M/S Aurora
Trier
Cochem

Tyskland

Krydstogt på Rhinen og Mosel - Tog

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Glæd dig til et lækkert krydstogt på floderne Rhinen og Mosel. Turen er fyldt med forkælelse ombord på skibet M/S Aurora. Som et af de få flodkrydstogtskibe, har M/S Aurora også kahytter med balkon, hvor det er muligt at sidde udenfor og nyde sejladsen. Helpension ombord er naturligvis inkluderet sammen med oplevelser med vores medfølgende rejseleder. Og så foregår turen ud og hjem med tog, så vi undgår kedelig motorvejstrafik og kø

Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kultur. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens vigtighed som færdselsåre op igennem historien. Vi skal også opleve Mosel, når vi fra Koblenz sejler på opdagelse i romantiske landskaber hvor vi skal opleve vinmarker, idylliske landsbyer og eventyrborge. Vi skal gennem sluserne ved Zell og på byvandringer i både Koblenz, Cochem, Bernkastel og Trier.

Turen til Tyskland foregår med tog og kun med et enkelt skifte undervejs. Nemt og bekvemt. Foruden København, er det muligt at stå på i Ringsted, Odense, Kolding og Padborg. I det moderne, tyske, eldrevne ICE-tog fra Hamborg til Köln, er der mulighed for at købe frokost i restaurantvognen. Vores rejseleder er med hele vejen, og sørger selvfølgelig også for et ubekymret togskifte i Hamborg.

Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med gode oplevelser og med en nem rejse med tog til Tyskland.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Køln
 • Dag 2 - Koblenz (12:30-07:00)
 • Dag 3 - Cochem (13:00-07:00)
 • Dag 4 - Bernkastel (16.00-05:00)
 • Dag 5 - Trier (14.00-
 • Dag 6 - Hjemrejse til Danmark
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Rhinen Og Mosel Tog 2022

Inkluderet i prisen

Togbillet Danmark-Køln og Koblenz-Danmark inkl. pladsbillet

Bustransfer fra Trier til Koblenz på hjemrejsen

5 nætter i kahyt på hoveddæk på M/S Aurora

Helpension ombord startende med aftensmaden på dag 1 og sluttende med morgenmad på dag 6

Byvandringer i Koblenz, Cochem, Bernkastel og Trier

Erfaren dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 9 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg på M/S Aurora:

 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue kr. 250
 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue som kan åbnes kr. 500
 • Kahyt på øvre dæk med privat balkon kr. 1.200

 • Enekahyt på hoveddæk kr. 4.500

All Inclusive drikkevarepakke kr. 750

 • Fadøl, vin i glas (3 rød, 3 hvid, 1 rosé), husets mousserende vin, udvalg af juice, og sodavand. Vand på flaske i kahyt og på udflugter. Drikkevarene serveres i tidsrummet 9:00-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.
Dag 1

Togrejse fra Danmark til Køln

Vi starter rejsen bekvemt fra Københavns Hovedbanegård, hvor vi tager plads i toget mod Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi nemt tog i Hamborg og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. Undervejs fra Hamborg til Køln medfører toget en restaurantvogn, hvor der vil være mulighed for at købe frokost.

Allerede sidst på eftermiddagen ankommer vi til Køln. Vores rejseleder viser vej, når vi samlet går fra toget til vores skønne skib, Aurora (ca. 15 minutters gang).

Vel fremme ved skibet mødes vi af den veloplagte besætning, som sørger for at bringe vores bagage til kahytterne. Vi bliver præsenteret for skibets besætning og turens program gennemgåes, inden vi nyder det første af en lang række lækre måltider ombord.

 

Dag 2

Koblenz (12:30-07:00)

Vi nyder formiddagen ombord og betragter de smukke landskaber langs Rhinen. Imens vi spiser frokost ankommer vi til Koblenz.

Om eftermiddagen tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes.

Efter et par timer på egen hånd (mulighed for at tage en tur med svævebanen over Rhinen) mødes vi ombord til middag. Skibet ligger i Koblenz natten over, så efter middagen er der god mulighed for at gå en aftentur i byen.

Dag 3

Cochem (13:00-07:00)

Vi lægger fra kaj tidligt om morgenen, og starter sejladsen på den smukke Mosel-flod. Vi skal gennem mange sluser og på begge sider af floden ser vi de mange vinmarker, som området er kendt for. Ved frokosttide ankommer vi  til Cochem, som ligger smukt med Reichsburg-slottet stolt knejsende over byen. I Cochem venter en dejlig byrundtur til fods.

Herefter er der tid på egen hånd - vi kan anbefale et besøg i Reichsburg-slottet eller en tur med svævebanen til Pinner-korset. Der er også mulighed for at slentre en tur i byen og kigge på butikker.

Middag ombord på skibet – og da skibet først forlader Cochem næste morgen vil vi anbefale, at aftenen tilbringes med et glas dejlig Mosel-vin serveret i et af byens mange vinhuse.

Dag 4

Bernkastel (16.00-05:00)

Glæd dig til en hel dags sejlads i de mest fortryllende landskaber. Vinmarker, små landsbyer og flotte borge venter omkring hvert sving på floden. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til middelalderbyen Bernkastel-Kues med tilnavnet ”Mosels Perle”. Her går vi en tur i den charmerende by med de mange bindingsværkshuse. 

Gå evt. en tur gennem vinmarkerne op til borgen, hvor man kan købe en kop kaffe og nyde den fantastiske udsigt over byen, vinmarkerne og den bugtede Mosel-flod, inden vi spiser middag på skibet.

Skibet tilbringer natten i Bernkastel.

Dag 5

Trier (14.00-

Vi sejler nu turens sidste etape og imens vi spiser frokost ankommer vi til Trier, som ligger nær grænsen til Luxemburg og er Tysklands ældste by. Vi tager på en flot byvandring, hvor vi bl.a. skal se Kurfyrstens Have og besøge Basilikaen. 

Herefter er der mulighed for at se kirkerne eller den ikoniske byport Porta Nigra (entré ikke inkl.), der blev bygget af romerne som en del af byens fæstningsværk. Man kan også blot nyde byen, som har fine butikker og hyggelige fortovscaféer.

Dag 6

Hjemrejse til Danmark

Efter morgenmaden ombord, er der sørget for privat bustransport fra Trier til banegården i Koblenz.

I Koblenz skifter vi over på et af de moderne og hurtige ICE-tog med kurs mod Hamburg – og derfra med IC3 videre hjem mod Danmark.

Køreplan - tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.17 21.36
Ringsted Station 07.58 21.03
Odense Station 08.40 20.22
Kolding Station 09.18 19.43
Padborg Station 10.02 18.59

Køreplan - tog fra Kolding

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Kolding Station 09.18 19.40
Padborg Station 09.59 18.59

Køreplan - tog fra Aarhus

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aarhus Station 08.58 21.20
Skanderborg Station 09.14 21.06
Horsens Station 09.29 20.50
Vejle Station 09.49 20.35
Fredericia Station 10.13 20.19

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse