Puente Nuevo og de hvide huse
Den smukke terrasse på Mondragón-paladset
En hyggelig og meget anderledes by

Spanien

Den hvide by Ronda

Pris pr. person fra
kr. 10.795

Forestil dig at bo på TOPPEN AF DEN HVIDE BY RONDA – Andalusiens dramatisk beliggende by ved den kæmpestore El Tajo slugt. Ronda er den største - og måske smukkeste af de hvide byer. Dette er en rejse med skønhed på højt niveau med ophold på et formidabelt hotel på klippekanten med spektakulær udsigt. Ronda er som et fantastisk tag-selv-bord af skønne oplevelser med lækre måltider og charmerende gamle gyder kantet med blændende hvide huse. En flot Best Travel GOLD-rejse, hvor alle sanser forkæles.

Som perler på snor ligger Andalusiens hvide landsbyer ”los pueblos blancos” spredt på bjergtoppe eller gemt i grønne dale. De idylliske byer springer frem i landskabet som sceneskift på et teater. Flotte hvidkalkede huse med rødbrune tegltage. Labyrinter af snævre brostensbelagte gader, byporte, buegange, farverige blomster, hemmelighedsfulde gårdhaver, hyggelige caféer og restauranter. Husene klynger sig til de næsten uindtagelige klipper - smukt som et postkort. Gammeldags på den gode måde, fyldt med charme og romantik.

Ronda er den mest berømte af alle Andalusiens hvide byer, og besøges af mange på gennemrejse eller endagstur - men vælger man at overnatte i byen, får man en helt anden oplevelse. Om morgenen og når solen går ned, har man det meste for sig selv.

Ronda er især kendt for den stejle slugt El Tajo med dramatiske lodrette klippevægge, der deler byen i to. Tre broer spænder over den dybtliggende Guadalevín-flod, som forbinder den gamle bydel La Ciudad og den nye El Mercadillo. Mest imponerende er den største Puente Nuevo – Spaniens mest fotograferede bro, og Rondas vartegn. Det giver næsten et sug i maven, når man kigger ned i dybet fra broen.

Broen har bl.a. været scene for dramaer under Den Spanske Borgerkrig, hvor nationalistiske tilhængere blev smidt i dybet. Flere stier fører ned til bunden af broen, og smukke ruter går langs kløften. Det er fantastisk at udforske byen fra forskellige vinkler.

At besøge den højtbeliggende by Ronda, hvor mange huse næsten klæber sig insisterende op ad klippevægge, glemmer du næppe. At være i Ronda er som i en verden med bånd til fortiden – et miks af en vidunderlig arabisk og kristen kultur. I den gamle bydel vidner bygninger stadig om maurernes tid. De arabiske bade, Palacio de Mandragón - og på Plaza Duquesa de Parcent er byens flotte kirke bygget ovenpå den tidligere moské. Det emmer også af atmosfære i den nye bydel med hyggelige fortovsrestauranter.

På Best Travels GOLD-rejser lægges der ekstra vægt på beliggenheden. Det raffinerede prik over i’et på denne rejse er at bo på det lækre Catalonia Reina Victoria Wellness & Spa Hotel ****+ på TOPPEN AF DEN HVIDE BY RONDA. Rejsen er krydret med kulinariske smagsoplevelser samt en spændende udflugt til den mest ejendommelige af de hvide byer, Setenil de las Bodegas – og samtidig er der god tid til at udforske og nyde de pragtfulde rammer på egen hånd.

Velkommen til Best Travel GOLD i Ronda. Et vidunderligt møde med Andalusiens skønhed – og ægte spansk stemning.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - På toppen af den hvide by
  • Dag 2 - Byvandring i fabelagtige Ronda
  • Dag 3 - Dagen er din egen
  • Dag 4 - Ekstraudflugt: Eksklusiv vingårdsbesøg m/vinsmagning
  • Dag 5 - Setenil de las Bodegas – byen under klippen
  • Dag 6 - Puente Nuevo-broen set nedefra
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Den Hvide By Ronda2025

Inkluderet i prisen

Fly til Málaga t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfers t/r

Bustransport i Spanien

5 nætter i Ronda på Catalonia Reina Victoria Wellness & Spa Hotel ****+

5 x morgenmad

1 x lækker middag i hotellets restaurant

1 x lækker middag på Parador de Ronda ****+

Udflugter iflg. program:

  • Byvandring i Rondas gamle bydel
  • Entré til kirken Santa María la Mayor, Casa Museo Don Bosco og Palacio de Mandragón
  • Halvdagsudflugt til Setenil de las Bodegas

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 2.595

Dobbeltværelse m/terrasse kr. 495

Dobbeltværelse m/terrasse og udsigt kr. 695

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Eksklusiv vingårdsbesøg m/vinsmagning kr. 695

Dag 1

På toppen af den hvide by

Afrejse fra København med direkte fly til Málaga, hvor rejselederen byder velkommen. Med bus fortsætter vi gennem Andalusiens bagland med grønne dale og bjergtoppe til Sydspaniens største og mest populære hvide by, Ronda, hvor vi skal bo 5 nætter på et historisk hotel med fantastisk beliggenhed på kanten til El Tajo-kløften. Om aftenen hygger vi os med en lækker middag på hotellet.

Dag 2

Byvandring i fabelagtige Ronda

Efter en meget lækker morgenmad tager vi på en usædvanlig spændende byvandring med lokalguide i den gamle bydel, La Ciudad, med brostensbelagte gader, der snor sig forbi smukke palæer, der engang var beboet af byens rige familier.

Først krydser vi Spaniens mest fotograferede bro, Puente Nuevo, og nyder den enestående udsigt fra broen over den stejle kløft, El Tajo. Det giver sikkert et sug i maven at kigge ned til den dybtliggende grønne Guadalevín-flod, der på smukkeste vis deler Ronda i to. Det er et fantastisk syn at se de hvide huse på toppen af klipperne tæt på kanten til dybet.

Puente Nuevo
Puente Nuevo
Puente Nuevo

Besøget i den gamle bydel starter med et kik ind i Rondas største kirke, Santa María la Mayor, der ligger smukt på Plaza Duquesa de Parcent. Kirken er bygget oven på en moské og har en bønne-nieche med arabiske inskriptioner og en tidligere minaret, ombygget til et klokketårn. Minder fra dengang, hvor store dele af Den Iberiske Halvø var besat af maurerne.

Glæd dig til besøget i Casa Museo Don Bosco med Rondas skjulte skatte. Huset blev bygget omkring år 1850, og fortæller regionens historie og kultur med lokalt håndværk, gobeliner, keramiske fliser og håndskårne træmøbler - en rejse ca. 100 år tilbage i tiden. Byen havde gode handelsforbindelser med regionens øvrige byer samt Gibraltar. Rondas velstand tiltrak adelen og velhavende købmænd. Huset var engang et privat palæ, som tilhørte overklassen. Familien brugte oftest huset som sommerbolig, da de havde fast bopæl i Madrid. Efter det barnløse pars død overgik huset til den lokale katolske menighed. Husets have er et af de mest fortryllende steder i byen. Her findes den yndigste have bygget på kanten af klipperne med udsigt over dalen og med det majestætiske bjerglandskab i baggrunden.

Casa Museo Don Bosco
Casa Museo Don Bosco
Casa Museo Don Bosco

Turens sidste besøg er på det smukke Palacio Mondragón, der engang var et maurisk palads under Rondas korte regeringstid som et mindre kalifat under Córdoba. Museet fortæller på forskellig vis om mudéjar- og renæssancekunsten. Den arabiske elegance er velbevaret med frodige indre gårde og springvand, og fra Patio de Mudéjar er der en vidunderlig udsigt over byen.

(Gåturen er på ca. 4 km, som vi tager i et roligt tempo med tid til at nyde besøgene undervejs).

På egen hånd kan du evt. udforske gaden Calle Armiñán, der fører ned til den store San Francisco plads med fremragende barer og restauranter - et godt sted et finde en frokostrestaurant. Prøv måske en af de mange tapas-barer, hvor den iberiske sortfodsskinke er et hit.

Dag 3

Dagen er din egen

Hvad har du mon lyst til? Der er utallige muligheder for eventyrlige oplevelser i Ronda. Vi kan anbefale et besøg på den nye sti ”Camino del Desfiladero del Tajo”, der åbnede for besøgende i april 2024. Herfra er der nye udsigter over kløften, hvor man fra bunden af slugten kan se broens fundamenter. Den lidt anstrengende sti er kun 250 m lang, og er det hele værd! Entré er pt. EUR 5 pr. person (ikke inkluderet).

Du kan også vælge at slentre gennem gågaden, Calle Espinel, hvor de hyggelige gamle butikker, fascinerer de fleste. Eller besøg måske den 200 år gamle tyrefægterarena - stedet, hvor enhver matador drømmer om at kæmpe mod tyrens intelligent. Her har nogle af de vigtigste begivenheder i tyrefægtningens historie fundet sted. Rondas berømte matador Francisco Romero opstillede i 1726 grundreglerne for tyrefægtning, som stadig følges. Et besøg i de arabiske bade, Baños Árabes, kan ligeledes anbefales. Et flot termisk kompleks fra maurernes tid i Spanien.

Husk også at nyde livet i hotellets pragtfulde omgivelser. Rejselederen kommer gerne med flere forslag.

Dag 4

Ekstraudflugt: Eksklusiv vingårdsbesøg m/vinsmagning

Hold dagen fri med en god bog ved poolen eller tag med på denne velsmagende ekstraudflugt.

Ekstraudflugt: Eksklusiv vingårdsbesøg m/vinsmagning

Et gammelt trinitarisk kloster fra det 16. århundrede ved foden af Tajo de Ronda er forvandlet til den smukkeste vingård, Finca Descalzos Viejos. Vingården ligger i næsten ubeskrivelige smukke omgivelser og har mere end 20 års dedikation og engagement i vinproduktion. At kommer her er en uforglemmelig oplevelse.

Hovedbygningen og haven støder op til vinmarkerne, der er plantet på skråningerne, og omgivet af 3 naturparker. Her findes også en have med frugttræer, gamle oliventræer og en kilde.
Mikroklimaets påvirkninger fra Middelhavet og Atlanterhavet har her skabt en helt særlig vinscene med fremragende økologiske vine i romantiske rammer.

På dette magiske sted, hvor klostrets pragt er genfortolket af de nuværende ejere Flavio Salesi og Paco Retamero, nyder vi en dejlig vinsmagning (3 glas) med snacks. Det er ikke billigt at komme her, men hver en krone værd!

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 5

Setenil de las Bodegas – byen under klippen

Halvdagstur til den eventyrlige landsby, hvor ca. 100 små hvide huse ligger gemt på rad og række under en gigantisk klippe – som om tyngdekraften var ophævet! Flere af husene har et klippeudhæng, der nærmest danner halvtag over indgangen. Turen gennem gaderne Calle Cuevas del Sol (solsiden) og Calle Cuevas del Sombre (skyggesiden) er en næsten surrealistisk oplevelse, da gaderne her er overdækket af klipper!

 

Engang brugte fattige familier deres huse til opbevaring af oliven og vin tilbage til dengang, hvor den lille by var omgivet af vinmarker og olivenlunde. I dag er husene attraktive boliger, hvoraf flere er ombygget til hyggelige spisesteder eller butikker. De største af klippehulerne er op til 15 m dybe.

Man mener ordet ”Setenil” kommer fra det latinske ”septim nihil”, der betyder 7 gange nej, og henviser til de kristne tropper, der 7 gange forgæves forsøgte at erobre byen fra maurerne.

Setenil de las Bodegas er én af Andalusiens mange små hvide byer, der gennem tusinder af år har været beboet, men først nu opdaget af besøgende. Byen ligger i Cádiz-provinsen og har ca. 3.000 indbyggere. Det fortælles, at der inde i et af husene endda er en lille kilde med rent drikkevand, der springer ud af klippevæggen.

Om aftenen hygger vi os med en lækker middag på luksushotellet Parador de Ronda ****+, der ligger i byens tidligere rådhus - blot 700 meters gang fra vores hotel. Her byder man også på en spektakulær udsigt over kløften, Puente Nuevo-broen og bjergene La Serranía de Ronda i horisonten. En dejlig aften er i vente.

Dag 6

Puente Nuevo-broen set nedefra

Efter dejlige dage i Ronda er det tid til at tage afsked med byen. Med Norwegian flyver vi fra Málaga direkte tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse