Douro

Krydstogt på Dourofloden

Pris pr. person fra
kr. 22.995

Douro-floden slynger sig gennem vinmarkerne i det nordlige Portugal. Undervejs gennem smukke landskaber tager vi på spændende udflugter til historiske byer og skønne vingårde - og så skal vi selvfølgelig nyde det gode liv ombord på det flotte 4-stjernede PREMIUM skib Gil Eanes, hvor vi både  kan glæde os over den lækre helpension og at drikkevarer er med i rejsens pris.

Vi starter og slutter vores krydstogt i Porto portvinens hovedby, og skal naturligvis smage på de berømte dråber. Vi besøger endvidere områdets kulturby, Lamego, og den historiske by Guimarães og laver en afstikker til den spanske by Salamanca. Undervejs besøger vi en række vingårde, hvor vi ud over at blive klogere på egnens berømte vine, også kan nyde de utrolig smukke omgivelser.

På begge sider af Douro, der strækker sig 900 km. fra Spaniens bjerge til Atlanterhavet ved Porto, er de stejle bredder forvandlet til smalle terrasser tæt beplantet med vinstokke, der lyser grønt og frodigt mod den blå himmel. Række efter række slynger de sig op over bjergene, og klimaet med varme somre og kolde vintre er perfekt til områdets delikate vine. Hvidkalkede quintas - vingårde - dukker op, mens skibet glider frem, og jernbanen følger os en stund i det uvejsomme terræn. Sluser har tæmmet vandmasserne og gjort floden sejlbar på trods af dramatiske niveauforskelle. Vi sejler i mageligt tempo fra den ene oplevelse til den næste gennem det smukke landskab.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan 2024

Rejseplan

 • Dag 1 - Fly til Porto
 • Dag 2 - Porto
 • Dag 3 - Vila real Mateus - Flamenco ombord
 • Dag 4 - Salamanca
 • Dag 5 - Portugals vine
 • Dag 6 - Lamego
 • Dag 7 - Guimarães
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Douro 2023

Inkluderet i prisen

Fly fra København eller Billund til Porto inkl. bagage

Transfer fra lufthavn til skib t/r

7 overnatninger på det 4-stjernede skib M/S Gil Eanes i valgt kahytstype

Velkomstdrink

Helpension ombord, bestående af morgenbuffet, frokostbuffet og 4-retters aftensmad - pensionen starter med aftensmad på dag 1 og slutter med morgenmad på dag 8.

All inclusive drikkevarer ombord på skibet i restaurant og bar (Visse vine/champagner/mærker indgår ikke)

Udflugter og entréer iflg. program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge til skibets besætning- forvent 5-7 EUR/pr nat

Øvrige drikkevarer samt drikkevarer ikke omfattet af skibets inkluderede tilbud

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S Gil Eanes:

 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan: kr. 2.500
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan: kr. 3.500
 • Tillæg for kahyt til enebrug: kr. 6.000

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Fly til Porto

Afrejse med fly til Porto i Portugal, hvorefter vi kører over floden til bydel Vila Nova de Gaia, hvor vi møder vores skib. Vi går ombord på og bliver indkvarteret i vores kahytter. 

Gæster med ankomst fra Bllund lufthavn, ankommer til Porto sidst på formiddagen. Der vil her være tid på egen hånd i Porto til at spise frokost og nyde de hyggelige gader i centrum af byen, inden ombordstigning og indkvartering på skibet ud på eftermiddagen. 

Herefter er det tid til en velkomstcocktail, imens vi præsenteres for skibets besætning. Vi nyder turens første middag ombord, og om aftenen vil der være mulighed for atter at opleve Porto, når vi i bus kører på aftentur i den smukke by.

Dag 2

Porto

I dag skal vi opleve mere af den smukke by Porto, når vi oplever den på en spændende byrundtur sammen med vores rejseleder. Vi returnerer til skibet og spiser frokost, og allerede om eftermiddagen begynder vi sejladsen op ad Douro og kan snart nyde de smukke landskaber, som området er så kendt for. Skibet overnatter i Regua – og der er mulighed for at gå en aftentur i byen – eller blive og nyde stemningen med musik og dans ombord.

Dag 3

Vila real Mateus - Flamenco ombord

Vi spiser morgenmad ombord og tager herefter på udflugt først til byen Vila Real, som byder på mange smukke bygninger af først og fremmest religøs karakter. Herefter fortsætter udflugten til et af landets mest kendte vinhuse, Mateus.

Her besøger vi det henrivende Palácio Mateus, der pryder etiketterne på den kendte rosévin. Det imponerende haveanlæg og de smukke vinmarker ved palæet er en oplevelse i sig selv. Barokpalæet blev bygget i det 18. århundrede til familien Botelho Mourã, der stadig bor her. Palæet er indrettet med malerier og 1800-tals møbler fra England, Frankrig og Portugal. 

Vi vender tilbage til skibet, og nyder en afslappende eftermiddag ombord med udsigt til de stejle flodsider, med vinstokke så langt øjet rækker. Douro-dalen menes at være det ældste demarkerede vinområde i verden, og vinbønder har arbejdet med jorden og druerne her i mere end 2.000 år.

Om aftenen ankommer vi til Vega Terron, hvor skibet overnatter. I skibets bar er der i aften Flamenco-show.

Dag 4

Salamanca

Vi tager på heldagsudflugt til den berømte, spanske universitetsby Salamanca. På vores byvandring ser vi blandt andet universitetet, som blev grundlagt i 1134 og er Spaniens ældste. Vi kommer også forbi Casa de las Conchas, en bygning fra det 15. århundrede, som er udsmykket med store muslingeskaller. Bygningen rummer i dag et bibliotek. Vi passerer desuden nogle af byens smukke kirker, heriblandt barokkirken La Clereria og domkirken.

Vi spiser frokost inkl. vin, øl eller sodavand i Salamanca. Efter opholdet i Salamanca vender vi tilbage til Portugal og møder skibet i Barca d'Alva.

Dag 5

Portugals vine

Vi nyder en afslappende formiddag ombord. Efter frokost står vi af skibet i Ferradosa og tager på udflugt ind i vinlandet. Vi skal høre historien om vinfremstillingen – men vi skal naturligvis også smage på nogle af de gode vine, som dyrkes i det solrige klima ved Douro-floden.

Vi møder skibet igen i Pinhao, og kan se frem til gallamiddag ombord

Dourofloden
Douro
Vin
Dag 6

Lamego

Hele dagen er afsat til den smukke barokby Lamego, der betragtes som Douro-dalens kulturelle hovedby. Over byen, i den frodige dal, tårner sig to bjergtoppe - den ene med slotsruin og den andet med en gammel kirke. 

Vi tager på byrundtur og spadserer mellem skønne villaer, beundrer det smukke torv og den gotiske katedral samt parken omkranset af elegante bygninger. Lamego er kendt som byen, hvor Alfonso Henriques i 1143 blev udråbt som Portugals første konge.

Om eftermiddagen nyder vi sejladsen mod Porto, hvor solnedgangen i Atlanterhavet synes at ske netop ved udmundingen af Douro-floden.

Om aftenen kan vi opleve de traditionelle fado-sange ombord.

Dag 7

Guimarães

Guimaraes Dpc 78508434 1 1
Guimaraes Dpc 90833279 1 1

Dagens spændende udflugt tager os til Portugals vugge, Guimarães - byen, hvor landets første konge, Afonso Henriques, blev født. På turen til fods gennem de middelalderlige gader ser vi maleriske pladser indrammet af elegante borgerhuse, fine arkader - og naturligvis kommer vi også forbi det gamle palads. Byen har været udnævnt til europæisk kulturhovedstad, og det historiske centrum er erklæret bevaringsværdigt af UNESCO.

Vi runder turen af med folklore-underholdning ombord i aften.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi den korte tur til lufthavnen, hvorfra der flyves tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse