Rabac
Rovinj, Kroatien
Rovinj, Kroatien

Kroatien

Kroatien med bus

Pris pr. person fra
kr. 8.795

Fantastiske naturoplevelser og spændende kulturoplevelser er på programmet på denne rejse til den skønne kroatiske halvø Istrien. Vi rejser komfortabelt i dansk bus på hele rejsen – og med overnatninger i både Leipzig og Salzburg venter der også skønne oplevelser på rejsen.

På rejsens udflugter kan vi se frem til at opleve den smukke halvø Istrien og Kvarnerbugten. Vi oplever landsbyliv og historie på en hyggelig tur til middelalderbyen Mošćenice. Vi besøger halvøens hovedby Pula og den idylliske kystby Rovinj, og smager på lokale delikatesser, ikke mindst de sjældne og eftertragtede trøfler. Vi tager også på bådudflugt til øen Cres i Kvarnerbugten.

Under hele opholdet i Kroatien bor vi i den hyggelige badeby Rabac på Istriens østkyst, hvor vores hotel ligger helt ned til vandet.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Start på rejsen - Leipzig
 • Dag 2 - Med kurs mod Alperne
 • Dag 3 - Salzburg – Slovenien – Kroatien
 • Dag 4 - Byvandring i Rabac
 • Dag 5 - Udflugt til Mošćenice og Opatija
 • Dag 6 - På egen hånd
 • Dag 7 - Rundt om Istrien
 • Dag 8 - Bådudflugt til øen Cres
 • Dag 9 - Til fri disposition
 • Dag 10 - Kursen sættes nordpå
 • Dag 11 - Hjem til Danmark
Hent pdf-udgave af rejsen
Kroatien med bus - kort over rejsen

Inkluderet i prisen

Rejse i 5-stjernet komfortabel turbus

Færgeoverfart med Scandlines t/r

2 hotelovernatninger i Tyskland (dag 1 og 10)

1 hotelovernatning i Østrig (dag 2)

7 hotelovernatninger i Rabac (dag 3-10)

10 x morgenmad

10 x aftensmad

Udflugter ifølge program inkl bådtur med frokost samt vin og trøffelsmagning

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge

Lokal turistskat i Kroatien ca. €1,50 pr. person pr. nat betales direkte på hotellet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 950

Dobbeltværelse med balkon og havudsigt i Rabac - til enebrug kr. 1.950

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Start på rejsen - Leipzig

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Gedser, hvorfra vi tager med Scandlines moderne færger over Østersøen. Undervejs nyder vi den store brunchbuffet, og ankommer således godt mætte til Tyskland.

Vores rejseleder fortæller indlevende om Tysklands historie imens vi kører uden om Berlin.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den største by i delstaten Sachsen, Leipzig.  Inden aftensmaden tager vi på en lille byrundtur og ser blandt andet Thomas-kirken og Altes Rathaus

Vi bor centralt i Leipzig og nyder en dejlig aftensmad på hotellet.

Dag 2

Med kurs mod Alperne

Vi nyder en god morgenmad, inden det igen er tid til at sætte kursen mod syd. Vi oplever i dag hvor varieret Tyskland er – om formiddagen kører vi igennem flade skovområder, men allerede efter frokost kan vi se, at landskabet bliver mere kuperet.

Midt på eftermiddagen venter flotte blikke mod Alperne, som majestætisk rejser sig foran os. Vi krydser grænsen ind til Østrig og indkvarteres i nærheden af Salzburg. Aftensmad på hotellet

Dag 3

Salzburg – Slovenien – Kroatien

Vi når lige at opleve den smukke barokby Salzburg, inden vi kører ned igennem Østrig, ind i Slovenien og forbi hovedstaden Ljubljana og krydser grænsen til Kroatien.

Vores dejlige hotel i Rabac ligger helt ned til vandet, og byder os velkommen med en dejlig aftenbuffet.

Herefter kan vi for alvor slappe af og pakke ud – nu venter en hel uge i Kroatien!

Rabac Rabac
Dag 4

Byvandring i Rabac

Rabac
Rabac

I dag slapper vi af ovenpå rejsen. Efter morgenmaden byder rejselederen på en lille gåtur i lokalområdet, så vi fra starten kender området godt.

Dag 5

Udflugt til Mošćenice og Opatija

Vi kører langs kysten til middelalderlandsbyen Mošćenice, som ligger med fantastisk udsigt over stranden og Kvarnerbugten og øerne i bugtens nordlige ende. I Mošćenice besøger vi den gamle olivenmølle, hvor vi hører om, hvordan man fremstillede olivenolie i gamle dage. Hertil får vi en smagsprøve på hjemmebrændt brandy.

Vi besøger landsbykirken og på det lokale museum kan vi se, hvordan folk på disse kanter boede, arbejdede og klædte sig i gamle dage. Turen rundes af i byens souvenirshop, hvor man kan erhverve sig en lille ting til minde om denne charmerende lille landsby.

Vi fortsætter til Opatija, en særdeles smuk by i Adriaterhavets nordlige ende. Aristokratiet og de kongelige flokkedes allerede i 1800-tallet hertil for at nyde de enestående omgivelser og det skønne klima.

Mange af de prægtige villaer og luksuriøse hoteller, som blev opført for at dække datidens turisters behov for indkvartering på første klasse, står endnu som velbevarede mindesmærker over en svunden tid.

Vi nyder en spadseretur langs den berømte Franz Joseph Promenade hvor vi kan nyde synet af de smukke hoteller og villaer ned mod vandet her på Kroatiens riviera. Vi besøger også Angiolina-parken med de mange forskellige plantearter fra hele verden, blandt andet den japanske kamelia, som er blevet symbolet på Opatija. I parken står også den berømte Villa Angiolina, navngivet efter bygherrens afdøde hustru. Vi lægger endvidere vejen forbi Hotel Kvarner fra 1884, som er byens ældste hotel.

Moscenice
Angiolina, Opatija
Opatija
Dag 6

På egen hånd

Dagen er til fri disposition - slap af på hotellet, tag en tur til stranden eller gå en tur i lokalområdet. Vores rejseleder kommer gerne med gode forslag til spændende oplevelser.

Dag 7

Rundt om Istrien

I dag skal vi besøge nogle af halvøen Istriens øvrige betydningsfulde byer. Vi kører til Pula, som ligger på halvøens sydspids og er kendt både som ferieparadis og for sit 3.000 år gamle og meget velbevarede romerske amfiteater, som vi også besøger. Efter besøget i Pula fortsætter vi op af halvøens vestkyst til Rovinj, som er en af regionens mest idylliske byer. 

Her bliver der tid på egen hånd med mulighed for at spise frokost og nyde en afslappet stund ved den skønne strand. I den lille landsby Livade, i den nordlige del af halvøen, smager vi Istriens sjældne lækkerbidsken, trøflen, ledsaget af smagsprøver på lokalt fremstillet vin, olivenolie og brød.

Dag 8

Bådudflugt til øen Cres

I dag besøger vi den langstrakte ø Cres, som ligger i Kvarnerbugtens vestlige side. Vi sejler med et hyggeligt træskib på det krystalklare Adriaterhav til Cres, hvor vi besøger den maleriske fiskerlandsby Valun, som ligger i en smuk bugt. Valun er i historisk sammenhæng kendt for Valun skrifttavlen fra det 9. årh., som kan ses ved Skt. Maria-kirken. 

I Cres by mærker vi også historiens vingesus mellem levn fra både romerske, venetiske og østrig-ungarske herredømmer. Efter besøget på Cres spiser vi frokost ombord mens vi nyder udsigten til den smukke kystlinie.

Cres Cres
Dag 9

Til fri disposition

I dag er det tid til at nyde den sidste badedag eller måske få købt de sidste souvenirs med hjem fra Kroatien.

Dag 10

Kursen sættes nordpå

Vi spiser morgenmad på hotellet og det er herefter tid til at sige farvel og på gensyn til Kroatien.

Med passende pauser undervejs kører vi ud af Kroatien, igennem Østrig og frem til vores overnatningshotel syd for Nürnberg. Her spiser vi aftensmad

Dag 11

Hjem til Danmark

I dag skal vi op igennem Tyskland, og sætter pris på, at vi kører i vores danske 5-stjernede bus. Målet er færgen i Rostock, og imens vi krydser Østersøen nyder vi skibets aftenbuffet – og kan samtidig sige farvel til vores gode rejsefæller inden vi om aftenen afslutter turen i Danmark.

Udsejling fra Rostock Udsejling fra Rostock

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse