektakulære museum ”Titanic Belfast”, indrettet i et imponerende sølvglimtende bygningskompleks. Museet åbnede i anledning af 100-året for skibets færdigbygning, og ydervæggene er fremstillet i samme højde som skibet.

Glæd dig til at besøge dette enestående museum, der fortæller historien om verdens største skib, der ikke kunne synke - men sank. Kun 705 overlevede ud af de 2.228 passagerer. Verdens største skibskatastrofe. Titanic sejlede ud fra Belfast den 2. april 1912, og ramte et isbjerg, hvorefter det sank natten til den 15. april. De flotte udstillinger levendegør historien i lyd og billeder med 9 gallerier fordelt på 4 etager. Historien fortæller alt lige fra skibsbygningen, søsætningen, passagerlisten, livet ombord, forliset - og senere jagten på havets bund. Skibsvraget blev først lokaliseret i 1985.

For mange er de flimrende billeder, som er de eneste eksisterende filmoptagelser fra skibet, det mest gribende – og for andre turen op med elevator, der er lavet så fantastisk, at man føler man lige kan gå ind i skibets elegante restaurant, som var man en del af passagerne ombord. Titanic var et luksusskib, hvor der ikke var sparet på noget – bortset fra redningsbåde! Fortællingen lever i bedste velgående. Den nyeste film fra 1997 vandt 11 Oscar statuetter.

Efter formiddagens meget spændende besøg nyder vi en let frokost på en traditionel pub. Derefter er det tid til at besøge Belfasts julemarked, som vi forventer fortsat vil være foran Rådhuset, selv om man ønsker at lave et større julemarked med plads til flere boder. Her kan du finde forslag til julegaver, og få forskellige smagsoplevelser.

Har du lyst til mere, kan du om aftenen tage med rejselederen ud for at opleve ”Belfast by night”. Se det funklende julelys, og måske gense den imponerende bygning ”Titanic Belfast”, der smukt er oplyst om aftenen?

Dag 3

Fridag i Belfast - eller spændende ekstraarrangementer

Nyd dagen på egen hånd med juleshopping i Victoria Square Shopping Centre, endnu en tur forbi julemarkedet eller måske en lokal gin & tonic på den berømte The Crown Liquor Saloon? Du kan endda også nå at deltage i disse 2 ekstraarrangementer, hvis du har lyst? Rejselederen kommer gerne med forslag til endnu flere aktiviteter i byen.

Ekstraudflugt: Black Cab tur i Belfast
På denne meget interessante udflugt kommer vi tæt på livet i det gamle katolske arbejderkvarter Falls, men også i det protestantiske Shankill. Med de traditionelle engelske sorte taxaer, Black Cabs, kører vi gennem kvarterernes smalle gader og får et autentisk billede af Belfasts mørke fortid. Det prisvindende selskab giver et levende kig ind i konfliktens politiske og historiske baggrund - set fra begge synspunkter. Chaufførerne ejer firmaet og kommer fra begge bydele, og kan derfor levende fortælle om livet under ”The Troubles” – uroligheder og spændinger, der dengang ødelagde byen. Vi får en lokal viden om de politiske vægmalerier og fortællinger om urolighederne, der fandt sted fra 1969 til 1998.

Undervejs holdes små pauser med mulighed for at tage billeder og stille spørgsmål. Vi skal naturligvis også se den verdensberømte fredsmur, der i årevis har delt det katolske og protestantiske samfund. Da chaufførerne selv har oplevet konflikten, har de en særlig historie at fortælle. Turen tager ca. 1½ time, og foregår på engelsk. Selv om du ikke forstår engelsk, vil du få en oplevelse, du sent vil glemme. Hvis tiden tillader det, kører vi også forbi Europa Hotel, der er kendt for at være verdens mest bombede hotel, da det fra 1972-94 var udsat for ikke mindre end 36 bombeattentater.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Belfast
Belfast
Belfast

Ekstraarrangement: Traditionel julemiddag
I Nordirland nydes familiens traditionelle julemiddag enten den 24. eller 25. december, men gaverne åbnes ikke før den 25. Hos BEST TRAVEL har du mulighed for at smage en klassisk 3-retters julemiddag på en hyggelig pub i gåafstand fra hotellet. Sammen hygger vi os med julemenuen, som normalt består af fyldt kalkun, stegt skinke med kartofler og grøntsager. Til dessert bydes på den berømte Christmas cake – julekage med tørrede frugter, kanel og ingefær. (Vi tager forbehold for mindre ændringer i pubbens julemenu).

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Nordirsk Christmas cake Nordirsk Christmas cake
Dag 4

Hjemrejse

Vi forlader Belfast og kører over grænsen til Irland, hvor vi flyver fra Dublin tilbage til Danmark.

OBS - OM ETA:

I løbet af 2024 bliver det et krav for alle rejsende at udfylde en ETA (Electronic Travel Autorisation) forud for indrejse til Storbritannien - samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges inden afrejse.

ETA’en vil koste ca. £10 og skal søges online. Startdatoen på, hvornår systemet introduceres for EU-borgere forventes at være til efterår/vinter 2024, men det ligger endnu ikke helt fast.

Best Travel hverken må eller kan udfylde ETA'en på gæsters vegne, men vi udsender information og instruktion til udfyldelse forud for din/jeres rejse.

OBS - OM ETA:

I løbet af 2025 bliver det et krav for alle rejsende at udfylde en ETA (Electronic Travel Autorisation) forud for indrejse til Storbritannien - samme system som vi kender fra den amerikanske ESTA, der også skal søges om inden afrejse.

ETA’en kommer til at koste ca. £10 og skal søges online. Startdatoen på, hvornår systemet introduceres for EU-borgere forventes at være start 2025, men det ligger endnu ikke helt fast.

Best Travel hverken må eller kan udfylde ETA'en på gæsters vegne, men vi udsender information og instruktion til udfyldelse forud for din/jeres rejse.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse