Tram 87035219 Sq

Portugal

       

Hvis du stadig har til gode at besøge Portugal har du hermed vores varmeste anbefaling af Portugal som mål for din næste rejse. Her finder du smuk og varieret natur og spændende historiske byer. I Portugals nordlige del kan du tage med på krydstogt på Douro-floden fra Porto, portvinens hjemsted. Porto kan du også opleve på vores flotte 8-dages rundrejse, hvor vi endvidere oplever Lissabon samt bl.a. Coimbra, Tomar og Évora. På Algarvekysten kombinerer vi hyggelige udflugter med god tid til at slappe af og nyde det skønne klima. På den skønne blomsterø Madeira bor vi i Funchal og oplever øen på fire spændede udflugter.  

Loading...

Spørgsmål og svar om Portugal

Nej, der er ikke brug for adapter til strømstikkene i Portugal.  

Ja, Portugal er en time bagud. Når klokken er 12 her, er den 11 i Portugal.

Du kan som udgangspunkt klæde dig, som du gør herhjemme, men husk at Portugal er et katolsk land, hvor påklædningen kan være lidt mere formel end i Danmark. Ved besøg i kirker og katedraler skal man være tækkeligt klædt med tildækkede arme og ben.

Der lægges vægt på respekt og høflig tiltale. Hils gerne med "bom dia" (godmorgen/formiddag), "boa tarde" (godeftermiddag/aften) og "boa noite" (godnat) - eller blot "olá" (hej). 

Som i Danmark kan man langt de fleste steder færdes trygt alene. Det er dog altid en god idé at følges med nogen hvis man færdes på mindre befærdede steder efter mørkets frembrud, når man er turist et fremmed sted - også i Portugal.

Vores rejser til Portugal kræver, at man er almindeligt godt gående for at få det fulde udbytte af turen. Der kan forekomme niveauforskelle på hotellerne og i byerne er underlaget mange steder små tilhuggede natursten. På rundrejsen i Portugal indeholder flere byvandringer stejle stigninger og der må påregnes spadsereture af 2-3 kilometers længde med en del trappetrin.

Uanset om du rejser til Portugal eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Hotelstandarden i Portugal er i udgangspunktet som i resten af Europa, ind imellem måske en smule lavere i storbyer og langt ude på landet - men du kan også opleve det modsatte.

Møntfoden i Portugal er EURO (€).

Hovedsproget i Portugal er portugisisk. De fleste taler også lidt engelsk. 

Der er ikke mange offentlige toiletter i Portugal, så benyt toiletter i caféer og restauranter, hvor det er muligt. Der er dog udmærkede offentlige toiletter ved mange seværdigheder. En del offentlige toiletter er betalingstoiletter. 

Det offentlige rum i Portugal er mange steder lige så handicapvenligt som i Danmark.

Maden er ofte enkel og veltilberedt, og der lægges vægt på friske råvarer. Supper, klipfisk, grøntsager, kartofler, ris, kød og alt godt fra havet er blandt favoritterne . Portugal producerer en lang række fortræffelige vine - både hvid og rød samt den berømte portvin, der kommer i mange udgaver.

Der er rygeforbud på offentlige steder - bl.a. hoteller, restauranter og kasinoer.

Vejret i Portugal er i høj grad påvirket af beliggenheden ud til Atlanterhavet. Klimaet minder om det, man finder ved Middelhavet, men sommeren er mindre hed. Jo længere mod syd man kommer, jo mindre nedbør falder der.

Der er stor forskel på antallet af solskinstimer i den nordlige og den sydlige del af Portugal med op til 12 solskinstimer om sommeren mod syd.

Porto har kystklima med behagelige somre, hvor varmen dæmpes af luften fra havet, og milde, kølige vintre. I juni er der ofte temperaturer op til 23 grader og en smule højere i juli og august.

På Madeira er der subtropisk klima året rundt, om foråret er der dejligt lunt, og sommervarmen dæmpes af Atlanterhavet. I marts/april ligger temperaturen ofte mellem 13 og 20 grader, mens den i august ofte ligger mellem 19 og 26.

Banker holder normalt åbent mellem 8.30 og 15, mens de fleste butikker er åbne 9-13 og igen 15-19 - lørdag oftest 9-13.

De gængse kreditkort kan benyttes næsten over alt i Portugal. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tager ikke imod kreditkort, især ikke til mindre betalinger. Det er således altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Portugal er godt med, når det gælder internet, og på de fleste hoteller i Portugal er der internetadgang - mange steder med gratis internetadgang på værelser og/eller i fællesrum. På enkelte hoteller betales der for internetadgang. 

Man kan drikke vand fra vandhaner i Portugal, men det smage ofte af klor, så de fleste vil foretrække vand på flaske. Lad være med at drikke vand fra fontæner og lign.

Spørg først, hvis du vil fotografere mennesker og kæledyr, men ellers behøver du ikke tage særlige hensyn. I nogle kirker er det ikke tilladt at fotografere, i andre må du fotografere uden blitz, og i atter andre skal du købe en tilladelse i kirken, hvis du vil fotografere. Tjek i de enkelte kirker.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse