M/S Vivaldi nær Jernporten
Donau-deltaet
M/S Vivaldi i Budapest

Donau

Krydstogt på Donau med All Inclusive

Pris pr. person fra
kr. 22.995

Donau er dronningen blandt Europas floder og har bragt liv, handel, opdagelser og kultur med sig fra Schwarzwald til Sortehavet. Floden er en af Europas kulturelle hovedveje, og den byder på en perlerække af spændende oplevelser. Tag med på et 12-dages krydstogt på Donau gennem 7 lande med besøg i 5 hovedstæder. Rejsen inkluderer helpension inkl. all inclusive drikkevarer.

Vi flyver fra Danmark til Wien, hvor vi går ombord på vores nye flagskib, M/S Vivaldi, som er et lækkert 4+ stjernet skib.

På en tur med start i Wien fortsætter vi herfra til Slovakiets smukke, lille hovedstad Bratislava og videre sydpå til Ungarn, hvor vi tilbringer tid i hovedstaden Budapest, og derefter tilbyder muligheden for at deltage i et flot hesteshow på Puszta-sletten.

I Serbien besøger vi den livlige flodhavn Novi Sad og hovedstaden Beograd. Herefter passerer vi gennem Jernporten, den lange, smalle sejlkorridor mellem Rumænien og Serbien. Her kan vi lade os imponere både af den dramatiske natur og det store fælles rumænsk/jugoslaviske byggeprojekt med dæmninger, vandkraftstationer og sluser, som har gjort sejladsen, i den før så farlige slugt, langt nemmere.

Dernæst kommer vi til den bulgarske by Ruse og siden Giorgiu, hvorfra der venter en spændende udflugt til hovedstaden Bukarest. Vores sidste stop er Donau-Sortehavskanalen!

Et flodkrydstogt på Donau er en rolig og behagelig måde at rejse på. Her oplever vi hele 7 lande, men skal kun pakke ud én gang. Mellem de spændende udflugter kan vi slappe af i de rummelige kahytter på M/S Vivaldi, og skibets dygtige og venlige personale er klar til at forkæle os.

I restauranten serveres veltillavede måltider hver dag til morgen, frokost og aftensmad, og spisetiderne tilpasses efter udflugterne i land. De morgenfriske kan nyde en kop frisklavet morgenkaffe før morgenmaden, og hen på aftenen serveres der snacks i baren. Livet ombord er en vigtig del af et krydstogt, og på M/S Vivaldi hersker en hyggelig og afslappet atmosfære.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan Wien - Bukarest 2024

Rejseplan

 • Dag 1 - Wien
 • Dag 2 - Wien (-13:00) og Bratislava (16:00-20:00)
 • Dag 3 - Budapest (08:30-23:00)
 • Dag 4 - Kalocsa (06:00-13:00) og Mohács (16:00-20:00)
 • Dag 5 - Novi Sad (01:00-13:00) og Beograd (17:00-)
 • Dag 6 - Beograd (-12:30)
 • Dag 7 - Jernporten
 • Dag 8 - Ruse (09:00-18:00)
 • Dag 9 - Bukarest
 • Dag 10 - Sejlads gennem Donau-Sortehavskanalen
 • Dag 11 - Fetesti eller Cernavoda (12:00-20:00)
 • Dag 12 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Krydstogt P Donau 2023 Vivaldi

Inkluderet i prisen

Fly inkl. bagage til Wien og hjem fra Bukarest

Transfer lufthavn-skib t/r

11 overnatninger på M/S Vivaldi i valgt kahytskategori

Helpension ombord startende med aftensmad på dag 1 - afsluttende med morgenmad på dag 12

Drikkevarer all inclusive ombord på skibet

Udflugter ifølge program:

 • Byrundtur i Wien
 • Byrundtur i Bratislava
 • Byrundtur i Budapest
 • Hesteshow på Puszta-sletten
 • Byrundtur i Novi Sad
 • Byrundtur i Beograd
 • Udflugt til Roussenki-Lom-dalen
 • Byrundtur i Bukarest
 • Bådtur i Donaus delta (kan blive erstattet med sejlads i Donau-Sortehavskanalen)
 • Udflugt til Constanta inkl. frokost

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Udvalgte drikkevarer ombord, som ikke er omfattet af drikkevarepakken

Drikkepenge - ikke obligatoriske - men anbefaling er 7 EUR pr. person/nat

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahytstillæg på M/S Vivaldi:

 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue kr. 2.000
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 3.000

 • Kahyt på hoveddæk til enebrug kr. 7.500
 • Kahyt på mellemdæk med panoramavindue til enebrug kr. 9.500
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan til enebrug kr. 10.500

Tilvalgsudflugter(Wien-Bukarest):

 • Wienerkoncert: kr. 645
 • Folkloreshow i Budapest: kr 350
 • Serbisk folklore i Beograd: kr. 350

Fast plads i bussen kr. 200-300 (ej på tilkøbsudflugter)

Dag 1

Wien

Vi ankommer med fly til Wien, og her venter vores bus til havnen, hvor skibet M/S Vivaldi venter os. Skibet ligger nær centrum ved Handelskai, og på afgange med tidlig ankomst til Wien er der derfor mulighed for at gå lidt i byen inden indkvarteringen. Hvis tiden tillader det, vil det være muligt at gøre et stop i Wien, med mulighed for frokost på egen hånd. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

Ekstraudflugt: Wienerkoncert
Efter middagen ombord er der (mod tillæg) mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse, oftest Auersberg eller Börse. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Vi tager forbehold for, at tilvalgsudflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger. Tilvalgsudflugten gennemføres typisk sammen med skibets øvrige gæster.

Dag 2

Wien (-13:00) og Bratislava (16:00-20:00)

Vi nyder den dejlige morgenbuffet på skibet og tager derefter på byrundtur i Wien, hvor vi får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi fortsætter til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrig-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Udflugten inkluderer besøg i de imponerende saloner og en gåtur i den smukke slotspark.

OBS: På afgange med tidlig flyankomst til Wien kan ovenstående udflugt finde sted allerede på ankomstdagen.

Vi nyder frokosten ombord imens vi sejler mod Bratislava. Efter ankomsten tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi kører gennem byen og op på bakken, hvor slottet ligger med smuk udsigt over byen og floden. Efter køreturen spadserer vi gennem den mindre kuperede, gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

Imens vi spiser middag ombord kastes fortøjningerne og kursen sættes mod Budapest.

Dag 3

Budapest (08:30-23:00)

Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes.

Efter morgenmad ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen.

Bemærk, at der ofte ændres på mulighederne for at se alle steder i Budapest med bus (bl.a. pga. vejarbejde). Dette kan betyde, at nogle af ovenstående steder derfor besøges til fods, hvilket kan inkludere gang på trapper.

Der er frokost ombord på skibet, hvorefter eftermiddagen er til fri disposition, til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største, gå på opdagelse i den store markedshal eller besøg en af byens mange spa-bade med thermalsk kildevand, for eksempel på Gellert Hotel.

Ekstraudflugt: Folkloreshow i Budapest
Der er mod tillæg mulighed for at afslutte den første dag i Budapest med et flot folkloreshow med levende orkester og dansere.  Showet foregår i et af byens teatre, og vi køres i bus fra/til skibet.

Vi tager forbehold for, at tilvalgsudflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger. Tilvalgsudflugten gennemføres typisk sammen med skibets øvrige gæster.

Dag 4

Kalocsa (06:00-13:00) og Mohács (16:00-20:00)

Skibet gør om formiddagen stop i nærheden af den ungarske by Kalocsa, hvorfra vi skal på udflugt med bus mod Puszta-sletten. Glæd dig til at opleve et imponerende hesteshow. På landstedet bydes vi velkommen med den lokale snaps, Palinka, og små tærter. Herefter overværer vi det spændende hesteshow, som helt sikkert vil imponere! Efter showet er der mulighed for at køre en tur med hestevogn inden vi returnerer til skibet, som sejler videre på Donau mod den ungarske by Mohács.

Aftenen igennem sejler vi igennem Kroatien og ankommer først på natten til Novi Sad.

Bemærk, at der grundet grænseformaliteter oftest ikke vil være mulighed for at gå i land på egen hånd i Mohacs.

Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Dag 5

Novi Sad (01:00-13:00) og Beograd (17:00-)

Novi Sad er den 2. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods i selskab en lokal guide, som viser os blandt andet byens kirker og rådhus. Turen sluttes af med en busrundtur som også tager os til by Sremski Karlovci, som er centrum for vinproduktionen i Fruska Gora-regionen. Her skal vi besøge barokkirken, St. Nicholas. Endvidere, passerer vi på vores vej tilbage til Novi Sad også Petrovaradin-fæstningen, som kaldes "Donaus Gibraltar".

Eftermiddagen tilbringes ombord – og sidst på eftermiddagen ankommer vil til Serbiens hovedstad, Beograd.

Ekstraudflugt: Serbisk folklore
Denne aften foregår ligeledes en tilkøbsudflugt. Efter middagen ombord er der mulighed for at deltage i en aften med fokus på serbisk folklore. Vi kører i bus til et hotel i Beograd, hvor der venter os en opvisning af lokale danse og sange. Herefter fortsætter vi til Skadarlija-kvarteret, som af de lokale kaldes Beograds svar på Montmartre i Paris. På en café underholdes vi af musikere og smager lokale specialiteter.

Vi tager forbehold for, at tilvalgsudflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger. Tilvalgsudflugten gennemføres typisk sammen med skibets øvrige gæster.

Dag 6

Beograd (-12:30)

Stsava kirken i Beograd
Bygninger i Beograd
M/S Vivaldi på Donau

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken.

Der bliver også lidt tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet og nyder frokosten og siden den videre sejlads.

Dag 7

Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Sejladsen præsenteres over skibets højttaleranlæg og går gennem den berømte hydroelektriske dæmning Djerdap, hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt, der går under navnet "Jernporten". Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage.

Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972, og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Vi kan se frem til en hyggelig aften med kaptajnens gallamiddag.

Dag 8

Ruse (09:00-18:00)

Vi ankommer om morgenen til byen Ruse, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er Bulgariens største by ud mod Donau. Lige på den anden side af floden ligger Rumænien, og man kan gå mellem de to lande via Venskabsbroen, som blev åbnet i 1954. 

Herfra køres i bus til Roussenki-Lom-dalen for et besøg i en klippehugget kirke i Ivanovo, der er optaget af UNESCO som et verdensarvssted. Her i denne dal i det nordøstlige Bulgarien blev flere kirker, kapeller, klostre og celler opdaget tæt på landsbyen Ivanovo. De første eneboere gravede deres celler og deres kirker ud af grundfjeldet til en højde på over 50 m. allerede i det 12. århundrede.

Vores udflugt fortsætter med et besøg i den middelalderlige befæstede by Cherven, hvorfra du vil kunne nyde en storslået panoramaudsigt. Byen blev bygget i det 6. århundrede af byzantinere og dens fæstning var en af de vigtigste i Bulgarien fra det 12. århundrede og frem. Vi venter retur til M/S Vivaldi med bus.

Udflugten er krævende og er i særdeleshed IKKE egnet for gangbesværede.

Dag 9

Bukarest

Vi foretager om morgenen et kort stop i byen Giorgiou, og herfra tager vi på udflugt til Rumæniens hovedstad, Bukarest – engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet.

Vi nyder frokosten (inkl. i rejsens pris) på en lokal restaurant, som byder på rumænske specialiteter, imens vi underholdes med folkemusik og dans.

Efter frokosten fortsætter byrundturen med blandt andet et stop ved den ortodokse kirke i byen. Omkring kl. 18.00 er vi tilbage på skibet, som i mellemtiden er ankommet til byen Fetesti, hvor skibet kort lægger til, så vi kan komme ombord og nyde middagen på skibet.

Parlamentet i Bukarest
Koncerthuset Athenæum
Bukarest
Dag 10

Sejlads gennem Donau-Sortehavskanalen

Den oprindelige plan var sætte kurst mod byen Tulcea, som vi sejler til gennem Sulina-kanalen, det sidste sted på Donau før havet, og som kun er tilgængeligt ad vandvejen.

Efter frokosten ombord venter en tur i små både, og i disse vil vi besøge de mest interessante steder omkring Sulina-kanalen. I dette område, fyldt med søer og sumpe, er Donau-deltaet hjemsted for mere end 300 fuglearter samt 45 ferskvandsfiskearter. Er vi heldige, ser vi den hvide pelikan.

 

OBS: Hvis den geopolitiske situation i området fortsat umuliggør sejlads mod Tulcea, sejler vi i stedet med vores skib igennem Donau-Sortehavskanalen, og dag 10 og 11 byttes rundt.

Donau-Sortehavskanalen er en vigtig vandvej i Rumænien, der forbinder Donaufloden med Sortehavet. Denne kanal spiller en central rolle i den regionale og internationale skibsfart, da den giver skibe en direkte rute mellem disse to vigtige vandveje, hvilket omgår den længere og mere komplekse rute gennem Donaudeltaet.

Kanalen starter fra Donau nær byen Cernavodă og løber mod øst til Sortehavet ved byen Constanța. Den blev officielt åbnet i 1984 efter mange års konstruktion, som blev påbegyndt under den kommunistiske æra i Rumænien. Byggeriet af kanalen var et enormt ingeniørprojekt, men det var også kontroversielt på grund af de hårde arbejdsforhold og brugen af politiske fanger som arbejdskraft under det kommunistiske regime.

Donau-Sortehavskanalen er ikke blot vigtig for skibsfarten, den understøtter også den lokale økonomi gennem handel og turisme. Kanalen muliggør en mere effektiv transport af varer mellem Europa og Asien og bidrager til den økonomiske udvikling i regionen.

Om aftenen underholdes vi med folklore-opvisning på skibet.

Dag 11

Fetesti eller Cernavoda (12:00-20:00)

Vi tager i dag en afslappende formiddag med sejlads mod byerne Fetesti og Cernavoda, som ligger overfor hinanden, på hver sin side af floden.

Efter anløbet tager vi med bus til byen Constanta, som ligger ved bredden af Sortehavet. Byens lange historie går mere end 2000 år tilbage i tiden. I denne by, historisk kendt som det antikke Tomis,  kører vi en sightseeingtur forbi de mest berømte bygninger og besøger Museum of National History and Archaeology med kendte mosaikker fra romertiden.

Dag 12

Hjemrejse

Natten igennem har vi sejlet mod turens sidste stop, som er den rumænske by Oltenita.  Efter morgenmaden ombord er det tid til at sige farvel til skibets besætning og tage afsked med M/S Vivaldi, som har huset os de sidste 12 dage.

Vi kører til lufthavnen i Bukarest, hvorfra vi påbegynder flyrejsen tilbage mod Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse