Asparges
Markedspladsen i Hildesheim
Rådhuset

Tyskland

Asparges og vinfestival i Hildesheim

Pris pr. person fra
kr. 4.895

Best Travels nyhed i Tyskland 2024 er kombinationen af vin og asparges! Vinfesten i Hildesheim er en årlig begivenhed, der samler vinelskere og vinproducenter fra hele regionen. Dette arrangement fejrer kunsten og glæden ved vin og giver en fantastisk mulighed for folk at udforske et varieret udvalg af vine og nyde kulinariske oplevelser i smukke omgivelser.

Hver sommer bliver Hildesheim midlertidigt en oase for vinentusiaster, da lokale vinproducenter og sommetider internationale navne samles for at præsentere deres bedste arbejde. Festen inkluderer ofte vinsmagninger, hvor besøgende kan smage forskellige vine og lære om vinproduktionsprocessen fra eksperter. Der er også madboder, der serverer lækre retter, der passer perfekt til de forskellige vine, der tilbydes.

Rejsen giver også en fantastisk mulighed for at udforske Hildesheim som destination. Byens smukke arkitektur og historiske steder udgør en flot baggrund for dette arrangement, og det er almindeligt, at lokale butikker og restauranter deltager i festlighederne ved at tilbyde særlige tilbud og aktiviteter.

Alt i alt er vinfesten i Hildesheim en fantastisk måde at opleve den lokale kultur, smage på de bedste vine, regionen har at byde på samt nyde en social og festlig atmosfære. Det er et must for enhver vinelsker at besøge Hildesheim og opleve, hvad byen har at tilbyde.

I Danmark er vi stolte og glade, når de første nye kartofler kommer på markedet, og vi behandler dem, som var det guld. I Tyskland er det særligt den hvide asparges, der bliver behandlet på denne måde. Glæd jer derfor til en spændende rejse til den tyske delstat Niedersachsen, der er berømt for sine asparges. Faktisk bliver hver 5. tyske asparges dyrket netop her. Man har sågar lavet en særlig ”Spargelroute” - Asparges-rute, som vi netop stifter bekendtskab med på denne rejse. Fra udgangen af april og til omkring Sankt Hans er det for alvor sæson for de hvide asparges. Man ser dem serveret på utallige måder, men inden ”elfenbensgrønsagen” ender på middagsbordet, går der en længere proces forud.

Asparges og vinfestival i Hildesheim

Rejseplan

  • Dag 1 - Lüneburger Heidi og Hildesheim
  • Dag 2 - Vinfest
  • Dag 3 - I asparges' markerne
  • Dag 4 - Celle
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Asparges Og Vinfestival I Hildesheim2024

Inkluderet i prisen

5-stjernet langtursbus inkl. gratis kaffe/the på ud- og hjemrejse

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

3 overnatninger på Ibis Styles Hildesheim

3 x morgenmad

3 x frokost (på ud- og hjemrejse samt under besøget på asparges-gården)

Udflugter ifølge program inkl. entréer

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Afbestillings- og rejseforsikring

Drikkepenge

Øvrige drikkevarer

Eneværelse kr. 1.500

Dag 1

Lüneburger Heidi og Hildesheim

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tyskland i vores moderne 5-stjernede bus med alle faciliteter - behagelige sæder og god benplads. Der er adgang til WiFi og strømstik i bussen samt gratis kaffe. Med passende pauser undervejs kører vi mod Hildesheim – men inden vi når så langt, nyder vi en frokost på en restaurant på Lüneburger Heide.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Hildesheim, hvor vi indkvarteres på vores centralt beliggende hotel. Hotellet ligger så bussen kan køre frem til hotellet og så ligger hotellet kun en lille spadseretur fra den gamle bydel, hvor der findes mange spisesteder

Dag 2

Vinfest

Efter morgenmaden tager vi med vores rejseleder på en lille byvandring i Hildesheim, hvor vi blandt andet besøger byens domkirke (Mariendom), markedspladsen og det gamle rådhus.

Herefter vender vi tilbage til hotellet – og bliver i området! Vinfesten afholdes på torvet, hvor vinhandlere fra hele Tyskland og Europa mødes. På torvet stilles der lange borde op, hvor man kan sidde og hygge, og alle salgsboderne, hvor man kan købe vin og mad, er ligeledes sat op. Levende musik og underholdning forvandler Hildesheims bymidte til en skøn vinfestival!

Vi bor lige ved vinfesten – så man bestemmer helt selv, hvor længe man vil være med

Dag 3

I asparges' markerne

I dag kører vi gennem områderne med de mange marker med asparges, og målet er producenten Fuhrberger Spargelhof en mindre familiejet gård, som har speciale i denne delikate spise.

Familien beretter mere om historien og om, hvorfor det netop er her i Tyskland, asparges spiller en så stor rolle. Herefter får vi en rundvisning og får indblik i dyrkningen såvel som den efterfølgende proces med sortering og pakning. Vi runder besøget af med at spise frokost - naturligvis med stedets egne asparges. For de interesserede er det muligt at komme en tur i markerne.

Tilbage i Hildesheim er aftensmad på egen hånd.

Dag 4

Celle

Det er tid til at forlade Hildesheim, men også på turens sidste dag venter gode oplevelser. Vi kører forbi Hannover til byen Celle, hvor vi skal på byrundtur. Vi besøger bl.a. Stadtkirche St. Marien, hvor dronning Caroline Mathilde ligger begravet. Herefter sættes kursen atter mod nord – og midt på dagen nyder vi en dejlig frokost, inden vi sidst dagen atter er tilbage i Danmark

Busplan

STATION AFREJSE HJEMKOMST
Roskilde 05.50 22.30
Lyngby Station 06.30 21.55
Flintholm Station 06.50 21.35
Køge 07.25 21.00
Ringsted 07.50 20.35
Næstved 08.20 20.05
Rasteplads afkørsel 38 Tappernøje 08.50 19.35
Ravnse Parkering 09.10 18.55
P-plads afkørsel 48 Maribo 09.35 18.30
Rødby Færgehavn 09.50 18.15

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse