Nochevieja
Calle Marqués De Larios
Salobreña

Spanien

Nytår i Andalusien

Pris pr. person fra
kr. 9.595

Bo på prisbelønnet 4-stjernet hotel, og forkæl dig selv med en festlig nytårsaften under varmere himmelstrøg ved Almuñécar på den skønne kyst, Costa Tropical. Glæd dig til en flot nytårsgallamiddag og den spanske fejring af Helligtrekonger med procession gennem gaderne. Spændende udflugter og lækre buffetmiddage med vin. Ganske enkelt, den perfekte start på det nye år.

Byd det nye år velkommen i Andalusien med en stemningsfuld nytårsaften. Her er en helt særlig feststemning med glæde og håb for fremtiden. I Spanien er der skruet op for de festlige dage, hvor julen varer helt til Helligtrekongersdag den 6. januar. Hver aften hygger vi os med en lækker buffetmiddag med vin, og selve nytårsaften byder vi på en festlig gallamiddag med vin ad libitum, og levende musik med fri bar fra midnat indtil ca. kl. 03.00. En gammel tradition knytter vindruer til det nye år, og nytårsaften vil du derfor opleve nedtællingen til det nye år begynde med de 12 lykkedruer efterfulgt af et glas cava – Spaniens svar på champagne.

Costa Tropical har været lidt overset til fordel for nabokysten Costa del Sol, men flere og flere har nu fået øjnene op for denne del af Sydspaniens 19 km lange kyststrækning med mere end 20 strande, forrevne klipper, bjerge og maleriske byer, der ligger øst for Málaga. Det subtropiske mikroklima med mere end 300 årlige solskinsdage, giver de bedste betingelser for dyrkning af blomster, frugter og grøntsager. Kysten har netop fået sit navn på grund af sin tropiske vegetation. Vi bor midt på Costa Tropical godt beskyttet af bjergkæder og med udsigt til det azurblå Middelhav ved den attraktive by, Almuñécar, der rummer mere end 3.000 års historie. Glæd dig til at bo på det dejlige 4-stjernede Hotel Victoria Playa, der i juni 2022 vandt prisen ”Mensión Especial” af Granada provinsens turistråd, for at være et helt specielt sted at bo. Alle værelser har møbleret balkon, hvor du på lune decemberdage kan nyde nogle timer udenfor, da temperaturen kan komme helt op på 15 grader – og nytårsaften kan du endda se dronningens nytårstale på dansk tv!

På nytårsrejsen oplever du også det autentiske Spanien på den inkluderede udflugt til den hvide kystby Salobreña, der ligger som en balkon, hævet over naturens blå, grønne og hvide farver. Du skal naturligvis også opleve den fantastiske storby Málaga, hvor sanseoplevelserne står i kø - og med fashionable butikker side om side. Det er en oplevelse at gå rundt i den gamle bydel med overdådige pladser og sandfarvede bygninger. En by fuld af sjæl.

At holde nytår i Spanien er en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi ser, hvordan De Hellige Tre Konger spiller hovedrollen, når børnene skal have julegaver. Der er en grund til, at man kalder Spanien for ”fiesta’ens land”. Tag med på denne stemningsfulde nytårsrejse.

¡Feliz Año Nuevo! Godt nytår!

Nytår i Andalusien 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Málaga og ankomst til Costa Tropical
 • Dag 2 - Nochevieja – Nytårsaften
 • Dag 3 - Día del Año Nuevo – Nytårsdag
 • Dag 4 - Byvandring i Almuñécar
 • Dag 5 - Salobreña og romsmagning
 • Dag 6 - Fridag eller ekstraudflugt til Nerja & Frigiliana
 • Dag 7 - La Cabalgata de los Reyes Magos – Helligtrekongeroptoget
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Jul Andalusien

Inkluderet i prisen

Fly til Málaga t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

7 overnatninger på prisvindende 4-stjernet hotel på Costa Tropical

7 x morgenmad

6 x aftensmad inkl. ¼ fl. vin og vand

Nytårsgallamiddag inkl. vin ad libitum og 1 glas cava

Nytårsaften: Levende musik og fri bar fra midnat til ca. kl. 03.00

Udflugter iflg. program:

 • Besøg i Málaga
 • Gåtur i lokalområdet
 • Byvandring i Almuñécar
 • Salobreña inkl. romsmagning - 2 små glas
 • Helligtrekongeroptoget

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse til enebrug kr. 1.395

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Maleriske Nerja og Frigiliana kr. 215

Dag 1

Málaga og ankomst til Costa Tropical

Afrejse fra København
Vi flyver til Málaga, hvor vi i lufthavnen bydes velkommen af vores erfarne rejseleder. Med bus kører vi på blot en time til Den Tropiske Kyst ved Middelhavet, hvor vi skal bo 7 nætter på vores prisvindende hotel i Almuñécar. Vi nyder en kold anretning med vin, inden sengetid.

Afrejse fra Aalborg
Vi flyver direkte til Málaga, hvor vi i lufthavnen bydes velkommen af vores erfarne rejseleder.

Glæd dig til at opleve Picassos fødeby, Málaga, hvor det emmer af julestemning, og sanseoplevelserne står i kø. Andalusiens næststørste by er spækket med historie og kunstgallerier. Storbyen er fuld af sjæl, og smukt julepyntet. Fashionable butikker ligger side om side. Málaga er både moderne og traditionel – spansk og international. At gå rundt i de gamle gader i julemåneden på egen hånd er en dejlig oplevelse. Den romantiske gamle bydel med overdådige pladser, sandfarvede bygninger med kunstfærdige smedejernsbalkoner, smukke marmorbelagte gader - og naturligvis den fashionable gågade, Calle Larios med velholdte huse og elegante butikker langs den flotte flisebelægning.

Læg mærke til Málagas katolske katedral, der giver en stemning af storhed, skønhed og spiritisme. Oprindeligt skulle katedralen have haft 2 tårne, men på grund af pengemangel blev der kun opført ét. Det imponerende bygningsværk har derfor fået tilnavnet ”La Manquita", der betyder den lille enarmede. Det er let af få byens stemning ind under huden i hjertet af byen.

Oplev også det fine juletræ på Plaza de la Constitución. Atmosfæren er i top, og der er tid til at shoppe eller besøge et af byens 37 museer.

Herefter fortsætter vi med bus på blot en time til Den Tropiske Kyst ved Middelhavet, hvor vi skal bo 7 nætter på vores prisvindende hotel i Almuñécar. Om aftenen hygger vi os med sen aftensmad og vin på hotellet.

Katedralen i Málaga
Málaga
Christmas Spaion
Dag 2

Nochevieja – Nytårsaften

Efter en lækker morgenbuffet tager vi på en lille gåtur med rejselederen i lokalområdet. Her får du gode råd, tips og idéer til ferien, og hører lidt mere om de spanske nytårstraditioner. Om eftermiddagen kan du i ro og mag forberede dig til hotellets store galla-nytårsfest, hvor vi på årets sidste aften (Noche Vieja – den gamle aften) skal byde det nye år (Año Nuevo) velkommen. Vi tager del i den festlige stemning og hygger os med hinanden, mens vi nyder gallamiddagen med vin ad libitum.

I Spanien har man 3 særlige nytårstraditioner. Man skal gerne være iklædt rødt undertøj, og have noget guld bundet omkring sit vinglas. Den sidste tradition er den vigtigste, og har stor betydning overalt i landet. Når uret tæller ned til årsskiftet, har spanierne travlt med at spise en vindrue for hvert af de sidste 12 klokkeslag, inden det gamle år rinder ud. Når man at spise ”lykkedruerne”, bringer det held i det nye år.

Traditionen går helt tilbage til 1909, hvor nogle vinbønder havde haft så god en høst, at de ikke kunne sælge det hele. Da de var bange for, at druerne skulle rådne, forærede de dem væk med forklaringen om, at de ville bringe held, hvis de blev spist nytårsaften. En tradition var født, og spredte sig hurtigt til hele landet.

Vi deltager naturligvis også i den festlige tradition, og ønsker hinanden godt nytår med et boblende glas cava – Spaniens svar på champagne. Fra hotellets tagterrasse har vi en fantastisk udsigt til byens festfyrværkeri. Det nye år fejres med levende musik og fri bar indtil ca. kl. 03.00.

Nochevieja Nochevieja
Dag 3

Día del Año Nuevo – Nytårsdag

Vi har god tid til at nyde den lækre morgenbuffet, og til at slappe af efter en festlig nytårsaften. Har du lyst kan du tage med rejselederen på en lille gåtur ned til Middelhavet, for at mærke havets friske brise, inden aftensmaden venter på hotellet.

Dag 4

Byvandring i Almuñécar

I dag spadserer vi på blot 20 minutter til Almuñécars gamle bydel. Byens historie kan dateres helt tilbage til den fønikiske epoke for over 3.000 år siden. Efterfølgende har Almuñécar været udsat for både græske, romerske, arabiske og kristne erobringer, og de forskellige civilisationer har efterladt monumenter, kunst og arkæologiske minder. 

Vi oplever det atmosfærefyldte torv, og går gennem nogle af de stejle gader, der klynger sig op mod klippetoppen San Cristóbal med den gamle borg. Det er en autentisk oplevelse at gå rundt i byen, hvor man mærker den ægte duft af sydspansk charme. At være i Almuñécar er som en rejse tilbage i tiden.

Om aftenen hygger vi os med aftensmad på hotellet.

Almuñécar
Almuñécar
Almuñécar
Dag 5

Salobreña og romsmagning

Glæd dig til den spændende udflugt til den lille kystby Salobreña, der ligger ud til Den Tropiske Kyst. Middelhavet, strandene og bjergene omfavner dalen. Byen er gennemsyret af historie, og de hvide huse ligger spredt over klippen, der domineres af den charmerende arabiske borg. Rundt omkring er der smukke udsigtspunkter til Middelhavet. Salobreñas strategiske beliggenhed havde stor betydning for maurerne. Borgen blev bygget i det 10. århundrede, og er en skøn blanding af arabisk og kristen arkitektur. 

Stille og roligt går vi gennem den idylliske bys små brostensbelagte gader, og kommer forbi små barer, der ligger gemt rundt omkring i gyderne. Vi passerer det hyggelige torv og kirken bygget i mudejar-stil, og nyder synet af indgangsdøren, der er dekoreret med fliser. Mujedar er en særlig stilart, der er skabt af muslimske håndværkere, der levede under et kristent styre. Du vil nyde byen og dens storslåede omgivelser ligesom du straks vil fornemme, at her møder vi den autentiske andalusiske charme.

Salobreña er omgivet af lange rækker af sukkerrør og tropiske planter. Engang var her sukkerrørsraffinaderier, som lå spredt rundt omkring i regionen, men den sidste høst var i 2005. Turen fortsætter nu til Europas eneste rørsukkerfabrik, som ligger i Motril. Hos Ron Montero har man bevaret den gamle tradition, her produceres stadig rom. I 1963 grundlagde familien vingården som den eneste i Europa, hvor man kan smage rom og lære om fremstillingen. Succesen er baseret på hundreder af års dyrkning af dens vigtigste ingrediens – sukkerrør.

Takket være maurerne var Costa Tropical engang dækket af massive sukkerrørsmarker, og man dyrkede sukkerprodukter af højeste kvalitet. Don Francisco Montero voksede op med viden om dyrkning og forarbejdning af sukkerrør, og havde en drøm om at åbne sit eget destilleri. I dag er destilleriet en familieejet virksomhed. Her produceres med stolthed ca. 240.000 liter rom om året. Vi smager 2 glas rom, og hører om familiens historie. Du har mulighed for at købe rom med hjem, som er perfekt til cocktails. Salud – skål!

Om aftenen nyder vi hotellets aftensmad.

Getlstd Property Photo
Photo3jpg
Ron Montero
Dag 6

Fridag eller ekstraudflugt til Nerja & Frigiliana

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Mod tillæg er der mulighed for at deltage i en ekstraudflugt til Nerja og Frigiliana.

Ekstraudflugt: Maleriske Nerja & Frigiliana
Tag med på den flotte halvdagstur til feriebyen Nerja, der er kendt for sin usædvanlige smukke beliggenhed ved foden af Sierra de Almijara-bjerget. Her skal vi opleve den berømte promenade langs byens klippeforbjerg. Det smukke ”Balcón de Europa” er palmebeklædt, og bygget på fundamentet af et gammelt fort. Balkonen ligger som en terrasse over høje klipper. Herfra oplever vi den enestående panoramaudsigt over Middelhavet, flankeret af honningfarvede bugter.

Vi fortsætter et lille stykke ind i baglandet til den maleriske hvide landsby, Frigiliana. Den idylliske landsby er flere gange blevet kåret som Spaniens smukkeste og bedst bevarede. Til fods udforsker vi den gamle bydels hvidkalkede huse med smedejernsgitre, charmerende trappegader og farvestrålende blomster. Sluk mobilen, og mærk de lokales opskrift på det gode liv, når vi i fred og ro, går på opdagelse gennem byens mange kringelkroge med brostenslagte gader, flotte hvidkalkede huse, prydet med blomsterkrukker. I 2014 opnåede byen status af national historisk og arkitektonisk interesse. Kort sagt, det oser af charme overalt. Vi ser også gaden Callejón del Inquisidor, der fører til et særligt kvarter med farverige døre og balkoner.

Om aften nyder vi hotellets buffetmiddag.

Dag 7

La Cabalgata de los Reyes Magos – Helligtrekongeroptoget

I Spanien er Helligtrekonger traditionelt én af julens vigtigste dage. Vi skal naturligvis ikke gå glip af Helligtrekongersaften, hvor man overalt i Spanien netop den 5. januar har farverige optog og parader med dekorative vogne. Fantasifulde kameler er læsset med julegaver, og nogle mænd er udklædt som De Hellige Trekonger: Melchior, Kaspar og Baltasar. I Spanien er det nemlig ikke julemanden, der kommer med gaverne, men Reyes Magos - vismændende fra Østerland - selv om mange børn i dag - også får gaver den 24. december.

Både børn og voksne er på gaderne, og fra de store paradeflåder smider kongerne lækkerier ud til de forventningsfulde børn - ligesom breve fra børnene indsamles til kongerne. Der er musik og dans - en festlig afslutning på den spanske julehøjtid.

Traditionen med Helligtrekongeroptoget går helt tilbage til 1885. I hjemmene har børnene haft travlt med at pudse sko, og sætte dem pænt i entréen eller ved et halvåbent vindue, så De Hellige Trekonger kan lægge gaverne ved fodtøjet. En hyggelig gammel spansk tradition, der minder spanierne om juleevangeliet, hvor de rejsende vismænd kom med guld, røgelse og myrra til Jesusbarnet. Nogle stiller endda 3 glas vin frem til kongerne!

Vi spadserer ind til hjertet af Almuñécar, hvor vi skal overvære ”La Cabalgata de los Reyes Magos” – optoget, og mærke den helt særlige stemning, der påvirker både børn og voksne. Denne aften nyder vi selvfølgelig også hotellets dejlige buffetmiddag.

Dag 8

Hjemrejse

Afrejse fra Aalborg
Tidligt om morgenen flyver vi fra Málaga tilbage til Danmark. Morgenmadspakke udleveres fra hotellet inden afrejse.

Afrejse fra København
I dag er det ”Día de los Reyes Magos”, Helligtrekongersdag. Den 6. januar er en stor helligdag i Spanien, for i løbet af natten er der lagt gaver i skoene. Om morgenen åbnes julegaverne, og man henter flere gaver hos familie og venner. Derefter nyder man en slags brunch sammen, som afsluttes med den traditionelle hellligtrekonger-kage, Roscón de Reyes, der ofte er fyldt med creme eller chokolade. I midten af kagen er indbagt en lille figur. Den, der finder figuren bliver konge, og får både en kongekrone og en særlig gave. En tradition, der minder om vores kamp om at finde mandlen i ris á la manden.

Glæd dig til at opleve Picassos fødeby, Málaga, hvor det emmer af stemning, og sanseoplevelserne står i kø. Andalusiens næststørste by er spækket med historie og kunstgallerier. Storbyen er fuld af sjæl, og smukt julepyntet. Fashionable butikker ligger side om side. Málaga er både moderne og traditionel – spansk og international. At gå rundt i de gamle gader på egen hånd er en dejlig oplevelse. Den romantiske gamle bydel med overdådige pladser, sandfarvede bygninger med kunstfærdige smedejernsbalkoner, smukke marmorbelagte gader - og naturligvis den fashionable gågade, Calle Larios med velholdte huse og elegante butikker langs den flotte flisebelægning.

Læg mærke til Málagas katolske katedral, der giver en stemning af storhed, skønhed og spiritisme. Oprindeligt skulle katedralen have haft 2 tårne, men på grund af pengemangel blev der kun opført ét. Det imponerende bygningsværk har derfor fået tilnavnet ”La Manquita", der betyder den lille enarmede. Det er let af få byens stemning ind under huden i hjertet af byen.

Oplev også det fine juletræ på Plaza de la Constitución, tag på shopping eller besøg et af byens 37 museer. Vi anbefaler naturligvis et besøg på en café, hvor du ikke må gå glip af helligtrekonger-kagen.

Om aftenen flyver vi fra Málaga tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse