Lissabon
Praça Rossio, Lissabon
Belém-tårnet

Portugal

Lissabon

Pris pr. person fra
kr. 6.495

Vidste du, at Lissabon vandt prisen som førende europæiske storby ved World Travel Awards i 2022 – rejsebranchens svar på Oscar-uddelingen? Den charmerende hovedstad med strejf af stemninger fra Portugals kolonitid, blandet med moderne trends, har længe været et kæmpehit. Lissabon byder på alt, hvad man kan forvente, og mere til! Ekstravagante bygninger, gammeldags sporvogne, hyggelige caféer, flisesmykkede huse og stejle gader. Vi bor centralt på 4-stjernet hotel, og oplever byen både med bus, sporvogn, metro og til fods. Tag med og mærk storbyens hjerteslag!  

Som det perfekte panorama-postkort ligger Lissabons 7 bjergskråninger med sublim udsigt over Tejo-floden. Lissabon var engang centrum for verdens største kolonirige, og har bevaret fortidens charme med overdådige bygninger, museer, gammeldags sporvogne og smukke, flisedekorerede huse. Her er fortiden blandet med nutidens stilfulde caféer, trendy barer på tagterrasser og spændende shopping-centre. Byen fremstår som en helhed med harmoni og balance. Lissabon er en metropol i international klasse med et rigt kulturliv, mange museer og fantastiske kunstsamlinger.

Bydelen Belém rummer masser af minder fra portugisernes bedrifter på verdenshavene, hvor imponerende monumenter og kirker blev bygget i Portugals storhedstid. Indtægterne fra kolonierne var det økonomiske fundament for den utrolige ekstravagance, som man i dag ser utallige eksempler på. 

Det oser af stemning i den farverige bydel Alfama, der ligger gemt i en labyrint af stejle gyder og trapper. Overklassens bydel blev skabt af maurerne, men efter jordskælvet i 1755 ændrede det sig til arbejderklassens kvarter. Her kan man om aftenen høre fado-musikkens sørgelige sange, der handler om længslen efter det evigt tabte, sorg og hjemve. Lyset dæmpes, når de traditionsrige sange udføres med kraftfuld stemme akkompagneret af guitarspil.

Du har også mulighed for at tage med på en togtur til Sintra, hvor man ligesom H.C. Andersen fortrylles af byens eventyrlige stemning.

Overalt i storbyen finder du et væld af stemningsfulde caféer og gode restauranter. Prøv de lækre oste, oliven, den populære caldo verde suppe, friskfanget fisk, skaldyr eller kylling med piri-piri – en slags chilipeber – og glem ikke byens berømte kager!

Vi bor centralt, og det er let at komme rundt både til fods og med byens veludbyggede metrosystem eller sporvogn. I Lissabon finder du alle ingredienser til den perfekte storbyferie. En skøn rejse krydret med hygge, samvær og oplevelser – også med tid på egen hånd.

Bem-vindo a Lisboa – velkommen på storbyferie med BEST TRAVEL.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - På opdagelse i bydelen Belém
  • Dag 2 - Maleriske Lissabon
  • Dag 3 - Lissabon på egen hånd
  • Dag 4 - Fridag eller ekstraudflugt med tog til Sintra
  • Dag 5 - Fritid og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Lissabon 2023

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Lissabon t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

”Lisboa card” gyldigt i 48 timer

4 nætter på Hotel VIP Executive Arts****

4 x morgenmad

1 x frokost m/kaffe

1 x middag m/et glas vin

Udflugter iflg. program:

Byrundtur i Belém med egen bus

Maleriske Lissabon med metro og sporvogn

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat i Lissabon EUR 8 pr. person

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 1.235

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Togtur til Sintra kr. 360

Dag 1

På opdagelse i bydelen Belém

Afrejse med direkte fly til Lissabon. Efter ankomst tager vi på en spændende rundtur i bydelen Belém, der rummer masser af minder fra portugisernes bedrifter på verdenshavene. Overdådige monumenter og kirker blev bygget i Portugals storhedstid.

Vi passerer det smukke honningfarvede Jéronimos-kloster, et fantastisk monument over opdagelsestidens rigdom. Bygningen er intet mindre end et sandt mesterværk, og er naturligvis beskyttet af UNESCO. Lissabons vartegn er det pragtfulde Belém-tårn, der ligger som en fæstning i Tejofloden. Herfra ledte Vasco da Gama sin sørejse til Indien.

Inden indkvartering på vores centralt beliggende hotel tager vi på en lille spadseretur langs floden til Monumentet for Opdagelserne, der er udformet som stævnen på en karavel. Foran monumentet ses et stort verdenskort lavet af marmormosaik, som viser de opdagelsesrejsendes ruter.

Om aftenen byder vi velkommen med en spændende middag inkl. et glas vin på en populær, lokal restaurant, der tryller de lækreste bacalhau-retter frem. Klipfisk er Portugals nationalret, der kan tilberedes på utallige måder, og her prøver vi nogle af de bedste. Restauranten ligger kun 15 minutters gang fra hotellet. 

Dag 2

Maleriske Lissabon

I dag skal vi på en spændende byrundtur med metro og med Lissabons charmerende sporvogn op ad Alfamas stejle gader og trapper. Glæd dig til en fantastisk gåtur i det idylliske kvarter i en labyrint af snoede gyder. At gå rundt i det gamle kvarter med blomsterkrukker, små butikker og blafrende vasketøj er som at befinde sig i en helt anden verden. Det er her man om aftenen kan høre tonerne fra de melankolske fadosange, som handler om ”saudade” – en længsel efter det evigt tabte, ulykkelig kærlighed, smerte og fortvivlelse.

Vi hygger os med frokost og efterfølgende en kop kaffe på en lokal restaurant, inden vi til fods fortsætter ned til den iøjefaldende bygning Casa dos Bicos, der er kendt for sin ejendommelige facade beklædt med rhombeformede sten. Du kan herefter vælge at tage med rejselederen tilbage til hotellet eller fortsætte rundt i byen på egen hånd.

Vi har inkluderet et ”Lisboa card”, der kan benyttes til ubegrænset kørsel med offentlige transportmidler i 48 timer i Lissabons centrum. Kortet gælder fra det øjeblik, det benyttes første gang. Kortet giver desuden gratis adgang til mange af byens bedste museer bl.a. Jéronimos-klostret, Belémtårnet - og den kendte Santa Justa Elevator.

Dag 3

Lissabon på egen hånd

Med ”Lisboa card” har du næsten uendelige valgmuligheder for at udforske storbyen på egen hånd. Vi anbefaler en spadseretur gennem Baixa-kvarterets elegante gader til den store Rossio-plads, og videre ned mod floden til den eventyrlige Comércio-plads, der ofte sammenlignes med San Marco-pladsen i Venedig. Prøv en tur med Glória-Elevatoren til det højtliggende Bairro Alto kvarter med snævre brolagte gader og gamle huse pyntet med smedejernsbalkoner. Kig ind på den berømte Brasileira Café, og snup en bica (espresso) eller oplev Chiado-kvarteret fyldt med eksklusive butikker og kunstgallerier.

Måske frister en sejltur på Tejofloden med en tur under Ponto 25 Abril-broen, der er en tro kopi af den berømte Golden Gate i San Francisco? I baggrunden ses den store Cristo Rei-statue, der er magen til Kristusstatuen i Rio de Janeiro. At sidde på byens ældste konditori, der ligger næsten overfor Jéronimos-klostret, og bare nyde livet og stemningen med lækre linselignende kager, Pastéis de Belém, er heller ikke dårligt! Rejselederen kommer gerne med flere forslag, og har du lyst, kan du om aftenen tage med ud at spise på en hyggelig, lokal restaurant for egen regning.

Praça Rossio, Lissabon
Praça Do Comércio
Ponte 25 de Abril-broen
Dag 4

Fridag eller ekstraudflugt med tog til Sintra

Udforsk endnu mere af Lissabon på egen hånd eller tag med på heldagsturen til den smukt beliggende UNESCO-by Sintra.

Ekstraudflugt: Togtur til Sintra
Sintra var i over 800 år de portugisiske kongers foretrukne sommerferiemål. Man taber hurtigt sit hjerte til byen, der ligger gemt i bjergene omgivet af grønne lunde, slugter og kilder. Som H. C. Andersen fortrylles man af den lokale eventyrstemning med slotte og smukke villaer i det kølige bjergområde.

Fra hotellet tager vi med metro til banegården, og på 40 minutters togtur når vi Sintra, hvor vi til fods oplever den gamle bydel med fontæner, fliseklædte bygninger og små butikker i de idylliske gader.

Vi besøger det smukke hvide slot, Palácio Nacional - Portugals ældste kongeslot. Her kunne kongefamilien gå på jagt, nyde den friske luft og søge tilflugt fra Lissabons perioder med pest. Læg mærke til de 2 massive skorstene, der kroner det kongelige køkken, som i dag er Sintras ikon. På rundturen i slottet udleveres høretelefoner (engelsk), der fortæller om de vidunderlige, dekorative værelser.

Herefter hygger vi os med frokost på en dejlig, lokal restaurant med 1 glas vin. Til dessert skal vi naturligvis smage byens berømte travesseiro-butterdejskage med en kop kaffe. Sidst på eftermiddagen tager vi toget tilbage til Lissabon.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 5

Fritid og hjemrejse

Lissabon

Det meste af dagen er til fri disposition, og der er god tid til de sidste indkøb. Værelset skal forlades senest kl. 12.00, og bagagen kan frit opbevares i hotellets reception.

Sidst på eftermiddagen kører vi vil lufthavnen, og flyver direkte tilbage til Danmark efter dejlige dage i Portugals hovedstad.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse