Herrenhausen
Det nye rådhus, Hannover
Marienburg

Tyskland

Hannover og Marienburg

Pris pr. person fra
kr. 3.995

Med gode og hurtige togforbindelser får du her - på blot 4 dage - oplevet en masse skønne steder. Har du ikke tidligere besøgt Hannover, vil du blive positivt overrasket over byens mange muligheder. Hannover by er et herligt miks af nyt og gammel. Byens forskellige bydele og mange seværdigheder giver rig mulighed for at finde noget, der passer lige netop dit temperament og interesse.

I Hannover spadserer vi rundt – eller bruger den lokale, kollektive transport. Alle vore gæster får nemlig udleveret fribilletter til brug i bybusser og S-tog, under hele opholdet. Vi besøger bl.a. én af de mest den populære seværdigheder i Hannover - den gamle bydel, som er kendt for sine fine bindingsværkshuse og smalle snoede gader. Vi oplever også byens to rådhuse. Her skal vi især se frem til det nye rådhus, der ligger så smukt ved Maschpark.

Vi tager også på tur til Leinedalen og besøger Hildesheim og eventyrslottet Marienburg. Slottet, som var bopæl for Hannover-husets sidste kongepar, er et prægtigt byggeri. Sidst på rejsen kan vi se frem til at opleve Herrenhausen Gardens, der vil imponere os med sine gudesmukke barokhaver. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Hannover
  • Dag 2 - Byvandring i Hannover
  • Dag 3 - Hildesheim og Marienburg
  • Dag 4 - Herrenhauser Garten og hjemrejse fra Hannover
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Hannover Og Marienburg

Inkluderet i prisen

Togbillet inkl. pladsbilletter København-Hamborg-Hannover t/r

3 nætters indkvartering på InterCity Hotel Hannover****

3 morgenmad på hotellet

1 aftensmad på hotellet (dag 1)

1 frokost (dag 3)

Entré til Marienburg

Entré til Herrenhausen

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer og øvrig forplejning

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 700

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Togrejse fra Danmark til Hannover

Vi starter rejsen bekvemt fra Københavns Hovedbanegård, hvor vi tager plads i toget mod Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi nemt tog i Hamborg og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. Undervejs fra Hamborg til Hannover medføres restaurantvogn, hvor der vil være mulighed for at købe frokost. Allerede først på eftermiddagen ankommer vi til Hannover.

Vores hotel ligger bogstaveligt talt ved banegården, så vi spadserer den korte vej fra tog til reception, hvor vi indkvarteres. Om eftermiddagen byder vores rejseleder på en orienterede byrundtur i nærområdet. Der ligger en masse restauranter lige ved vores hotel, men den første aften har vi inkluderet en 3-retters middag på hotellet.

Hannover Hannover
Dag 2

Byvandring i Hannover

Formiddagen er afsat til en byvandring, hvor vi skal opleve smukke Hannover, som blev så frygteligt ødelagt under krigen. I den gamle bydel, Altstadt, stod kun 40 huse tilbage. Derfor opstod der efter krigen en ”ny” gammel bydel midt i Altstadt. I Burgstrasse ser vi kontrasterne mellem de gamle renæssancefacader fra 1566 og de langt nyere bygninger.

Vi ser også Kreuz-kirken, som er byens ældste med rødder tilbage til 1333, hvis interiør blev fuldstændig lagt i ruiner under 2. Verdenskrig. Den blev sidenhen atter opbygget, men i en simplere form. 

Flere af de omkringliggende huse er desuden genopført ud fra gamle billeder og tegninger. På dagens byvandring ser vi også både det gamle og det nye rådhus.
Sidst men ikke mindst skal vi naturligvis beundre Markt-kirken, som er varetegnet for den centrale del af Hannover.

Eftermiddagen er til fri disposition til oplevelser på egen hånd, så der er tid til at finde sig en god restaurant, hvor man kan nyde aftenmaden. Hotellets centrale beliggenhed gør, at udvalget af restauranter i gå-afstand er stort og varieret.

Dag 3

Hildesheim og Marienburg

Efter morgenmad på hotellet tager vi på udflugt til området syd for Hannover. Vi kører først til byen Hildesheim, som især er kendt for sine kirker – ikke mindst domkirken Mariendom. UNESCO har tilføjet disse på sin verdensarvsliste, og ud over kirken, ser vi også den berømte tusindårs-rose. Selvom den beviseligt kun er ca. 700 år gammel, er den over 10 meter høje rose værd et besøg.

Herefter kører vi til eventyrslottet Marienburg, hvor der venter en spændende rundvisning. Marienburg blev bygget fra 1858 til 1867 og blev skænket af Kong Georg den 5. af Hannover til sin hustru Dronning Marie på hendes 39-års fødselsdag - heraf navnet Marienburg. Vi afslutter besøget her med en dejlig frokost, inden vi om eftermiddagen kører tilbage til Hannover

Markedspladsen i Hildesheim
Mariadom
Marienburg
Dag 4

Herrenhauser Garten og hjemrejse fra Hannover

Også på turens sidste dag venter der gode oplevelser. Det er først midt på eftermiddagen, at vi sætter os til rette i toget og sætter kursen mod Hamborg – og herfra videre til Danmark.

Efter morgenmaden vil der således være mulighed for at tage med rejselederen i S-toget til et af Hannovers absolutte højdepunkter – de berømte barokhaver ved Herrenhausen. Haveanlægget er enormt – men du skal ikke snyde dig selv for de flotte springvand, som tændes flere gange dagligt.

Køreplan - tog fra København

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.33
Ringsted Station 07.54 21.03
Odense Station 08.40 19.10
Kolding Station 09.18 19.40
Padborg Station 09.59 18.59

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse