Mont Saint Michel
Etretat
Saint Malo

Frankrig og England

Normandiet og Jersey

Pris pr. person fra
kr. 19.995

Så du ”Anne & Anders i Nordfrankrig”? På denne fantastiske rundrejse gennem Normandiet går vi i journalisternes fodspor og oplever et væld af interessante og smukke steder. Som et plus har vi inkluderet en endagsudflugt til den vidunderlige kanal- og blomsterø Jersey. Oplev Normandiets storslåede kyststrækninger, blide landbrugsområder med hyggelige byer, et danskejet slot, imponerende Mont Saint Michel, Jeanne-d’Arc byen Rouen, Bayeux tapetet, piratbyen Saint-Malo, invasionskysten, Monets haver og kulinariske lækkerier. Med Best Travel får du her en kvalitetsrejse uden sidestykke!

I lang tid var Normandiet en af de rigeste franske provinser. Den forsynede den hurtigt voksende befolkning i Paris med madvarer som for eksempel ostene camembert, Livarot eller Pont L’Éveque, smør og fløde samt Calvados og Cidre. Men også fisk, østers og andet godt fra havet samt de specielle saltlam fra Mont Saint Michel. Den dag i dag er Normandiet kendt for disse lækre produkter, og vi får lejlighed til at smage dem.

Klimaet er mildt og profiterer af Golfstrømmen. Som man siger i Normandiet: ”Her er vejret altid godt – flere gange dagligt”.

Men også kulturelt har Normandiet meget at byde på. Et sandt pilgrimssted var og er stadigvæk klosterbjerget Mont Saint Michel – i dag selvskreven som UNESCO verdensarv. Men ikke alle besøgende var fredeligt sindede. Vikingerne røvede området, bosatte sig her og navngav Normandiet. I det 19. årh. udviklede Normandiet sig som udflugtsmål for badehungrige parisere og badebyer skød op overalt.

Mere end 600 km kyststrækning bærer romantiske navne som Alabasterkyst, Blomsterkyst eller Perlemorskyst. Uden de vidunderlige lysforhold havde impressionismens vugge nok ligget et andet sted. Hvor ville Claude Monet, Edgar Degas, Eugène Boudin eller Camille Pissaro ellers have malet ?

En region fyldt med pragtfulde abbedier, slotte, herregårde og byer samt spændende historiske mindesmærker, der gør indtryk. Under vores besøg fejres 75-året for D-dag.

Kun 1 time og 25 minutter tager det, før man havner i en hel anden verden, nemlig på den smukke kanalø Jersey. Her er fransk levevis og britisk charme indgået et perfekt ægteskab. På en heldagstur udforsker vi den lille juvel.

Kvaliteten er på hele turen sat i højsædet, ligesom oplevelser er lidt ud over det sædvanlige. Både i Saint-Malo, Caen og Rouen bor vi på fremragende hoteller, altid centralt beliggende i gåafstand til alt.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Afrejse og besøg på det danskejede slot Château du Gué aux Biches
  • Dag 2 - Den majestætiske klosterø Mont-Saint-Michel
  • Dag 3 - Blomsterøen Jersey
  • Dag 4 - Halvøen Bayeux, kystbyen Honfleur og æbler i Pont l’Éveque
  • Dag 5 - Normandiet og 2. verdenskrig
  • Dag 6 - Lisieux og Camembert
  • Dag 7 - Historiske Rouen og naturperlen Etretat ved Alabasterkysten
  • Dag 8 - Tid på egen hånd i Rouen og maleriske oplevelser i Giverny | Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Normandiet Jersey

Inkluderet i prisen

Fly København – Paris t/r inkl. bagage og transfer

Bustransport

Katamaranfærge Saint Malo – Jersey t/r

Lokal bus på Jersey

7 nætter på 3- og 4-stjernede hoteller

7 x morgenmadsbuffet

4 x 2-retters frokost

7 x 3-retters middag

1 x kaffe & patisserie på et slot

Udflugter og entréer jf. program

Lokalguider i Rouen og på Invasionskysten

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Turistskat

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse kr.  3.300

Turistskat kr. 100

Fast plads i bussen kr. 150-250

Besøg på Østersfarm inkl. 3 østers kr. 120

Cream Tea på Jersey kr. 80

Dag 1

Afrejse og besøg på det danskejede slot Château du Gué aux Biches

Vi flyver direkte til Paris fra morgenstunden. Der bliver lidt tid til at fouragere i Paris, inden vi sætter os godt til rette i vores bus, der står til rådighed for os alle dagene. Det første programpunkt er allerede ret specielt. For vi skal besøge det danskejede slot Château du Gué aux Biches, som ligger uden for den lille kurby Bagnoles de l’Orne. Her har Søren og Klaus lagt hele deres sjæl i at renovere det historiske sted med stor kærlighed og respekt for det autentiske. Vi får lov til at kigge indenfor og høre om fordums tiders beboere og hvorfor de to energiske sjæle har valgt dette liv. Under besøget serveres en kop kaffe og noget godt fransk patisserie. En mere sympatisk start på Normandiet kan man næppe finde.

Vi fortsætter til piratbyen Saint-Malo, hvor vi de næste 3 nætter skal bo inden for murene på det charmerende hotel L’Univers.

Saint-Malo er fyldt med historie, legender, velbevarede forsvarsværker, brostensbelagte gader og gamle stenbygninger. Og så er byen fødestedet for flere historiske karakterer, samtidig med at de besøgende også får et autentisk glimt af regionens vigtige fortid som hjem for de søfarende.

Vi spiser middag på hotellet eller i nærheden. Mon ikke nogen lader aftenen klinge ud i hotellets legendariske bar, der siden 1923 har huset den lokale Yacht Club og stadigvæk er et mødested for søfolk, sejlere og andet godtfolk.

Dag 2

Den majestætiske klosterø Mont-Saint-Michel

En af de helt store seværdigheder – også kaldet vidunderet – besøges i dag på grænsen mellem Bretagne og Normandiet. Det startede med en klosterkirke i 700-tallet. Langsomt voksede samfundet på den lille klippeø Mont-Saint-Michel, et kloster blev opført og fæstningsmure sikrede beboerne. Øen udviklede sig til et åndeligt og intellektuelt mødested og tiltrak flere og flere pilgrimme. Det er et imponerende syn, når den majestætiske klosterø træder frem i bugten mellem havet og himlen. Vi har inkluderet et besøg, der foregår på egen hånd i de smalle gyder. Frokost er ikke inkluderet denne dag.

Mont-Saint-Michel-bugten er skuepladsen for en af Vesteuropas største tidevandsforskelle med helt op til 15 meters højvande! Ved flod bliver Mont-Saint-Michel til en ø i nogle timer, og det er i sandhed et storslået syn. Heldigvis har moderne teknik gjort det muligt at komme tørskoet til øen på alle tidspunkter.

På vej tilbage til Saint-Malo slår vi et smut omkring fiskerbyen Cancale, der lige som Venus er født ud af en muslingeskal. Byen forsynede det kongelige hof med kurve fyldt med østers ... og sømænd. I det 19. århundrede. Bosatte sømændene sig i New Foundland og overlod deres koner til at styre byen. Fra denne tid har Cancalaiserne beholdt deres åbenhjertighed. Der er her mulighed for at besøge en østersfarm med omvisning og smage på 3 østers (tilkøb).

Tilbage i Saint-Malo bør man ikke snyde sig for at gå en tur på bymuren – en flot oplevelse, der fortæller om byens betydning gennem århundreder.

Middag serveres på hotellet eller på nærliggende restaurant.

Dag 3

Blomsterøen Jersey

Vi skal tidligt afsted med passet i lommen og sejler med katamaran på 1 time og 25 minutter til den smukke blomsterø Jersey. Vores egen bus er blevet tilbage på fastlandet, men en lokal bus venter os og kører os rundt på den utroligt smukke ø med alle sine haver og blomster. Vi har inkluderet en dejlig frokost på en typisk restaurant. Eftermiddagen er afsat til at udforske hovedstaden Saint Helier på egen hånd. Hvis man ønsker det, kan man tilkøbe en rigtig engelsk Cream Tea, som selvfølgelig serveres med lækre engelske scones, med engelsk flødeskum og syltetøj. Det er bestemt værd at tage med.

Sidst på dagen går turen tilbage til Saint-Malo. Der vil være mulighed for toldfrit indkøb på øen samt ombord på færgen.

Aftensmad serveres på hotellet eller nærliggende restaurant.

Dag 4

Halvøen Bayeux, kystbyen Honfleur og æbler i Pont l’Éveque

Vi tager afsked med Saint-Malo og kører tværs over Cotentin halvøen til Bayeux. Byen er især kendt for én ting, nemlig det berømte Bayeux-tapet, der er den eneste udstillede genstand på Musée de la Tapisserie. Som en tegneserie på 70 meters længde fortæller det over 1000 år gamle stykke stof, historien om Vilhelm Erobrerens togt til England og slaget ved Hastings. Og det går ikke stille for sig! Det er en drabelig historie der spiller sig af foran vores øjne med sværd og afhuggede lemmer og hoveder. Med en audioguide følger vi historien og lader os bjergtage af fortællingen.

Tilbage i lyset bliver der mulighed for at se katedralen, hvor Bayeux-tapetet oprindeligt blev hængt op ved festlige lejligheder.

En god frokost venter, inden vi fortsætter turen i første omgang forbi Caen for at besøge kystbyen Honfleur, der med sin enestående charme har inspireret mange malere. Også vi lader os fortrylle ved at slentre en tur gennem byen på egen hånd.

Dagens sidste programpunkt er et besøg i Pont l’Éveque. For når man siger Normandiet, må man også sige æbler og Calvados. Hos en lokal producent lader vi os forføre af den gode æblebrændevin.

Efter en lang dag med mange oplevelser kører vi til Caen. Her skal vi i to nætter bo i centrum lige ved lystbådehavnen på et skønt 4* hotel, hvor vi også spiser aftensmad.

Dag 5

Normandiet og 2. verdenskrig

Caen besøges i dag især for sit museum Memorial de Caen, der koncentrerer sig om tiden fra op til 2. verdenskrig og helt op til den kolde krig. Bussen kører os til museet, der ligger lidt i udkanten af byen. Vi har afsat formiddagen til et besøg på museet, hvor man alt efter interesse kan fordybe sig i det 20. århundredes frygtelige hændelser, der førte til D-day. Der udleveres audioguides.

Landingen den 6. juni 1944 på strandene i Normandiet er den største amfibie- og luftbårne operation nogensinde. Selv i dag kommer millioner af mennesker for at besøge D-Day-strandene og hylde de soldater, der befriede Frankrig.  Under ledsagelse af en engelsktalende guide, der er specialiseret i alt omkring D-Day, tager vi ud til strandene, kirkegårdene og skyttegravene. Vi har ligeledes inkluderet et besøg i Arromanches, hvor den første landgang fandt sted. Vi besøger det lokale museums biograf og ser en 360 graders fremstilling af landgangen. Fra museet kan man fortsat se ned over sænkekasserne, der muliggjorde landgangen. Frokost er denne dag ikke inkluderet.

En dag med mange stærke oplevelser, der giver stof til eftertanke 80 år efter landgangen!

Tilbage på hotellet spiser vi aftensmad og har mulighed for at hygge i hotellets bar eller blot gå en tur i byen.

Dag 6

Lisieux og Camembert

Vi forlader Caen og kører ud ad Calvadosruten til Lisieux via de idylliske landsbyer Beuvrons en Auge og Cambremer. I Lisieux besøger vi byens helt specielle basilika Sainte-Thérèse-de-l‘Enfant-Jésu. Som mange andre vigtige religiøse steder ligger kirken med klosteret højt over byen og gælder som det næst vigtigste pilgrimssted i Frankrig efter Lourdes.

Vi spiser frokost i den stemningsfulde by.

Turen går videre gennem det frugtbare landlige område til selveste byen Camembert, hvor osteelskere sikkert vil blive glade for besøget hos en lokal producent og dertil serverede smagsprøve med et glas cider eller æble juice.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den historiske by Rouen ved Seinen, der nærmest syner som et levende museum. Vi bor de sidste to nætter i Rouen på et skønt 4* hotel midt i centrum i gåafstand til den gamle by. Middag spises på hotellet.

Dag 7

Historiske Rouen og naturperlen Etretat ved Alabasterkysten

Om formiddagen møder vi en lokal guide, der viser os alle byens seværdigheder og fortæller om Rouens historie. Det var her, at Jeanne d’Arc blev brændt på bålet og det var her, hvor impressionisten Claude Monet lod sig inspirere til sin serie malerier af byens katedral.

Efter byrundturen kører vi til ud til en af de smukkeste og mest storslåede egne i Normandiet, Etretat ved Alabasterkysten. Som et naturteater ligger de lodrette kalkvægge ud til havet. Klinterne La Manneporte, La Courtine og L’Aiguille har været inspirationskilder for utallige malere og kan opleves fra bredden, en båd eller stien, der går langs kysten højt over Den Engelske Kanal. Vi holder frokostpause i byen. Frokost er ikke inkluderet. Der er mulighed for at tage et lille tog op til Cap D’Antifer for at se udsigten (ikke inkl.).  

Sidst men ikke mindst tager vi til Fécamp for at besøge Destilleriet og museet ”Palais Bénédictine” efterfulgt af en smagning af den berømte Benediktiner likør.

Tilbage i Rouen bliver der tid til lidt afslapning før vi skal ud at spise på Frankrigs ældste restaurant. En speciel oplevelse i en historisk by.

Dag 8

Tid på egen hånd i Rouen og maleriske oplevelser i Giverny | Hjemrejse

Her på sidste dagen vil der være lidt tid til at se nærmere på Rouen på egen hånd efter vi har checket ud og deponeret bagagen. For der er ikke så forfærdelig langt til Giverny, hvor vores sidste programpunkt ligger. Inden vi når dertil spiser vi en sidste frokost sammen. Monets haver venter! Hvem kender ikke de berømte malerier af Claude Monets have med broen og åkanderne! Vi oplever dette maleriske idyl ved selvsyn. En dejlig stille afslutning på en rejse fyldt med oplevelser.

Vi kører sidst på eftermiddagen til Paris og flyver direkte hjem fra Charles de Gaulle lufthavnen til København.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse