Avignon
Camargue
Ardèche

Rhône & Saône

Krydstogt på Rhône

Pris pr. person fra
kr. 14.995

Bourgogne, Rhône og Provence er ikke uden grund nogle af Frankrigs mest kendte og elskede regioner - især berømt for deres fantastiske natur, gastronomiske oplevelser og vidunderlige vine. På dette skønne krydstogt sejler vi på floderne Saône og Rhône, og besøger undervejs blandt andet storbyen Lyon, pavebyen Avignon og maleriske Arles, som er indbegrebet af Provence.

Navnene alene fremkalder billeder af maleriske landsbyer, grønne vinmarker og blomstrende lavendelmarker. Enestående naturoplevelser i de solvarme landskaber kombineres med historie og kultur i smukke byer med spændende, historiske mindesmærker fra romertiden, middelalderen og renæssancen. Fra Lyon sejler vi først nordpå ad Saône-floden til Bourgogne, inden turen går sydpå gennem Rhône-dalen til Avignon og Arles i Provence.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Lyon - Afsejling
 • Dag 2 - Macon – Cluny – Vinsmagning
 • Dag 3 - Lyon
 • Dag 4 - Viviers
 • Dag 5 - Arles og Camargue
 • Dag 6 - Avignon
 • Dag 7 - Tournon – Ardèche
 • Dag 8 - Lyon - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Rhone 2021

Inkluderet i prisen

Fly til Lyon t/r med mellemlanding inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger i dobbeltkahyt på Emerald Deck

Velkomstcocktail

Helpension ombord, bestående af morgenmad, frokost og aftensmad. Pensionen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Underholdning og musik ombord

Gratis brug af sauna og boblebad

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 5-10 euro/nat pr. person afregnes lokalt/ombord

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dækstillæg på M/S Thurgau Rhône

 • Dobbeltkahyt med fransk altan på dæk 2 (bagerst) kr. 2.450
 • Dobbeltkahyt med fransk altan på dæk 2 kr. 3.200
 • Dobbeltkahyt med fransk altan på dæk 3 kr. 4.900
 • Dobbeltkahyt på dæk 1 - til enebrug kr. 2.600
 • Dobbeltkahyt med fransk altan på dæk 2 - til enebrug kr. 5.800
 • Dobbeltkahyt med fransk altan på dæk 3 - til enebrug kr. 7.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst Lyon - Afsejling

M/S Thurgau Rhône

Fly til Lyon med en mellemlanding undervejs og transfer til M/S Thurgau Rhône ved kajen i Lyon. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og får en lille velkomstcocktail. Vi spiser middag ombord og skibet sætter kursen mod nord ad Rhône-flodens biflod Saône. 

Dag 2

Macon – Cluny – Vinsmagning

Vi vågner op i den hyggelige vinby Mâcon i Bourgogne. Her fremstilles hovedsageligt hvidvin, blandt andet Chardonnay.

Om formiddagen tager vi på udflugt til Cluny. Byen var en af den kristne middelalders vigtigste, og indtil man byggede Peterskirken i Rom var klosterkirken i Cluny verdens største kirke. Vi oplever klostret på en spændende rundvisning.

Efter besøget i Cluny kører vi ud og besøger en lokal vinproducent, som vil fortælle om sine vine – og naturligvis skal vi også smage på herlighederne.

Vi møder skibet igen i Macon, og skibet sejler herefter sydpå ad Saône til byen Collonges, hvor vi lægger til for natten.

Dag 3

Lyon

Lyon Adobestock 100367451 1 1

Vi er igen sejlet mod syd til Lyon, en spændende storby, som vi oplever på en byrundtur til fods med rejselederen. Turen bringer os bl.a. gennem den smukt bevarede renæssancebydel, med de karakteristiske "traboules", som er små passager, der forbinder de brostensbelagte gader. Efter frokost ombord fortsætter sejladsen sydpå med kursen sat mod Viviers.

Dag 4

Viviers

Skibet ankommer om morgenen til Viviers, som er en hyggelig middelalderby, hvis tidligere velstand skyldes de store saltforekomster i Camargue-området. Her tager vi med vores rejseleder på en byvandring rundt i centrum og ser både den nedre del af byen, som oprindeligt var forbeholdt for handlende, og den øvre bydel, som var forbeholdt for byens bedre borgerskab.

Der vil også være mulighed for, på egen hånd, at aflægge et besøg i den prægtige katedral. Om eftermiddagen sejler vi endnu længere mod syd  - nemlig mod Arles.

Viviers Viviers
Dag 5

Arles og Camargue

Vi spiser morgenmad ombord, mens vi ankommer til Arles. Byen er ikke mindst kendt pga. den hollandske maler Vincent van Gogh, som opholdt sig i byen i årene 1888-1889, og frembragte over tre hundrede malerier og tegninger, mange med motiver fra egnen. Nyd en tur på egen hånd gennem denne klassisk provencalske by, som blev grundlagt af grækerne og siden overtaget af romerne. Værd at se er blandt andet det kæmpestore amfiteater Les Arènes og St. Trophime-kirken fra det 12. århundrede med det tilhørende kloster.

Vi spiser frokost ombord, inden vi tager på en udflugt til et af turens højdepunkter – Camargue, som er beliggende i det enorme floddelta ved udmundingen af Rhône-floden. Glæd dig til en tur med store naturoplevelser, hvor vi ofte ser både store flokke fugle - men også de berømte, vilde heste.

Arles
Arles
Arles
Camargue
Camargue
Dag 6

Avignon

Vi ankommer til Avignon allerede om morgenen. Da Rom i det 14. århundrede var plaget af uroligheder overtog Avignon midlertidigt den eftertragtede status som paveresidens. Vi tager på byrundtur til fods i den historierige by, og skal blandt andet opleve den gamle bydel, som er omgivet af den næsten intakte bymur.

Muren blev rejst som beskyttelse omkring det storslåede pavelige palads, som imponerer med sine mange bygninger, der afspejler de forskellige pavers stilmæssige præferencer. Der er mulighed for at besøge pavepaladset på egen hånd. 

Eftermiddagen nyder vi på afslappende vis ombord, mens vi atter sejler nordpå mod Tournon.

Avignon Avignon
Dag 7

Tournon – Ardèche

Train de l’Ardeche
Train de l’Ardeche
Train de l’Ardeche
Les Gorges de l'Ardèche

Vi ankommer til Tournon om morgenen og tager på udflugt til Ardèche. Det foregår ikke med bus – men med det berømte damptog på linien Train de l’Ardeche. Turen tager ca. 1½ time og går gennem små, maleriske landsbyer og forbi de duftende lavendelbevoksede skråninger, som de fleste forbinder med denne del af Frankrig. Les Gorges de l'Ardèche er et af de mest imponerende naturscenarier i Sydfrankrig. Den sidste eftermiddag nyder vi ombord med kursen sat mod Lyon.

Dag 8

Lyon - Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibet og dets besætning, som pakker bagagen i bussen for os, inden vi begiver os mod lufthavnen.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse