Spreefahrt
Brandenburger Tor
Charlottenburg

Tyskland

Berlin med tog

Pris pr. person fra
kr. 4.995

Tag på storbyrejse med toget til Berlin – byen med de mange ansigter. Oplev Tysklands populære hovedstad med alle sine facetter. Med hensyn til popularitet er Berlin kun overgået af Paris og London når det gælder rejser til Europas hovedstæder. Det med god grund! Metropolen byder på et væld af attraktioner, om det nu er en aften med Musical i Friedrichstadtpalast, et besøg på museumsøen, sightseeing med Brandenburger Tor og Rigsdagen, East-Side Gallerie, Kurfürstendamm og meget mere.

Berlinerne er af den opfattelse, at deres by er en eneste stor seværdighed. Det er nok ikke helt ved siden af. For måske har Tysklands hovedstad måske ikke så mange ikoniske seværdigheder som Eiffeltårnet eller Tower Bridge. Til gengæld finder man her farverige bydele, hvor hver af dem har sin helt egen karakter og charme og som gør byen så afvekslingsrig og levende. Prøv at slentre gennem højborgen af kreativitet, Prenzlauer Berg. Gå på loppemarkeder i Friedrichhain eller det multikulturelle Kreuzberg. Gå på shopping i det enorme varehus KaDeWe på Kurfürstendamm i Charlottenburg og slut af i Nikolaiviertel i Mitte med en Berliner Weisse. Et besøg i Berlin bør dog ikke kun indeholde den centrale del af byen. Man bør helt klart også besøge de førhen oversete bydele som Prenzlauer Berg og Friedrichshain, der i dag udgør en stor del af Berlins charme. Det er nemt at komme rundt med offentligt transportmiddel. Men Berlin er også blevet en cykelby, og der findes cykeludlejning flere steder i byen.

Er man til kunst og historie har Berlin alt, hvad man kan ønske sig af en storby og mere til. Historien bliver levende når man besøger DDR-museet eller Brandenburger Tor. Byen er fyldt med vidner om glansperioden i 1700-tallet, kejsertiden, den kolde krig og Tysklands genforening. Museumsinsel – øen i Spree – byder på fremragende samlinger med tusindårig kunst og kulturhistorie fra Europa og Middelhavsregionen og er derfor også udnævnt til UNESCO verdensarv. Tiden kan her hurtigt få ben at gå på med 5 forskellige museer: Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgallerie og Bodemuseum. Berlin er fyldt med museer. Så uanset om man er til modernisme eller oldtidskunst, er der noget for enhver smag.

Berlin var allerede før den kolde krig en højborg for musik, teater og film og er det igen i dag. Et farverigt natteliv venter med mere end 5000 caféer, barer og knejper, der også byder på typiske Berliner specialiteter som f.eks. en Bulette, som er den typiske Berliner frikadelle, en Currywurst, en Berliner Pfannkuchen eller Eisbein. Tørsten kan nemt slukkes med en Molle (en øl) eller en Berliner Weisse. Og når den gamle sang om ”Berliner Luft” lyder, så er der højst sandsynligt tale om en Pebermyntelikør. Er man ikke til Pebermynte, så kan en Mampe Halb und Halb måske friste. Berlinerne har deres helt eget sprog og er da også kendt for deres mundværk, som kærligt kaldes for ”Berliner Schnauze” – Berliner snude.

Vi skal bo i Regierungsviertel på det luksuriøse 4-stjernede Superior Steigenberger Hotel, der kun ligger et stenkast fra Rigsdagsbygningen og en lille spadseretur fra Brandenburger Tor.

Berlin med tog 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Togrejse til Berlin - Middag
  • Dag 2 - Byvandring – DDR Museum
  • Dag 3 - Sejltur på Spree - Kreuzberg
  • Dag 4 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Berlin Med Tog 2023

Inkluderet i prisen

Togrejse 2. klasse til Berlin via Hamburg

3 x morgenmad

1 x middag som buffet i nærheden af hotellet

1 x 2-retters middag i nærheden af hotellet

3 nætter på Steigenberger Hotel Am Kanzleramt, Berlin****Superior

Sejltur på Spree

Besøg på DDR-Museum

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 1.800

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Togrejse til Berlin - Middag

Ext 1 1

Vi starter tidligt med toget enten i København eller Aarhus og skifter i Hamborg. Hen på eftermiddagen når vi Berlin Hauptbahnhof. Der er kun et stenkast fra banegården til vores skønne hotel, der ligger lige overfor Kanzleramt i regeringskvarteret. Efter indkvartering bliver der tid til at slappe lidt af, før vi spadserer til vores hyggelige meget typiske Berliner restaurant, hvor vi skal spise aftensmad.

Dag 2

Byvandring – DDR Museum

Efter en fyldig morgenmad begiver vi os ud på en 3 timer lang spændende guidet byrundtur med bus. På turen kommer vi til at se nogle af de største seværdigheder såsom Potsdamer Platz, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Charlottenburg slottet og alle de smukke bygninger langs med pragtboulevarden Unter den Linden. Vi bliver mindet om anden verdenskrigs grusomheder og historier men også hvordan denne unikke by har forandret sig til en verdensmetropol.

Vi slutter byrundturen ved DDR-museet. Her besøger vi det interessante interaktive DDR-museum, hvor vi på en guidet tur får et godt indblik i livet i DDR.

Museet ligger tæt ved Nikolaiviertel og Museumsøen. Der er gode muligheder at finde et frokoststed i området. De gæster, der ønsker det, kan efter frokost, tage med S-tog tilbage til hotellet, sammen med rejselederen.

Men måske har man bare lyst til at nyde Berlin på egen hånd. Besøg et af de fine museer, ta på en slentretur ned ad Kurfürstendamm eller gå shop amok i det store varehus KaDeWe. Nogle vil måske foretrække blot at få sig et lækkert stykke Torte eller en Berliner Weisse på en af de mange caféer. Mulighederne er utallige.

Dag 3

Sejltur på Spree - Kreuzberg

Spreefahrt 1 1

I dag starter vi med en frisk spadseretur på ca. 20 minutter til Friedrichstrasse, hvor vi går ombord på en udflugtsbåd. Vi nyder udsigten fra vandsiden mens båden stille sejler os rundt på Spree floden. Eftermiddagen er igen på egen hånd, så man kan fordybe sig i Berlins seværdigheder. Rejselederen hjælper gerne med tips og ideer om, hvad man kan besøge. Om aftenen mødes vi igen til en fælles middag.

Dag 4

Hjemrejse

Det er allerede tid til at tage hjemad igen, og vi går midt på dagen samlet til banegården og sætter os i toget mod Hamburg, hvor vi skifter til toget mod Danmark.

Køreplan - tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.36
Ringsted Station 07.58 21.03
Odense Station 08.40 20.22
Kolding Station 09.18 19.43
Padborg Station 10.02 18.59

Køreplan - tog fra Aarhus

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aarhus Station 09.39 19.20
Skanderborg Station 09.53 19.06
Horsens Station 10.08 18.50
Vejle Station 10.24 18.34
Fredericia Station 10.45 18.19
Kolding Station 10.58 18.02
Vojens Station 11.23 17.36
Padborg Station 11.56 17.06

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse