Gion-kvarteret, Kyoto
Det buddhistiske Kiyomizu-tempel i Kyoto
Broen ved Kejserpaladset

Japan

Japan i blomst

Pris pr. person fra
kr. 23.995

Japan er et af Asiens mest eksotiske og anderledes rejsemål med mageløs skønhed og egenart. I et enestående farveshow af blomstrende nuancer opleves foråret og efteråret i det gamle kejserrige. Både historie, kultur og natur i særklasse venter i Morgensolens Land – det effektive samfund med sans for sublim service. Oplev farvesymfonien af blomstrende kirsebærtræer, blåregn, krysantemum eller tropiske vandliljer - der, hvor ordet ”skønhed” giver mening. Kom tæt på forståelsen af den unikke japanske livsstil. Glæd dig også til en flot togtur med det verdensberømte højhastighedstog, Shinkansen – og så rejser vi med DIREKTE FLY fra Danmark.

Japanerne har en særlig evne til at skabe skønhed, som især kan opleves om foråret og efteråret. På alle tider af døgnet valfarter japanerne som i en drømmeverden til parker og templer, for at opleve naturens farvepragt. I marts handler det om de blomstrende og velduftende kirsebærtræer i hvide og lyserøde farver. I maj værdsættes den fortryllende og sagnomspundne blåregn, når de hængende blomsterklaser står i espalier. Efteråret er en eventyrlig smuk årstid med et mildt klima. I september opleves Japans nationalblomst krysantemum, der her er særlig spektakulær og har ekstra stor betydning. I november nydes både de tropiske vandliljer i blålilla farver og ahorntræernes vidunderlige farvepragt, når de iklædes de smukke efterårsdragter. Intet sted opleves de brusende mirakler smukkere end i Japan.

I Japan er gamle traditioner smeltet sammen med det moderne liv som den naturligste ting i verden. Fortid, nutid og fremtid lever side om side i det effektive land med fokus på service, ærlighed, renlighed, ultramoderne teknologi og præcision. Japanerne er høflige, den ene bukker mere end den anden, og alle behandles med respekt og elegance. Før 2. verdenskrigs afslutning var de fire japanske hovedøer aldrig blevet erobret af udenlandske magter, og netop derfor har den japanske kultur udviklet sig i et meget isoleret miljø.

Japan er et overflødighedshorn af kulturhistorie med templer og shintohelligdomme. Hertil kommer kejserlige villaer, haver og museer, der tager pusten fra enhver! Hele 25 steder i Japan er beskyttet af UNESCO. På denne eventyrlige rundrejse besøger vi hovedstaden Tokyo med himmelragende skyskrabere, gigantiske shoppingcentre, modehuse og gamle templer. En by, der er på forkant med udviklingen og skaber nye trends, men med sjælen i behold! Rejsen fører også til den attraktive by Matsumoto og den velbevarede bjergby Takayama, hvor vi til fods kommer gennem San-no-machi-gaden forbi de gamle traditionelle træbygninger, hvor den klassiske japanske sake-drink, brygges. Glæd dig også til besøget i Arashiyama - én af verdens smukkeste bambusskove. Rejsen slutter i Kyoto, en by med sande mesterværker og kulturelle skatkamre. Det er spændende at besøge Gion-kvarteret, og hvis vi er heldige hører vi måske geishaernes klip-klap træsandaler, og får et glimt af de hvidsminkede ansigter, selv om besøgende ikke længere må færdes i Gions små gader. Brændende røgelse og synet af de orangerøde torii-porte. Det er svært ikke at blive ”japanoholic”!

Det raffinerede japanske køkken består af alt fra Michelin-restauranter, fisk, tang, sushi- og nudelbarer. Hvad med at prøve en selvopvarmende madpakke?

Vi bor på gode og centralt beliggende hoteller, og i Takayama skal vi bo på et hotel med traditionel japansk indretning med træbjælker og tatami-stråmåtter overalt, der skaber en harmonisk stemning.

I Japan har blomster altid haft en særlig betydning og symbolik. Rejs dig rig, og oplev naturens blomstrende skønhed. Velkommen til Nihon – Japan!

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Mod Japan
  • Dag 2 - Sansespirende Tokyo
  • Dag 3 - Byrundtur i Tokyo
  • Dag 4 - Japan i farver
  • Dag 5 - Matsumoto og Takayama
  • Dag 6 - Takayama og Kyoto
  • Dag 7 - Bambusskoven Arashiyama
  • Dag 8 - Fridag eller ekstraudflugt i Kyoto samt Shinkansen til Tokyo
  • Dag 9 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Japan 2023

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Tokyo t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Japan

Metro- og togbilletter iflg. program

Shinkansen Kyoto-Tokyo 2. kl.

3 nætter i Tokyo (3+ stjernet)

1 nat i Matsumoto (3-stjernet)

1 nat i Takayama (4-stjernet)

2 nætter i Kyoto (3+ stjernet)

7 x morgenmad

1 x frokost

3 x middag

1 x Bento-boks-aftensmad

Udflugter iflg. program

Entré til Ashikaga blomsterpark og Matsumoto slottet

Høretelefon på hele rejsen

Engelsktalende lokalguide

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse kr. 2.795

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Kyotos kendte ansigt kr. 645

Dag 1

Mod Japan

Om formiddagen flyver vi direkte fra Danmark mod Japans hovedstad.

Dag 2

Sansespirende Tokyo

Ankomst om morgenen til Tokyo - en af verdens største byer, som konstant er i bevægelse. Byen sammenlignes derfor oftest med New York. Overalt er der en strøm af mennesker, hightech, mode og funklende lysreklamer. Her har man passion for alt nyt.

Det er godt at strække benene lidt efter flyrejsen, og vi byder derfor velkommen med en afslappende gåtur i Tokyos berømte Ueno Park – et fredfyldt område, der er populær året rundt. Her oplever vi japanerne på slap line. Børn i skoleuniformer, kærestepar, forretningsmænd og bedstemødre klædt i traditionelle kimonoer.

Afrejse 6/5 og 9/9: Ueno Park er hjemsted for både museer, helligdomme og den velbesøgte Shinobazu-sø, der er en stærk kontrast til byens skyline. Vi nyder den særlige stemning omkring søen, der på alle årstider er et hyppigt motiv på mange malerier.

Afrejse 9/11: Det japanske efterår er en symfoni af farver lige fra gule, grønne, brune, orange til knaldrøde. Det er et fantastisk syn at se de smukke ahorntræer skifte farve. På alle tider af døgnet strømmer japanerne til Ueno Park, for at opleve naturens farvepragt. Efterårets rødlige nuancer er en særlig oplevelse i Japan - og bydes velkommen overalt i Solens Rige. Japanerne tager på picnicture, for at se solens lys skinne gennem bladene, og forsøger på alle måder at fange de rødlige nuancer. Når det er mørkt bliver træerne mange steder oplyst, og de rødlige farver nærmest gløder i mørket.  

Tokyo har en fortryllende madscene og er kendt for sushi og nudler i topklasse. På en hyggelig lokal restaurant introduceres vi til japansk gastronomi med en dejlig sushi-frokost, inden vi fortsætter til den 243 meter høje Metropolitan Government Building. Med elevator kører vi til toppen af bygningen, hvorfra vi har en enestående udsigt over millionbyen. Derefter fortsætter vi til Nijibashi-broen, hvorfra vi får et glimt af Kejserpaladset og den imponerende have, der ligger som en oase med sit udstrakte grønne område i hjertet af storbyen. Der er ikke adgang til selve paladset, hvor kejserfamilien bor.

Om eftermiddagen checker vi ind på vores hotel i det populære Ikebukuro område, hvor vi skal bo i 2 nætter.

Dag 3

Byrundtur i Tokyo

Japanerne har stor respekt for deres skikke og religiøse overbevisninger. Konstant møder vi det nyeste nye i kombination med det årtusind gamle, som vi oplever på dagens spændende halvdagstur. Vi undgår byens lange trafikpropper og kommer tættere på japanernes hverdag, når vi tager med det usædvanligt veludbyggede metrosystem. Metroen er et virvar af krydsende linjer, men altid med tog til tiden. Læg mærke til de mange mænd i jakkesæt og kvinder i højhælede sko på vej til arbejde.

Vi besøger shinto-helligdommen Meiji, der er dedikeret til de guddommelige ånder fra kejser Meiji og kejserinde Shokon.

Derefter besøger vi det interessante Asakusa Kannon - Tokyos ældste tempel med ceremonihallen, pagoden og det store røgelseskar. Hele området er pyntet med dekorative røde rispapirlamper. Gennem den berømte Kaminarimon-port fortsætter vi til fods gennem den livlige tempelgade Nakamise med et utal af små boder. Her ser vi, at en del af Tokyos gamle atmosfære stadig er bevaret.

Herefter kan du vælge at tage metroen tilbage til hotellet sammen med rejselederen eller udforske mere af byen på egen hånd. Måske frister lidt shopping i det berømte Ginza-kvarter?

Vi kan også anbefale et besøg i Rikugien-haven, der tælles blandt Tokyos smukkeste landskabshaver. I miniature er 88 scener fra berømte digte gengivet i parken. Her findes også en stor dam, der er forbundet med et netværk af stier med tehuse, som er omgivet af menneskeskabte bakker og skovområder. Nær hovedporten blomstrer kirsebærtræer i slutningen af marts, og azaleabuske langs dammen blomstre i maj. Haven er velbesøgt i november, da det er et særligt godt sted at opleve de smukke efterårsfarver.

Om efteråret kan et besøg i Shinjuku Gyoen Nationalpark ligeledes anbefales. Parkens navn betyder ”kejserens have”.

Og alternativt er det også interessant at besøge det berømte fodgængeroverfelt Shibuya Crossing, kendt som verdens travleste med i gennemsnit ca. 3.000 krydsende personer pr. grønne lys!

Dag 4

Japan i farver

I dag skal vi besøge den formidable blomsterpark Ashikaga ca. 100 km fra Tokyo. Parken er udnævnt af det amerikanske tv-selskab CNN til én af verdens 10 drømmedestinationer. På alle årstider findes en bred vifte af eventyrlige blomster og træer i den store park. Rundt omkring er der bænke, hvor man i stilhed kan sidde og nyde parkens intense farvespil.

6/5: Som en farvekonkurrence er parken fyldt med azaleaer, rododendroner og sine hængende blåregn, som parken ikke uden grund er blevet berømt for. Blåregn blomstre fra slutningen af april til midt i maj, og er i familie med ærteblomsten. I løbet af foråret skifter blomsten farve fra lyserød, lilla, hvid og til gul. Det føles som en drømmeverden, når man går gennem den elegante 80 meter lange espalier med en overflod af blomstrende blåregn. At se en blomstertunnel af blåregn - skal ganske enkelt opleves. Det er svært på forhånd at vide, hvilken farve blomsterne har, når vi kommer, det afhænger af klimaet. Uanset hvilken farve blomsterne har, er det en unik naturoplevelse at se de hængende blåregn. Vi ser naturligvis også ”miraklets træ” – et enormt 150 år gammelt blåregnstræ. Måske får du også lyst til at smage den populære blåregn-is?

9/9: I september opleves Japans nationalblomst krysantemum (kiku på japansk), som her værdsættes særligt højt. Selvom blomsten er udbredt både i Europa og Nordamerika, findes der intet sted, hvor den er smukkere end i Japan. Krysantemum er en hel videnskab i Japan, og den er ikke kun landets nationalblomst, men også symbol på kejserens våbenskjold og på tronen, som hedder ”krysantemumtronen”. Kejserfamilien er de eneste, der må bruge dette symbol. Større templer rundt om i Japan holder krysantemumfestivaler. Blomsten symboliserer solen og udødelighed. Man siger, at lægger man et krysantemumblad i bunden af et glas vin, vil det bringe lykke og et godt helbred!

Velduftende tropiske åkander flyder i flere farver som blomsterfeer på vandet - og både edderkoppeliljer og ildkroner er i blomst. En flot årstid!

9/11: Om efteråret har parken et næsten lilla skær. Den smukke ametyst-salvie og de flotte tropiske vandliljer i de mange blålilla farver er i blomst, og de er ikke uden grund blandt parkens mest populære planter på denne årstid. Vi nyder parkens intense farvespil og den dejlige atmosfære i blomsterparken.

Nær Matsumoto skal vi besøge Daio Wasabi farmen, der er en af de største i Japan. Wasabi er den grønne pasta, som man får sammen med sushi. Den er meget stærk, og kaldes også japansk peberrod. De færreste har sikkert smagt ægte wasabi, for de fleste steder udenfor Japan, fremstilles det af peberrod tilsat sennep og grøn farvestof. Det er en vanskelig og kostbar produktion - 1 kg koster ca. kr. 2.000. Gården er omgivet af store marker med wasabi-planter, hvor et netværk af små vandløb konstant forsyner hver plante med rindende vand. Der er små vandrestier mellem markerne, og et gammeldags vandhjul af træ ligger langs floden. I gårdbutikken sælges et bredt udvalg af wasabi-produkter: wasabi-pasta, frisk wasabi, pickles, kiks, pølser, dressing, øl, juice og chokolade med wasabi-smag.

Daio Wasabi Farm
Wasabi
Wasabi mark

Vi bor 1 nat i den attraktive by Matsumoto, der ligger i en frugtbar dal midt i de majestætiske Japanske Bjerge. Byen er elsket på grund af den friske luft, de smukke gader og for Matsumoto-slottet, der er en af Japans velbevarede nationalskatte. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Dag 5

Matsumoto og Takayama

Om morgenen besøger vi Japans ældste træslot, det sort-hvide Matsumoto, der stod færdigbygget i 1595. Et yndet sted, især når slotsparkens mange kirsebærtræer er i blomst.
Herefter fortsætter rejsen til den elegante bjergby Takayama, der ligger gemt i Hida-bjergene i Japans bagland, hvor livet går lidt langsommere. Takayama har et af landets mest stemningsfulde atmosfærer med kroer fra Meiji-tiden og helligdomme på bjergskråningerne i smukke omgivelser. Glæd dig til byvandringen i den levende museumsby med gamle træhuse i traditionel byggestil, blomsterkummer og imponerende kunsthåndværk. Her holdes de ældgamle japanske traditioner i hævd.

På turen gennem den idylliske gamle bydel er der mulighed for egen regning at smage Takayamas berømte sake, der indeholder 18% alkohol. Sake fremstilles af ris, og serveres kold eller varm i små kopper. Smagen er let, saltet og sød på én gang. Det er en oplevelse at skulle bo 1 nat - tæt på den gamle bydel på et spændende hotel, som er indrettet i traditionel japansk stil. Om aftenen nyder vi en dejlig middag på en lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

Dag 6

Takayama og Kyoto

Efter morgenmad spadserer vi på blot 15 min. til Takayamas farverige morgenmarked Miyagawa, hvor lokale bønder sælger frisk frugt, grøntsager, pickles og blomster. Herfra fortsættes til Kyoto – byen, der i over 1.000 år var Japans hovedstad, og indtil 1868 hjemsted for den kejserlige familie. Selv om Kyoto er overhalet af Tokyo både i størrelse og betydning, så er byen stadig den prægtigste. Kyoto er smukt omgivet af bjerge, og rummer det gamle Japan med over 2.000 atmosfærefyldte templer, helligdomme, sublime haver og traditionelle tehuse. En fantastisk by med forførende attraktioner – japanernes stolthed.

Straks efter ankomst fornemmer vi byens sjæl, når vi besøger det gamle buddhistiske Kiyomizu-tempel. Templet er kendt for sin enorme veranda, der understøttes af søjler, og rager 13 meter ud over bjergsiden fra dens hovedsal, der er bygget uden brug af søm. Besøgende kommer for at drikke det hellige vand fra Otowa-vandfaldet. Templet er på UNESCOs verdensarvsliste for historiske steder i det gamle Kyoto.

Til fods fortsætter vi gennem Gion-kvarterets charmerende hovedgade med spændende butikker. Vi iagttager livet i kvarteret, hvor det ikke er ualmindeligt, at kvinder er iført traditionelle kimonoer og træsandaler. Kimonoen er japanernes nationaldragt, som især benyttes til bryllupper og ceremonier. Der findes mange forskellige typer af kimonoer med en værdi helt op til kr. 140.000. I de varme måneder er kimonoen ofte skiftet ud med den mindre formelle version af kimonoen, som kaldes yukata.

Pt. må turister ikke længere færdes i Gions små gader, da geishaerne desværre har været udsat for chikane af besøgende, men måske er vi alligevel heldige at spotte en geisha. Geishaer er iklædt farverige dragter med kunstfærdigt bundne obi-bælter, og håret nænsomt opsat med pinde. Pigerne oplæres i den ældgamle kunst at spille, synge, danse og konversere. Det er anset som uhøfligt at tage billeder af geishaerne, så nyd synet og buk eventuelt let til geishaen, hvis du ser hende.

Vi bor 2 nætter i denne fantastiske by. Om aftenen byder vi velkommen med en okonomiyaki-middag (fyldte pandekager) på en lokal restaurant.

Dag 7

Bambusskoven Arashiyama

Blot 40 km udenfor Kyoto føres vi med tog ind i en helt anden verden. Synet af bambusskovens grønne nuancer fra mintgrøn til dybgrøn er imponerende. Gåturen ad den berømte sti midt mellem skovens skyhøje bambusstilke er helt enestående – en markant anderledes oplevelse end en tur gennem en skov i Danmark. Lyt til vinden, der bevæger sig ind mellem bambustræerne, og får dem til stille at svaje frem og tilbage. Lyden kaldes for naturens musik, og er kåret til at være bevaringsværdig af den japanske regering! Næsten endeløse rækker af bambustræer står i alle retninger. På halvdagsturen besøger vi også den berømte træbro Togetsukyo bygget over Månefloden. Broen er blevet ikon inden for poesi og maleri.

Resten af dagen er afsat til egne oplevelser i Kyoto. Vi kan anbefale et besøg i kejserpaladset Kyoto Goshos’ pertentlige have, et besøg i den mystiske Ryoan-ji zen-have – eller måske skulle du prøve den berømte japanske shiatsu-massage? Kyoto er fuld af muligheder – en by, man aldrig bliver færdig med.

Arashiyama Bambus Skov
Arashiyama
Arashiyama Bambus Skov
Dag 8

Fridag eller ekstraudflugt i Kyoto samt Shinkansen til Tokyo

Nyd Kyoto på egen hånd eller tag med på en spændende heldagstur.

Ekstraudflugt: Kyotos kendte ansigt
Efter morgenmad besøger vi Kyotos mest berømte seværdighed, Guldpavillonen, Kinkaku-ji, hvis vægge udvendigt er dækket med bladguld. Underskønt spejler Det Gyldne Tempel sig i dammen i den tilhørende have med stiliserede landskaber i miniformat. En næsten uvirkelig oplevelse af skønhed med mange farver. Naturen er nøje afstemt i en perfekt harmoni med pavillonen.

På Nijo-borgen kommer den særlige japanske æstetik til udtryk, når det handler om den rå power. På shogunens borg havde skønheden en funktion! Perlegruset omkring bygningen sikrede, at indtrængende tropper ville blive afsløret af grusets knasen. Nattergalegulvet rundt om de indre gemakker er sammensat af små træstykker med metaldele. Ved blot den mindste vægt på gulvet giver træstykkerne en knirkende lyd, som var det syngende fugle!

Vi holder pause på Kyoto Håndværkscenter, der er kendt for traditionelt kunsthåndværk fremstillet af især tekstiler, lak, papir, kalligrafi og perler. Her er der også mulighed for at købe lidt frokost, inden turen fortsætter til den imponerende shintohelligdom, Fushimi Inari Taisha, der er en af byens mest levende helligdomme. Vi mødes af en særlig stemning på gåturen gennem hundredvis af orangerøde torii-porte, der er opstillet så tæt, at de udgør et langt gangsystem. De mange porte er ofringer til Inari, der er risens gud og en slags skytsengel for handel og håndværk.

Vi tager forbehold for lukning af templer ved uventede religiøse aktiviteter, samt at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Et besøg i Japan skal naturligvis inkludere en tur med højhastighedstoget, Shinkansen. Japan er det første land i verden, der byggede en jernbane, der var egnet til super eksprestog. Sidst på eftermiddagen går turen på 2. klasse tilbage til Tokyo. Det er en oplevelse og en effektiv måde at rejse på, for på blot 2 timer og 11 minutter har vi kørt strækningen på ca. 500 km. Toget er uhyrligt præcist - det kører på minuttet. Tognettet dækker det meste af landet, og man kan hurtigt kommer en længere strækning, når hastigheden når op på 320 km/t.

På togturen byder vi på en Bento-boks, som er Japans svar på en madkasse, der her er ruminddelt, og aftensmaden er anrettet som et helt lille kunstværk. Det er også muligt at købe mad og drikkevarer på stationen eller i toget. Efter ankomst til Tokyo station fortsætter vi med det effektive metrosystem til vores hotel, hvor vi indkvarteres for en enkelt nat.

Dag 9

Hjemrejse

Ved middagstid flyver vi direkte tilbage til Danmark.

Bemærk: Selvom vi rejser på den ideelle årstid, må vi tage forbehold for ændring af blomstringstider og årstidens farvespil, da det afhænger af klima- og vejrforhold.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse