Tulipaner i Keukenhof
Amsterdam
Edam

Holland

Holland i blomst med tog

Pris pr. person fra
kr. 6.395

Om foråret forvandles Holland til en symfoni af farverige blomster - en skønhed uden sidestykke. Med Best Travel rejser du med tog som starter i enten København eller Aarhus gennem Tyskland og det sidste stykke med bus over grænsen til Holland. Vi bor godt, og kommer helt tæt på den eventyrlige blomsterverden i et sansebombardement af farver og dufte.

At besøge det lille tulipanland er som at træde ind i et levende eventyr! En stor del af Holland ligger under havets overflade i et flodkryds, gennemskåret af kanaler - og med indsejling til Europas bagland fra Nordsøen. Gamle møller ligger spredt rundt omkring i det fabelagtige pandekage-landskab i naturskønne omgivelser. Romantiske gavlhuse ligger langs kanalerne.

At besøge Holland i forårsmånederne er en oplevelse ud over det sædvanlige. Blomsterpragten er så dragende, at den tiltrækker besøgende fra hele verden. Vi har god tid i den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, der byder på et overflødighedshorn af 7 mio. blomster – og vi kommer direkte ind i hjertet af Hollands blomsterindustri på auktionen i Aalsmeer. At stå på gangbroen og se ned over den enestående farvepragt er et syn, du sent vil glemme. På en spændende ekstraudflugt til IJsselmeer-søens højdepunkter har du også mulighed, for at opleve et regnbuetæppe af blomstermarker - et tulipanshow i særklasse.

Amsterdam er blandt Europas smukkeste byer - som et katalog fyldt med flotte og velholdte huse. En verdensby i landsbystørrelse, der bedst opleves til fods, da den gamle bydel kun er 2,5 x 3 km. Som en lille oase ligger de smalle købmandshuse med pragtfulde gavle i arkitektonisk harmoni side og side langs byens unikke kanalsystem. De 7.000 fredede huse spejler sig smukt i kanalernes vand med kulørte husbåde. Ingen er i tvivl om, at Amsterdam engang var en af Europas førende handelsbyer. Livet udfoldes på de hyggelige caféer, barer og stemningsfulde pladser. Her leves i fortovshøjde, og her får ordet ”hygge” en ekstra positiv betydning. Lyden af sporvognklokker. De mange cyklister, der glider forbi på de klassiske hollandske cykler med store ringeklokker. Læg også mærke til, hvordan hollænderne pynter døre, trapper og vinduer med blomster i glade farver. Hovedstaden byder på fantastiske museer bl.a. med kunstneriske mesterværker af Rembrandt og Van Gogh.

Tag med på denne efterspurgte rejse hvor vi hos BEST TRAVEL har valgt at bo godt, og komme ekstra tæt på Hollands blomsterverden med indholdsrige udflugter. Vi har ophold på et moderne og godt hotel i byen Lelystad..  At rejse på skinner er en behagelig, afslappende og bæredygtig rejseform. I toget er der god benplads, og du kan frit bevæge dig omkring og få sjælen med – og så er vi fremme allerede om eftermiddagen på rejsens første dag.

Byd foråret velkommen med ”Tulpen in bloei” – tulipaner i blomst. Rejs dig rig, og oplev naturens blomstrende skønhed.

Påstigning med start i København:
KBH. H., Ringsted, Odense, Kolding og Padborg

Påstigning med start i Aarhus:
Aarhus, Skanderborg, Horsens, Vejle, Fredericia, Kolding, Vojens og Padborg

Påstigning med start i Aalborg:
Aalborg, Hobro, Randers, Aarhus, Skanderborg, Horsens, Vejle, Fredericia, Kolding og Padborg

Holland i blomst 2024

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til Holland
  • Dag 2 - Keukenhof - verdens smukkeste blomsterpark
  • Dag 3 - Aalsmeer & Amsterdam
  • Dag 4 - Fridag eller ekstraudflugt til IJsselmeer-søens højdepunkter
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Holland I Blomst Med Tog 2024

Inkluderet i prisen

Togrejse inkl. pladsbillet fra Danmark-Hamborg-Osnabrück t/r

Transfer i egen bus fra Osnabrück banegård til hotellet i Holland t/r

Bustransport i Holland

4 nætter på 4****-hotel i Lelystad

4 x morgenmad

4 x middag

Udflugter iflg. program:

  • Entré til blomsterparken Keukenhof
  • Byvandring i hansebyen Zwolle
  • Entré til blomsterauktionen i Aalsmeer
  • Kanalrundfart i Amsterdam

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat i Lelystad pt. €3,50 pr. person pr. nat - betales direkte til hotellet

Afbestillings- og rejseforsikring

Fast plads i bussen kr. 200-300

Eneværelse kr. 1600

Ekstraudflugt: IJsselmeer-søens højdepunkter kr. 375 (min 15 deltagere)

Dag 1

Velkommen til Holland

Rejsen begynder på Københavns Hovedbanegård, når togdørene smækker i, og fløjten lyder. I takt med togets bevægelser, og udsigtens evige skift, er der tid til at få sjælen med. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs, også på Fyn og i Jylland. I Hamborg skifter vi let og hurtigt tog, og herfra kan der købes frokost i toget. Fra Osnabrück krydser vi grænsen med egen bus, og når frem allerede sidst på eftermiddagen til vores dejlige hotel, hvor vi skal bo i 4 nætter. Vi byder velkommen med en 3-retters middag på hotellet.

Togrejse over Storebælt Togrejse over Storebælt

Lelystad er en charmerende by beliggende i det centrale Holland, og den fungerer som hovedstad i provinsen Flevoland. Byen blev grundlagt i 1967 som en del af et ambitiøst landvindingsprojekt, hvor store landområder blev tørlagt og skabt ved at afvande det tidligere Zuiderzee, en del af Nordsøen. Navnet Lelystad er en hyldest til Cornelis Lely, ingeniøren bag denne enorme ingeniørbedrift.

Dag 2

Keukenhof - verdens smukkeste blomsterpark

Glæd dig til besøget i Keukenhof, der i mere end 50 år har været verdens største blomsterpark. Keukenhof betyder ”køkkenhave”. Engang lå her et slot med en køkkenhave - deraf navnet. Parken byder på et sandt overflødighedshorn af farverige blomster. Hvert år leges der med farver og mønstre. 7 mio. blomsterløg sættes i jorden, og ikke et løg er sat tilfældigt i den 320.000 m2 store park, der kun kan besøges fra slutningen af marts til midt i maj.

Farvestrålende hyacinter, orkidéer, påskeliljer, roser, anemoner, rhododendroner – og naturligvis tulipaner. Masser af tulipaner. Der findes ca. 150 tulipanarter og mere end 3.000 varianter. Den sidste nye tulipan er gul og hedder Maitri, som betyder venskab. Blomsten er navngivet af Indiens præsident i 2022.

Vi har 3 timer til at nyde den gigantiske have, og måske kommer du hjem med inspiration til haven eller krukkerne på terrassen? Glem ikke at besøge den engelske, japanske og historiske have, hvor du finder gamle blomstersorter. Mage til blomsterpark findes næppe!

Om eftermiddagen tager vi på en lille byvandring i hjertet af byen Zwolle, hvor turen går forbi de middelalderlige købmandshuse med smukke facader, og vi nyder livet langs de stjerneformede kanaler.

På egen hånd kan du besøge det 75 meter høje Peberbøssetårn eller tage et kik ind i Grote-kirken, de er kendt for sin gotiske arkitektur. At besøge Fundatie-museet med værker af Van Gogh og Piet Mondriaan er også en flot oplevelse, men du må ikke glemme at smage nogle af byens specialiteter som Zwolse Mosterd (sennep), Peperbuskaas (ost) eller Blauwvingerkoekjes (småkager), som du kan finde i den lange gågade Diezerstraat.

Middag på hotellet.

Dag 3

Aalsmeer & Amsterdam

Vi spiser idag morgenmad tidligt på hotellet og kører derefter til  Aalsmeer, der er hjemsted for verdens største blomsterauktion, drevet af Flora Holland. Hallen er 1 mio. m2 stor og rummer ca. 90 mio. blomster. Det er en aromatisk oplevelse at gå på den hævede gangbro over lagerhuset med enestående udsigt til trolleys læsset med farverige blomster. Gennem vinduer kan vi se direkte ind til auktionslokalerne. De fleste auktioner foregår idag digitalt, hvorfor vi ikke længere behøver at være her meget tidligt på dagen - men det er fortsat en stor oplevelse at se de mange blomster - hvoraf mange ender i danske forretninger.

I Amsterdam smelter fortid og nutid sammen. Handlen med eksotiske varer hjembragt fra Østen betød, at landet blev forgyldt. Byens kanalhuse med fine gavludsmykninger gjorde indtryk - selv Danmark blev inspireret med Rosenborg-stilen. Bag gavlene gemmer sig store oplevelser som det fantastiske Van Loon Museum, hvor man kan få et indtryk af livet bag kanalhusenes smukke facader, hvor datidens rige købmænd indrettede sig med prangende malerier, blomsterdekorationer m.m. Her finder vi også Anne Franks Hus, der fortæller historien om familien, der skjulte sig i baghuset fra 1942-44. En bevægende beretning om, hvad millioner af jøder måtte gennemgå under 2. Verdenskrig.

Byens enestående netværk af 140 kanaler er forbundet med over 1.200 broer. Vi får byen ind under huden, når vi oplever Amsterdam fra vandsiden. På en kanalrundfart sejler vi ad de travle vandveje og ind under flere af de gamle broer i den historiske bydel. 1600-tallets enorme rigdom ses tydeligt langs de tre store kanaler: Herengracht, Keizersgracht og Prinsengracht, der alle er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Nyd synet af de smukke huse, der spejler sig i vandet, og læg mærke til gadebilledet på land med de mange cykler. Man skønner, at der er 600.000 cykler i byen, og derfor har man kæmpe parkeringspladser kun til cykler!

Herefter er der tid på egen hånd til at udforske byen. Vi anbefaler en slentretur i Herengracht, hvor de store huse stadig er blandt byens mest eksklusive adresser. Snyd heller ikke dig selv for Brouwersgracht - én af Amsterdams smukkeste kanaler, og en tur gennem De 9 Straatjes (ni små tværgader mellem de store kanaler). Mærk, hvordan socialt samvær har stor betydning, hvis du vil på café og måske smage Hollands nationalkage ”Appelgebak met slagroom” - en lækker æbletærte med flødeskum. I Holland er der albuerum til alle, tolerancen er stor - og det har præget landet gennem århundreder. Befolkningen er en attraktion i sig selv. Her findes også det fantastiske Rijksmuseum, der er kendt for sine store guldaldermalerier - og Van Gogh museet, som rummer verdens største samling af hans malerier og tegninger.
Amsterdam er byen, man aldrig bliver træt af!
OBS: Evt. billetter til et af de store museer skal købes hjemmefra på museets egen hjemmeside.

Bemærk, at lokale regler i Amsterdam bevirker, at vores rejseleder ikke må guide i byen, hvorfor tiden i byen er på egen hånd efter kanalrundfarten.

Ønsker man mere tid i Amsterdam er der gode forbindelser med offentlig transport fra Amsterdam til hotellet - rejsetiden er ca 45 minutter.

Middag på hotellet.

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 4

Fridag eller ekstraudflugt til IJsselmeer-søens højdepunkter

Hold dagen fri til egne oplevelser eller tag med på den spændende heldagstur langs IJsselmeer-søen.

Ektraudflugt: IJsselmeer-søens højdepunkter
1600-tallets handel med de asiatiske lande fik også betydning for byerne Marken, Edam og Enkhuizen, som vi besøger på denne udflugt. Derudover venter et farvespil uden lige, når vi ser de næsten endeløse marker med løgblomster i Hollands bagland. Her måtte uret gerne gå i slowmotion! Udflugten gennemføres v/min. 15 deltagere.

Vi besøger den idylliske ø, Marken, i IJsselmeer. Vi bydes velkommen af de grønne og sorte træhuse, bygget på pæle eller kunstige forhøjninger. Gennem århundreder har man kæmpet med oversvømmelser, men først da dæmningen stod færdig i 1933, og indsøen Zuiderzee blev til IJsselmeer, sluttede kampen med havet. Rundt omkring ses stadig billeder og skilte fra oversvømmelsen i 1916, der kostede 32 menneskeliv. Det er en sand oplevelse at spadsere gennem byens små stræder med fine huse, bygget tæt op ad hinanden. Her findes også en gammel træskofabrik, hvor de karakteristiske hollandske træsko fremstilles. I Holland produceres ca. 3 mio. par om året. Træskoene er en del af nationaldragten, men bruges også i marken, hvor de holder fødderne varme og tørre.

Turen forsætter til den yndige by Edam, udsmykket med købmandshuse, smalle kanaler og træbroer. Eventyrbyen er kendt for den verdensberømte edammerost, der sælges på ostemarkedet på Jan Nieuwenhuizenplein-pladsen. Ost fra Edam hører til blandt de mest populære i Holland. Man skelner mellem mild, mellem og stærk ost, men har også varianter med paprika, sennepsfrø, brændenælde og pesto. Passion og stolthed er i højsædet. Smag den typiske hollandske delikatesse, inden vi når Enkhuizen i den nordlige del af landet.

Undervejs venter en uforglemmelig oplevelse! Nær Venhuizen og Bovenkarspel skal vi opleve nogle af Hollands mest imponerende blomstermarker. Så langt øjet rækker ses en farvepragt, du sent vil glemme! Synet af tulipanernes farveorgie giver ordet ”skønhed” mening. Der er tid til at fotografere, og nyde oplevelsen.

Maleriske Enkhuizen er en af Hollands vigtigste handelsbyer. Under guldalderen havde den magt og indflydelse som medlem af det Forenede Østindiske Kompagni i lighed med Amsterdam, og var derfor en af landets mest velstående byer. Store dele af den indre by er bevaret fra storhedstiden bl.a. rådhuset, bymuren og den tykke byport, Drommedaris. Engang levede byen af sildefangst, og symbolet med 3 sild er Enkhuizens byvåben.
Lidt syd for byen ligger den imponerende, 27 km lange Houtribdijk-dæmning, der afskærer IJsselmeer-søen fra Marker-søen, og fører os over vandet til Lelystad. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Middag på hotellet

Dag 5

Hjemrejse

Hen på formiddagen siger vi farvel til det blomstrende Holland. Vi kører med egen bus til Osnabrück, hvorfor vi fortsætter med tog via Hamborg til Danmark.

Vi tager forbehold for ændret rækkefølge i rejsens udflugtsprogram. 

Rejsen er ikke egnet for gangbesværede - både på grund af togskifte undervejs - men også da man skal gå et pænt stykke til/fra bussen i Amsterdam.

Forventede togtider

Dit rejsetidspunkt fremgår på din billet- men tiderne er typisk som vist herunder


Tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.34
Ringsted Station 07.58 21.02
Odense Station 08.40 20.19
Kolding Station 09.18 19.41
Padborg Station 10.02 18.53

 

Tog fra Aarhus

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aarhus Station 07.45 21.12
Skanderborg Station 07.59 20.58
Horsens Station 08.14 20.42
Vejle Station 08.31 20.26
Fredericia Station 08.50 20.09
Kolding Station (togskifte) 09.18 19.40
Padborg Station 10.02 18.53

 

Tog fra Aalborg

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aalborg Station 06.05 22.51
Hobro Station 06.44 22.11
Randers Station 07.00 21.54
Aarhus Station 07.45 21.12
Fredericia Station 08.50 20.09
Kolding Station (togskifte) 09.18 19.40
Padborg Station 10.02 18.53

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse