Solutreklippen
Obernai
Beaune

Frankrig

Vinrejse til Alsace og Bourgogne

Pris pr. person fra
kr. 11.995

På denne uhøjtidelige vinrejse får vi en spændende introduktion til to af Frankrigs mest kendte vindistrikter. Vi kører en afstikker til altid populære Alsace med sine charmerende kulørte bindingsværkshuse og liflige hvidvine. I Bourgognes blide bakker går vi i dybden med de verdensberømte cruer fra Beaujolais i syd til Côte de Nuits i nord og afslutter med besøg i fascinerende Dijon og ukendte Moselle. En busrejse for vinelskere, der sætter pris på gode dråber og for alle dem, der gerne vil vide mere om franske vine og ikke mindst smage på dem.

Forkæl dig selv med en sanserejse i vinens verden! Rigtig mange danskere har lært at sætte pris på det franske ”Savoir vivre” – kunsten at leve livet. Hertil hører lækker mad og ikke mindst en rigtig god flaske vin.

Den franske mad har for længst holdt sit indtog på de danske spiseborde, og også udbuddet af franske vine er efterhånden meget omfattende. Det kan nogle gange være svært at vide, hvad flaskerne gemmer. Hvad passer for eksempel bedst til oksestegen -  en Morgon eller en Côte de Beaune? Hvorfor bør man drikke hvidvin til osten, og hvorfra kommer egentlig den ægte Chardonnay? På denne hyggelige og afslappede busrejse kan man på uhøjtidelig vis uddybe sin viden om nogle af Frankrigs ypperste vine og træne næse og gane i at smage på dem. Best Travels Frankrigs-specialist har fået åbnet dørene til rigtig gode vinproducenter og sammensat en rejse helt ud over det sædvanlige. Mange af vinbønderne vil stadigvæk være midt i høsten, og alligevel tager de sig tid til at fortælle os om deres passion – vinen!

Med udgangspunkt i den hyggelige provinsby Tournus ved Saône floden tager vi på udflugter ud i Macônnais med Beaujolais, Côte Chalonaise og Côte de Beaune for at slutte af med Côte de Nuits, hvor nogle af verdens bedste vine produceres. Udover mange udsøgte vinsmagninger hos store som små vinproducenter, har vi inkluderet næsten alle måltider, der giver et godt indblik i det regionale køkken, der bestemt er en rejse værd. Man behøver altså bare at læne sig tilbage og følge den erfarne danske rejseleder, der selvsagt også taler fransk.

Hele rejsen krydres med fantastisk varieret og meget smuk natur klædt i efterårets farver samt spændende kulturelle oplevelser. I Alsace besøger vi hyggelige Obernai og bor i charmerende Ribeauvillé . På vinruten ligger de idylliske kulørte landsbyer som perler på en snor med de høje Vogeserbjerge som baggrundskulisse. Beaujolais kan næsten virke overvældende med sine umådelig smukke grønne bakker og områdets berømte gyldne landsbyer. Nogle af landsbyerne er endda kåret som Frankrigs smukkeste. I yndige Tournus, hvor vi bor centralt i det dejlige Hotel Le Rempart, vidner den imponerende klosterkirke og det historiske hospital ”Hospice de Tournus” om en svunden tid. Beliggenheden ved Saônefloden giver byen sin  helt egen charme.

Vi nyder efterårets farvespil i vinmarkerne i fantastiske Côte de Nuits når vi kører ad den berømte Grand Cru vinrute. Sidst men ikke mindst bliver der mulighed for at se nærmere på vin- og gastronomihovedstaden og UNESCO-byen Dijon, der sætter et flot punktum på Bourgogne delen af denne rejse.

Også hjemrejsen byder på vinøse oplevelser, når vi besøger vinområdet Moselle og katedralbyen Metz.

Vi har af erfaring beregnet god plads i bussens bagagerum, for alle, der ønsker at fylde vinkælderen derhjemme med kvalitetsvine.

Vinrejse til Alsace og Bourgogne 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Udrejse via Rødby – Lüneburger Heide - Midttyskland
  • Dag 2 - Obernai – Vinruten – Vinsmagning - Ribeauvillé
  • Dag 3 - Beaune – Sennepsproducent – Vinsmagning i Mâconnais – Tournus
  • Dag 4 - Chardonnay – Lugny – Tournus
  • Dag 5 - Dagsudflugt i Beaujolais – Oingt - Ternand
  • Dag 6 - Rully – Chalons-sur-Sâone – Cote de Nuits – Dijon
  • Dag 7 - Vinsmagning i Moselle – Metz – Bad Homburg v.d.Höhe
  • Dag 8 - Lüneburger Heide – Puttgarden færge
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Vinrejse Til Alsace Og Bourgogne 2023

Inkluderet i prisen

Kørsel i 5-stjernet bus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

1 overnatning i Riquewihr på 3* Hotel 3 Châteaux

3 overnatninger i Tournus på 3*+ Hotel Le Rempart

1 overnatning i på 4* Hotel Oceania Le Jura i Dijon

1 overnatning på 3* Hotel Zum Schwalbennest i Alsfeld

1 overnatning på 4* Maritim Hotel Bad Homburg

7 x morgenmad

7 x frokost

6 x 3-retters middage/buffet

8 vinsmagninger

Udflugter ifølge program inkl. entreer

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Turistskat

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse kr.  1.750

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Udrejse via Rødby – Lüneburger Heide - Midttyskland

Vi kører med vores komfortable luksusbus sydpå. Der er gratis buskaffe og wifi samt strømstik til fri afbenyttelse i bussen. Frokost serveres på en hyggelig restaurant i Lüneburger Heide inden vi fortsætter sydover - med passende pauser undervejs - til vores gode overnatningshotel midt i bindingsværksbyen Alsfeld, hvor middagen venter. Alsfeld er kendt for sine fine bindingsværkshuse, små værtshuse og sit gode øl. Gå en aftentur i byen. Måske møder du nattevægteren.

Dag 2

Obernai – Vinruten – Vinsmagning - Ribeauvillé

Der er ikke langt til Alsace. Allerede ved frokosttid kører vi ind i Frankrig. Vi besøger den hyggelige by Obernai, der er centrum for mange små landsbyer på vinruten. Der spises frokost på en restaurant i byen, hvor der bliver mulighed for at smage en typisk egnsret. Efter frokost kører vi ad vinruten sydpå. Vinmarkerne er begyndt at skifte farve og vi passerer den ene smukke kulørte vinby efter den anden.

Vi gør holdt hos en lokal vinbonde i Rorschwihr, hvor turens første vinsmagning venter. Herfra er der kun små 5 km til vores gode familiehotel Les Trois Châteaux, hvor vi tilbringer natten og spiser den ret, som Alsace er mest berømt for. I middagen er inkluderet ¼ l vin, vand og kaffe.

Dag 3

Beaune – Sennepsproducent – Vinsmagning i Mâconnais – Tournus

Efter morgenmaden køres med en enkelt pause undervejs til den berømte vinby Beaune. Beaune er kendt som Bourgognes hovedstad, hvor områdets vine præmieres. Vi har ikke inkluderet frokost denne dag så man kan bruge tiden, som man ønsker. Eventuelt med en vinsmagning af en Côte de Beaune eller et besøg på det gamle Hospital, Hospice de Beaune. Vi gør her opmærksom på, at vi senere på rejsen besøger Hospice de Tournus. Efter tid på egen hånd besøger vi den kendte sennepsproducent Edmond Fallot, hvor vi får en guidet tur i senneppens verden. 

På lidt under en time når vi til udkanten af Tournus. Vi er kommet til Mâconnais. Vi besøger et unikt sted for det sydlige Bourgogne, skabt af en sammenslutning af nogle passionerede vinproducenter. Le Cave des Vignerons de Mancey ønsker med deres sted at viderebringe viden om Bourgognevine. Besøget her er opdelt i en museumsdel, en film og en vinsmagning. Se, lyt, duft og smag! Efter denne glimrende introduktion køres til vores virkelig gode Hotel le Rempart, som ligger midt i Tournus og byder på en flot restaurant, hvor middagen serveres.

Cave De Patriarche, Beaune
Beaune
Tournus
Dag 4

Chardonnay – Lugny – Tournus

Vi spiser en god morgenmad og kører de 15 km til Chardonnay, et navn næsten alle kender, men måske ikke kender dets 3 betydninger. Navnet Chardonnay betegner både en landsby, en druesort og en fascinerende vin med et verdenskendt ry. På et enestående besøg hos en vinproducent, der også er uddannet vinguide, går vi sammen på opdagelse i de 3 dimensioner af Chardonnay i byen af samme navn. Da vi inden vinsmagning skal ud at gå en tur i vinmarkerne, anbefaler vi fornuftigt fodtøj.

Vi fortsætter til Lugny, hvor en fyldig fransk frokost venter med storslået udsigt til vinmarkerne.

Eftermiddagen tilbringes i vores egen by. Sammen med vores lokalguide ser vi nærmere på de maleriske små gader, de kulørte husfacader, tage med runde teglsten – ja, det kunne næsten være en by ved Middelhavet. Vi beundrer det gamle abbedi St. Philibert, der overrasker med sine dimensioner, sit lys og sin enkelte romanske stil. Vi slutter af med et besøg på L’Hôtel Dieu de Tournus. Med en historie, der går tilbage til det 12. århundrede er det gamle hospital en lille ukendt perle, der var i brug helt op til 1960’erne. De originale gamle hospitalsafdelinger er bevarede lige som det ældste apotek i Frankrig. Et spændende besøg!

Når dagen går på hæld, mødes vi igen til middag på hotellets flotte restaurant.

Dag 5

Dagsudflugt i Beaujolais – Oingt - Ternand

Efter morgenmaden står vores lokalguide klar til at tage os med på en dagsudflugt gennem de berømteste vinområder i det smukke Beaujolais i det sydlige Maconnais, hvor der findes hele 12 cru’er. Vi kan ikke smage dem alle, men vi smager de mest berømte, som også betragtes som nogle af de bedste. Ved foden af den særprægede 500 m høje Solutréklippe, der nærmest er blevet et vartegn for Beaujolais, besøger vi en lokal producent, hvor vi smager på 7 forskellige vine.

Alle sanser bliver her sat på en prøve med dette fantastiske udvalg: Bourgogne Aligoté, Macon Blanc, Macon Solutré Pouilly, Saint Véran, Pouilly Fuissé, Pouilly Fuissé 1er cru, Moulin à vent. Til vinsmagningen serveres smagsprøver af lokalt produceret charcuterie og ost.  Turen fortsætter gennem de kendte cru’er Fleurie, Moulin à Vent, Chénas og Chiroubles til vores meget lokale frokoststed i Val d’Oingt, hvor vi forkæles med en 3-retters frokost.

Herefter fortsætter turen gennem ”Beaujolais’ lille Toscana”, den sydlige del af Beaujolais, der er kendetegnet ved sine bølgede bløde bakker pyntet med idylliske landsbyer af ”gyldne sten”, hvorfra man kan nyde det ene storartede panorama efter det andet. Slotte, landsbyer, kapeller – alle er bygget i de specielle okkerfarvede sten. Vi gør holdt i en af de gyldne landsbyer, Oingt, der også er udnævnt til en af Frankrigs smukkeste.

Rundturen afsluttes hos en passioneret økologisk vinbonde i Ternand med en sidste vinsmagning i Beaujolais, inden vi kører tilbage til Tournus. Aftensmad er denne dag ikke inkluderet. Udover hotellets restaurant, er der flere gode steder i byen.

Dag 6

Rully – Chalons-sur-Sâone – Cote de Nuits – Dijon

Efter morgenmaden siger vi farvel til Tournus og kører til Côte Chalonnaise, hvor vi besøger Château Rully, der knejser stolt over byen og byder på en fantastisk udsigt ud over vinmarkerne. Slottet har været i samme families eje i 800 år, og vi føres gennem de private sale af husets ejer, Monsieur de Ternay. En meget speciel oplevelse! Besøget afsluttes i kælderen med en vinsmagning af Rully og Mercurey vin.

Frokosten spises på en restaurant i Chalon-sur-Saône inden vi bevæger os ind i det område, der frembringer nogle af Frankrigs ypperste og dyreste vine, Côte de Nuits. Landskabet skifter karakter, når vi kører ad vinruten gennem området for at gøre holdt i Vougeot. Her venter en sidste vinsmagning i Bourgogne. Det bedste er gemt til sidst.

Vi forlader herefter vinområdet og kører ind til Dijon, hvor vi skal bo meget centralt på det dejlige 4-stjernede hotel Oceania Le Jura.

Efter aftensmaden på nærliggende restaurant inviterer vi sammen med en lokalguide på en vandring til fods gennem byen, der med sin flotte belysning har sin helt egen charme. Det er forståeligt at den historiske bykerne har fået status som UNESCO verdenskulturarv, når man ser de flotte bygningsværker. En skøn afslutning på Bourgogne.

Dag 7

Vinsmagning i Moselle – Metz – Bad Homburg v.d.Höhe

Vi forlader Dijon efter morgenmaden og kører til Lorraine, hvor vi ved porten til Nationalparken besøger en lokal vinproducent for Moselle området. Området er mindre kendt, men bestemt værd at bide mærke i. Vores nu trænede ganer får lov at bedømme både hvid, rød og rosévin på den sidste vinsmagning på denne rejse.

Vi fortsætter til Metz med sin flotte katedral med de smukke glasmosaikker af Marc Chagall. En to-retters frokost venter, og vi får tid til at se nærmere på katedralen inden vi kører ind i Tyskland til Bad Homburg v.d. Höhe. Her skal vi overnatte på det 4-stjerned Maritim Hotel. Vi nyder den sidste middag sammen på hotellet. Gå eventuelt en aftentur i den dejlige kurby.

Moselle
Metz Cathedral
Bad Homburg
Dag 8

Lüneburger Heide – Puttgarden færge

Efter fælles morgenmad kører vi nordpå og spiser frokost på en hyggelig restaurant i Lüneburger Heide. Vi tager færgen fra Puttgarden til Rødby og videre til vores afsætningssteder.  

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse