Manarola
Portofino
Parmaskinker

Italien

Cinque Terre og Italiens spisekammer

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Klippeskrænter med pastelfarvede huse, skønne udsigter og et azurblåt Middelhav. Cinque Terre med sine 5 pittoreske byer ligger som perler på en smuk snor langs den skønne kyststrækning. Fantastiske naturoplevelser venter, når vi besøger et par af disse byer. Med base i H.C Andersens Sestri Levante udforsker vi et af Italiens skønneste kulturområder. Men inden vi kommer så langt, kan vi også se frem til at opleve Lombardiets hovedstad Milano og byens smukke domkirke, de skønne byer Bologna og Parma i regionen Emilia-Romagna - også kendt som Italiens spisekammer.

Intet besøg i Emilia-Romagna regionen er fuldendt uden at have smagt på områdets skønne specialiteter – Parmaskinke, Parmesan-ost og Balsamicoeddike.

Vi besøger et eddikeri, hvor vi indvies i processen med fremstilling af Balsamicoeddike – og skal naturligvis også stifte bekendtskab med denne specialitet. Vi skal besøge de fascinerende lagringskældre, hvor man lagrer områdets berømte skinker og Parmesan-ost under de korrekte forhold bag lås og slå... Og endelig skal vi smage på et par af områdets kendte vine - Pignoletto-hvidvinen og den mousserende Lambrusco-rødvin. 

Efter turen gennem Italiens spisekammer forlader vi Po-sletten for at sætte kursen mod kysten og Sestri Levante - en by, som tryllebandt H.C. Andersen, da han gjorde ophold i byen i oktober 1833. Med udgangspunkt i Sestri Levante tager vi på flere udflugter - med vores egen bus, men også med båd langs kysten ved de maleriske byer Santa Margherita Ligure, Rapallo og Portofino og senere oplever vi den smukke kyststrækning langs Cinque Terre med tog. Vi slutter rejser af i Liguriens hovedstad Genova.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Milano - Colli Bolognesi
  • Dag 2 - Bologna
  • Dag 3 - Parma – Po-sletten – Sestri Levante
  • Dag 4 - Santa Margherita Ligure – Portofino
  • Dag 5 - Rapallo - Monteallegro med svævebane - Besøg på olivenmølle
  • Dag 6 - Cinque Terre
  • Dag 7 - Dag til oplevelser på egen hånd
  • Dag 8 - Liguriens hovedstad Genova – Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Cinque Terre 2021 U Carrara

Inkluderet i prisen

Fly til Milano t/r inkl. bagage

2 overnatninger inkl. morgenmad og aftensmad på hotel i Colli Bolognesi

5 overnatninger på

  • Hotel Grande Albergo*** i Sestri Levante inkl. morgen- og aftensmad
  • Grand Hotel Villa Balbi**** i Sestri Levante inkl. morgenmad (kun afrejse 19/9)

1 x frokost (dag 3)

Udflugter ifølge program

Dansktalende rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Obligatoriske turistskatter på hotellerne (pt. ingen turistskat i Tolè, €2 pr. nat i Sestri Levante)

Dobbeltværelse med balkon og skrå havudsigt (Grande Albergo) kr. 500

Dobbeltværelse med balkon og udsigt til haven (Grande Albergo) kr. 375 

Eneværelse kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst - Milano - Colli Bolognesi

Efter ankomsten til Italien tager vi plads i vores egen bus, og kører en kort tur frem mod Italiens næststørste by, Milano.

I Milano spadserer vi en tur og ser nogle af byens smukke seværdigheder såsom La Scala operaen, Galleria Vittorio Emanuelle og domkirken. 

Der bliver også tid til frokost på egen hånd, inden vi sætter kursen sydover mod vores hotel beliggende i Colli Bolognesi, som er det skønne naturområde i bakkerne omkring Bologna, i den italienske region Emilia-Romagna.

Aftensmad på hotellet med lokale specialiteter.

Dag 2

Bologna

Efter morgenmaden på hotellet begynder vi dagens oplevelser med et besøg i den spændende by Bologna.

På en byvandring oplever vi bl.a. den imponerende San Petronio-kirke, den smukke og harmoniske Piazza Maggiore med Neptunfontænen, Europas ældste universitet fra 1088 samt de velbevarede gamle forsvarstårne, som byen også er berømt for.

Bologna er desuden kendt for de smukke gamle arkader med delikatesseforretninger og specialbutikker, og hyggelige restauranter med de lokale specialiteter såsom tortellini og tagliatelle - og den delikate ”bolognese sauce”. 

Vi spiser aftensmad tilbage på hotellet.

Bologna Bologna
Dag 3

Parma – Po-sletten – Sestri Levante

Vi forlader vores dejlige hotel og sætter kursen mod en af Italiens smukkeste byer Parma med de herlige gamle bygninger, som vidner om byens stolte fortid som et selvstændigt hertugdømme.

Inden vi forlader Po-sletten, nyder vi en god frokost i landlige omgivelser på komponisten Giuseppe Verdis hjemegn – og skal naturligvis smage på den lokale skinke og Parmesan-osten. 

Godt mætte sætter vi kurs mod Middelhavet og den skønne by Sestri Levante. Sestri Levante tryllebandt H.C. Andersen, da han gjorde ophold i byen i oktober måned 1833. Han skrev følgende om byen: "Vi overnattede i Sestri di Livante, jeg fik det Værelse med den bedste Udsigt, Havbugten indesluttet af Bjerge, Havet blik stille og dog gik der høit Brænding, og det lød som en svag fjern Torden. Himlen var som med Ild, lange mørkeblaae Skyer og lyseblaae Klarhed". 

Og den ene af de to bugter, der omgiver byen, hedder den dag i dag Baia delle Favole – Eventyrbugten. Den anden bugt har tilnavnet Baia del Silenzio – Stilhedens bugt. Så er scenen lagt for et skønt ophold ved Middelhavet.

Den smukke by Parma
Parmaskinker
Sestri Levante
Dag 4

Santa Margherita Ligure – Portofino

Vi befinder os i et af Italiens mest eksklusive hjørner. Dagens tur fører os til byerne Santa Margherita Ligure og Portofino, som tidligere var små fiskerlejer – men hvor fiskerbådene i dag ligger side om side med jetsettets flotte lystyachts.

Byerne har imidlertid bevaret deres karakteristiske charme, idet der stadigvæk hænger vasketøj til tørre ud fra vinduerne eller balkonerne fra de farvestrålende huse ud over de smalle stræder – som det altid har været tilfældet. Vi skal opleve kyststrækningen fra havet, idet vi skal på en skøn sejltur langs den forrevne klippekyst med udsigt til de maleriske byer.

Portofino kender vi også takket være en af vores berømte guldaldermalere, Kristian Zahrtmann, som fandt skønne motiver i byen. Malerierne ”Havnen ved Portofino” hænger på Brandts i Odense, og ”Mit frokostbord i Portofino” kan opleves på Ribe Kunstmuseum.

Følg i Zahrtmanns fodspor og nyd en god frokost på havnepromenaden, med udsigt over Tigullio-bugten.

Dag 5

Rapallo - Monteallegro med svævebane - Besøg på olivenmølle

Dagens tur går til den fashionable by Rapallo, som ligger smukt ved det azurblå Middelhav for foden af bjerget Monteallegro, som betyder "det muntre bjerg".

Under opholdet i maleriske Rapallo bliver der mulighed for at beundre de gamle borge, de skønne rigmandsvillaer og pragtfulde parker, som byen er berømt for, eksempelvis Villa Durazzo. Eller måske en Spritz på en af cafeerne langs den palmebesmykkede havnepromenade og nyde livet og udsigten over havet.

Vi skal desuden på en fascinerende tur op langs bjerget Monteallegro med svævebane og bjergtages af den spektakulære udsigt over kysten og havet.

Oppe på bjerget er der mulighed for at besøge den interessante helligdom Santuario di Nostra Signora di Monteallegro med den smukke hvide marmorfacade og beundre de mange votivgaver, som i årenes løb er skænket til helligdommen som tak for helbredelse eller redning.

Undervejs på turen tilbage til Sestri Levante aflægger vi et interessant besøg hos en olivenolieproducent, hvor vi indvies i processen med fremstilling af olivenolie - og vi skal naturligvis også smage på de gyldne dråber.

Dag 6

Cinque Terre

Byerne ligger som perler på en snor på bjergskråningerne. Vi skal med det lokale tog langs Cinque Terre. Vi gør naturligvis ophold i et par af byerne med de farverige huse, for at opleve den særlige stemning og blive bjergtaget af den ene smukke udsigt efter den anden.

Manarola, Cinque Terre
Vernazza, Cinque Terre
Corniglia, Cinque Terre
Dag 7

Dag til oplevelser på egen hånd

Manarola, Cinque Terre

Dagen er helliget egne oplevelser i Sestri Levante – måske en tur ad via H.C. Andersen. Eller du kan tage en tur med den lokale jernbane langs kysten til nogle af de andre skønne byer, såsom Chiavari eller Santa Margherita Ligure. Vandrefuglene lokkes måske af en vandretur i Cinque Terre. En tur på stranden kan sikkert også friste. Eller måske de sidste indkøb af lokale specialiteter – der er sikkert plads til et glas pesto i kufferten.

Dag 8

Liguriens hovedstad Genova – Hjemrejse

Også på rejsens sidste dag venter der os gode rejseoplevelser, når vi besøger Liguriens hovedstad Genova.

Som selvstændig søfartsrepublik havde byen tilnavnet La Superba – Middelhavets stolthed. Genova var desuden europæisk kulturhovedstad i 2014 – dette med god grund, da Genova er en meget smuk og spændende by. Vi skal på en byvandring, hvor vi ser de smukke, gamle købmandspalæer og hyggelige, gamle, krogede gader og stræder, som vidnesbyrd om byens spændende historie som selvstændig søfartsrepublik fra 1100-tallet og fremefter.

Under opholdet i byen er der mulighed for at besøge byens nye stolthed – Europas næststørste akvarium – eller måske det interessante søfartsmuseum. Til frokost anbefales focaccia eller pasta med genovesisk pesto-sauce, som er de lokale specialiteter.

Godt mætte af indtryk sætter vi kurs mod lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen til Danmark.

*NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.*

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse