Cochem
M/S Aurora
M/S Aurora

Mosel

Krydstogt på Rhinen & Mosel med tog

Pris pr. person fra
kr. 11.895

Glæd dig til et lækkert krydstogt på floderne Rhinen og særligt på Mosel. Turen er fyldt med forkælelse ombord på skibet M/S Aurora. M/S Aurora har (som et af meget få flodkrydstogtskibe) også kahytter med balkon, der gør det muligt at sidde udenfor og nyde sejladsen. Helpension ombord er naturligvis inkluderet sammen med oplevelser med vores medfølgende rejseleder. Rejsen ud og hjem foregår desuden med tog, så vi undgår kedelig motorvejstrafik og kø!

Rejsen starter i både Aalborg, Aarhus og København med følgende opsamlingsbyer undervejs:

Tog fra København: Ringsted, Odense, Kolding og Padborg
Tog fra Aarhus: Skanderborg, Horsens, Vejle, Fredericia, Kolding og Padborg
Tog fra Aalborg:  Hobro, Randers, Aarhus, Kolding og Padborg

OBS: Vi har flere afgange på samme dato og samme afrejsetidspunkt/lokation. Der er ikke nogen forskel på afgangene. Du kan frit vælge mellem afgangene - det er den samme rejse.

Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kultur. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens vigtighed som færdselsåre op igennem historien, og vi sejler netop på den mest kendte strækning, når vi med start i Mainz sætter kursen mod Rüdesheim og siden Koblenz. Vi skal også opleve Mosel, når vi fra Koblenz sejler på opdagelse i romantiske landskaber hvor vi skal opleve vinmarker, idylliske landsbyer og eventyrborge. Vi skal gennem sluserne ved Zell og på byvandring i Cochem. Tysklands ældste by Trier besøger vi også!

Turen til Tyskland foregår nemt og bekvemt med tog. Vi tilbyder opsamling i mange byer på både Sjælland, Fyn og Jylland og i det moderne, tyske, eldrevne tog fra Hamborg til Frankfurt, er der mulighed for at købe frokost i bistrovognen. Vores rejseleder er med hele vejen, og sørger selvfølgelig også for et ubekymret togskifte i Hamborg (gæster nordfor Kolding skal også skifte i netop Kolding)

Rejseplan 2024

Rejseplan

 • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Frankfurt – Mainz - Rüdesheim
 • Dag 2 - Rüdesheim (-18:00)
 • Dag 3 - Cochem (07:00-13:00) og Bernkastel (22:00-)
 • Dag 4 - Bernkastel (-13:00) og Trier (21:30)
 • Dag 5 - Trier (-15:00)
 • Dag 6 - Koblenz (17:00-23:00)
 • Dag 7 - Mainz – Frankfurt
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Krydstogt P Rhinen Mosel Med Tog 2024

Inkluderet i prisen

Togbillet til/fra Frankfurt inkl. pladsbillet

Bustransfer Frankfurt-skib t/r

6 nætter i valgt kahytskategori på M/S Aurora

Helpension ombord startende med aftensmad på dag 1 og sluttende med morgenmad på dag 7

Udflugter ifølge program

Erfaren dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer (drikkepakker kan tilkøbes hjemmefra)

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 9 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Dækstillæg på M/S Aurora:

 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue kr. 900
 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue som kan åbnes kr. 1.800
 • Kahyt på øvre dæk med privat balkon kr. 3.600
 • Kahyt på hoveddæk - enebrug: kr. 6.600

Skibets drikkevarepakke kr. 1.150

 • Fadøl
 • Husets vin i glas (vælg mellem rød, hvid, og rosé)
 • Juice, vand og sodavand i glas.

Skibets all inclusive pakke kr. 1.800

 • Fadøl
 • Husets vin i glas (vælg mellem rød, hvid, og rosé samt mousserende)
 • Juice, vand og sodavand i glas.
 • Kaffe, te og specialkaffe
 • Spiritus/likør/whiskey
 • Dagens cocktail
 • 1 flaske vand pr dag til at medbringe på udflugter
 • 1 stor flaske vand pr dag i kahytten

Drikkevarerne serveres i restaurant og bar i tidsrummet 9:00-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge samme drikkevarepakke. Visse mærker af spiritus samt cocktails og minibar er ikke inkluderet!

Dag 1

Togrejse fra Danmark til Frankfurt – Mainz - Rüdesheim

Vi starter rejsen bekvemt fra enten København mod Hamburg eller fra enten Aalborg eller Aarhus, hvor vi tager plads i toget først mod Kolding og siden Hamburg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi alle nemt tog i Hamborg og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. Undervejs fra Hamborg til Frankfurt medfører toget en bistrovogn, hvor der vil være mulighed for at købe frokost.

Allerede sidst på eftermiddagen ankommer vi til Frankfurt. Herfra venter reserverede busser, og kører os til Mainz.

 

Vel fremme ved skibet mødes vi af den veloplagte besætning, som sørger for at bringe vores bagage til kahytterne. Vi bliver præsenteret for skibets besætning og turens program gennemgåes, inden vi nyder det første af en lang række lækre måltider ombord.

Om aftenen begynder vores sejlads på Rhinen. Vi ankommer til den skønne vinby Rüdesheim sidst på aftenen og for de som har lyst er der god mulighed for lidt tid på egen hånd, f.eks. til en tur gennem den festlige Drosselgasse, hvor vinstuer og caféer ligger som perler på en snor. 

Dag 2

Rüdesheim (-18:00)

Efter morgenmaden går vi den korte tur til centrum, hvor vi tager svævebanen op til Niederwald-mindesmærket, der ligger højt med en fantastisk udsigt over byen og Rhin-dalen. Tilbage i byen er der lidt tid til at kigge på de små butikker – eller eventuelt på egen hånd besøge det underholdende Musikmekaniske Kabinet.

Vi spiser en god frokost ombord og om eftermiddagen anbefaler vi endnu et besøg i byen – og måske et besøg på en af vinstuerne.

Imens vi spiser middag ombord sejler vi videre på Rhinen.

Svævebane ved Rüdesheim
Rüdesheim
Vinmarker ved Rüdesheim
Dag 3

Cochem (07:00-13:00) og Bernkastel (22:00-)

I løbet af natten er vi sejlet ind på Mosel-floden, og vi vågner således op i dejlige Cochem. I Cochem venter en dejlig byrundtur først med det lille tog – og siden til fods. Herefter er der tid på egen hånd - vi kan anbefale et besøg i Reichsburg-slottet eller en tur med svævebanen til Pinner-korset. Der er også mulighed for at slentre en tur i byen og kigge på butikker.

Vi spiser frokost ombord, og nyder resten af dagen sejladsen, hvor den ene vinmark afløser den anden – og da Mosel ikke er så bred kommer vi ganske tæt på livet i små byer vi passerer.

Skibet tilbringer natten i Bernkastel.

Vil du vide mere om Reichsburg-slottet? Læs vores artikel om Reichsburg-slottet gennem historien.

Dag 4

Bernkastel (-13:00) og Trier (21:30)

Efter morgenmaden borg skal vi opleve middelalderbyen Bernkastel-Kues med tilnavnet ”Mosels Perle”. Her går vi en tur i den charmerende by med de mange bindingsværkshuse. 

Gå evt. en tur gennem vinmarkerne op til borgen, hvor man kan købe en kop kaffe og nyde den fantastiske udsigt over byen, vinmarkerne og den bugtede Mosel-flod.

Igen har vi en afslappende eftermiddag ombord, imens vi sejler længere og længere op ad Mosel. Målet er Trier, hvor skibet ligger natten over.

Dag 5

Trier (-15:00)

I dag skal vi udforske Trier, som regnes for at være den ældste by i Tyskland. Fra skibet er der kun en kort tur i bus ind til centrum af Trier, hvor vi skal på byrundtur. Vi skal opleve Kurfyrstens Have og besøge Basilikaen. 

Herefter er der mulighed for at se kirkerne eller byporten Porta Nigra (entré ikke inkl.), der blev bygget af romerne som en del af byens fæstningsværk. Man kan også blot nyde byen, som har fine butikker og hyggelige fortovscaféer.

Tilbage på skibet igen begynder vi sejladsen ned af Mosel. Skibet ligger natten over i Traben-Trarbach.

Dag 6

Koblenz (17:00-23:00)

Du kan se frem til en afslappende dag med sejlads på Mosel -og vi skal igennem hele 7 sluser før vi sidst på eftermiddagen anløber Koblenz. Inden den sidste middag ombord tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes.

Dag 7

Mainz – Frankfurt

Om morgenen er vi tilbage i Mainz og efter morgenmaden ombord er det tid til at sige farvel til skibets besætning og begive os mod banegården.

Her sætter vi os på et af de moderne og hurtige tog med kurs mod Hamburg – og derfra videre hjem mod Danmark.

Forventede togtider

Dit eksakte rejsetidspunkt fremgår af din billet, men tiderne er typisk som vist herunder:

Tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.34
Ringsted Station 07.58 21.02
Odense Station 08.40 20.19
Kolding Station 09.18 19.41
Padborg Station 10.02 18.53

 

Tog fra Aarhus

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aarhus Station 07.45 21.12
Skanderborg Station 07.59 20.58
Horsens Station 08.14 20.42
Vejle Station 08.31 20.26
Fredericia Station 08.50 20.09
Kolding Station (togskifte) 09.18 19.40
Padborg Station 10.02 18.53

 

Tog fra Aalborg

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aalborg Station 06.05 22.51
Hobro Station 06.44 22.11
Randers Station 07.00 21.54
Aarhus Station 07.45 21.12
Fredericia Station 08.50 20.09
Kolding Station (togskifte) 09.18 19.40
Padborg Station 10.02 18.53

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse