Tulipaner i Keukenhof
Amsterdam
Giethoorn

Holland

Holland i blomst

Pris pr. person fra
kr. 6.995

Om foråret forvandles Holland til en symfoni af farverige blomster - en skønhed uden sidestykke. Med Best Travel rejser du med tog gennem Tyskland og det sidste stykke med egen bus over grænsen til Holland. Vi bor godt, og kommer helt tæt på den eventyrlige blomsterverden i et sansebombardement af farver og dufte.

At besøge det lille tulipanland er som at træde ind i et levende eventyr! En stor del af Holland ligger under havets overflade i et flodkryds, gennemskåret af kanaler - og med indsejling til Europas bagland fra Nordsøen. Gamle møller ligger spredt rundt omkring i det fabelagtige pandekage-landskab i naturskønne omgivelser. Romantiske gavlhuse ligger langs kanalerne.

At besøge Holland i forårsmånederne er en oplevelse ud over det sædvanlige. Blomsterpragten er så dragende, at den tiltrækker besøgende fra hele verden. Vi har god tid i den verdensberømte blomsterpark Keukenhof, der byder på et overflødighedshorn af 7 mio. På en spændende ekstraudflugt til IJsselmeer-søens højdepunkter har du også mulighed, for at opleve et regnbuetæppe af blomstermarker - et tulipanshow i særklasse.

Amsterdam er blandt Europas smukkeste byer - som et katalog fyldt med flotte og velholdte huse. En verdensby i landsbystørrelse, der bedst opleves til fods, da den gamle bydel kun er 2,5 x 3 km. Som en lille oase ligger de smalle købmandshuse med pragtfulde gavle i arkitektonisk harmoni side og side langs byens unikke kanalsystem. De 7.000 fredede huse spejler sig smukt i kanalernes vand med kulørte husbåde. Ingen er i tvivl om, at Amsterdam engang var en af Europas førende handelsbyer.

Vi oplever noget af det smukkeste i Holland, når vi på en udflugt på vejen besøger postkortsmukke, Giethoorn. Her venter der os også en skøn kanalrundfart.

Tag med på denne efterspurgte rejse hvor vi hos BEST TRAVEL har valgt at bo godt, og komme ekstra tæt på Hollands blomsterverden med indholdsrige udflugter. Vi har ophold på et moderne og godt hotel i byen Amersfoort midt i Holland. At rejse på skinner er en behagelig, afslappende og bæredygtig rejseform. I toget er der god benplads, og du kan frit bevæge dig omkring og få sjælen med – og så er vi fremme allerede om eftermiddagen på rejsens første dag.

Byd foråret velkommen med ”Tulpen in bloei” – tulipaner i blomst. Rejs dig rig, og oplev naturens blomstrende skønhed.

Påstigningsmuligheder for rejser med tog: KBH. H., Ringsted, Odense, Kolding og Padborg

Holland i blomst 2025

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til Holland
  • Dag 2 - Keukenhof – Verdens smukkeste blomsterpark & Utrrecht
  • Dag 3 - Giethoorn og Amsterdam
  • Dag 4 - Fridag eller ekstraudflugt til IJsselmeer-søens højdepunkter
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Holland I Blomst Med Tog 2025

Inkluderet i prisen

Togrejse inkl. pladsbillet fra Danmark-Hamborg-Osnabrück t/r ELLER Busrejse til Holland og togrejse Osnabruck-Hamborg Danmark inkl pladsbillet ELLER Togrejse inkl. pladsbillet fra Danmark-Hamborg-Osnabrück og busrejse retur til Danmark

Transfer i egen bus fra Osnabrück banegård til hotellet i Holland t/r

Bustransport i Holland

4 nætter på 4****-hotel i Almsfoort

4 x morgenmad

4 x middag

1 x frokost

Udflugter iflg. program:

  • Entré til blomsterparken Keukenhof
  • Byvandring i Utrecht
  • Kanalrundfart i Giethorn
  • Tid på egen hånd i Amsterdam

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat pt. €3,00 pr. person pr. nat - betales direkte til hotellet

Afbestillings- og rejseforsikring

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dobbeltværelse some eneværelse kr. 1.900

Ekstraudflugt: IJsselmeer-søens højdepunkter kr. 375 (min 15 deltagere)

Dag 1

Velkommen til Holland

Rejsen begynder på stationen, når togdørene smækker i, og fløjten lyder. I takt med togets bevægelser, og udsigtens evige skift, er der tid til at få sjælen med. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs, også på Fyn og i Jylland. I Hamborg skifter vi let og hurtigt tog, og herfra kan der købes frokost i toget. Fra Osnabrück krydser vi grænsen med egen bus, og når frem allerede sidst på eftermiddagen til vores dejlige hotel, hvor vi skal bo i 4 nætter. Vi byder velkommen med en 3-retters middag på hotellet.

Togrejse over Storebælt Togrejse over Storebælt

Amersfoort er en charmerende og historisk by beliggende i provinsen Utrecht i Nederlandene. Byen ligger strategisk i midten af landet, hvilket gør den til et vigtigt knudepunkt for både transport og handel. Med sin blanding af historiske seværdigheder og moderne faciliteter er Amersfoort en attraktiv destination for både turister og lokale.

Byen har en rig historie, der går tilbage til middelalderen. Byen blev officielt grundlagt i 1259, men området var beboet længe før dette. En af de mest bemærkelsesværdige perioder i byens historie var i det 14. og 15. århundrede, hvor Amersfoort oplevede økonomisk vækst og blev et vigtigt handelscenter. Mange af byens gamle bygninger og strukturer fra denne tid er bevaret, hvilket giver byen en unik historisk atmosfære.

 

Afrejse d. 15/4 samt 27/4 vil være med egen komfortabel bus.

Dag 2

Keukenhof – Verdens smukkeste blomsterpark & Utrrecht

Glæd dig til besøget i Keukenhof, der i mere end 50 år har været verdens største blomsterpark. Keukenhof betyder ”køkkenhave”. Engang lå her et slot med en køkkenhave - deraf navnet. Parken byder på et sandt overflødighedshorn af farverige blomster. Hvert år leges der med farver og mønstre. 7 mio. blomsterløg sættes i jorden, og ikke et løg er sat tilfældigt i den 320.000 m2 store park, der kun kan besøges fra slutningen af marts til midt i maj.

Farvestrålende hyacinter, orkidéer, påskeliljer, roser, anemoner, rhododendroner – og naturligvis tulipaner. Masser af tulipaner. Der findes ca. 150 tulipanarter og mere end 3.000 varianter. Den sidste nye tulipan er gul og hedder Maitri, som betyder venskab. Blomsten er navngivet af Indiens præsident i 2022.

Vi har 3 timer til at nyde den gigantiske have, og måske kommer du hjem med inspiration til haven eller krukkerne på terrassen? Glem ikke at besøge den engelske, japanske og historiske have, hvor du finder gamle blomstersorter. Mage til blomsterpark findes næppe!

Om eftermiddagen kører vi til Utrecht, som er Hollands fjerde største by - og helt ufortjent ikke særlig kendt. Utrecht er nemlig en charmerende universitetsby med langt færre turister end Amsterdam, hvilket gør den til en overset perle, der helt sikkert er værd at besøge. Byens skyline domineres af Domtårnet, og den centrale kanal, Oudegracht, har et unikt todelt gadeniveau med kældre under gaden. Her kan man shoppe på den øvre gade, mens cafeerne ved kanalen ligger et par meter lavere. Byens centrum er fyldt med domkirken, kanaler og gamle patricierhuse, som skaber et attraktivt og livligt miljø.

Vi vender tilbage til vores hotel og spiser middag.

Dag 3

Giethoorn og Amsterdam

Efter en dejlig morgenmad på vores hotel er det tid til flere oplevelser! Vi krydser grænsen til Holland for at besøge en for mange ukendt perle – den maleriske landsby Giethoorn. Med kælenavnet "Hollands Venedig" byder landsbyen velkommen til en unik oplevelse, der tager os tilbage i tiden til en verden uden veje, kun kanaler og små stier.

Giethoorns charme ligger i dets netværk af smalle vandveje, træbroer og stråtækte hytter, der skaber en scene direkte fra et eventyr. Landsbyen blev grundlagt i det 12. århundrede, og grundlæggerne designede snedigt deres hjem på små øer, så den eneste måde at bevæge sig rundt i landsbyen på var ved hjælp af en båd. Dette traditionelle og effektive transportsystem er stadig en afgørende del af Giethoorn i dag.

Dette skal vi naturligvis opleve fra første parket, når vi tager på bådtur i byen. Best Travel byder også på frokost, inden vi kører videre mod Amsterdam.

Her bliver der et par timer på egen hånd til at udforske byen. Vi anbefaler en slentretur i Herengracht, hvor de store huse stadig er blandt byens mest eksklusive adresser. Snyd heller ikke dig selv for Brouwersgracht - én af Amsterdams smukkeste kanaler, og en tur gennem De 9 Straatjes (ni små tværgader mellem de store kanaler). Mærk, hvordan socialt samvær har stor betydning, hvis du vil på café og måske smage Hollands nationalkage ”Appelgebak met slagroom” - en lækker æbletærte med flødeskum. I Holland er der albuerum til alle, tolerancen er stor - og det har præget landet gennem århundreder. Befolkningen er en attraktion i sig selv. Her findes også det fantastiske Rijksmuseum, der er kendt for sine store guldaldermalerier - og Van Gogh museet, som rummer verdens største samling af hans malerier og tegninger.
Amsterdam er byen, man aldrig bliver træt af!

OBS: Evt. billetter til et af de store museer skal købes hjemmefra på museets egen hjemmeside.
Bemærk, at lokale regler i Amsterdam bevirker, at vores rejseleder ikke må guide i byen, hvorfor tiden i byen er på egen hånd.

Middag på hotellet

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 4

Fridag eller ekstraudflugt til IJsselmeer-søens højdepunkter

Hold dagen fri til egne oplevelser eller tag med på den spændende heldagstur langs IJsselmeer-søen.

Ektraudflugt: IJsselmeer-søens højdepunkter

1600-tallets handel med de asiatiske lande fik også betydning for byerne Marken, Edam og Enkhuizen, som vi besøger på denne udflugt. Derudover venter et farvespil uden lige, når vi ser de næsten endeløse marker med løgblomster i Hollands bagland. Her måtte uret gerne gå i slowmotion! Udflugten gennemføres v/min. 15 deltagere.

Vi besøger den idylliske ø, Marken, i IJsselmeer. Vi bydes velkommen af de grønne og sorte træhuse, bygget på pæle eller kunstige forhøjninger. Gennem århundreder har man kæmpet med oversvømmelser, men først da dæmningen stod færdig i 1933, og indsøen Zuiderzee blev til IJsselmeer, sluttede kampen med havet. Rundt omkring ses stadig billeder og skilte fra oversvømmelsen i 1916, der kostede 32 menneskeliv. Det er en sand oplevelse at spadsere gennem byens små stræder med fine huse, bygget tæt op ad hinanden. Her findes også en gammel træskofabrik, hvor de karakteristiske hollandske træsko fremstilles. I Holland produceres ca. 3 mio. par om året. Træskoene er en del af nationaldragten, men bruges også i marken, hvor de holder fødderne varme og tørre.

Turen forsætter til den yndige by Edam, udsmykket med købmandshuse, smalle kanaler og træbroer. Eventyrbyen er kendt for den verdensberømte edammerost, der sælges på ostemarkedet på Jan Nieuwenhuizenplein-pladsen. Ost fra Edam hører til blandt de mest populære i Holland. Man skelner mellem mild, mellem og stærk ost, men har også varianter med paprika, sennepsfrø, brændenælde og pesto. Passion og stolthed er i højsædet. Smag den typiske hollandske delikatesse, inden vi når Enkhuizen i den nordlige del af landet.

Undervejs venter en uforglemmelig oplevelse! Nær Venhuizen og Bovenkarspel skal vi opleve nogle af Hollands mest imponerende blomstermarker. Så langt øjet rækker ses en farvepragt, du sent vil glemme! Synet af tulipanernes farveorgie giver ordet ”skønhed” mening. Der er tid til at fotografere, og nyde oplevelsen.

Maleriske Enkhuizen er en af Hollands vigtigste handelsbyer. Under guldalderen havde den magt og indflydelse som medlem af det Forenede Østindiske Kompagni i lighed med Amsterdam, og var derfor en af landets mest velstående byer. Store dele af den indre by er bevaret fra storhedstiden bl.a. rådhuset, bymuren og den tykke byport, Drommedaris. Engang levede byen af sildefangst, og symbolet med 3 sild er Enkhuizens byvåben.

Lidt syd for byen ligger den imponerende, 27 km lange Houtribdijk-dæmning, der afskærer IJsselmeer-søen fra Marker-søen, og fører os over vandet til Lelystad. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Middag på hotellet

Dag 5

Hjemrejse

Hen på formiddagen siger vi farvel til det blomstrende Holland. Vi kører med egen bus til Osnabrück, hvorfor vi fortsætter med tog via Hamborg til Danmark.

Vi tager forbehold for ændret rækkefølge i rejsens udflugtsprogram.

Rejsen er ikke egnet for gangbesværede - både på grund af togskifte undervejs - men også da man skal gå et pænt stykke til/fra bussen på visse af udflugtsmålene.

 

Ved afrejse d. 19/4 samt 9/5 vil hjemrejsen være i egen komfortable bus.

Forventede togtider

Dit rejsetidspunkt fremgår på din billet- men tiderne er typisk som vist herunder

Bus ud og tog hjem

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.07 20.00
Ringsted Station 07.36 21.25
Odense Station 08.39 20.22
Kolding Station 09.18 19.42
Padborg Station 10.02 18.59

Tog ud og bus hjem

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.34
Ringsted Station 07.54 21.03
Odense Station 08.40 20.19
Kolding Station 09.18 19.40
Padborg Station 09.59 18.59

Tog ud og hjem

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.34
Ringsted Station 07.58 21.03
Odense Station 08.40 20.22
Kolding Station 09.18 19.43
Padborg Station 10.02 18.59

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse