Grækenland

Kreta - langtidsferie - Udforsk langtidsferie med sol og kultur

Den gamle bydel i Rethymnon
Den gamle bydel i Rethymnon
Chanias berømte fyrtårn i baggrunden
Chanias berømte fyrtårn i baggrunden
Knossos
Knossos
Stranden i Rethymnon
Stranden i Rethymnon
Idylliske Rethymnon
Idylliske Rethymnon
Rethymnons smukke havn
Rethymnons smukke havn
Springvand fra den venezianske periode
Springvand fra den venezianske periode
  • Den gamle bydel i Rethymnon
    Den gamle bydel i Rethymnon
  • Chanias berømte fyrtårn i baggrunden
    Chanias berømte fyrtårn i baggrunden
  • Knossos
    Knossos
  • Stranden i Rethymnon
    Stranden i Rethymnon
  • Idylliske Rethymnon
    Idylliske Rethymnon
  • Rethymnons smukke havn
    Rethymnons smukke havn
  • Springvand fra den venezianske periode
    Springvand fra den venezianske periode

Forlæng sommeren med et pragtfuldt ophold på Kreta - et sublimt feriemål med vidunderlige strande og funklende turkisblå hav i et behageligt middelhavsklima. På Kreta vrimler det med naturlig skønhed og geologiske vidundere. Vi bor perfekt på nordkysten i den charmerende by Rethymnon - fyldt med atmosfære, historie og myter i verdensklasse. Mødet med Kretas gastronomiske madscene og den gæstfrie befolkning, er en oplevelse i sig selv! Vi bor på et håndplukket hotel med BALKON og HALVPENSION tæt på strand- og bylivet.

At besøge Kreta i ydresæsonen i september og oktober, når mange besøgende er rejst hjem betyder, at man kan opleve øens autentiske gæstfrihed. Tilværelsen nydes stadig udendørs i en skøn afslappende atmosfære, hvor vejret fortsat er lunt – normalt 22-28 grader, og om muligt er Kreta i disse måneder endnu mere indbydende.

Glæd dig til at bo på nordkysten i den hyggelige og autentiske by Rethymnon, der ligger mellem Chania og Heraklion. Feriebyen, der er Kretas tredje største by, er berømt for sine lange gyldne sandstrande. Byen er gennemsyret af labyrintiske gader med mægtige fæstninger og smukt restaurerede renæssancepalæer.

Forestil dig at sidde på din balkon og slikke solskin eller måske at sidde på en hyggelig taverna, mens du spiser en lækker meze – Grækenlands svar på tapas. Bagte tomater, oliven, fetaost, kebab, souvlaki, fladbrød eller måske bare en græsk salat. Ja, så bliver livet vist ikke meget bedre? Du vil elske Rethymnons store udvalg af hyggelige restauranter, caféer og spændende butikker. Rethymnons gamle bydel er fuld af eventyr, og her kommer man gerne igen og igen.

Få et flash back til øens gamle historie om den minoiske civilisation og dens hemmeligheder, der gjorde øen verdensberømt. Kreta er fødestedet for det første avancerede samfund i Europa, minoerne, der regerede for ca. 4000 år siden. På rejsen finder vi øens naturlige skønhed, krydret med en fantastisk rigdom af historie. Selv om historien giver genlyd i Grækenland, lever man i nuet og det sociale samvær er en livsstil.

Grækenlands aflange ø, Kreta, er landets største, og på størrelse med Sjælland og Lolland tilsammen. Her findes smukke bjerge, dybe kløfter, vidunderlige strande og hyggelige landsbyer, der ligger spredt rundt på øen. I baggrunden ses vinmarker, høje cypresser, kæmpe agaver og oliventræernes blade, der glimter i solen.

Vi tager opdagelseshatten på, når vi tager afsted på de inkluderede udflugter. Velkommen til en dejlig forlænget sommerferie på Κρήτη – Kreta.

Kort fortalt

Rejseform

Direkte fly til Chania t/r

Hotel

21 nætter på Hotel Minos **** i balkonværelse i kystbyen Rethymnon

Udflugter

Byvandring i vidunderlige Rethymnon, samt Spændende udflugt til smukke Chania

Rejseleder

Erfaren dansk rejseleder

Loading...

Hotel

Værd at vide om Grækenland

Fold alle ud

Det græske køkken

I Grækenland opdeler man ikke middagen med en forret, hovedret og dessert, som vi gør i Danmark. Et måltid består oftest af en masse små forskellige retter, som man kalder ”mezédes” - og derefter får man en lidt tungere ret. Alt sættes normalt på bordet på én gang, og alle deles om det hele. På restauranter/tavernaer kommer retterne dog jævnligt ind på bordet. For de fleste grækere er aftensmaden familiens samlingspunkt. ”Vi sætter os ikke til bords, for at blive mætte, men for at spise sammen”, sagde en græsk filosof engang. Man sidder normalt i mange timer omkring bordet, og hygger sig. Aftensmaden nydes omkring kl. 21 eller 22, så vil man ud at spise med de lokale, skal man spise sent.

Hvad spiser grækerne?
Morgenmaden kan være ret enkel. For grækere er honning i græsk yoghurt det vigtigste om morgenen – og det kan stærkt anbefales.

Frokost og aftensmad består næsten altid af tzatziki, græsk salat og brød sammen med 3-5 andre retter. Choriátika (bondesalat) er den berømte græske salat bestående af salatblade, tomater, agurk, rødløg, oliven og feta. Salaten serveres med jomfru olivenolie og krydderurter som f.eks. oregano. Salaten er groft skåret, og har et rustikt look.

Mezédes kan f.eks. bestå af vinblade med ris eller kødfyld, keftedes (kødboller), kalamari (blæksprutter) eller ost. Til dessert spiser man typisk baklava – søde kager lavet af filodej med honning og mandler.

Grækenlands nationalret er moussaka - hakket oksekød, kartofler, aubergine og béchamelsauce tilberedt i ovnen. Populært er også souvláki - grillspyd med grise- eller lammekød.

Til maden drikkes vin, retsina (hvidvin tilsat harpiks) øl eller vand. En del måltider starter eller afsluttes med en ouzo (likør med anissmag, der blandes med vand). Kaffe er også en vigtig del i grækernes hverdag, som på varme dage gerne udskiftes med en kold frappé.

De græske retter findes næsten identisk i det tyrkiske køkken, som vidner om et århundredlangt fællesskab på godt og ondt.

De fleste elsker græsk mad, og det smager allerbedst i Grækenland. Der er noget at glæde sig til!

God appetit – kalí órexi!

Drikkepenge

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

I Grækenland er det kutyme at give drikkepenge, og man runder normalt op. Det er forhold, som vi ikke er vant til i Danmark, men som her er en naturlig del af hverdagen. Nogle restauranter lægger obligatoriske drikkepenge på regningen. Det er normalt at give 10% i drikkepenge, når man er på restaurant, mens caféer og barer forventer småmønter. Det er en god idé at lægge lidt penge på værelset til stuepigen, og på udflugter er det kutyme at lægge 1-2 EUR pr. dag til chaufføren. Taxaer forventer 10-15% i drikkepenge. Lokalguiders indsats påskønnes ligeledes med typisk 1-2 EUR pr. dag.

Det er naturligvis helt frivilligt at give drikkepenge.

Drikkevand

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand kan købes overalt.

De fleste caféer og offentlige toiletter er af samme type som i Danmark, men man ser stadig pedal-toiletter, hvor man har en spand ved siden af toilettet til toiletpapir. Der er altid håndvask, men vi anbefaler at medbringe en flaske håndsprit i håndbagagen.

Elektricitet

220 volt - og samme stik som i Danmark, så du behøver ikke medbringe adapter.

Forhold for bevægelseshæmmede

For at deltage i en rejse med Best Travel er det en betingelse, at man er 100% selvhjulpen og almindeligt godt gående. Man skal kunne klare sig på trapper og brosten, og selv kunne løfte sin kuffert. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantsten, brosten og trapper. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede. Er man dårligt gående eller kan man ikke følge med gruppen, kan rejselederen bede dig afstå fra en udflugt (pengene refunderes ikke).

Byvandringer i Nafplion, Athen m.fl. foregår oftest over flere timer, hvor der ikke er mulighed for pauser undervejs. Der er tit trapper, brosten, ujævnt underlag og niveauforskelle.

Undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet.

Helligdage

  • 1/1 Nytårsdag
  • 6/1 Helligtrekongersdag
  • Ren Mandag (Ortodoks fastelavn) – ikke fast dato
  • 25/3 Nationaldag
  • Påske (Ortodoks kalender) – ikke fast dato
  • 1/5 Arbejdernes kampdag
  • 15/8 Jomfru Marias himmelfart
  • 28/10 Óchi (Nej-dagen til minde om grækernes afvisning af
  • Mussolinis ultimatum i 1940) - 25-26/12 Juledag og 2. juledag

Hotel- og busstandard

Grækenlands hotelstandard er som udgangspunkt næsten af samme standard som i den nordlige del af Europa. Udenfor storbyerne kan værelserne dog være lidt gammeldags indrettet, men den græske charme og hygge vil altid være der.

Busstandarden kan være lidt lavere end de danske turistbusser, og der er oftest ingen toilet i bussen.

Kreditkort og valuta

Kreditkort kan stort set benyttes overalt på hoteller og i større byer. I mindre butikker og på landet accepterer man ikke altid kreditkort. I Grækenland betales småbeløb ikke med kreditkort, det er derfor en god idé at have lidt kontanter til køb af vand osv. Det er nemt at hæve penge på Visa eller Mastercard i pengeautomater. Bemærk: American Express og Diners benyttes sjældent.

Valutaen i Grækenland er Euro.

Pas og visum

Alle skal medbringe gyldigt pas. Der kræves ikke visum for danske statsborgere på Best Travels rejser til Grækenland, men er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler, der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

Skik og brug

En rejse til Grækenland er ikke kun besøg til interessante seværdigheder, men også at opleve det spændende kulturliv og mødet med befolkningen. Her kommer nogle regler for god etikette, så du får så meget ud af rejsen som muligt:

Grækerne står gerne tidligt op, og går sent i seng - med et hvil midt på dagen. Grækerne er generøse og gæstfrie. De har et andet forhold til tid end vi har i Danmark, så man råber ikke efter en tjener, hvis man synes man har ventet længe nok! Ofte benyttes kropssprog i stedet for brug af ordene nej og ja. Ved kirkebesøg skal man være anstændigt påklædt med dækkede arme og ben. Kvindernes kjole eller nederdel skal gå ned over knæene, og mænd skal være iført lange bukser og skjorte. Det er derudover ikke velset at benytte blitz ved fotografering i kirker.

Miniparlør omkring høflighedsfraser:
σας παρακαλούμε (sas parakaloúme) – vær så venlig
Καλή μέρα (kalí méra) – goddag
καλό απόγευμα (kaló apógevma) – godaften

Spisetiderne i Grækenland er noget senere end i Danmark. Frokost er normalt fra kl. 14.00 eller 15.00 og aftensmad fra kl. 21.00 eller 22.00.

Tidsforskel

Der er + 1 times tidsforskel i Grækenland i forhold til Danmark.

Turistskat

I Grækenland opkræves i nogle byer en mindre turistskat, som betales på hotellet ved afrejse. Best Travel oplyser altid den aktuelle sats under hver rejse. Vi tager dog forbehold for mindre ændringer, da skatterne kan ændres uden forudgående varsel i forhold til købstidspunktet.

Vaccination

Der kræves ingen vaccinationer til Grækenland. Dette kan dog ændre sig - som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vejret

Den nordlige del af Grækenland har tempereret fastlandsklima med varme somre, og frost og sne om vinteren - dette gælder dog ikke kystområderne, der har middelhavsklima. Den øvrige del af Grækenland har middelhavsklima med tørre og varme somre, og milde vintre.