Douro-floden, Portugal
Douro Cruiser på Dourofloden
Douro

Douro

Krydstogt på Dourofloden

Pris pr. person fra
kr. 19.495

Douro-floden slynger sig gennem vinmarkerne i det nordlige Portugal. Undervejs gennem smukke landskaber tager vi på spændende udflugter til historiske byer og skønne vingårde - og så skal vi selvfølgelig nyde det gode liv ombord på det flotte 4-stjernede skib Douro Cruiser, hvor vi kan glæde os over den lækre helpension med tilhørende drikkevarer.

Vi starter og slutter vores krydstogt ikke langt fraPorto, portvinens hovedby, og skal naturligvis smage på de berømte dråber. Vi besøger endvidere områdets kulturby, Lamego, og den historiske by Castelo Rodrigo og laver en afstikker til den spanske by Salamanca, hvor vi blandt andet skal opleve den berømte flamenco-dans. Undervejs besøger vi en række vingårde, hvor vi ud over at blive klogere på egnens berømte vine, også kan nyde de utrolig smukke omgivelser.

På begge sider af Douro, der strækker sig 900 km. fra Spaniens bjerge til Atlanterhavet ved Porto, er de stejle bredder forvandlet til smalle terrasser tæt beplantet med vinstokke, der lyser grønt og frodigt mod den blå himmel. Række efter række slynger de sig op over bjergene, og klimaet med varme somre og kolde vintre er perfekt til områdets delikate vine. Hvidkalkede quintas - vingårde - dukker op, mens skibet glider frem, og jernbanen følger os en stund i det uvejsomme terræn. Sluser har tæmmet vandmasserne og gjort floden sejlbar på trods af dramatiske niveauforskelle. Vi sejler i mageligt tempo fra den ene oplevelse til den næste gennem det smukke landskab.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Portugal
 • Dag 2 - Mateus - Quinta Avessada - Folkloreshow ombord
 • Dag 3 - Togrejse langs Douro-flodens bredder
 • Dag 4 - Salamenco i Spanien - Flamenco
 • Dag 5 - Portvinssmagning - Kaptajnens Middag
 • Dag 6 - Lamego
 • Dag 7 - Porto
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Krydstogt på Douro floden i Portugal

Inkluderet i prisen

Fly fra København/Billund til Porto (typisk via Frankfurt) inkl. bagage

Transfer fra lufthavn til skib t/r

7 overnatninger på det 4-stjernede skib Douro Cruiser i kahyt med vindue på hoveddæk

Velkomstdrink

Helpension ombord, bestående af morgenbuffet, frokostbuffet og 4-retters aftensmad. 

Vin, øl, sodavand og vand samt kaffe/te ombord hver dag fra kl. 10.00-23.00

Udflugter og entréer iflg. program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 7-10 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S Douro Cruiser:

 • Kahyt med balkon midt på øvre dæk kr. 3.500

 • Kahyt på hoveddæk - enebrug kr. 4.000
 • Kahyt med balkon på øvre dæk - enebrug kr. 7.500

OBS - FRADRAG: Ved valg af kahyt bagerst på hoveddæk gives et fradrag på kr. 950,- pr person.

Dag 1

Ankomst til Portugal

Vila Nova de Gaia, Porto

Fly til Porto og transfer skibet, som venter os i byen Leverinho, som ligger langs Douro-floden lidt øst for Porto.  Vi går ombord på Douro Cruiser og bliver indkvarteret i vores kahytter. Herefter er der lidt tid til at gå på opdagelse på skibet. Vi spiser middag ombord. Skibet ligger natten over i Leverinho.

Dag 2

Mateus - Quinta Avessada - Folkloreshow ombord

Vi spiser morgenmad ombord og nyder en afslappende formiddag på skibet med udsigt til de stejle flodsider, med vinstokke så langt øjet rækker. Douro-dalen menes at være det ældste demarkerede vinområde i verden, og vinbønder har arbejdet med jorden og druerne her i mere end 2.000 år. Vi får en velkomstdrink og bliver præsenteret for skibets besætning. Vi går i land i Peso de Regua efter frokost, og tager først på udflugt til et af landets mest kendte vinhuse, Mateus.

Her besøger vi det henrivende Palácio Mateus, der pryder etiketterne på den kendte rosévin. Det imponerende haveanlæg og de smukke vinmarker ved palæet er en oplevelse i sig selv. Barokpalæet blev bygget i det 18. århundrede til familien Botelho Mourã, der stadig bor her. Palæet er indrettet med malerier og 1800-tals møbler fra England, Frankrig og Portugal. 

Herfra kører vi til vingården Quinta Avessada, hvor vi spiser aftensmad inkl. vin og vand, mens ejeren præsenterer vingården.

Vi møder skibet igen i Pinhão. 

Om aftenen kan vi anbefale en spadseretur til den gamle jernbanestation, som er smukt udsmykket med de karakteristiske azulejos, kakler bemalet i fine blå nuancer.

Dag 3

Togrejse langs Douro-flodens bredder

Castro Rodrigo
Castro Rodrigo

Vi tager med bus til Peso de Regua, hvor vi stiger ombord på det kendte tog - Linho de Douro.

Dette helt ordinære tog er hverken kendt for komfort eller elegance - men derimod for den smukke tur langs Douros bredder. 

Strækningen er flere gange blevet kåret som værende blandt de smukkeste togstrækninger i Europa.

Vi står på skibet igen i Ferradosa

Dag 4

Salamenco i Spanien - Flamenco

Vi tager på heldagsudflugt til den berømte, spanske universitetsby Salamanca. På vores byvandring ser vi blandt andet universitetet, som blev grundlagt i 1134 og er Spaniens ældste. Vi kommer også forbi Casa de las Conchas, en bygning fra det 15. århundrede, som er udsmykket med store muslingeskaller. Bygningen rummer i dag et bibliotek. Vi passerer endvidere nogle af byens smukke kirker, heriblandt barokkirken La Clereria og domkirken.

Vi spiser frokost inkl. vin, øl eller sodavand i Salamanca og skal også se en flamenco-optræden. Flamenco-dansen med de krævende trin og hæleklapren er en helt særlig og umiskendeligt spansk oplevelse. Efter opholdet i Salamanca vender vi tilbage til Portugal og møder skibet i Barca d'Alva. Om aftenen er der barbecue på soldækket.

Dag 5

Portvinssmagning - Kaptajnens Middag

Vi sejler fra Barca d'Alva til Foz Tavora, hvorfra vi sætter kursen mod vingården Quinta do Seixo, hvor vi kan se frem til en spændende portvinssmagning, mens vi nyder den betagende udsigt over Douro-floden.

Vi møder skibet igen i Peso da Regua. Her kan vi se frem til en festlig aften, når kaptajnen indbyder til gallamiddag.

Quinta Do Seixo Quinta Do Seixo
Dag 6

Lamego

Hele dagen er afsat til den smukke barokby Lamego, der betragtes som Douro-dalens kulturelle hovedby. Over byen, i den frodige dal, tårner sig to bjergtoppe - den ene med slotsruin og den andet med en gammel kirke. 

Vi tager på byrundtur og spadserer mellem skønne villaer, beundrer det smukke torv og den gotiske katedral samt parken omkranset af elegante bygninger. Lamego er kendt som byen, hvor Alfonso Henriques i 1143 blev udråbt som Portugals første konge.

Om eftermiddagen nyder vi sejladsen mod Porto, hvor solnedgangen i Atlanterhavet synes at ske netop ved udmundingen af Douro-floden. De sidste 2 nætter på turen bliver skibet liggende ikke langt fra Porto. 

Dag 7

Porto

I dag skal vi opleve mere af den smukke by Porto. Fra Cais de Ribeira drager vi til det gamle kvarter Alfândega, hvor vi skal til portvinssmagning. Efter endnu engang at have nydt de liflige dråber, vender vi tilbage til skibet for at spise frokost.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til afslapning eller måske en ekstra tur til Porto.

Middag ombord.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med det venlige personale på Douro Cruiser og sætte kursen fra Leverinho mod lufthavnen.

NB: Udflugterne køres sammen med skibets øvrige gæster og lokalguide. Vores danske rejseleder deltager naturligvis også på disse udflugter. Da udflugterne foretages med skibets øvrige gæster, er det derfor ikke muligt at tilkøbe faste pladser i bussen. Der kan ske ændringer i sejlplanen.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse