Cinque Terre & Italiens Spisekammer

Vi bor i Sestri Levante

 • Naturoplevelser
 • Kulturoplevelser
 • Sejltur
 • Historie
 • Smukke udsigter
 • Storbykultur
 • Gastronomi

Cinque Terre & Italiens spisekammer

Klippeskrænter med pastelfarvede huse, skønne udsigter og et azurblåt hav. Cinque Terres 5 pittoreske byer ligger som perler på en smuk snor langs den skønne kyststrækning, og fantastiske naturoplevelser venter, når vi besøger et par af disse byer. Med base i H.C Andersens Sestri Levante udforsker vi ét af italiens skønneste områder på vores nyeste kulturrejse. Men inden vi kommer så langt, kan vi også se frem til at opleve Bologna, regionen Emilia-Romagna - kendt som Italiens spisekammer - Sestri Levante, Genova samt trekløveret Rapallo, Santa Margherita Ligure og Portofino. 

Vi starter rejsen i Bologna, som vi skal udforske på en byvandring - her oplever vi bl.a. San Petronio-kirken, den smukke og harmoniske Piazza Maggiore med Neptun-fontænen og Europas ældste universitet fra 1088. Senere drager vi vestpå for at stifte bekendtskab med Italiens spisekammer; vi besøger Parma og Emilia-Romagna-regionen, hvor vi naturligvis skal smage på specialiteterne - parmaskinken, parmesanosten og balsamicoeddiken.

Vi forlader Po-sletten og for at sætte kursen mod kysten og Sestri Levante - en by, som tryllebandt H.C. Andersen, da han gjorde ophold i byen i oktober 1833. Med udgangspunkt i Sestri Levante tager vi på flere udflugter - først med båd langs kysten ved de maleriske byer Santa Margherita Ligure, Rapallo og Portofino, dernæst til Liguriens hovedstad Genova og senere til kyststrækningen Cinque Terre. Inden hjemrejsen besøger vi også de berømte marmorbrud i Carrara samt den hyggelige bjergby Colonnata.

fra kr. 8.995 pr. person
 • Fly fra København t/r
 • 5 overnatninger på hotel i Sestri Levante
 • Bologna, Parma & Genova
 • Cinque Terres farverige huse
 • Udflugter og dansk rejseleder


Sejltur langs kysten ud for Sestri Levante

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst

 • Dag 2 - Bologna

 • Dag 3 - Parma – Po-sletten – Sestri Levante

 • Dag 4 - Santa Margherita Ligure – Rapallo – Portofino

 • Dag 5 - Liguriens hovedstad - Genova

 • Dag 6 - Cinque Terre

 • Dag 7 - Dag til oplevelser på egen hånd

 • Dag 8 - Carrara marmorbruddene – Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Direkte fly København-Bologna t/r inkl. bagage
 • 2 overnatninger inkl. morgenmad og aftensmad på hotel på Po-sletten
 • 5 overnatninger på Hotel Grande Albergo*** i Sestri Levante inkl. morgen- og aftensmad 
  2 x frokost (dag 3 & 8)
 • Udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer til måltiderne
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Obligatoriske turistskatter på hotellerne (pt. €3 pr. nat i Bologna og €2 pr. nat i Sestri Levante)

Tillæg pr. person

 • Eneværelse kr. 1.400
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Fast plads i flyet kr. 50-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst

Efter ankomsten til Bologna lufthavn tager vi plads i vores egen bus og kører fra lufthavnen frem til vores hotel på Posletten i den italienske region Emilia-Romagna. Aftensmad på hotellet med lokale specialiteter.

Dag 2

Bologna

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod den spændende by Bologna. På en byvandring oplever vi byens smukke seværdigheder såsom den imponerende San Petronio-kirke, den smukke og harmoniske Piazza Maggiore med Neptunfontænen og Europas ældste universitet fra 1088. På byvandringen oplever vi også de velbevarede gamle forsvarstårne, som byen også er berømt for. Bologna er desuden kendt for de smukke gamle arkader med delikatesseforretninger og specialbutikker og ikke mindst de hyggelige restauranter med de lokale specialiteter såsom tortellini og tagliatelle – og den delikate ”bolognese sauce”. Vi spiser aftensmad tilbage på hotellet.

Dag 3

Parma – Po-sletten – Sestri Levante

Dagens tur fører os gennem Italiens spisekammer. Intet besøg i Emilia-Romagna regionen er fuldendt uden at have smagt på områdets skønne specialiteter – Parmaskinke, Parmesanost og Balsamicoeddike. Undervejs mod byen Parma besøger vi et eddikeri, hvor vi indvies i processen med fremstilling af Balsamico eddike – og skal naturligvis også stifte bekendtskab med denne specialitet. Efter besøget på eddikeriet skal vi opleve en af Italiens smukkeste byer Parma med de herlige gamle bygninger, som vidner om byens stolte fortid som et selvstændigt hertugdømme.

Inden vi forlader Po-sletten nyder vi en god frokost i landlige omgivelser på komponisten Giuseppe Verdis hjemegn – og skal naturligvis smage på den lokale skinke og Parmesan-osten. Godt mætte sætter vi kurs mod Middelhavet og den skønne by Sestri Levante.

Sestri Levante tryllebandt H.C. Andersen, da han gjorde ophold i byen i oktober måned 1833. H.C. Andersen skrev følgende om byen: "Vi overnattede i Sestri di Livante, jeg fik det Værelse med den bedste Udsigt, Havbugten indesluttet af Bjerge, Havet blik stille og dog gik der høit Brænding, og det lød som en svag fjern Torden. Himlen var som med Ild, lange mørkeblaae Skyer og lyseblaae Klarhed". Og den ene af de to bugter, der omgiver byen, hedder den dag i dag Baia delle Favole – Eventyrbugten. Den anden bugt har tilnavnet Baia del Silenzio – Stilhedens bugt. Så er scenen lagt for et skønt ophold ved Middelhavet.

Dag 4

Santa Margherita Ligure – Rapallo – Portofino

Vi befinder os i et af Italiens mest eksklusive hjørner. Dagens tur fører os til byerne Rapallo, Santa Margherita Ligure og Portofino, som tidligere var små fiskerlejer – men hvor fiskerbådene i dag ligger side om side med jetsettets flotte lystyachts. Byerne har imidlertid bevaret deres karakteristiske charme, idet der stadigvæk hænger vasketøj til tørre ud fra vinduerne eller balkonerne fra de farvestrålende huse ud over de smalle stræder – som det altid har været tilfældet. Vi skal opleve kyststrækningen fra havet, idet vi skal på en skøn sejltur langs den forrevne klippekyst med udsigt til de maleriske byer. Portofino kender vi også takket være en af vores berømte guldaldermalere, Kristian Zahrtmann, som fandt skønne motiver i byen. Malerierne ”Havnen ved Portofino” hænger på Brandts i Odense, og ”Mit frokostbord i Portofino” kan opleves på Ribe Kunstmuseum. Følg i Zahrtmanns fodspor og nyd en god frokost på havnepromenaden med udsigt over Tigullio-bugten.

Dag 5

Liguriens hovedstad - Genova

Dagens tur går til Christoffer Columbus’ hjemby Genova, hvis historiske centrum er medtaget på UNESCOs liste over vores verdensarv.

Som selvstændig søfartsrepublik havde byen tilnavnet La Superba – Middelhavets stolthed. Genova var desuden europæisk kulturhovedstad i 2014 – dette med god grund, da Genova er en meget smuk og spændende by. Vi skal på en byvandring, hvor vi ser de smukke gamle købmandspalæer og hyggelige gamle krogede gader og stræder som vidnesbyrd om byens spændende historie som selvstændig søfartsrepublik fra 1100-tallet og fremefter. Under opholdet i byen er der mulighed for at besøge byens nye stolthed – Europas næststørste akvarium – eller måske det interessante søfartsmuseum. Til frokost anbefales focaccia eller pasta med genovesisk pesto-sauce, som er de lokale specialiteter.

Dag 6

Cinque Terre

Fantastiske naturoplevelser står på dagens program. Vi skal opleve kyststrækningen med de 5 pittoreske byer Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso, der udgør Cinque Terre.

Byerne ligger som perler på en snor på bjergskråningerne. Vi skal med det lokale tog langs Cinque Terre. Vi gør naturligvis ophold i et par af byerne med de farverige huse for at opleve den særlige stemning og blive bjergtaget af den ene smukke udsigt efter den anden.

Dag 7

Dag til oplevelser på egen hånd

Dagen er helliget egne oplevelser i Sestri Levante

 – måske en tur ad via H.C. Andersen. Eller du kan tage en tur med den lokale jernbane langs kysten til nogle af de andre skønne byer såsom Chiavari eller Santa Margherita Ligure. Vandrefuglene lokkes måske af en vandretur i Cinque Terre. En tur på stranden kan sikkert også friste. Eller måske de sidste indkøb af lokale specialiteter – der er sikkert plads til et glas pesto i kufferten.

Dag 8

Carrara marmorbruddene – Hjemrejse

Også på rejsens sidste dag venter der os gode rejseoplevelser. Efter morgenmaden forlader vi vores hotel og sætter kurs mod de fascinerende marmorbjerge ved Carrara. Gennem århundreder er der brudt marmor i Carrara. Berømte kunstnere som Michelangelo og vores egen Thorvaldsen udvalgte marmorblokke i brudene til deres smukke kunstværker. Den dag i dag er det spændende at se, hvordan man bryder den smukke hvide marmor. Vi nyder en let frokost med lokale specialiteter i den hyggelige bjergby Colonnata, inden turen går over de betagende Appeninerbjerge tilbage mod Po-sletten. Godt mætte af indtryk sætter vi kurs mod Bologna lufthavn for at påbegynde hjemrejsen til Danmark.

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Hotel

Hotel Grande Albergo ★★★

Hotel Grande Albergo er et dejligt hotel med en super beliggenhed på strandpromenaden i Sestri Levante. Hotellet har en dejlig tagterrasse med solstole og swimming pool (åben juni-september), hvorfra der er en storslået udsigt over kysten og Middelhavet.

Faciliteter: Hotellet disponerer over bar, fortovsterrasse med udeservering, bar og morgenmadsrestaurant.

Værelser: Pæne enkelt indrettede værelser udstyret med minibar, aircondition, TV, gratis WiFi samt bad og toilet. Værelserne vender mod gården og bjergene.

Hotellet er officielt klassificeret som et 4-stjernet hotel. Best Travel vurdere…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
22. apr. 2020
Cinque Terre - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 16:00       Hjemkomst - kl. 21:10
På forespørgsel 8.995 Gå videre
06. maj. 2020
Cinque Terre - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 16:00       Hjemkomst - kl. 21:10
Flere end 8 8.995 Gå videre
27. maj. 2020
Cinque Terre - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 16:00       Hjemkomst - kl. 21:10
Flere end 8 8.995 Gå videre

Italien - spørgsmål og svar

Hvordan er vejret i Italien?

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

Skal jeg betale turistskat på rejsen?

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Italienerne gør traditionelt meget ud af deres udseende, man skal gøre 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Rom - Julerejse Oplev juleaften i dejlige Rom
fra kr. 7.895
Rom - Nytårsrejse Fejr nytåret i Den Evige Stad
fra kr. 8.595
Julemarkeder i Italien Julehygge i Dolomitterne
fra kr. 4.295
Jul i Norditalien Jul i Dolomitterne & Sydtyrol
fra kr. 6.995