M/S River Sapphire
Bukarest
Jernporten

Donau

Krydstogt på Donau 2025

Pris pr. person fra
kr. 18.995

Tag med Best Travel på et fantastisk 11-dages flodkrydstogt på Donau gennem 7 lande med besøg i 5 hovedstæder. Sejladsen foregår med det elegante 4-stjernede skib M/S River Sapphire, hvor vi ombord kan nyde godt af skibets helpension inkl. drikkevarer. Glæd dig til at opleve bl.a. Wien, Bratislava, Budapest og Beograd. Vi flyver fra både Aalborg og København og har på hele rejsen selskab af en erfaren dansk rejseleder.

Gennem hele rejsen oplever du det skiftende landskab langs Donau, fra vinmarker og skove til bjerge og sletter. Du sejler gennem spektakulære kløfter, som Jernporten, og forbi små landsbyer, hvor tiden synes at stå stille. Overalt bliver du mødt af gæstfrihed, lokale delikatesser og en rig kulturarv.

Rejsen begynder i Wien og fortsætter til den smukke slovakiske hovedstad, Bratislava. Herefter går turen sydpå til Ungarn, hvor du får mulighed for at udforske hovedstaden Budapest og deltage i et imponerende hesteshow på Puszta-sletten.

I Serbien besøger vi den livlige flodhavn Novi Sad og hovedstaden Beograd. Efter dette sejler vi gennem Jernporten, en lang og smal passage mellem Rumænien og Serbien. Her vil den dramatiske natur og det store fælles byggeprojekt mellem Rumænien og Jugoslavien imponere dig, med dæmninger, vandkraftværker og sluser, der gør sejladsen langt mere bekvem end tidligere.

Efter at have passeret Jernporten ankommer vi til Vidin i Bulgarien, hvor vi bl.a. besøger fortet Baba Vida - et fort fra det 13. århundrede. Vi fortsætter derefter til Bukarest, hvor vi tager på en spændende byrundtur i denne by, som engang blev kaldt Østeuropas Paris.

Bemærk, at sejladsen også kan foregå i modsat sejlretning. Se mere under rejseplan og afrejsedatoer.

Basen for hele rejsen er det skønne flodkrydstogtskib River Sapphire, som byder på høj service og skøn forplejning. River Sapphire er bygget i 2006 - og blev gennemgående renoveret i 2020. Hver eneste vinter efterses skibet grundigt, således det fremstår virkelig flot og af høj standard. De 4 dæk er optimalt udnyttet til elegante og komfortable fællesområder og velindrettede kahytter.

Rejseplan

NB: Vælg nedenfor, om du vil se detaljeret sejlplan for ruten fra Wien-Bukarest eller Bukarest-Wien

Wien - Bukarest
Bukarest - Wien

Rejseplan

 • Dag 1 - Wien
 • Dag 2 - Wien (-23:00)
 • Dag 3 - Bratislava (03:30-23:30)
 • Dag 4 - Budapest (11:00-)
 • Dag 5 - Budapest (-21:00)
 • Dag 6 - Vukovar (12.00-20.00)
 • Dag 7 - Novi Sad (00:30-23:30)
 • Dag 8 - Beograd (06:00-23:30)
 • Dag 9 - Golubac (06:30-10.00) - Lepenski Vir - Jernporten
 • Dag 10 - Vidin (07:30-18:30)
 • Dag 11 - Turnu Magurele (08:00-), Bukarest og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Efter Rskrydstogt P Donau 2024

Inkluderet i prisen

Fly til Wien og hjem fra Bukarest inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på 4-stjernede River Sapphire i valgt kahytskategori

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften - og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

2 glas vin, øl eller vand til frokost og aftensmad ombord

1 flaske vand i kahytten hver dag

Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning (værdi kr. 900)

Levende musik om bord

Dansk rejseleder

Udflugter iflg. program:

 • Byrundtur i Wien (dag 2)
 • Byrundtur i Bratislava med bytog og til fods (dag 3)
 • Byrundtur med bus i Budapest (dag 4)
 • Byvandring i Vokuvar (dag 6)
 • Byvandring i Novi Sad (dag 7)
 • Byrundtur med bus og til fods i Beograd (dag 8)
 • Besøg på Golubac-fæstningen og Lepenski Vir (dag 9)
 • Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida (dag 10)

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning

Drikkepenge til chauffører og lokalguider

Fast plads i bussen kr. 200-300

Tillæg på M/S River Sapphire:

 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.750
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.750
 • Suite på øvre dæk med fransk altan kr. 4.500
 • Kahyt til enebrug kr. 7.000 + evt. dækstillæg

Tilvalgsudflugter

 • Klassisk koncert i Wien kr. 650
 • Hesteshow på Puszta-sletten kr. 400
 • Vingårdsbesøg ved Novi Sad kr. 400
 • Belogradchik kr. 350

All Inclusive drikkevare-pakke kr. 2.500

 • Husets vin i glas (rød, hvid og rosé)
 • Mouserende vin i glas
 • 50% rabat på alle flasker vin i vinkortet (excl. champagne)
 • Cocktails - både med og uden alkohol
 • Fadøl
 • Alkohol-fri øl på flaske
 • Juice, vand og sodavand i glas.
 • Vand med og uden brus
 • Kaffe, te og specialkaffe
 • Spiritus/likør/whiskey
 • 1 flaske vand pr dag til at medbringe på udflugter

Drikkevarerne serveres i restaurant og bar i tidsrummet 9:00-24 samt i godt vejr på soldækket. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken. Visse mærker af spiritus samt minibar er ikke inkluderet!

Dag 1

Wien

Med fly til Wien. Bustransfer til floden, hvor vores hyggelige skib M/S River Sapphire venter.  På afgange med formiddagsankomst til Wien, vil der på vejen mellem lufthavn og skib være tid på egen hånd til at købe frokost i centrum af Wien og allerede på turens første dag se et par af byens mange kendte steder.

Vi bliver indkvarteret i vores kahytter, og har god tid til at slappe lidt af og se os omkring på skibet. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning.

Dag 2

Wien (-23:00)

Vi nyder den dejlige morgenbuffet på skibet og tager derefter på byrundtur i Wien, hvor vi får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi starter med det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Vi går en tur i det imponerende parkanlæg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Wien. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. 

Vi vender tilbage til skibet til en sen frokost ombord – og eftermiddagen er afsat på egen hånd til at nyde byen.

Ekstraudflugt: Klassisk koncert i Wien
Efter middagen ombord er der (mod tillæg) mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse, oftest Auersberg eller Börse. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Sent om aftenen sejler skibet mod Bratislava.

Dag 3

Bratislava (03:30-23:30)

Vi befinder os i dag i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmad ombord på skibet tager vi på rundtur til fods og med det byens lille turisttog  i den charmerende og romantiske by. Sammen spadserer vi gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

Efter frokosten ombord er der tid til at opleve lidt mere af den hyggelige by, inden vi atter mødes til middag ombord. Sidst på aftenen fortsætter turen mod Budapest.

Dag 4

Budapest (11:00-)

Vi ankommer til Budapest før frokost, så om formiddagen kan vi nyde den smukke sejlads på Donau. Netop denne formiddag navigeres igennem en række skarpe sving, som i folkemunde kaldes for Donauknæet.

Efter frokosten ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest.  Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Bemærk, at Budapest ofte omlægger/lukker veje, hvorfor det ikke er sikkert at alle steder er tilgængelige med bus. Visse stedet kan derfor kun nås til fods, hvilket oftest er på trapper.

Herefter er eftermiddagen til fri disposition, til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største, gå på opdagelse i den store markedshal eller besøg en af byens mange spa-bade med thermalsk kildevand, for eksempel på Gellert Hotel.

Dag 5

Budapest (-21:00)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest.

Ekstraudflugt: Hesteshow på Puszta-sletten
I dag er der mulighed for at deltage i en tilkøbsudflugt og opleve et imponerende hesteshow. På landstedet bydes vi velkommen med den lokale snaps, Palinka og små tærter.  Herefter overværer vi det spændende hesteshow, som helt sikkert imponerer! Efter showet er der mulighed for at få en tur med hestevogn inden vi returnerer til skibet.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Vi spiser middag ombord, og midt på aftenen anbefales en tur på soldækket, når vi sejler igennem den oplyste by. Budapest er kendt for den flotteste aftenbelysning langs floden.

Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Dag 6

Vukovar (12.00-20.00)

Så er vi nået til Kroatien! Vukovar er Kroatiens største flodhavn og er en hyggelig by med caféer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil. På byrundturen byder vi på et glas vin – og lidt lokal underholdning.

Middag ombord på skibet, som om aftenen sætter kursen mod Serbien

Dag 7

Novi Sad (00:30-23:30)

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods i selskab en lokal guide, som både viser rundt i det historiske centrum og på byens marked.

Ekstraudflugt: Vingårdsbesøg ved Novi Sad
Om eftermiddagen er der (mod tillæg) mulighed for at deltage i en dejlig udflugt Novi Sad til en vingård og et kloster, som  er en fantastisk måde at opleve Vojvodina-regionens kultur, historie og naturskønne omgivelser i Fruska Gora-nationalparken. Sremski Karlovci, er centrum for vinproduktionen og her besøger vi en lokal vingård, hvor vi vises rundt og bydes på dejlige smagsprøver.

Middag ombord – og omkring midnat sejler vi videre mod Beograd.

Dag 8

Beograd (06:00-23:30)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi skal også besøge slottet, som stadig er residens for prinsen og prinsessen af Serbien.

Vi returnerer til skibet og nyder en sen frokost, og kan herefter slappe af ombord. Der vil også være mulighed for at gå i land på egen hånd.

Efter middagen ombord kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og musik. Ved midnatstid forlader vi Beograd og fortsætter vores rejse.

Dag 9

Golubac (06:30-10.00) - Lepenski Vir - Jernporten

Dagens udflugt fra Golubac-fæstningen til Lepenski Vir i Serbien er en fantastisk oplevelse, der kombinerer historie, arkæologi og naturskønne landskaber langs Donau-floden – og netop her ved indgangen til Jernporten er floden måske mest majestætisk.

Vi starter med et besøg i fæstningen, som stammer fra det 14. århundrede og har været vidne til mange slag og skiftende hænder gennem århundrederne. Fra fæstningens tårne og mure er der en fantastisk udsigt over Donau. Vi kører videre mod øst til Lepenski Vir.  Dette arkæologiske sted er en af de vigtigste forhistoriske bopladser i Europa, dateret til mellem 7000 og 6000 f.Kr. Her besøger vi udstillingen, der viser fund fra området, herunder stenskulpturer og fundamenterne af de ældste huse. Vi møder skibet igen Donji Milanovac, og spiser frokost ombord.

Hele dagen er vi i det område, som kaldes Jernporten. Jernporten er en spektakulær og historisk vigtig kløft, der markerer grænsen mellem Karpaterne og Balkanfjeldet. Den strækker sig over cirka 134 kilometer og danner en naturlig grænse mellem Serbien og Rumænien.

Vi sejler gennem den berømte hydroelektriske dæmning Djerdap, hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt, der går under navnet "Jernporten". Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage.

Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb.

Dag 10

Vidin (07:30-18:30)

Vi ankommer om morgenen til byen Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort. Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet.

Ekstraudflugt: Belogradchik
Om eftermiddagen er der mulighed for at tilkøbe en udflugt til det fascinerende naturfænomen Belogradchik, som består af et eventyrlandskab af klippeformationer. 610 meter over havet ligger et imponerende fort, hvis historie går 2.000 år tilbage i tiden.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 11

Turnu Magurele (08:00-), Bukarest og hjemrejse

Efter morgenmaden går vi fra borde i Turnu Magurele. Herfra er der transfer til Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på byrundtur med bus, hvor vi blandt andet kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet. Midt på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

Vi gør opmærksom på, at i tilfælde af flyafgang fra Bukarest tidligere end kl. 16.00 vil byrundturen blive forkortet.

Rejseplan

 • Dag 1 - Bukarest (-21:00)
 • Dag 2 - Vidin (11:00-21:00)
 • Dag 3 - Jernporten - Lepenski Vir - Golubac
 • Dag 4 - Beograd (07:00-23:00)
 • Dag 5 - Novi Sad (06:00-20:00)
 • Dag 6 - Vukovar (03:00-11:00)
 • Dag 7 - Budapest (15:00-)
 • Dag 8 - Budapest (-21:00)
 • Dag 9 - Bratislava (14:00-21:00)
 • Dag 10 - Wien (04:00-)
 • Dag 11 - Wien – Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Donau Sapphire 2025 Bukarest Wien

Inkluderet i prisen

Fly til Bukarest og hjem fra Wien inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger på 4-stjernede River Sapphire i valgt kahytskategori

Velkomstdrink

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften - og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

2 glas vin, øl eller vand til frokost og aftensmad ombord

1 flaske vand i kahytten hver dag

Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning (værdi kr. 900,-)

Levende musik om bord

Dansk rejseleder

Udflugter iflg. program:

 • Byrundtur med bus i Bukarest (dag 1)
 • Byvandring i Vidin med besøg i Baba Vida (dag 2)
 • Besøg på Golubac-fæstningen og Lepenski Vir (dag 3)
 • Byrundtur med bus og til fods i Beograd (dag 4)
 • Byvandring i Novi Sad (dag 5)
 • Byvandring i Vokuvar (dag 6)
 • Byrundtur med bus i Budapest (dag 7)
 • Byrundtur i Bratislava med bytog (dag 9)
 • Byrundtur i Wien (dag 10)

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning

Drikkepenge til chauffører og lokalguider

Fast plads i bussen kr. 200-300

Tillæg på M/S River Sapphire:

 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.750
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.750
 • Suite på øvre dæk med fransk altan kr. 4.500
 • Kahyt til enebrug kr. 7.000 + evt. dækstillæg

Tilvalgsudflugter

 • Klassisk koncert i Wien kr. 650
 • Hesteshow på Puszta-sletten kr. 400
 • Vingårdsbesøg ved Novi Sad kr. 400

All Inclusive drikkevare-pakke kr. 2.500

 • Husets vin i glas (rød, hvid og rosé)
 • Mouserende vin i glas
 • 50% rabat på alle flasker vin i vinkortet (excl. champagne)
 • Cocktails - både med og uden alkohol
 • Fadøl
 • Alkohol-fri øl på flaske
 • Juice, vand og sodavand i glas.
 • Vand med og uden brus
 • Kaffe, te og specialkaffe
 • Spiritus/likør/whiskey
 • 1 flaske vand pr dag til at medbringe på udflugter

Drikkevarerne serveres i restaurant og bar i tidsrummet 9:00-24 samt i godt vejr på soldækket. Ved køb skal alle personer på bestillingen tilvælge drikkevarepakken. Visse mærker af spiritus samt minibar er ikke inkluderet!

Dag 1

Bukarest (-21:00)

Velkommen til Rumænien! Fra lufthavnen kører vi til Bukarest centrum - engang kendt som Østeuropas Paris.

Her tager vi på en orienterende byrundtur med bus, hvor vi typisk kommer forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. Vi gør også oftest fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet.

Efter byrundturen kører vi et par timer til Turnu Magurele, hvor vores komfortable skib MS River Sapphire venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og nyder en velkomstdrink og vores første middag ombord.

Dag 2

Vidin (11:00-21:00)

Vi spiser morgenmad ombord, og under formiddagens sejlads er der præsentation af kaptajnens og hans besætning.

Om eftermiddagen ankommer vi til Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, og er centrum for landets skibsbyggeri. Vi tager på byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort.

Om aftenen forlader vi Vidin og sejler videre, mens vi nyder middagen ombord.

Dag 3

Jernporten - Lepenski Vir - Golubac

Vi tilbringer formiddagen ombord. Inden frokost passerer skibet gennem den store sluse ved kraftværket Djerdap, hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt, der går under navnet "Jernporten". Jernporten er en spektakulær og historisk vigtig kløft, der markerer grænsen mellem Karpaterne og Balkanfjeldet. Den strækker sig over cirka 134 kilometer og danner en naturlig grænse mellem Serbien og Rumænien. Vi befinder os på Jernporten det meste af dagen.

Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene, på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972, og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb.

Dagens udflugt til Golubac-fæstningen via Lepenski Vir i Serbien er en fantastisk oplevelse, der kombinerer historie, arkæologi og naturskønne landskaber langs Donau-floden – og netop her er Jernporten måske mest majestætisk.

Fra Donji Milanovac kører vi først til Lepenski Vir.  Dette arkæologiske sted er en af de vigtigste forhistoriske bopladser i Europa, dateret til mellem 7000 og 6000 f.Kr. Her besøger vi udstillingen, der viser fund fra området, herunder stenskulpturer og fundamenterne af de ældste huse.

Vi besøger herefter Golubac- fæstningen, som stammer fra det 14. århundrede og har været vidne til mange slag og skiftende hænder gennem århundrederne. Fra færstningens tårne og mure er der en fantastisk udsigt over Donau

Vi møder skibet igen Golubac.

Dag 4

Beograd (07:00-23:00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi skal også besøge slottet, som stadig er residens for prinsen og prinsessen af Serbien.

Vi returnerer til skibet og nyder en sen frokost, og kan herefter slappe af ombord. Der vil også være mulighed for at gå i land på egen hånd.

Efter middagen ombord kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og musik. Ved midnatstid forlader vi Beograd og fortsætter vores rejse.

Dag 5

Novi Sad (06:00-20:00)

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods i selskab en lokal guide, som både viser rundt i det historiske centrum og på byens marked.

Ekstraudflugt: Vingårdsbesøg ved Novi Sad
Om eftermiddagen er der (mod tillæg) mulighed for at deltage i en dejlig udflugt Novi Sad til en vingård og et kloster, som er en fantastisk måde at opleve Vojvodina-regionens kultur, historie og naturskønne omgivelser i Fruska Gora-nationalparken. Sremski Karlovci, er centrum for vinproduktionen og her besøger vi en lokal vingård, hvor vi vises rundt og bydes på dejlige smagsprøver.

Middag ombord – og omkring midnat sejler vi videre mod Beograd

Dag 6

Vukovar (03:00-11:00)

Så er vi nået til Kroatien! Vukovar er Kroatiens største flodhavn og er en hyggelig by med caféer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nyopførte by efter bombningerne i 1992. Under gåturen kan vi også nyde byens fine huse i barokstil. På byrundturen byder vi på et glas vin – og lidt lokal underholdning.

Vi vender tilbage til skibet og spiser frokost – og nyder en afslappende dag ombord, imens vi sejler mod Ungarn.

Dag 7

Budapest (15:00-)

Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes.

Efter frokosten ombord på skibet er der byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, Millennium-monumentet og de smukke broer over floden. Der vil være stop ved Heltepladsen, Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Bemærk, at Budapest ofte omlægger/lukker veje, hvorfor det ikke er sikkert at alle steder er tilgængelige med bus. Visse stedet kan derfor kun nås til fods, hvilket oftest er på trapper.

Dag 8

Budapest (-21:00)

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største, gå på opdagelse i den store markedshal eller besøg en af byens mange spa-bade med thermalsk kildevand, for eksempel på Gellert Hotel.

Ekstraudflugt: Hesteshow på Puszta-sletten
Der er også mulighed for at deltage i en tilkøbsudflugt og opleve et imponerende hesteshow. På landstedet bydes vi velkommen med den lokale snaps, Palinka og små tærter.  Herefter overværer vi det spændende hesteshow, som helt sikkert imponerer. Efter showet er der mulighed for at få en tur med hestevogn, inden vi returnerer til skibet.

Vi spiser middag ombord, og hen på aftenen fortsætter skibet mod Bratislava.

Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Puztaen - optræden af veltrænede ungarske heste og dristige ryttere.
Dag 9

Bratislava (14:00-21:00)

Vi tilbringer en afslappet formiddag ombord. Undervejs mod Bratislava passerer vi Gabcikovo, som er den største sluse på den øvre del af Donau. Om eftermiddagen tager vi på rundtur Slovakiets charmerende og romantiske hovedstad Bratislava.

Sammen spadserer vi gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Afslutningsvis vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing.

Vi kan se frem til en dejlig aften med kaptajnens gallamiddag, hvorefter musikken spiller op til dans.

Dag 10

Wien (04:00-)

Så er vi nået til Wien! Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i Wien, og får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi starter med det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Vi går en tur i det imponerende parkanlæg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Wien. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken.

Eftermiddagen er til fri disposition, der er mulighed for at slappe af på skibet eller gå på opdagelse i Wien på egen hånd.

Ekstraudflugt: Klassisk koncert i Wien
Efter middagen ombord er der mod tillæg mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser, i et af byens smukke koncerthuse, oftest Auersberg eller Börse. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 11

Wien – Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at tage afsked med vores dejlige skib River Sapphire og det venlige personale ombord.

Der vil være tid på egen hånd til at nyde Wien og måske købe de sidste souvenirs, inden vi sammen kører til lufthavnen og påbegynder hjemrejsen mod Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.

På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse