Gotland kalkstensformationer
Karlskrona
Kalmar

Sverige

Gotland & Øland

Pris pr. person fra
kr. 7.295

På denne busrejse til Sverige vil vi udforske den nordiske historie og den smukke natur, som de to svenske øer har at byde på - Gotland og Øland. Vi skal opleve unik historie, når vi besøger seværdigheder, som er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Vi skal opfyldes af naturoplevelser og også nyde en sejltur i Østersøen, når vi tager færgen fra fastlandet til øen Gotland. Derudover oplever vi også byer som Karlskrona og charmerende Kalmar. I Kalmar har vi 2 overnatninger i centrum af byen. Byen byder på historiske bygninger, smukke parker og en lang række seværdigheder fra storhedstiden i 1600-tallet. Kalmar har to gange modtaget ”Europa Nostra prisen” for sit velbevarede bymiljø.

Gotland er ikke uden grund ét af svenskernes egne foretrukne feriesteder. Sveriges største ø, der er på størrelse med Fyn, er kendt for sit behagelige, milde klima. Rejsen spænder geografisk fra Fårö i nord med golde stenørkner og meterhøje raukaer til Hoburgen i syd med milde bugtende agre og vilde blomsterenge. Fra øst til vest varierer kysterne fra flad sandstrand til dramatiske lodrette klippekyster. Næppe noget andet sted i verden er så fyldt med historie, som Gotland. De mange fortidsminder og fund fra vikingetiden vidner om Gotland som et vigtigt sted allerede tidligt i vor tidsregning. Under hansetiden var Visby hovedsæde. Historien trækker lange tråde til Danmark, idet Gotland allerede under Kalmarunionen og Erik af Pommern spillede en stor rolle og senere igennem flere århundreder var under dansk herredømme. 

Gotland har også været populær blandt kunstnere. Især Cobra-malerne yndede at komme her. Asger Jorn elskede øen og ligger begravet på Gotland.

Vi kan glæde os til 2 overnatninger på øen, hvor vi hører mere om historien.

Øland er kendt for sine runesten, gravsætninger, stubmøller, og rødmalede, 4-længede bondegårde og kan bryste sig af ca. 13.600 kendte fortidsminder. Den sydlige del af øen domineres af den steppeagtige, ca. 10 km brede kalkstenssteppe, Stora Alvaret, der i dag gælder som UNESCO verdenskulturarv. Den kalkholdige bund giver gode vækstbetingelser for orkideer, hvoraf der findes omkring 34 forskellige. Øland er blandt andet også kendt for sine kalkbrud med de såkaldte Ølandssten, som eksporteres til mange lande. Naturen er i det hele taget betagende på Øland, og mangfoldigheden ser man i alt fra de frodige kalksletter til store skovområder og lavtliggende strandenge.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Afrejse fra Danmark - Karlskrona og Kalmar
 • Dag 2 - Gotland og Visby
 • Dag 3 - Nordlige Gotland - Bungemuseet - Fårö
 • Dag 4 - Sydlige Gotland - Kalmar
 • Dag 5 - Øland og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Gotland Og Øland

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus med alle faciliteter

4 overnatninger – First Hotel Witt (dag 1 og 4) og First Hotel Kokoloko i Visby (dag 2 og 3)

4 x morgenmad

4 x middag

 • 2 x middag på First Hotel Witt
 • 2 x middag på First Hotel Kokoloko i Visby

Udflugter inkl. entré ifølge program:

 • Byrundtur i Kalmar
 • Byrundtur i Visby
 • Nord- og sydtur på Gotland
 • Entré til Frilandsmuseet Bungemuseet
 • Sejltur t/r Oskarshamn-Visby
 • Udflugt til Øland

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.300

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Afrejse fra Danmark - Karlskrona og Kalmar

Efter endt opsamling kører vi mod Sverige og via Kristianstad til Karlskrona, hvor der er ophold og tid til at nyde frokost på egen hånd. Fortet Kungsholm har i mere end 300 år bevogtet indløbet, og er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste og kan ses fra det meste af byen. Turen går videre langs østkysten til Kalmar, som engang var Nordens mægtigste by.

Her samlede Dronning Margrethe d. 1 Danmark, Norge og Sverige i Kalmarunionen fra 1397 og 150 år frem. Efter indkvartering på det centralt beliggende First Hotel Witt, går vi en tur i den hyggelige bymidte med de toppede brosten, bymure og stenhuse fra 1600-tallet. Middag på hotellet.

Dag 2

Gotland og Visby

Efter morgenmaden på hotellet går turen til Oskarshamn, hvorfra vi sidst på formiddagen sejler til Visby på Gotland. Den gamle hanseby Visby er ligeledes optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Visby er en helt unik nordisk middelalderby med intakt bymur og mange kirkeruiner fra 1100- og 1200-tallet. Byen er smukt bevaret, og det er stadig ikke tilladt at bygge højere end 3 etager. 

Inden for den over 3 kilometer lange og 700 år gamle ringmur med vagttårne og skydeskår, er de smalle, brostensbelagte gader spækket med middelalderlige bygninger, pakhuse med trappegavle fra hansetiden og 1700-tals huse med stokroser. Vi indkvarteres på det nye First Hotel Kokoloko, som ligger i gåafstand fra Visby. Middag på hotellet.

Visby
Visby
Visby
Dag 3

Nordlige Gotland - Bungemuseet - Fårö

Morgenmad på hotellet. I dag skal vi på oplevelse i den nordlige del af Gotland. Vi passerer nogle af øens 90 middelalderkirker, hvoraf en del i dag er ruiner - og ser flere af dem fra bussen når vi følger Gotlands vestkyst til Lickershamn og den kendte stenformation, Jomfruen.  Vi fortsætter til frilandsmuseet Bungemuseet (Entré er inkl.)  hvor vi skal se, hvordan landmænd og fiskere levede her i 1700- og 1800-tallet.

Derefter tager vi med færge til Fårö, som har en helt speciel natur. Her boede Ingmar Bergman, som også ligger begravet ved kirken. Vi kører tilbage langs østkysten. Middag på hotellet.

Dag 4

Sydlige Gotland - Kalmar

Efter morgenmaden kører vi helt sydpå til Hoburgen, hvor den kendte rauk ”Hoburgsgubben” i årtusinder har spejdet ud over havet - og det er med god grund, for udsigten herfra ud over Østersøen er mageløs!

På vejen stopper vi også ved kirkegården i den lille by Grötlingbo, hvor Asger Jorn ligger begravet.

I Burgsvik bliver der tid på egen hånd til frokost, hvorefter vi fortsætter til Högklinten, hvor vi har udsigt ind over Visby. Sidst på eftermiddagen sejler vi med færgen fra Visby til Oskarshamn, hvorfra vi kører tilbage til First Hotel Witt i Kalmar, hvor vi spiser aftensmad og overnatter den sidste nat.

Dag 5

Øland og hjemrejse

Alvaret As 115719778

Efter morgenmad og udcheck fra hotellet kører vi over Europa-broen til Øland, hvor vi ser på naturen. Herefter kører vi ad smukke veje tilbage til Danmark. Forventet hjemkomst sidst på aftenen.

Busopsamling 

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Slagelse Banegård 06.00 19.25
Ringsted Banegård 06.30 18.55
Ølby Station 07.00 18.25
Roskilde Station syd (hjørnet af Ny Østergade/Køgevej) 07.40 17.35
København - Flintholm Station 08.15 17.00

 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse