Palais De La Bourse
Porte Cailhau
Cité de Vin

Frankrig

Bordeaux - Vandring og vin

Pris pr. person fra
kr. 15.995

Prøv en helt ny og hyggelig måde at lære mere om det spændende vinområde Bordeaux og tag på en 7 dages aktiv vandreferie med udgangspunkt i den fascinerende vinby. På denne eksklusive vinrejse besøger vi ikke kun selve byen Bordeaux, men vandrer på overkommelige ruter gennem vinmarkerne og de forskellige appellationer*. På alle vandringer besøger vi lokale producenter og smager på de liflige dråber. En aktiv ferie for naturelskere med almindelig kondition og stor kærlighed til kvalitetsvin.

At Bordeaux ikke bare er Bordeaux lærer man hurtigt, når man ser på et kort over de forskellige appellationer, der går under navnet Bordeaux. Vinregionen er meget kompleks både med hensyn til jordbundsforholdene, klimaet og druerne. Tilbage i romertiden kunne romerne allerede se, at området var velegnet til at dyrke vin. I det 12. århundrede, da Bordeaux var under engelsk herredømme, blev vinen eksporteret i stor stil. Franskmændene udbyggede senere vindyrkningen ved at tørlægge områder langs med Garonne floden. Således emmer hele Bordeaux af historie, der først og fremmest er forbundet med vindyrkningen.

På to guidede byvandringer i den charmerende by Bordeaux, hvor vi bor midt i centrum, lærer vi om byens storhedstid og ser nærmere på de smukke bygninger. I den livlige by ligger restauranter, vin- og tapasbarer og et utal af forretninger side om side. En af de store seværdigheder er Cité de Vin (ikke inkl.) - et interaktivt museum, der fortæller alt om vindyrkning på verdensplan. Her kan man fordybe sig i timevis i vinens verden og slutte af på toppen med et glas. Der er ligeledes mulighed for i Cité de Vin at deltage i en vinskole (ikke inkl.) for at lære alt om Bordeaux vine.

At vandre gennem vinmarkerne til de forskellige vindomæner er en helt speciel oplevelse. Vi passerer smukke landskaber og bedårende vinslotte. Nogle af områderne er meget flade andre er mere bakkede. Dog er sværhedsgraden overkommelig for alle, der kan gå i et roligt tempo i et par timer, også når det går op og ned. Der vil blive holdt gode pauser undervejs, så man kan nyde området og tage billeder, og tempoet vil blive tilpasset deltagernes kondition. Foruden vores danske rejseleder vil en kompetent engelsktalende guide med speciale i vandringer ledsage os alle dagene. Vi har fået åbnet dørene til rigtig spændende domæner, hvor dedikerede vinproducenter fortæller om deres vinproduktion og deres historie. Vi besøger appellationerne Saint Emilion, Medoc, Graves, Sauternes og sidst men ikke mindst er der mulighed for en udflugt til Pomerol (ikke inkl.) og smager selvfølgelig på vinene i hvert af områderne. Hver dag byder på nye oplevelser for alle sanserne.

Vi flyver til Paris og tager herfra med metro og tog videre til Bordeaux. I Bordeaux skifter vi til sporvognen, der bringer os til Bordeaux centrum. Alle udflugter foregår med offentlig transport.

Vi bor på Quality Hotel Bordeaux Centre ***+, der ligger virkelig centralt på hjørnet af gågaden. Det charmerende moderne hotel med den hyggelige lobby og de veludstyrede værelser er et fantastisk udgangspunkt for alt i Bordeaux by samt vores udflugter ud i vindistrikterne.

*En vinappellation stiller krav og regler til hvor druesorter må dyrkes, hvilke druesorter der må benyttes i appellationen, et minimumsindhold af alkohol samt et maksimalt høstudbytte, som skal opfyldes, før en vin må bære appellationens navn. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Byvandring i Bordeaux
  • Dag 2 - Bordeaux og tid på egen hånd
  • Dag 3 - Saint-Émilion
  • Dag 4 - Medoc
  • Dag 5 - Graves
  • Dag 6 - Tid på egen hånd eller ekstraudflugt til Pomerol
  • Dag 7 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Bordeaux Vandring Og Vin

Inkluderet i prisen

Fly til Paris Charles de Gaulle t/r inkl. bagage og transfer

Metro & tog Paris - Bordeaux t/r

Sporvognspas

2 x bagagetransport sporvogn-hotel t/r

Togtransport til appellationerne

6 overnatninger på Quality Hotel Bordeaux Centre ***+

6 x morgenmadsbuffet

2 x frokost inkl. 1 glas vin

1 x frokost i det grønne inkl. 1 flaske vand

4 x middag på restaurant i Bordeaux uden drikkevarer

3 dagsvandringer med besøg i forskellige appellationer

Vinsmagninger jf. dagsprogram

Guidet byrundtur i Saint-Emilion

Entré til de underjordiske områder i Saint-Emilion

Engelsktalende lokalguide alle dage

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse med fransk seng kr. 3.375

Ekstraudflugter:

  • Cité du vin entré inkl. audioguide og et glas vin kr. 155
  • Atelier de vin- vinskole Bordeaux vine kr. 395
  • Halvdagsudflugt til Pomerol kr. 650
Dag 1

Byvandring i Bordeaux

Vi flyver til Paris Charles De Gaulle lufthavn og tager derfra videre med metro og tog til Bordeaux. Allerede ved ankomst i Bordeaux møder vi vores lokalguide, som ledsager os, når vi tager sporvognen. Ved Place Quinconces står vi af og afleverer vores bagage, der bliver bragt til hotellet mens vi begiver os ud på en 2 timers guidet byvandring. Vi lærer den smukke by at kende, der på grund af sin velbevarede bykerne fra det 18. århundrede er udnævnt som UNESCO verdenskulturarv. På vandringen passerer vi de noble bygningsværker i ”Den Gyldne Trekant”  og det gamle
kvarter med teatret, parlamentsbygningen, kirken og bydelen Saint Pierre, Børspladsen med sin statue og
”vandspejlet”. Byvandringen foregår både med sporvogn og til fods.

Turen slutter ved vores hotel, hvor værelserne står klar. Der bliver tid til at slappe af eller en lille tur ned ad gågaden, inden middagen serveres på en nærliggende restaurant. Måske nogle lader aftenen klinge ud i en af de mange vinbarer.

Dag 2

Bordeaux og tid på egen hånd

Efter en dejlig morgenmadsbuffet begiver vi os ud på endnu en 2 timers byrundtur. Vi starter lige i nærheden ved den smukke Place Quinconces. Vi ser husene langs med kajen og besøger Chartron kvarteret, som var vinhandlernes kvarter. I dag er det kendt for sine gallerier og antikvitetsforretninger. Frokost er denne dag på egen hånd, og eftermiddagen kan bruges til individuelle ønsker.

Hvis man brænder for vin, er der mulighed for at tilkøbe et besøg i Cité de Vin, der er et stort interaktivt museum, hvor alt handler om vin. I besøget er inkluderet en tur med elevatoren op på øverste etage af den særprægede bygning, hvor der nydes et glas gratis vin.

Ekstraudflugt: Cité du Vin
Museet, der allerede udefra er helt speciel, er en sansernes rejse gennem vinens kultur og civilisationer. På omkring 3000 m2 og 19 interaktive stationer får man en unik oplevelse af vinens verden og dråbernes dybe forskelligheder. Besøget inkluderer en audioguide på 8 forskellige sprog samt adgang til øverste etage. Herfra har man 360 graders udsigt over Bordeaux samtidig med at man kan nyde et enkelt glas vin (5cl). For at få udbytte af besøget bør man afsætte 2,5 time.

Den anden mulighed er at deltage i et ”Atelier de vin”, hvor man lærer om det karakteristiske ved de store vine i Bordeaux og samtidig smager på 3 forskellige vine.

Om aftenen mødes vi igen og spadserer sammen til en restaurant i den gamle bydel, hvor middagen serveres.

Ekstraudflugt: Atelier Vins de Bordeaux
Denne vinskole, som afholdes i Cité de Vin, formidler både teoretisk og praktisk det specielle ved Bordeaux vinene. Bag disse vine ligger en mangfoldighed af stilarter og ”terroir”, en palet af druer og vinmagerens viden, som er blevet videregivet fra generation til generation. En professionel sommelier forklarer de store forskelle på disse ikoniske vine over en vinsmagning af 3 repræsentative Bordeaux appellationer. Vinskolen varer en time.

Vi tager forbehold for, at udflugterne kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 3

Saint-Émilion

Vores første vandredag venter forude. Så vandreskoene er kridtet. Husk at medtage vand, hat og solcreme og regntøj. Vi tager først sporvognen og herefter regionaltoget til Saint Emilion. For når man siger Bordeaux, så kommer man ikke uden om denne verdensberømte by med sine endnu mere berømte vine. I 1,5 time vandrer vi gennem det karakteristiske bakkede landskab og de for Saint Emilion specifikke vinmarker til et vinslot med appellationen Grand Cru Classé Saint Emilion. På en guidet tur besøger vi vinkælderen og ser de store ”cuves”, der indeholder nogle af Frankrigs bedste dråber. Efterfølgende serveres en vinbonde-frokost i form af en buffet med lokale specialiteter som f.eks. charcuterie, små varme pølser, ost, frisk frugt, kaffe og macaron og selvfølgelig skænkes der også 2 glas af slottets vine.

Vi fortsætter ca. 2 – 3 km til middelalderbyen Saint-Emilion, hvor vi på en 1,5 times byvandring blandt andet besøger den helt i kalkstensklippen huggede kirke L’Église Monolithe, som er den største af sin slags. Vi ser katakomberne med massegraverne og L’Ermitage - en naturlig grotte der tjente som beskyttelsesrum for munkene. Desuden Trinitékappellet til ære for den hellige Emilion. Efter denne interessante runvisning bliver der lidt tid til at gå rundt i de hyggelige små gader eller bare nyde en kop kaffe på en café, inden vi fortsætter 1,5 km til stationen. Dagens udflugt klassificeres som let med enkelte stigninger og er på ca. 11 km.

Vi tager toget og sporvognen tilbage og er hjemme sidst på eftermiddagen. Aftensmad er denne dag ikke inkluderet.

Vingård
Vinglas
Saint-Émilion
Dag 4

Medoc

Denne dag fører os til Medoc. Vi tager igen sporvognen til stationen og regionaltoget Moulis Listrac. Her på halvøen nordvest for Bordeaux produceres nogle af de mest prestigefyldte rødvine i verden - faktisk 60 store klassificerede vine.

Velkommen til Cru Bourgeois-slottet der ligger lige ved stationen. Vi går en mindre guidet tur på domænet for at opdage David Selors kunstværker efterfulgt af et besøg på slottets kunstmuseum. Desuden besøges slottets vinmuseum med de gamle vinlagre, en pædagogisk udstilling som giver indblik i alt fra vinstok til vinsmagning. Der vil desuden blive serveret en frokost på slottet.

Om eftermiddagen tager vi så på en vandring rundt om Moulis - delvist på pilgrimsvejen til Santiago de Compostella. Med sine 600 ha vinstokke udgør Moulis en af Médocs ældste og kendteste appellationer. Undervejs på vandringen vil vi blandt andet se Fontaine de Raze, som forsyner et lille vaskehus, slottene Chasse Spleen og Mauvesin Bartin, Moulis kirken og meget andet. Vandringen klassificeres som let med enkelte stigninger og er på sammenlagt ca. 14 km.

Vi tager toget og sporvogn tilbage. Aftensmad er denne dag ikke inkluderet.

Château Lamothe-Cissac
Vignoble à Margaux
Medoc Vingård
Medoc
Dag 5

Graves

I dag fører vejen os sydpå til regionen Graves. Med sporvogn og et kvarters togtur går det til Saint Medard D’Eyrans. En lille gåtur fører os til et vinslot under appellationen Pessac Leognan. Vi hører om ejerfamiliens historie og vinmarkerne med den unikke certificering ”høj miljømæssig værdi”. Vi ser den moderne vinkælder og lærer at forstå det specielle ved appellationen Pessac Léognan. Besøget afsluttes med smagning af to glas vin.

Vi spadserer tilbage til stationen (t/r 4 km) og tager herfra toget med destination Barsac i Sauterne området.

Eftermiddagen står i vandringens tegn. Undervejs gør vi holdt og spiser vores frokost i det grønne.

Via bakken, der domineres af den imponerende kirke Saint-Vincent, vandrer vi langs med skoven, krydser prestigefulde vinejendomme og følger Ciron-floden til mundingen i Garonne.

På vandringen besøger vi et vinslot med appellationen Sauternes Barsac og smager på den overdådige Sauternes vin. Vandringen klassificeres som let med en enkelt stigning og er på ca. 10 km.

Retur til Bordeaux med toget (40 minutter) og sporvognen. Aftenen afsluttes med en fælles middag på nærliggende restaurant.

Dag 6

Tid på egen hånd eller ekstraudflugt til Pomerol

Dagen til fri disposition. Bordeaux byder ikke kun på kulturelle seværdigheder, men har også et utroligt udvalg af butikker. Gå på opdagelse i den skønne by.

Ekstraudflugt: Pomerol
Som ekstra udflugt tilbydes om formiddagen et besøg i Pomerol (ikke inkl.). Vi tager offentlig transport til den lille bitte appellation Pomerol. På trods, eller netop på grund af sin lille størrelse, er Pomerolvine nogle af de dyreste i verden. Herfra kommer bl.a. den mest berømte Bordeauxvin af dem alle, nemlig Château Petrus. I modsætning til Petrus, åbner Château Tailhas gerne sine døre for os. Domænet har siden 1932 været i samme families eje. Ejeren, der måske kan virke lidt tør, har glimt i øjet og viser med stolthed sit domæne frem. Efter at have set ejendommen slutter vi af med 3 vine, der i forhold til Petrus har reelle priser. Vandringen på ca. 7 km. er let og går delvist gennem byen.

Fælles aftensmad serveres på nærliggende restaurant.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 7

Hjemrejse

Efter morgenmaden er der tid til at se sig lidt omkring i byen på egen hånd, før vi igen tager sporvognen til stationen og videre med tog, metro og fly til København med ankomst om aftenen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse