Friske hvide asparges
Aspargesdyrkning i Tyskland
Celle

Tyskland

Aspargesruten

Pris pr. person fra
kr. 4.995

I Danmark er vi stolte og glade når de første nye kartofler kommer på markedet og vi behandler dem, som var det guld. I Tyskland er det særligt den hvide asparges, der bliver behandlet på denne måde. Glæd jer derfor til en spændende rejse til Nedersaksen, der er berømt for sine asparges. Faktisk bliver hver 5. tyske asparges dyrket netop her. Man har sågar lavet en særlig ”Spargelroute” - Asparges-rute, som vi netop stifter bekendtskab med på denne rejse. Fra udgangen af april og til omkring Sankt Hans, er det for alvor sæson for de hvide Asparges. Man ser dem serveret på utallige måder, men inden ”elfenbensgrønsagen” ender på middagsbordet, går der en længere proces forud.

Vi besøger den charmerende by Nienburg med et lille museum beliggende i et smukt gammelt røgeri, der fortæller om dyrkning af asparges i gamle dage. Vi får en rundvisning på markerne hos en producent, der dyrker asparges efter moderne metoder. Vi skal endvidere på udflugt til Hildesheim med de smukke kirker samt "aspargesbyen" Burgdorf.  Der er stor kærlighed forbundet med denne spise og man har igennem århundreder også fremstillet særlige tallerkner, bestik og serveringsfade til asparges. På vores rejse kommer vi naturligvis også til at smage asparges, der tager sit navn fra det græske ord asparagos, der betyder ungt skud.

Under opholdet i Tyskland bor vi på det moderne og komfortable Tryp by Wyndham Hotel Celle i den charmerende by Celle, der blandt danskere er kendt som byen, hvor den unge Dronning Caroline Mathilde tilbragte sine sidste år efter at hendes ægteskab med Kong Christian d. 7. blev ophævet. I Celle skal vi bl.a. se kirken, hvor Caroline Mathilde ligger begravet.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Celle
  • Dag 2 - Burgdorf - Besøg hos aspargesproducent
  • Dag 3 - Nienburg - Celle
  • Dag 4 - Hildesheim - Hannover
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Aspargesruten2020

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

4 overnatninger på Tryp by Wyndham Hotel Celle

4 x morgenmad

4 x frokost

4 x aftensmad

Udflugter ifølge program inkl. entreer

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Enkeltværelse kr. 900

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Celle

Celle

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tyskland i vores moderne 4-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. Der er adgang til wifi og strømstik i bussen, samt gratis kaffe. Med passende pauser undervejs kører vi mod Celle. Frokost undervejs er inkluderet i rejsens pris, vi drejer fra motorvejen og spiser på den hyggelige restaurant Ricklinger Landbrauerei. Vi bliver indkvarteret på Hotel Celle i udkanten af byen. Fra hotellet kører der gratis bus til centrum. Om aftenen spiser vi middag med asaparges-islæt i hotellets restaurant.

Dag 2

Burgdorf - Besøg hos aspargesproducent

I dag skal vi besøge Burgdorf, der ligeledes har en lang tradition for aspargesdyrkning. Historien går helt tilbage til 1750 og tog for alvor fart i 1890’erne da der blev bygget en konservesfabrik - efterfølgende blev ”Burgdorfer Asparges” nærmest et kvalitetstegn. I Rusland ser man særlige beholdere til kaviar. I Tyskland har man fremstillet særlige aspargestallerkner, -fade og sågar en særlig aspargestang til at servere med. Endnu et vidnesbyrd om hvor højt man har - og fortsat i dag - værdsætter denne delikate spise.

Man kan stadig være heldig at se disse serveringsfade og tallerkner i dag. Herefter får vi en rundvisning hos en aspargesproducent og får indblik i såvel dyrkningen som den efterfølgende proces med sortering og pakning. Vi runder besøget af med at spise frokost, naturligvis med stedets egne asparges. Tilbage i Celle spiser vi aftensmad på hotellet. 

Dag 3

Nienburg - Celle

Nienburg As 25323121

Tyskland har en lang tradition for aspargesdyrkning og et af de mest kendte områder er omkring den hyggelige by Nienburg, der med sine smukke bindingsværkshuse og kringlede gader oser af charme. Vi besøger aspargesmuseet, der har til huse i et gammelt røgeri fra 1630'erne. Her kan vi se de gamle redskaber og få et indblik i hvor meget arbejde det tidligere krævede at dyrke asparges. 

Vi går en lille byrundtur i den dejlige by inden det er tid til frokost  - naturligvis med asparges. Vi kører tilbage til Celle, hvor vi skal på byrundtur. Vi besøger bl.a. Stadtkirche St. Marien, hvor dronning Caroline Mathilde ligger begravet. Der bliver også tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd inden vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 4

Hildesheim - Hannover

Dagens udflugt går til Hildesheim - en charmerende by, som især er kendt for sine kirker. Skt. Michaels-kirken og domkirken Mariadom er begge på UNESCO’s Verdensarvsliste. Mariadom er endvidere kendt for den såkaldte tusindårige rosenbusk, der formodes at være verdens ældst kendte rose - selv hvis den ikke når helt på de 1.000 år. Byens historiske torv er en oplevelse i sig selv, her dominerer de smukke bindingsværkshuse og giver en helt unik atmosfære. Der bliver tid til frokost på egen hånd i Hildesheim. Om eftermiddagen besøger vi det smukke haveanlæg Herrenhäuser Gärten i Hannover. Vi spiser aftensmad på hotellet i Celle. 

Mariadom Web
Marktplaz As 199793909 Web
Sktmich As 26105074 Web
Dag 5

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade ”elfenbensgrøntsagens" marker. Vi starter hjemturen og gør undervejs stop i Scharnebeck, hvor vi skal se den imponerende skibselevator, der forbinder den øverste og midterste del af Elben. Vi kører videre til Ricklinger Landbrauerei, hvor vi skal spise frokost inden turen fortsætter nordpå mod Danmark.

Busopsamling

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby Station - v/Invita Køkken 05.00 22.15
København - Flintholm Station 05.30 21.45
Ølby Center 06.00 21.20
Ringsted - Outlet 06.30 20.50
Slagelse - Statoil 06.50 20.30
Nyborg Station 07.20 20.00
Odense - Kildebjerg (ud nord/hjem syd) 08.15 18.50
Fredericia Banegård 09.00 18.20
Vojens, Afk. 68 ved OK  09.45 17.40
Aabenraa - Afk. 70 10.05 17.20
Padborg - OK Benzin 10.25 17.00

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse