Prag
Pragborgen
Karlstejn-slottet

Tjekkiet

Prag med tog

Pris pr. person fra
kr. 6.995

Hvis du endnu har til gode at opleve Prag, så er her muligheden for at tage med på en dejlig rejse til Tjekkiets hovedstad, hvor vores dygtige rejseleder vil vise dig, hvorfor Prag altid imponerer – og altid lokker sine besøgende tilbage.

Tog fra København: Opsamling i Ringsted, Odense, Kolding og Padborg
Tog fra Aalborg: Opsamling i Hobro, Randers, Aarhus Fredericia, Kolding og Padborg.

Vi bor på Ramada Prague City Centre med beliggenhed på den kendte Wenceslas-plads midt i Prag, og kan således gå ud og opleve byen på bedste vis. 

Glæd dig til at opleve den gamle bydel med de små middelaldergader, Karlsbroen, det berømte astronomiske ur, borgen over Prag som regnes for en af de største af sin slags i hele verden, en afslappende bådtur på Moldau og en tur ud i landet, når vi besøger det berømte Karlstejn-slot.

Der er også god tid på egen hånd til evt. at gå på indkøb eller besøg på ét eller flere af byens berømte museer. På rejsens sidste aften kan vi glæde os til en skøn middag, når vi tager på bådtur på Moldau-floden.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Prag med tog

Rejseplan

  • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Prag
  • Dag 2 - Byvandring i den gamle bydel
  • Dag 3 - Borg-komplekset og Moldau-floden
  • Dag 4 - Karlstejn-slottet
  • Dag 5 - Prag på egen hånd - bådtur på Moldau
  • Dag 6 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Prag Med Tog 2022

Inkluderet i prisen

Togbilletter til/fra Prag inkl. pladsbilletter (Via Hamborg og Berlin)

5 overnatninger på Ramada Prague City Centre****

5 x morgenmad

1 middag på hotellet (Dag 1)

1 afskedsmiddag på flodtur (Dag 5)

Udflugter iflg program

Entréer til slottet i Prag og Karlstejn

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Turistskat på 50,00 CZK pr nat, som betales lokalt på hotellet (ca 15 DKK pr nat)

Øvrig forplejning og drikkevarer

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 2.200

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Togrejse fra Danmark til Prag

Vi starter rejsen bekvemt enten fra København eller Aalborg, hvor vi tager plads i toget mod Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi tog i Hamborg og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet.  I Berlin skiftes til et tjekkisk EuroCity-tog, som også medfører en spisevogn. Der er således god mulighed for at forsøde togturen med lidt at spise og drikke.

Allerede samme aften ruller vi ind på banegården midt i Prag, og herfra har vi under 10 minutters gang til vores hotel, som byder velkommen med dejlige værelser og en sen aftensmad.

Vil man slutte aftenen af på tjekkisk maner, findes der flere gode ølhuse lige ved hotellet.

Togrejse over Storebælt Togrejse over Storebælt
Dag 2

Byvandring i den gamle bydel

Vi starter dagen med hotellets gode morgenmad, hvorefter vi ifølge med både vores rejseleder og en lokalboende guide skal på byvandring i den gamle del af Prag. Vi behøver ikke først at tage med offentlig transport, for med indkvartering direkte på Wenceslas-pladsen er vi allerede i centrum af Prag.

Vi går ned langs pladsen (som minder meget om en boulevard) og ind i de små middelalder-gader.  Glæd dig til at opleve blandt andet Karls-broen, pladsen ved rådhuset med det berømte ur, flere af byens kirker og meget meget mere. Først på eftermiddagen afsluttes turen, og resten af dagen er til fri disposition.

Wenceslas Square
Den gamle bydel, Prag
Tyn-kirken, Prag
Dag 3

Borg-komplekset og Moldau-floden

I egen bus krydser vi Moldau-floden og kører op på Hradcany-højen, hvor Prags imponerende borganlæg ligger på toppen. Borgen regnes af nogle som den største antikke borg i verden – sikkert er det i hvert fald at den er virkelig stor.  Vi har naturligvis inkluderet entréen og vi besøger både det tidligere kongepalads og St. Vitus-domkirkten.  Vi nyder også den storslåede udsigt fra komplekset nedover floden og Prags gamle bydel på den anden side.

På vejen ser vi måske vagtskiftet foran slottet inden vi samlet går ned af den gamle borgtrappe og begynder vandringen tilbage mod centrum – undervejs krydser vi til fods floden Moldau.

Eftermiddagen er på egen hånd.

Dag 4

Karlstejn-slottet

I dag skal vi ud og opleve lidt af Tjekkiet udenfor hovedstaden. I egen bus sætter vi kursen mod det berømte Karlstejn-slot, som er et sandt eventyrslot beliggende højt knejsende på en lille bjergtop. Slottet har i århundrede fungerer som skattekammer for skiftende konger, og i den inkluderede rundvisning ser vi både slottes flotte indre og hører om slottes historie.

Området er kendt for sin store krystal-produktion, og derfor vil der også være rig lejlighed for at købe bøhmisk krystal med hjem fra denne tur. I den lille by nedenfor slottet vil der være mulighed for at købe frokost inden vi returnerer til Prag. (bemærk, at der er ca 2 km gang op ad bakke fra busparkeringen til slottet).

Dag 5

Prag på egen hånd - bådtur på Moldau

Prague Moldau 1 1

Dagen i dag er på egen hånd, men vores rejseleder kommer gerne med gode forslag. Lige ved hotellet ligger både et af Prags største stormagasiner – men også nationalmuseet ligger direkte ved hotellet.

Om aftenen skal vi for alvor opleve floden Moldau når vi stævner ud på en 2 timers bådtur. Undervejs nyder vi en lækker aftenbuffet, imens vi fra skibet kan beundre Den gyldne Stad fra vandsiden.

Dag 6

Hjemrejse

Det er allerede tid til at sige farvel til Prag, og efter morgenmaden går vi samlet hen på stationen og sætter os tilrette i toget mod Hamburg. Som på udrejsen vil der være mulighed for at købe frokost og eftermiddagskaffe ombord på toget. 

Sidst på eftermiddagen skifter vi tog i Hamburg, og der er her tid til, at man i en af de mange cafeer og restauranter på banegården kan købe aftensmad med til at nyde i toget fra Hamburg til Danmark.

Forventede togtider

Dit rejsetidspunkt fremgår på din billet- men tiderne er typisk som vist herunder


Tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.34
Ringsted Station 07.58 21.02
Odense Station 08.40 20.19
Kolding Station 09.18 19.41
Padborg Station 10.02 18.53

 

Tog fra Aalborg

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aalborg Station 06.05 22.51
Hobro Station 06.44 22.11
Randers Station 07.00 21.54
Aarhus Station 07.45 21.12
Fredericia Station 08.50 20.09
Kolding Station (togskifte) 09.18 19.40
Padborg Station 10.02 18.53

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse