Barcelos Hane
Santiago de Compostela
Barcelos

Kender du Portugals berømte eventyr?

Hvis du har besøgt Portugal - har du helt sikkert set den farverige og udsmykkede hane, som findes overalt i landet! Den ses påtrykt dækkeservietter, duge, viskestykker, bluser, tasker osv. – men den mest populære hane er lavet i keramik. De færreste kender dog portugisernes ældgamle eventyr om hanen - en sød, lille historie, der er gået fra mund til mund gennem generationer, og med tiden blev Barcelos-hanen endda symbolet for Portugal.

”O Galo de Barcelos” – Hanen fra Barcelos

Der var engang en pilgrim, der var på vej til Santiago de Compostela i Spanien. På sin vandring ville han overnatte på et lille hotel i den gamle portugisiske by Barcelos i den nordlige del af landet.

I byen havde der imidlertid fundet et røveri sted, og alle Barcelos’ indbyggere var urolige, for de kunne ikke finde den skyldige. Pludselig blev pilgrimmen beskyldt for røveriet, og blev meldt til byens dommer.

Pilgrimmen blev straks arresteret af myndighederne, da ingen troede på, at han var uskyldig og ej heller, at han var på vej til pilgrimsbyen Santiago de Compostela. Myndighederne besluttede derfor, at han skulle hænges.

På dagen for hængningen bad pilgrimmen om et sidste ønske - han ville gerne tale med dommeren. Han blev ført til dommeren, som holdt en større fest for sine venner, hvor en stegt hane allerede stod klar på middagsbordet. Heller ikke dommerens gæster troede på pilgrimmen, da han gentog sin uskyld, og bad om ikke at blive hængt. Alle grinede højlydt. I panik udbrød pilgrimmen:

”Det er lige så sikkert, at jeg er uskyldig som, at hanen der på bordet vil gale, når hængningen foretages”.

Nu grinede alle omkring bordet endnu mere. Pilgrimmen blev ført bort, og galgen var ved at blive gjort klar til hængningen.

Pludselig, til alles forbløffelse, rejste hanen sig fra bordet - og galede. Det umulige blev virkelighed! Dommeren løb nu i fuld fart ud til galgen for at forhindre hængningen.

Senere gik pilgrimmen i fred og ro i retning mod Santiago de Compostela.

Årene gik og pilgrimmen vendte tilbage til Barcelos, hvor han rejste et monument til ære for Jomfru Maria, thi han var sikker på, hun havde hjulpet ham.

Loading...

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse