Höga Kusten
Höga Kusten
Gränna

Sverige

Höga Kusten

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Høje Kysten, eller Höga Kusten på svensk, strækker sig langs Bottenvikens kyst i det nordøstlige Sverige og er en del af Østersøen. Dette område er kendt for sin imponerende og dramatiske natur, som omfatter høje klippekyster, dybe skove, øer og skær. Landskabet her er formet af den seneste istid og efterfølgende landhævning over tusinder af år, hvilket gør landskabet helt enestående og geologisk betydningsfuldt.

Landhævningen i Høje Kysten, en af de mest fremtrædende effekter efter istiden, er blandt de højeste i verden. Dette har transformeret regionen med landskabstræk som høje klipper, dybe dale, og små øer, der gradvist er steget op fra havet.

Skuleskogen Nationalpark i Høje Kysten er et centrum for biodiversitet og usædvanlige geologiske formationer - herunder betagende klippevægge og antikke skovområder. Dens netværk af vandrestier inviterer besøgende til at udforske og værdsætte områdets naturskønhed.

I anerkendelse af dets unikke natur og geologiske betydning blev Høje Kysten optaget på UNESCO's verdensarvsliste i 2000, hvilket har tiltrukket mange natur- og kulturinteresserede besøgende.

Udover sin geologiske signifikans præsenterer Høje Kysten en betagende skærgård med utallige øer i Bottenviken - fra små til store – som alle kan besøges. Regionens små fiskerlandsbyer og gårde tilbyder et indblik i det lokale liv, mens dens historiske kirker og kapeller afspejler en lang og farverig fortid.

På hele rejsen er du i godt selskab med Best Travels danske rejseleder og turen køres i en 5-stjernet bus.

Høje Kysten - Höga Kusten

Rejseplan

  • Dag 1 - Hjembyen til Örebro
  • Dag 2 - Härnösand
  • Dag 3 - Surströmming og skærgårdsbuffet
  • Dag 4 - Höga Kusten
  • Dag 5 - Västerås
  • Dag 6 - Hjem igen
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map H Je Kysten2024

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus med alle faciliteter

5 overnatninger – mellemovernatning ud og hjem samt 3 overnatninger på First Hotel Stadt

5 x morgenmad

2 x frokost (dag 3 og 4)

5 x middag

Udflugter inkl. entré ifølge program herunder

  • Entre og rundvisning på Växbo Lin
  • Udflugt til Ulvöen inkl færgeoverfart, Skærgårdsfrokost og rundvisning i kapellet
  • Entre til Höga Kusten besøgscenter
  • Guidet besøg på friluftsmuseet Mannaminne

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse kr. 1.700

Dag 1

Hjembyen til Örebro

Efter endt opsamling på Sjælland begynder vores rejse mod Høje Kysten. Omkring frokosttid når vi polkagrisbyen Gränna - (Polkegrisen er en slags svensk pebermyntestang). Gränna ligger smukt lige ved Vätterns bred. En by der er en prototype på svensk idyl med smukke træhuse, brostensbelagte gader og smukke haver. Byen er derfor helt perfekt at udforske, mens du finder frokost på egen hånd.

Sen eftermiddag ankommer vi til hotel Scandic Örebro Central, som står klar med aftensmaden.

Dag 2

Härnösand

Vi starter dagen med en dejlig morgenmad. Vi tjekker ud og tager plads i vores komfortable bus. Vi fortsætter nordpå og stopper undervejs hos Växbo Lin, hvor vi får en guidet rundvisning. Växbo Lin er en svensk virksomhed, der specialiserer sig i produktion og salg af linnedprodukter af høj kvalitet.

Først på aftenen ankommer vi til Härnösand og vores Hotel Stadt, hvor vi skal bo i tre nætter. Middag på hotellet.

Dag 3

Surströmming og skærgårdsbuffet

Efter en god morgenmad begynder vi vores dag med at tage til Ullånger. Herfra skal vi tage færgen over til Ulvön, som ligger i hjertet af Høje Kysten og betragtes som det oprindelige hjem for denne kysts særlige delikatesse – surströmmingen. Desværre foregår der ikke længere større produktion på øen, men i glansdagene solgte man 1,3 millioner dåser om året.

På øen kan vi slentre rundt og nyde den svenske idyl med små træhuse og røde fiskehytter. I fiskekapellet kan man se vægmalerier fra det tidlige 1600-tal. Frokosten nyder vi på Ulvö hotel, hvor der er dækket op til en skøn skærgårdsbuffet. Vi får også en guidet rundvisning i kapellet, inden det er tid til at tage færgen tilbage.

Når vi om eftermiddagen når Docksta, tager vi hurtigt til Skuleberget. Vi besøger Höga Kusten besøgscenter, hvor vi får indblik i udstillinger, der giver et godt billede af verdensarven Høje Kysten og dens unikke natur, kultur og geologi.

Herefter kører vi tilbage til Härnösand og en god middag på hotellet.

Dag 4

Höga Kusten

Efter en god morgenmad er det tid til dagens oplevelser. Vi starter i Lunde – stedet for ”skuddene i Ådalen”. Sådan betegnes begivenhederne omkring en arbejdskonflikt i Ådalen i midten af maj 1931, hvor fem mennesker blev skudt af militæret. Lige inden vi passerer Sandöbron, ser vi også skulpturen, der står der til minde om dramaet.

Vi fortsætter til Mjällom, hvor der tidligere lå en af Sveriges største skofabrikker, som nu er omdannet til et kulturcenter – ”Kulturfabriken”. Vi besøger også Sveriges ældste knækbrødsbageri, hvor der er mulighed for at købe lækkerier fra deres bageri.

Vi kører for at få et guidet besøg på friluftsmuseet Mannaminne i Häggvik, skabt af kunstneren Anders Åberg. Her mødes natur og kultur, kunst og teknik, lokal og global historie og fremtid, småt og stort. Før vi forlader denne oase af ro og harmoni, spiser vi en fælles frokost.

Om eftermiddagen kører vi mod Norrfällsvikens gamle fiskersamfund, og hvis der er tid, fortsætter vi vores rejse til Barsta, hvor et af de ældste bevarede kapeller fra Gävlefiskernes tid findes - nemlig Barsta kapel, som blev bygget i 1665. På vejen hjem til vores hotel passerer vi en af verdens længste hængebroer, Høje Kusten-broen over Ångermanälven, som blev indviet i 1997. Broen er kun 70 m kortere end den berømte Golden Gate-bro i San Francisco. Efter et stop ved broen kører vi tilbage til vores hotel, hvor middag venter.

Mannaminne i Häggvik
Kulturfabriken Mjällom
Ångermanälven
Dag 5

Västerås

I dag forlader vi Härnösand og kører sydpå igen.

Vi stopper undervejs på Stenegård. Stenegårds historie adskiller sig meget fra de traditionelle hälsingegårde - selvom gården blev bygget under hälsingegårdarnas storhedstid i midten af 1800-tallet. Hälsingegårdarna er et verdensarvsområde i Gävleborgslen.

Efter frokost (ikke inkl) begynder kører vi til vores overnatningshotel Scandic Västerås, hvor en dejlig middag og gode værelser venter.

Dag 6

Hjem igen

Efter morgenmaden forlader vi Västerås, og vi laver et frokoststop i træbyen Hjo, hvor vi kan strække benene og nyde en god frokost på egen hånd, inden det er tid til at tage hjem.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse