Luzern
Beckenried
Strasbourg

Holland, Tyskland, Frankrig og Schweiz

Krydstogt mellem Amsterdam og Basel

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Rhinen er med sine 1.230 kilometer Europas 3. længste flod - den begynder i de schweiziske alper og løber ud i Nordsøen i Holland. Nu kan du komme med på en spændende tur næsten fra den ene ende af Rhinen til den anden - vi sejler mellem Amsterdam i Holland og Basel i Schweiz.

Rhinen udgjorde sammen med Donau størstedelen af den nordlige grænse til Romerriget og har lige siden været en af Europas vigtigste vandveje. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens spændende historie og dens vigtighed som transportåre. Det smukke landskab, der omgiver Rhinen, har givet inspiration til mange myter og legender, som bidrager til områdets spændende historie og området er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Oplevelserne på turen inkluderer bl.a. den hollandske hovedstad Amsterdam, Köln med den berømte domkirke, vinbyen Rüdesheim og franske Strasbourg. Vi får desuden set lidt af smukke Schweiz på en udflugt til Luzern-søen. Oplevelserne langs floden kombineres med afslapning ombord. Fra dækket kan man nyde den smukke udsigt mens skibet glider ned ad Rhinen.

Rejseplan

Der er flere forskellige rejseplaner på denne rejse. Vælg relevant rejseplan nedenfor.

Fra Amsterdam
Fra Basel
Fra Amsterdam 2021

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Amsterdam og transfer til skibet
 • Dag 2 - Byrundtur i Amsterdam (-13.00)
 • Dag 3 - Byrundtur til fods i Köln (13.00-23.00)
 • Dag 4 - Koblenz (06.00-05.00)
 • Dag 5 - Boppard (08.00-13.00) - Rüdesheim (17.00-20.00)
 • Dag 6 - Speyer
 • Dag 7 - Strasbourg (08.00-19.00)
 • Dag 8 - Ankomst til Basel (08.00-) - Udflugt til Luzern - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Amsterdam Basel 2020 Map

Inkluderet i prisen

Fly København-Amsterdam og Zürich-København inkl. bagage (11/6 & 29/9 Aalborg-Amsterdam-Zürich og Amsterdam-Aalborg inkl. bagage)

Lufthavnstransfer t/r

7 nætter i kahyt på hoveddæk på M/S Aurora

Velkomstdrink

Helpension ombord, som starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8: Morgenmadsbuffet med stort udvalg inkl. æg, bacon m.m., 4-retters frokost bestående af suppe, salat, hovedret og dessert. Frokosten kan også være anrettet som buffet. Aftensmaden er 5-retters middag, oftest med bordservering, bestående af hors d'oeuvre, suppe, salat, hovedret og dessert. Kaffe/te efter måltiderne er inkluderet. Hen på aftenen serveres en snack i baren. Sort kaffe og te er frit tilgængelig fra skibets kaffe/te-station.

2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad

1 fl. vand pr. person pr. udflugt

Musik, underholdning og vinsmagning ombord

Udflugter og entreer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Forsikringer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 8 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.  

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

All inclusive drikkevarepakke på MS Aurora kr. 1.000: Fadøl, vin i glas (rød, hvid, rosé og mousserende), gin, vodka og whiskey (udvalgte mærker), sodavand. Vand, også i kahytten og på udflugter. Drikkevarene serveres i tidsrummet 9-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Kahyt forrest på mellemdæk med stort todelt panoramavindue, der ikke kan åbnes kr. 700

Kahyt bagerst på mellemdæk med stort todelt panoramavindue, som kan åbnes kr. 1.400

Kahyt på øvre dæk med egen balkon kr. 2.100

Kahyt på hoveddæk med mindre vinduer, som ikke kan åbnes - til enebrug kr. 4.000

Kahyt forrest på mellemdæk med stort todelt panoramavindue, der ikke kan åbnes - til enebrug kr. 4.700

Kahyt bagerst på mellemdæk med stort todelt panoramavindue, som kan åbnes - til enebrug kr. 5.400

Kahyt på øvre dæk med egen balkon - til enebrug kr. 6.100

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 259 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst Amsterdam og transfer til skibet

DSC01852

Fly til Amsterdam. Transfer til vores skib, hvor vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Om aftenen nyder vi en velkomstdrink og bliver præsenteret for skibet og besætningen inden vi spiser velkomstmiddag i skibets restaurant.

Dag 2

Byrundtur i Amsterdam (-13.00)

Om formiddagen tager vi på kanalrundfart i Amsterdam. Amsterdam er en kulørt og smuk lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og gammeldags kanalhuse med smukke facader. 

Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur. Vi er tilbage på skibet til frokost og mens vi spiser påbegynder skibet sin rejse gennem de hollandske landskaber. 

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 3

Byrundtur til fods i Köln (13.00-23.00)

Domkirken, Köln Domkirken, Köln

Vi har skiftet Holland ud med Tyskland og over middag ankommer vi til Köln, som breder sig på begge sider af Rhinen. Vi tager på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger. 

Under 2. verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er på grund af omhyggelig genopbyggelse tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker, flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion.

Dag 4

Koblenz (06.00-05.00)

Deutches Eck, Koblenz

Tidligt om morgenen er der anløb i Koblenz. Om formiddagen tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes. Resten af dagen er til fri disposition, tag f.eks. med kabelbanen op til Ehrenbreitstein-fæstningen og nyd den smukke udsigt over byen og floden. 

Dag 5

Boppard (08.00-13.00) - Rüdesheim (17.00-20.00)

Om morgenen ankommer vi til den hyggelige vinby Boppard, hvor formiddagen er til fri disposition. Efter frokost anbefaler vi at nyde udsigten fra soldækket eller salonen til de smukke landskaber langs floden. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi kommer forbi den berømte Lorelei-klippe inden vi lægger til i den berømte og meget hyggelige vinby Rüdesheim. Vi tager på byrundtur med mini-tog i den hyggelige lille by, som er omgivet af vinmarker. Undervejs byder programmet på en hyggelig vinsmagning, hvor vi får lejlighed til at stifte bekendtskab med de lokale dråber. 

Boppard
Rüdesheim
Drosselgasse
Dag 6

Speyer

Speyer Speyer

Formiddagen er til fri disposition i Speyer, hvis historie går tilbage til romertiden. Byen var på grund af sin strategiske beliggenhed betydningsfuld som trafikknudepunkt allerede i Middelalderen. Speyer er bl.a. kendt for sin flotte domkirke, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Der er mod tillæg (kr. 495) mulighed for at deltage i en udflugt med bus til den smukke universitetsby Heidelberg. Vi kører først til Köningstuhl, hvor vi skal se ruinen af byens berømte renæssanceslot udefra. Herfra kan vi nyde den fantastiske udsigt over bjergsiden, Heidelberg by og Neckar-floden med den smukke Alte Brücke. 

Vi skal også se Heildelberg Tun, en enorm vintønde, som siges at være fremstillet af træ fra hele 130 egetræer. Tønden, som er fra 1751, kan rumme over 200.000 liter. Udflugten fortsætter med en spadseretur gennem den maleriske gamle bydel med Karl Theodor-broen, Helligåndskirken og rådhuset. Der bliver også lidt tid til at nyde den hyggelige by på egen hånd inden vi kører tilbage til skibet.

Dag 7

Strasbourg (08.00-19.00)

Strasbourg

Vi befinder os nu på det stykke af Rhinen, som udgør grænsen mellem det nordøstligste hjørne af Frankrig og Tyskland. Efter morgenmaden ombord går vi i land i Strasbourg, som er er hovedby i Alsace-regionen. Her skal vi på byrundtur i bus og til fods kommer blandt andet forbi Europa Parlamentet samt byens smukke katedral. 

Dag 8

Ankomst til Basel (08.00-) - Udflugt til Luzern - Hjemrejse

Basel
Beckenried
Luzern
Seelisberg

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning i Basel.  Vi skal først flyve tilbage til Danmark hen på aftenen og har dermed tid til spændende oplevelser inden vi skal i lufthavnen. Bussen kører os til Vierwaldstättersøen, der ligger omgivet af bjerge i det centrale Schweiz. Søen kendes også under navnet Luzern-søen. Fra Seelisberg, som ligger 800 m.o.h., er der en fantastisk udsigt over søen mod både øst og vest. Vi kører med kabelbanen ned til Treib, hvorfra sejler den smukke tur til Beckenried. 

Her venter bussen for at køre os til Luzern, som siges at være den mest charmerende by i Schweiz. I Luzern er der tid på egen hånd - oplev for eksempel den enestående Kapel-bro og det 6 meter lange relief af den danske billedhugger  Bertel Thorvaldsen. Relieffet, som forestiller en såret og døende løve, er udført til minde om de 760  schweizergardere fra Luzern, som døde da de forsvarede Ludvig 16. af Frankrig under den franske Revolution. Efter opholdet i Luzern vender vi næsen mod lufthavnen i Zürich, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

Rejseplan

 • Dag 1 - Udflugt til Luzern - Ankomst Basel (-19.00)
 • Dag 2 - Strasbourg (09.00-22.00)
 • Dag 3 - Speyer (08.00-19.00)
 • Dag 4 - Rüdesheim (03.00-13.00) - Boppard (16.00-23.00)
 • Dag 5 - Koblenz (01.00-22.00)
 • Dag 6 - Köln (07.00-16.00)
 • Dag 7 - Amsterdam (08.00-)
 • Dag 8 - Amsterdam - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Basel Amsterdam 2020

Inkluderet i prisen

Fly København-Zürich og Amsterdam-København inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

7 overnatninger i kahyt på hoveddækket

Velkomstdrink

Helpension ombord, som starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8: Morgenmadsbuffet med stort udvalg inkl. æg, bacon m.m., 4-retters frokost bestående af suppe, salat, hovedret og dessert. Frokosten kan også være anrettet som buffet. Aftensmaden er 5-retters middag, oftest med bordservering, bestående af hors d'oeuvre, suppe, salat, hovedret og dessert. Kaffe/te efter måltiderne er inkluderet. Hen på aftenen serveres en snack i baren.

2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad

1 fl. vand pr. person pr. udflugt

Sort kaffe og te er frit tilgængelig fra skibets kaffe/te-station

Musik, underholdning og vinsmagning ombord

Udflugter og entreer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Forsikringer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 8 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

All inclusive drikkevarepakke på MS Aurora kr. 1.000: Fadøl, vin i glas (rød, hvid, rosé og mousserende), gin, vodka og whiskey (udvalgte mærker), sodavand. Vand, også i kahytten og på udflugter. Drikkevarene serveres i tidsrummet 9-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Kahyt forrest på mellemdæk med stort todelt panoramavindue, der ikke kan åbnes kr. 700

Kahyt bagerst på mellemdæk med stort todelt panoramavindue, som kan åbnes kr. 1.400

Kahyt på øvre dæk med egen balkon kr. 2.100

Kahyt på hoveddæk med mindre vinduer, som ikke kan åbnes - til enebrug kr. 4.000

Kahyt forrest på mellemdæk med stort todelt panoramavindue, der ikke kan åbnes - til enebrug kr. 4.700

Kahyt bagerst på mellemdæk med stort todelt panoramavindue, som kan åbnes - til enebrug kr. 5.400

Kahyt på øvre dæk med egen balkon - til enebrug kr. 6.100

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 259 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Udflugt til Luzern - Ankomst Basel (-19.00)

Fly til Zürich, hvorfra vi tager på udflugt med bus til Vierwaldstättersøen, der ligger omgivet af bjerge i det centrale Schweiz. Søen kendes også under navnet Luzern-søen. Fra Seelisberg, som ligger 800 m.o.h., er der en fantastisk udsigt over søen mod både øst og vest. Vi kører med kabelbanen ned til Treib, hvorfra sejler den smukke tur til Beckenried. Her venter bussen for at køre os til Luzern, som siges at være den mest charmerende by i Schweiz. I Luzern er der tid på egen hånd - oplev for eksempel den enestående Kapel-bro og det 6 meter lange relief af den danske billedhugger  Bertel Thorvaldsen. 

Relieffet, som forestiller en såret og døende løve, er udført til minde om de 760  schweizergardere fra Luzern, som døde da de forsvarede Ludvig 16. af Frankrig under den franske Revolution. Efter opholdet i Luzern vender vi næsen mod Basel, hvor vores skib venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter inden vi nyder en velkomstdrink og bliver præsenteret for skibet og besætningen. Herefter spiser vi velkomstmiddag i skibets restaurant.

Beckenried
Seelisberg
Luzern
Basel
Dag 2

Strasbourg (09.00-22.00)

Strasbourg

Vi befinder os nu på det stykke af Rhinen, som udgør grænsen mellem det nordøstligste hjørne af Frankrig og Tyskland. Efter morgenmaden ombord går vi i land i Strasborg, som er hovedby i Alsace-regionen. Her skal vi på byrundtur i bus og til fods kommer blandt andet forbi Europa Parlamentet samt byens smukke katedral. 

Dag 3

Speyer (08.00-19.00)

Speyer Speyer

Dagen er til fri disposition i Speyer, hvis historie går tilbage til romertiden. Byen var på grund af sin strategiske beliggenhed betydningsfuld som trafikknudepunkt allerede i Middelalderen. Speyer er bl.a. kendt for sin flotte domkirke, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Der er mod tillæg (kr. 495) mulighed for at deltage i en udflugt med bus til den smukke universitetsby Heidelberg om formiddagen. Vi kører først til Köningstuhl, hvor vi skal se ruinen af byens berømte renæssanceslot udefra. Herfra kan vi nyde den fantastiske udsigt over bjergsiden, Heidelberg by og Neckar-floden med den smukke Alte Brücke. 

Vi skal også se Heildelberg Tun, en enorm vintønde, som siges at være fremstillet af træ fra hele 130 egetræer. Tønden, som er fra 1751, kan rumme over 200.000 liter. Udflugten fortsætter med en spadseretur gennem den maleriske gamle bydel med Karl Theodor-broen, Helligåndskirken og rådhuset. Der bliver også lidt tid til at nyde den hyggelige by på egen hånd inden vi kører tilbage til skibet.

Dag 4

Rüdesheim (03.00-13.00) - Boppard (16.00-23.00)

Om formiddagen besøger vi den berømte og meget hyggelige vinby Rüdesheim. Vi tager på byrundtur med mini-tog i den hyggelige lille by, som er omgivet af vinmarker. Undervejs byder programmet på en hyggelig vinsmagning, hvor vi får lejlighed til at stifte bekendtskab med de lokale dråber. Under eftermiddagens sejlads anbefaler vi at nyde udsigten fra soldækket eller salonen til de smukke landskaber langs floden.

Vi passerer den berømte Lorelei-klippe og sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker.  Hen på eftermiddagen ankommer vi til den charmerende lille vinby Boppard, hvor der er mulighed for at spadsere en tur på egen hånd. 

Rüdesheim
Drosselgasse
Boppard
Dag 5

Koblenz (01.00-22.00)

Deutches Eck, Koblenz

Om formiddagen tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes. Resten af dagen er til fri disposition, tag f.eks. med kabelbanen op til Ehrenbreitstein-fæstningen og nyd den smukke udsigt over byen og floden. 

Dag 6

Köln (07.00-16.00)

Domkirken, Köln Domkirken, Köln

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger. Under 2. verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er på grund af omhyggelig genopbyggelse tydelig at se i bybilledet i dag.

I indre by er der 12 romanske kirker, flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion. Vi er tilbage på skibet til frokost. Eftermiddagen er til fri disposition til at udforske Köln på egen hånd. Om aftenen byder kaptajnen på gallamiddag mens vi sætter kursen mod vores krydstogts endestation, den smukke hollandske hovedstad Amsterdam.  

Dag 7

Amsterdam (08.00-)

Vi ankommer til Amsterdam, hvor vi tager på kanalrundfart. Amsterdam er en kulørt og smuk lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og gammeldags kanalhuse med smukke facader. Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur.

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 8

Amsterdam - Hjemrejse

Vi tager afsked med det venlige personale ombord. Transfer til lufthavnen og fly tilbage til Danmark. 

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Amsterdam og transfer til skibet
 • Dag 2 - Byrundtur i Amsterdam (-14.00)
 • Dag 3 - Byrundtur til fods i Köln (13.00-23.00)
 • Dag 4 - Koblenz (08.00-13.00) og Rüdesheim (19.00-)
 • Dag 5 - Mannheim (09.00-09.30) Heidelberg - Speyer (11.00-19.00)
 • Dag 6 - Strasbourg (07.00-19.30)
 • Dag 7 - Basel (07.30-)
 • Dag 8 - Ankomst til Basel (08.00-) - Udflugt til Luzern - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Amsterdam Basel 2021

Inkluderet i prisen

Fly København-Amsterdam og Zürich-København inkl. bagage eller Aalborg-Amsterdam-Zürich og Amsterdam-Aalborg inkl. bagage)

Lufthavnstransfer t/r

7 nætter i kahyt på hoveddæk på M/S Crucebelle

Velkomstdrink

Helpension ombord, som starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8:
Måltiderne på skibet inkluderer tidlig morgenkaffe med wienerbrød, morgenmadsbuffet med stort udvalg inkl. æg og bacon. Frokosten serveres som buffet med salatbar og suppe til forret - herefter serveres hovedret samt dessert ved bordet. 4-retters middag med bordservering bestående af forret, suppe, hovedret (fisk/kød/vegetar) og ost/dessert. Der er bydes på kaffe/te efter frokosten og middagen - og flere gange på turen bydes også på eftermiddagskaffe.

Udflugter og entreer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Forsikringer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 9 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

All inclusive bar/lounge og restaurant drikkevarepakke på MS Crucebelle kr. 1.000: Fadøl, vin i glas (rød, hvid, rosé), juice, sodavand og vand. Drikkevarene serveres i tidsrummet 9.30-24. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Meal drink package på MS Crucebelle kr. 600: Fadøl, vin i glas (rød, hvid, rosé), juice, sodavand og vand til frokost og aftensmad. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken.

Kahyt på frontdæk med panoramavindue (kan ikke åbnes) kr. 950

Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.650

Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.450

Kahyt på hoveddæk med mindre vinduer (kan ikke åbnes) - til enebrug kr. 3.200

Kahyt på frontdæk med panoramavindue (kan ikke åbnes) - til enebrug kr. 4.150

Kahyt på øvre dæk med fransk altan - til enebrug kr. 5.650

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 259 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst Amsterdam og transfer til skibet

DSC01852

Fly til Amsterdam. Transfer til vores skib, hvor vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Om aftenen nyder vi en velkomstdrink og bliver præsenteret for skibet og besætningen inden vi spiser velkomstmiddag i skibets restaurant.

Dag 2

Byrundtur i Amsterdam (-14.00)

Om formiddagen tager vi på kanalrundfart i Amsterdam. Amsterdam er en kulørt og smuk lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og gammeldags kanalhuse med smukke facader. 

Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur. Vi er tilbage på skibet til frokost og mens vi spiser påbegynder skibet sin rejse gennem de hollandske landskaber. 

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 3

Byrundtur til fods i Köln (13.00-23.00)

Vi har skiftet Holland ud med Tyskland og over middag ankommer vi til Köln, som breder sig på begge sider af Rhinen. Vi tager på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger. 

Under 2. verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er på grund af omhyggelig genopbyggelse tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker, flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion.

Domkirken, Köln Domkirken, Köln
Dag 4

Koblenz (08.00-13.00) og Rüdesheim (19.00-)

Om morgenen er der anløb i Koblenz. Om formiddagen tager vi på byvandring i Koblenz og går en tur ud til Deutsches Eck, hvor floderne Rhinen og Mosel mødes. Efter et par timer på egen hånd mødes vi ombord til frokost, og begynder sejladsen på en af de mest kendte strækninger af Rhinen.

Derfor anbefaler vi at nyde udsigten fra soldækket eller salonen til de smukke landskaber langs floden. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. 

Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi kommer forbi den berømte Lorelei-klippe inden vi lægger til i den berømte og meget hyggelige vinby Rüdesheim, hvor skibet ligger til over midnat.  Der er således mulighed for at besøg i den kendte Drosselgasse efter middagen ombord.

Deutches Eck, Koblenz Deutches Eck, Koblenz
Dag 5

Mannheim (09.00-09.30) Heidelberg - Speyer (11.00-19.00)

Efter morgenmaden laver vi et kort stop i Mannheim, hvorfra vores dejlige busudflugt til den smukke universitetsby Heidelberg begynder.

Vi kører først til Köningstuhl, hvor vi skal se ruinen af byens berømte renæssanceslot udefra. Herfra kan vi nyde den fantastiske udsigt over bjergsiden, Heidelberg by og Neckar-floden med den smukke Alte Brücke. 

Vi skal også se Heildelberg Tun, en enorm vintønde, som siges at være fremstillet af træ fra hele 130 egetræer. Tønden, som er fra 1751, kan rumme over 200.000 liter. Udflugten fortsætter med en spadseretur gennem den maleriske gamle bydel med Karl Theodor-broen, Helligåndskirken og rådhuset.

Der bliver også lidt tid til at nyde den hyggelige by på egen hånd, inden vi kører tilbage til skibet, som i mellemtiden er sejlet til Speyer.

Speyer, hvis historie går tilbage til romertiden kan efter turen til Heidelberg nydes på egen hånd. Byen var på grund af sin strategiske beliggenhed betydningsfuld som trafikknudepunkt allerede i Middelalderen. Speyer er bl.a. kendt for sin flotte domkirke, som er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Boppard
Rüdesheim
Drosselgasse
Dag 6

Strasbourg (07.00-19.30)

Vi befinder os nu på det stykke af Rhinen, som udgør grænsen mellem det nordøstligste hjørne af Frankrig og Tyskland. Efter morgenmaden ombord går vi i land i Strasbourg, som er er hovedby i Alsace-regionen. Her skal vi på byrundtur i bus og til fods kommer blandt andet forbi Europa Parlamentet samt byens smukke katedral. 

Speyer Speyer
Dag 7

Basel (07.30-)

Strasbourg

Velkommen til Schweiz! Landets tredjestørste by Basel er delt af Rhinen, som snor sig smukt gennem byen. Vi oplever byen på en spændende byvandring. 

Dag 8

Ankomst til Basel (08.00-) - Udflugt til Luzern - Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning i Basel.  Vi skal først flyve tilbage til Danmark hen på aftenen og har dermed tid til spændende oplevelser inden vi skal i lufthavnen. Bussen kører os til Vierwaldstättersøen, der ligger omgivet af bjerge i det centrale Schweiz. Søen kendes også under navnet Luzern-søen. Fra Seelisberg, som ligger 800 m.o.h., er der en fantastisk udsigt over søen mod både øst og vest. Vi kører med kabelbanen ned til Treib, hvorfra sejler den smukke tur til Beckenried. 

Her venter bussen for at køre os til Luzern, som siges at være den mest charmerende by i Schweiz. I Luzern er der tid på egen hånd - oplev for eksempel den enestående Kapel-bro og det 6 meter lange relief af den danske billedhugger  Bertel Thorvaldsen. Relieffet, som forestiller en såret og døende løve, er udført til minde om de 760  schweizergardere fra Luzern, som døde da de forsvarede Ludvig 16. af Frankrig under den franske Revolution. Efter opholdet i Luzern vender vi næsen mod lufthavnen i Zürich, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

Basel
Beckenried
Luzern
Seelisberg

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  


På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse