Taj Mahal
Hawa Mahal Palace, Jaipur
Shahpura House

Indien

Essensen af Indien

Pris pr. person fra
kr. 19.995

Rundrejse i Indiens fortryllende verden med fokus på Delhi, Pushkar, Jaipur og Agra - krydret med uudslettelige synsoplevelser, der længe vil sidde på nethinden. Indien er gennemsyret af en enestående kultur og historie, som kun kan opleves i Indien! Glæd dig til 5-stjernede overnatninger og fremragende maharaja-hoteller samt ”Indien på skinner”. Vi mærker essensen af Indien – og kommer tæt på befolkningen i det farverige eventyrland!

Indien er en mangfoldighed af seværdigheder i topklasse. Et bombardement af sanseoplevelser. Hellige køer i gaderne. Et mylder af autorickshaws, scootere, turbanklædte mænd og kvinder i kulørte sarier. Dette kæmpestore land er på størrelse med Europa - 76 gange større end Danmark, og er netop blevet verdens folkerigeste land med over 1,4 milliarder indbyggere. Indien er mødet med rigdom og fattigdom, en babylonisk forvirring af racer, sprog, guder og Aladdins lamper! En eksplosion af farver, dufte og lyde. Vi er i INDIEN.

ESSENSEN af Indien er en kvalitetsrejse med formidable oplevelser fra landets kendte og ukendte verden – eventyr på højt niveau. Maharajaernes tidligere paladser og herskabshuse er elegant omdannet til romantiske heritage-hoteller. Det er lykken at bo og spise godt, og det gør vi på hele rejsen. Glæd dig til at opleve de 5-stjernede hoteller-  og de helt unikke heritage-hoteller.

PUSHKAR er autentisk. Ved den hellige Pushkar-sø kommer vi tæt på hinduismen, og oplever pilgrimme langs den smukke sø og ved byens mange templer. Fra vores charmerende heritage-hotel kan du nyde den fremragende udsigt over hele søen – ligesom vi også skal bo en nat midt i naturen i en luksuscamp.  

De fleste elsker den smukke og fremmedartede by, JAIPUR. Det spændende udflugtsprogram sørger for, at vi får det eksotiske Indien helt ind under huden. Her bor vi 3 nætter på et unikt heritage-hotel med god tid til at opleve byens farver, magi, mystik og kaos - blandet med pragt og historie udover alle grænser. At opleve det fabelagtige Jaipur er stærkt vanedannende! 

Øverst på manges ønskeseddel står ”Taj Mahal” – og du kan glæde dig, for det er præcis lige så fantastisk, som du sikkert forestiller dig! Det underskønne gravmonument er udnævnt som et af verdens 7 nye vidundere. At se det gigantiske mesterværk ved solopgang er ubeskriveligt – det skal ganske enkelt opleves. Millioner af glimtende halvædelsten er indsat i den kridhvide marmor. Alt er gennemført til mindste detalje.

I DELHI går vi i Gandhis fodspor, og besøger også det smukke Lotustempel, der med sine kunstige damme giver en oplevelse - som var templet en flydende lotusblomst. Det er ikke uden grund, at templet kaldes det 20. århundredes Taj Mahal.  

To gange oplever vi INDIEN PÅ SKINNER - en behagelig rejseform, hvor vi oplever den venlige befolkning i øjenhøjde. Vi sidder på en komfortabel klasse, og ser landskabet glide forbi.

Rejs UD i VERDEN med Best Travel - Essensen af Indien er det perfekte valg. En kvalitetsrejse på de bedste årstider - og med god tid til at opleve dette uforglemmelige eventyrland! 

नमस्ते  Namaste – Velkommen til Indien.

 

Essensen af Indien 2024

Rejseplan

 • Dag 1 - Mod Indien
 • Dag 2 - Hovedstaden Delhi
 • Dag 3 - Rajasthans hellige by Pushkar
 • Dag 4 - Pushkars hellige templer
 • Dag 5 - Den lyserøde by Jaipur
 • Dag 6 - Maharajaens Jaipur
 • Dag 7 - Den gamle hovedstad Amber
 • Dag 8 - Togrejse til Agra
 • Dag 9 - Kærlighedssymbolet Taj Majal & Det Røde Fort
 • Dag 10 - I Gandhis fodspor og Lotustemplet
 • Dag 11 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Essensen Af Indien 2023 (1)

Inkluderet i prisen

Fly til Delhi t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Indien

Tog Delhi-Ajmer (Executive chair car)

Tog Jaipur-Agra (Chair car)

10 overnatninger på hotel:

 • 3 nætter i Delhi (5-stjernet)
 • 1 nat i Pushkar (Heritage-hotel)
 • 1 nat i Pushkar (Camp Resort)
 • 3 nætter i Jaipur (Heritage-hotel)
 • 2 nætter i Agra (5-stjernet)

10 x morgenmad

1 x frokost

7 x middag

Udflugter iflg. program m/entré til:

 • Delhi: Jama Masjid m/rickshawtur, Gandhi museum, Lotustemplet
 • Pushkar: Brahma og Saraswati templerne, indisk musik og danseopvisning
 • Jaipur: Jantar Mantar, Hawa Mahal, City Palace, Amer Fort m/jeeptur
 • Agra: Taj Mahal, Det Røde Fort

Engelsktalende lokalguide

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Visum

Dobbeltværelse som eneværelse:

 • November 2024 kr. 4.595
 • Februar/marts 2024 kr. 3.795
 • November 2024 kr. 4.795

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: 5 o’clock tea på Samode Haveli kr. 265

Dag 1

Mod Indien

Afrejse fra Danmark med fly via Doha til Indien.

Dag 2

Hovedstaden Delhi

Old Delhi og New Delhi udgør tilsammen Indiens hovedstad. Lidt over midnat lander vi i Delhi, der hører til blandt verdens 10 største byer. Vi kører til vores lækre 5-stjernede hotel, hvor vi skal bo i 2 nætter. Efter en god lur i skønne senge venter hotellets flotte morgenmadsbuffet. Nyd formiddagen med afslapning, inden vi tager på en lille rundtur i byen, der spreder sig over et kolossalt område. Vi fornemmer hurtigt livet i den vidunderlige kaotiske storby med hektiske gader, biler, scootere, autorickshaws, streetfood-sælgere, markedshandlere, køer, aber og et mylder af mennesker, der drøner rundt imellem hinanden. En skøn blanding af det ældgamle og det hypermoderne. Uanset om du vil elske eller hade det, er byens rytmer umulig at ignorere.

I hjertet af Old Delhi besøger vi Indiens største moské, Jama Masjid, der kan rumme 25.000 mennesker. Den flotte marmor- og rødstensbygning kaldes også for Fredagsmoskéen, og var Shah Jahans sidste arkitektoniske triumf. (Ingen adgang med bare ben. Skoene må ikke medtages, men holdes under opsyn ved indgangen).

Vi passerer den 42 meter høje triumfbue, India Gate, der blev opført til minde om de faldne soldater under 1. Verdenskrig. Turen fortsætter via den store Connaught-plads og forbi præsidentpaladset. Udflugten slutter med en spændende køretur med rickshaw (cykeltaxa) gennem smalle gader.

Om aftenen byder vi velkommen med en dejlig middag på hotellet.

(Pak en lille håndtaske til den mest nødvendige bagage, da der ikke er plads til store kufferter i toget. Vi undgår at slæbe de tunge kufferter, som sendes med vores chauffør direkte til hotellet i Pushkar).

Jama Masjid
Delhi Indien
New Delhi
Dag 3

Rajasthans hellige by Pushkar

Tidligt om morgenen kører vi til banegården, hvor hundredvis af mennesker fra alle samfundslag mødes, for at køre med de indiske jernbaner på kryds og tværs af landet. Vores rejleder fører os til vores togvogn ”Executive chair car” med aircondition, som rummer nogle af togets bedste pladser. Undervejs hygger vi os med hotellets morgenmadskasse, og har samtidig god tid til at nyde landskaberne, der i en lind strøm glider forbi udenfor togets vinduer. Den indiske hverdag foregår i det offentlige rum, og turen giver et væld af indtryk.  Efter næsten 7 timers afslappende togrejse når vi byen Ajmer, hvorfra vi i egen bus fortsætter de sidste 20 km til den hellige by Pushkar.

Pushkar ligger i et smukt landskab omgivet af mindre bjerge. Pilgrimsbyen omkranses af Indiens helligste sø. Ifølge hinduernes var det her, søen blev skabt, da guden Brahma lod et lotusblad falde ned på stedet. For indiske pilgrimme er det vigtigt at tage et bad i søen, og der findes derfor 52 ghats (trappenedgange til Pushkar-søen), hvorfra man kan bade. Året rundt er her hinduistiske pilgrimme, og mange vælger at blive gift i disse romantiske omgivelser. Næsten døgnet rundt høres trommer, sange og klokker omkring søen fra de talrige templer.  

Lidt kongelig har vi vel lov at være, for vi skal bo eventyrligt en nat på et fantastisk heritage-hotel, hvor der engang boede en maharaja. Hotellet ligger vidunderligt med direkte udsigt over den hellige sø.  

Har du lyst kan du sammen med rejselederen gå en lille tur gennem byens hovedgade, der én lang basar, hvor alt sælges fra tøj til et virvar af religiøse souvenirs. Senere nyder vi den enestående solnedgang over søen, som ikke kan opleves bedre end fra hotellets skønne terrasse. At se solen male søen i orangerøde farver er en meget smuk oplevelse.

Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Dag 4

Pushkars hellige templer

Hvis du står tidligt op, vil du se solen danse over bjergene fra hotellets terrasse og samtidig mærke, hvordan byen langsomt er ved at vågne op.   

Pushkar-søen omtales adskillige steder i de hellige hinduistiske tekster. Folk fra hele landet kommer her for at tage en dukkert i den hellige sø, men at tage et bad i måneden Kartik (oktober-november) under Pushkar-messen, anses for at have særlig betydning, for her vaskes alle synder og kropslige lidelser væk. Pushkar-søen tælles blandt verdens 10 mest religiøse steder. Den spirituelle atmosfære er en fantastisk oplevelse, og giver en spændende indsigt i den hinduistiske tro og praksis. Pushkar er et meget eksotisk bekendtskab.

Engang var der mange krokodiller i søen, den sidste er udstoppet og opbevaret ved en af søens ghats. Det siges, at dens mave var fyldt med guld- og sølvsmykker! Religiøse mænd binder et rødt bånd om håndleddet på de besøgende som tegn på, at man har besøgt Pushkar-søen (Undlad at få et bånd om håndleddet - der skal ofte betales et større gebyr!).

Vi besøger pilgrimstemplet Brahma, der er malet i blå og orange farver. Skabelsesguden Brahma afbildes med 4 hoveder og flere arme, stående på en lotusblomst. Derefter tager vi svævebanen op til Saraswati-templet, hvorfra der er endnu et flot vue over søen. Det populære tempel er didikeret til Saraswati, en af Brahmas koner. Hun er gudinde for kunst og viden, og omtales i utallige gamle hinduistiske fortællinger. Mange forfattere, kunstnere, musikere og malere kommer her for at bede til gudinden.

Sidst på eftermiddagen kører vi gennem Pushkar, hvor vi ser byens hellige køer nyde godt af gadernes søde efterladenskaber! Selv om vi blot skal kører 3 km, kommer vi til en helt anden verden med fred og ro, hvor vi skal bo midt i naturen i en populær luksus-camp. Om aftenen nyder vi campens telt-restaurants lækre retter, inden vi ved bålet overværer en flot performance med indisk musik og dans. Læg mærke til, hvordan dansen består af komplicerede små bevægelser med fingre, arme og ben – og ikke mindst hovedet, som kræver mange års træning.

Brahma Temple Located In Pushkar
Pushkar
Rajasthan, Pushkar
Dag 5

Den lyserøde by Jaipur

Efter morgenmad kører vi 150 km i vores egen bus til Rajasthans største by, Jaipur, hvor man næsten føler sig hensat til 1001 nats eventyr. Den gamle bydel er spækket med arkitektoniske vidundere, og de farverige gader er berusende – det oser af gammelt og nyt. Jaipurs majestætiske fortid møder os overalt. Byen blev grundlagt i 1727 og var et stærkt handelscenter og hjemsted for kunstnere og håndværkere, som det stadig er i dag. Hele den gamle bydel har fået tilnavnet ”Den lyserøde by” efter bygningerne blev malet som en velkomst til prins Albert under hans besøg i 1853. Den gamle bydel dækker et område på ca. 12 km, og alle bygningerne males fortsat i den brændte gyldne farve.

Efter ankomst besøger vi Jantar Mantar, som er et observatorium, hvor man med nøjagtighed kunne måle solens, månens og stjerners stilling. De fascinerende instrumenter ligner en samling bizarre kæmpeskulpturer, men er beviset på datidens store viden – og er naturligvis med på Indiens liste over UNESCOs verdensarvssteder.

En af byens mest kendte bygninger er uden tvivl Hawa Mahal – Vindenes Palads, som blev bygget i 1799. Som en delikat bikubeformet bygning, rejser den særprægede bygning sig i smukke lyserøde farver i 5 svimlende etager. Den luftige facade nærmest stirrer på gadelivet udenfor! Fra de 365 vinduer med en lille baldakin kunne maharajaens haremskvinder sidde og studere livet – uden selv at blive set. Smalle korridorer og gange fører op til toppen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over City Palace og Jantar Mantar. Hvis bygningen kunne tale, ville den rumme mange spændende historier!

Igen skal vi forkæles, for vi skal bo 3 nætter på et helt enestående heritage-hotel, et hotel i særklasse fyld af eventyr fra maharajaernes storhedstid. Vi hygger os med middag på hotellets skønne tagrestaurant

Dag 6

Maharajaens Jaipur

Jaipur er porten til Indiens mest pompøse og majestætiske fortid. En interessant formiddag venter i City Palace, der har flere gårdhaver, bygninger og pavilloner. Paladset ligger i hjertet af byen, og er et enestående symbol på byens storhedstid. City Palace blev oprindelig bygget, fordi man ønskede at flytte Rajasthans gamle hovedstad Amber til Jaipur. Så snart man træder ind i paladset, overraskes man af dets skønhed.

Kongefamilien bor her stadig. Den 25 årige Padmanabh Singh er Jaipurs Maharaja. Selv om fyrstelige titler er blevet afskaffet i Indien, blev han som kun 12-årig uofficielt indsat som byens fyrste, da nogle familiemedlemmer ønskede at bruge de gamle titler, for at bevare traditionerne og opretholde familiens rigdom. Familien udlejer ofte store dele af paladset til kendisser og rige families bryllupsfester -  så er vi heldige får vi et indblik i bryllupsforberedelser - eller måske et glimt af et medlem af Maharaja-familien!

Jaipur er kendt for kunsthåndværk. Vi besøger derfor en spændende tæppefabrik, hvor man fremstiller håndknyttede tæpper af høj kvalitet i alle størrelser og farver. Fabrikken er særlig berømt for sine flotte ”Vindenes Palads-tæpper”, hvor de mange vinduer er afbildet på kunstnerisk vis. Her laver man også smukke duge og sengetæpper med håndgjort stoftryk, som Jaipur gennem århundreder har været kendt for. Her er god mulighed for at købe flot kunsthåndværk, men der er ingen forventninger. Køber du, så husk at prutte om prisen! 

Resten af dagen er til fri disposition. Vi foreslår, at du nyder hotellets eksotiske og lækre omgivelser - snup måske også en dukkert i poolen!

Om aftenen nyder vi atter en dejlig middag på hotellets tagterrasse.

Dag 7

Den gamle hovedstad Amber

Lidt udenfor Jaipur ligger stjerneattraktionen Amber Fort, der naturligvis er beskyttet af UNESCO. Med firehjulstrækkere kører vi gennem byens smalle og stejle gader - op til det kæmpestore fort, der er kendt for sit enestående arkitektur – en fantastisk blanding af arabisk og indisk byggestil med labyrintiske passager, elegante haller, søjler og smukke prydhaver. Paladset opdeles i 4 sektioner med hver sin gårdhave. At være på rundvisning i et af verdens smukkeste bygninger, er som at gå rundt i en drømmeverden. Kunne tiden stå stille, skulle det måske være her? Den mest udsøgte del af fortet er Sheesh Mahal – Spejlsalen, hvor væggene er dækket med indviklet spejlarbejde, og dekoreret med delikate blomstermotiver af glas.

Inden vi kører ned fra toppen med jeep, besøger vi også det afsondrede kvindeområde, hvor værelserne var indrettet, så maharajaen kunne tage på natlige besøg i sine koners respektive kamre – uden at de andre vidste det, da værelserne var selvstændige, og kun åben ud til en fælles korridor.

(Den store bagage skal igen afleveres til chaufføren, som bringer den videre til vores hotel i Agra).

Ekstraudflugt: 5 o’clock tea på Samode Haveli  
Hold eftermiddagen fri til egne oplevelser eller tag med til det fremragende heritage luksushotel Samode Haveli i Jaipur. Huset blev bygget for 175 år siden som den kongelige families palæ, og afspejler derfor stil og elegance i særklasse. Aften-te er ikke kun en engelsk tradition, men er siden kolonitiden også elsket af mange indere, der nyder en kop ”chai” med lækre snacks. I hotellets meget smukke blomsterfyldte have nyder vi stilheden i de dejlige omgivelser.

Dag 8

Togrejse til Agra

Om morgenen rejser vi igen i Indien på skinner. På blot 4 timer med Indiens hurtigtog med aircondition kommer vi til Agra. Vi sidder på 'Chair Car'-klassen, der hører til nogle af togets bedste pladser.

Efter ankomst aflægger vi et livsbekræftende besøg på byens ”Mother Teresa’s Missionaries of Charity” hjem, som åbnede i 1981. Her bor 50 forældreløse børn og 71 ældre kvinder med forskellige handicaps. Døgnet rundt tager 31 medarbejdere og 10 nonner sig af børnenes opdragelse og trivsel med mad, tøj - og ikke mindst kærlighed. Vi er velkomne, og går en lille rundtur, så vi med egne øjne kan observere den ubetingede kærlighed og pleje, beboerne får her i en fattig verden. Et besøg af os opfattes som vi viser respekt for den prisværdige indsats.

Har du lyst og mulighed for at give en lille donation, vil det gøre en kæmpe forskel og blive værdsat, så det gode arbejde kan fortsætte. Her gør smil underværker. Mother Teresa (1910-1997) viede sit liv for at tjene de sultne og hjemløse – hun ville hjælpe alle, der var uønskede og uelskede. Da hun døde arbejdede ”Missionaries of Charity” i 123 lande med over 610 hjem. Moder Teresas slogan var: "Der er ingen store ting, kun små ting med stor kærlighed".

Herefter kører vi til vores moderne hotel, hvor vi skal bo 2 nætter. Om aftenen spiser på hotellets italienske restaurant.

Tog Abe
Tog
Mothertheresa Edit
Dag 9

Kærlighedssymbolet Taj Majal & Det Røde Fort

Ved solopgang besøger vi en af verdens smukkeste seværdigheder, Taj Mahal. Gravmælet ligger ud mod Yamunafloden – en biflod til den hellige Gangesflod. 

Shah Jahan (1592-1666) var en kulturinteresseret enehersker, der gjorde alt for at demonstrere ydre magt. Han sammenlignes ofte med Solkongen – Ludvig 14. Shah Jahan forelskede sig i Mumtaz Mahal, og de fik et næsten overjordisk lykkeligt ægteskab, som fik en brat afslutning, da hun døde kun 38 år gammel efter den 14. graviditet. Shah Jahan ønskede at opføre et uforgængeligt bevis på hans grænseløse kærlighed til hans yndlingshustru. Opførelsen af Taj Mahal varede i 22 år, og det anslås, at 20.000 var beskæftiget med byggeriet.

I århundreder har tusinder fra hele verden valfartet til Indien, for at beundre det underskønne gravmonument. Taj Mahal er et sandt kærlighedsdigt i blændende hvid marmor, der den dag i dag regnes for et af verdens største arkitektoniske vidundere. Taj Mahal er naturligvis opført på UNESCOs Verdensarvsliste, og kåret som en af verdens 7 Nye Vidundere.

Vi har god tid til at studere stenhuggernes mesterværk med storslået ornamentik. Blomstermotiver og passager fra Koranen lægger man først mærke til, når man er tæt på. Den strålende hvide marmor er prydet med halvædelsten som jaspis, karneol, malakit m.m. Vi beundrer haverne og den bemærkelsesværdige kuppel. Taj er bygget i persisk stil med perfekt symmetri og omgivet af 4 slanke minareter.

Vi har alle set, hvordan verdensberømte personer har poseret for enden af pryddammen foran Taj – nu er vi her selv! En fantastisk morgen, der udstråler ro og harmoni. Selv om der kommer mange mennesker, mærker man det næsten ikke – alt er organiseret på en fremragende måde.

Efter besøget venter en tiltrængt morgenmad på hotellet.

Traditionen med marmorudskæringer som ved Taj Mahal er holdt i hævd i Agra. Det er meget imponerende at se, hvordan det krævende kunsthåndværk udføres på et af byens værksteder.

Det Røde Fort blev primært bygget til militæret, og en stor del i dag bruges stadig til dette formål. Den paladsagtige fæstning er en labyrint af bygninger af røde sandsten og marmor, der nærmest danner en by i byen. Det er en forbløffende oplevelse at besøge Det Røde Fort, hvor Shah Jahan sad fængslet de sidste 8 år af hans liv efter hans søn Aurangzeb tog magten, men han kunne dog nyde synet af Taj Mahal med hans kones grav fra Det Røde Fort.

Om aftenen hygger vi os med middag på tagrestauranten med flot udsigt til Taj Mahal.

Dag 10

I Gandhis fodspor og Lotustemplet

Om morgenen kører vi ca. 240 km i vores egen bus direkte til Delhi via den populære Yamuna Expressway. Efter ankomst til byen hygger vi os med frokost på en kunstnerisk lokal restaurant, hvor vi nyder kokkens bud på moderne indiske retter.

De fleste kender Mahatma Gandhi (1869-1948) som den indiske politiker og åndelige leder, der førte til Indiens selvstændighed i 1947. Manden, der mange gange satte sit eget liv på spil, for at få folk til at forstå, at vold avler vold. Manden, der blev myrdet af en hinduistisk ekstremist, der skød ham på tæt hold. Han var uden tvivl 1900-tallets største politiker.

På det interessante National Gandhi Museum oplever vi et gribende mindesmærke. Vi besøger huset, hvor han boede de sidste 144 dage af sit liv. Soveværelset står præcis, som da han forlod det – hans ur, sjal og små runde briller, der siden er blevet ikon på ikkevold. Nogle af hans berømte slogans: ”Be the change you wish to see” (Vær den forandring, du ønsker at se”) og “My life is my message” (Mit liv er mit budskab) sidder i kroppen længe efter besøget.

Gandhi Smriti
Ghandi
Ghandi Dag 10

Rejsens sidste besøg er Delhis smukke Lotustempel eller Bahá’í templet – et sandt arkitektonisk mesterværk. Templet er formet som én stor lotusblomst med kronblade i hvidt marmor. Templet er omgivet af 9 kunstige damme, der understøtter illusionen om en flydende lotusblomst. Templet kaldes det 20. århundredes Taj Mahal, og minder på mange måder om Operahuset i Sydney.

Templet er åbent for alle trosretninger – her kan man bede eller meditere i stilhed. Bahá’í er en synkretistisk religion, hvor humanisme, tolerance og fred fremhæves. Religionen har hovedsæde i Haifa i Israel.

Dag 11

Hjemrejse

Om formiddagen tager vi afsked med Indiens farverige verden. Vi flyver fra Delhi via Doha tilbage til Danmark, hvor vi lander om aftenen.

 

Hotelprogrammet varierer fra afgang til afgang. Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse