Kastani
Chora
Hatzimichalis

Grækenland

Grækenland - Skopelos

Pris pr. person fra
kr. 10.995

Tag med på dette græske eventyr til den gudeskønne ø Skopelos, der endnu ikke er overrendt af charterturismen. Byerne er fredede, og her har man formået at bevare den græske identitet. Sug essensen til dig fra de charmerende grønne bjerge, fantastiske strande, idylliske fredede byer og den kulinariske scene med friske og velsmagende råvarer. Kom rig hjem fra eksotiske Skopelos - som endda ligger i Europa! Mamma Mia, sikke en ø!

Lille spejl på væggen der, hvem er skønnest i landet her?
Ingen i landet er dejlig som du.

Som Grimms eventyr om Snehvide, kan man næsten forestille sig et græsk eventyr om, hvilken af de 2.500 øer, der er smukkest! Hollywoods filmhold var ikke i tvivl om, hvor de bedste scener til den verdensberømte musical ”Mamma Mia”, med de mange Abba-sange, skulle indspilles i 2008. Meryl Streep, Pierce Brosnan og Colin Firth forelskede sig straks i SKOPELOS - præcis som vi gjorde hos BEST TRAVEL. Den grønne ø er én af Sporadernes 4 beboede øer i det nordvestlige Ægæerhav - ud for Grækenlands østkyst. Netop det, at der ingen lufthavn er på øen betyder, at Skopelos er langt mindre besøgt end mange andre øer i Grækenland, og man kan derfor møde ægte græsk ø-stemning, hvor de gamle traditioner stadig holdes i hævd. Vi sejler dertil fra Volos på fastlandet, og nyder undervejs den afslappende stemning på havet.

På den bjergrige ø findes en perlerække af små idylliske bugte med sand- og stenstrande i meget flotte omgivelser, der ligger direkte ud mod havet i varierende blå nuancer. Pinjeklædte bjergtoppe, fyrreskove, vinmarker, olivenlunde, blommeplantager og mandler, som oftest finder vej til det græske køkken. Snoede stræder i maleriske bjerglandsbyer med hvidkalkede balkonhuse og blomsterkrukker på dørtrinene. Kirker og klostre, naturen og den meget gæstfrie befolkning - giver alt sammen en helt særlig atmosfære på den lille ø, der er på størrelse med Samsø. Forestil dig at sidde på en hyggelig taverna med enestående udsigt til det turkisblå hav - og bare nyde livet med grillstegte fisk, tzatziki og en græsk salat med solmodne tomater - og et glas koldt retsina eller hvidvin, det er da bare livet?

Øen udforskes på spændende udflugter, hvor vi bl.a. skal besøge det lille kapel Agios Ioannis, der har en spektakulær beliggenhed højt på en klippe, placeret på en lille tange ude i vandet. Stedet havde en særlig rolle i filmen, og det er let at forstå – for det er et fantastisk flot scenarie, som længe efter sidder på nethinden. Byvandring i Skopelos’ gamle bydel med stejle gyder og smalle trappegader fyldt med eventyrlige huse, træbalkoner og farverige blomster. Husene ligger helt tæt sammen, næsten som om de omfavnede hinanden! Glæd dig også til besøget i Glossa, der tælles blandt Grækenlands mest charmerende byer. Glossa ligger vidunderligt midt i bjergene, og kaldes med rette for ”Sporadernes balkon”.

Under opholdet har du også mulighed for at deltage i en flot ekstraudflugt til den lille naboø, Alonnisos, der er på størrelse med Fanø. Her er stille og roligt, og naturen er uspoleret. En marinpark beskytter den truede munkesæl - ligesom et center tager sig af syge og tilskadekomne sæler. Vi kan endda være heldige at få et glimt af sælen i havet. Gå ikke glip af et besøg på denne meget charmerende ø med frugthaver og vinmarker - og ikke mindst øens hovedby Patitiri, der engang var en lille fiskerlandsby.

Få en livslang kærlighed til denne grønne ø. Velkommen til Σκόπελος – Skopelos.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Vingårdsbesøg og kurbyen Kamena Vourla
  • Dag 2 - Sejltur til den grønne ø Skopelos
  • Dag 3 - Eventyrlig byvandring i Skopelos
  • Dag 4 - Udforsk Skopelos på egen hånd
  • Dag 5 - Ørundtur på Skopelos
  • Dag 6 - Fridag eller ekstraudflugt til naboøen Alonnisos
  • Dag 7 - Skopelos og Athen
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Skopelos 2023

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Athen t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Grækenland

Sejltur Volos-Skopelos t/r

1 nat i Kamena Vourla på 3-stjernet+ hotel

5 nætter på Skopelos på 3-stjernet hotel

1 nat i Athen på 3-stjernet+ hotel

7 x græsk morgenmad

1 x frokost på lokal restaurant

1 x middag på hotel

2 x middag på lokal restaurant

Udflugter iflg. program

Besøg på vingård med vinsmagning

Ørundtur på Skopelos i minibusser

Besøg i Athens græsk-ortodokse domkirke

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Turistskat ca. EUR 21 pr. værelse

Dobbeltværelse med skrå havudsigt kr. 400

Dobbeltværelse med pool- og skrå havudsigt kr. 700

Dobbeltværelse som eneværelse med byudsigt kr. 1.890 (september: kr. 2.160)

Dobbeltværelse som eneværelse med skrå havudsigt kr. 2.690 (mulig i maj og oktober)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Heldagstur til Alonnisos kr. 170

Dag 1

Vingårdsbesøg og kurbyen Kamena Vourla

Afrejse med fly til Athen. Med Best Travel er ud- og hjemrejse ikke bare rejsedage, men inkluderer spændende oplevelser undervejs. Efter ankomst fortsætter vi mod nord i bus til kurbyen Kamena Vourla, der er kendt for sine termiske kilder, sine grønne bjerge og fredelige atmosfære. Undervejs besøger vi den spændende familieejet vingård Hatzimichalis, der ligger i Atalanti-dalen, som i mange år har været kendt for vinproduktion på grund af sit unikke mikroklima. Da Dimitris Hatzimichalis kun var 19 år, lavede han sin første vin i hjemmets baghave. Hans passion for vin førte til købet af vingården i 1973. De første år var det svært at få økonomien til at løbe rundt, så hans viden om opdræt af kalkuner, førte til udvikling af en farm, der støttede vingårdens udgifter. (Kalkuner benyttes til det traditionelle julebord i Grækenland). Lige siden har kalkunen været fast logo på vinetikkerne.

I starten af 1980’erne slog han igennem med vin af høj kvalitet inden for græsk vinindustri, og herefter blev vinen også anerkendt globalt, og har siden opnået en række internationale priser. Sønnerne Leonidas og Panagiotis bidrager passioneret til familievirksomheden, og arbejder med at gøre produktionen miljøvenlig og bæredygtig. Besøget starter ved vinstokkene og derefter til de prestigefyldte vinkældre. Glæd dig til vinsmagningen (3 glas).

Ankomst til Kamena Vourla, hvor vi skal bo 1 nat på et dejligt hotel med balkon og havudsigt. Om aftenen spiser vi aftensmad på hotellet.

Hatzimichalis
Hatzimichalis2
Kamena Vourla
Dag 2

Sejltur til den grønne ø Skopelos

Skopelos

Tidligt om morgenen kører vi lidt længere mod nord til havnebyen Volos, hvorfra vi sejler til Skopelos. Den flotte sejltur tager ca. 3 timer afhængig af, om vi sejler direkte eller via øen Skiathos. Fra den hyggelige lille havn i Skopelos by går vi med bagagen blot 400 meter til vores dejlige hotel, hvor vi skal bo i 5 nætter. Skopelos er både øens og hovedbyens navn. Middag på lokal restaurant på byens smukke torv under platantræerne.

Sejltiderne til/fra Skopelos ændres jævnligt, hvorfor der tages forbehold for mindre ændringer.

Dag 3

Eventyrlig byvandring i Skopelos

Efter morgenmad spadserer vi til Skopelos’ gamle bydel med usædvanlige flotte huse, træbalkoner og et væld af blomster, der kryber op af bjergskråningerne. Husene er bygget amfiteatralsk op over havnepromenaden, og stejle brolagte gyder og smalle trappegader, fører forbi utallige små kirker, som skopelitanerne respektfuldt tager sig af. Døre og vinduer er malet i fortidens traditionelle brunlige farver, men der er også givet plads til nutidens mange livlige farver.

Ad de højtliggende stræder går vi i et roligt tempo helt op til det antikke citadel Peparithos, hvorfra vi nyder den enestående udsigt over havet. Gåturen gennem de maleriske gyder med udsigt til havet igen og igen, de enorme bougainvilleaer, balkonerne og de nykalkede vægge, tager næsten pusten fra enhver! Byens skønhed er så betagende, at den vinder dit hjerte ved første blik.

Skulle du fare vild i de utallige gader, skal du blot gå nedad, for pludselig er man igen ved havnen. Brug alt den tid du har lyst til i den gamle bydel, som kun ligger 1 km fra vores hotel. Senere går vi ned i hjertet af byen, hvor vi finder et hyggeligt frokoststed (ikke inkl.) – eller kikker nærmere på de spændende butikker. Flere steder sælges fine keramikfade med motiver af granatæbler, som symboliserer kærlighed.

Dag 4

Udforsk Skopelos på egen hånd

Gå en tur langs havet og genoplev den farverige gamle bydel. Tag en tur på by-stranden, slap af ved hotellets dejlige swimmingpool eller tag ud på en lille shoppingstur. Du kan også bare nyde livet med en god bog, og mærke sydens varme solstråler på en hyggelig taverna. Rejselederen kommer gerne med flere forslag.

Har du lyst, kan du om aftenen gå med rejselederen på en god lokal restaurant og smage på nogle af øens specialiteter (ikke inkl.).

Dag 5

Ørundtur på Skopelos

Skopelos’ unikke skønhed og romantiske atmosfære opleves på dagens flotte ørundtur med lokalguide. Udflugten foretages i minibusser, så vi har mulighed for at køre ad øens små veje. Vores første stop er ved den eventyrlige halvø, hvor en klippe blot er forbundet af en smal tange i havet. Her følger vi de 198 trin, der er hugget ind i klippen, som fører op til det lille kapel, Agios Ioannis, der ligger på spidsen af klippen i 100 m.o.h. I 2008 indtog 250 filmfolk og dansere, Skopelos i 3 uger, under filmoptagelserne til ”Mamma Mia”. Sammen med Meryl Streep og Pierce Brosnan var 350 af øens beboere også på rollelisten, de var hyret til optagelserne med de populære ABBA-sange. Udsigten fra klippetoppen er formidabel med en panoramaudsigt uden lige, ligesom det er en oplevelse blot at se kapellet fra fastlandet.

Nye overraskelser venter ved hvert vejsving, når vi kører gennem den mageløse natur til Skopelos’ næststørste by, Glossa, der regnes for en af Grækenlands mest charmerende byer. Byen ligger i et grønt landskab med en flot udsigt over Ægæerhavet. Den hyggelige by er inspireret af makedonsk byggestil med velholdte toetagers huse garneret med træbalkoner og røde teglsten.

Vi nyder en lille gåtur i byen med stejle stenbelagte gader og stemningsfulde caféer. Måske tager vi et kik ind hos Antonious olivenmølle, hvor familien gennem generationer har produceret ekstra jomfru olivenolie af fremragende kvalitet. Olivenolien er rig på næringsstoffer, og har den perfekte aroma og frugtagtige smag.

Vi nyder udsigten over havet fra havnebyen Loutraki, der ligger neden for Glossa, inden vi fortsætter til den kridhvide sandstand, Kastani, der er én af Skopelos’ smukkeste strande. Det er dejligt med en skøn dukkert i det krystalklare vand i et bemærkelsesværdigt miljø, hvor stranden er omgivet af fyrretræer, der når kanten af kysten. Det er let at forstå, at mange scener fra ”Mamma Mia” filmen blev optaget netop her. Nu venter en sen frokost på én af de hyggelige taverner ved stranden i landsbyen Agnontas, inden vi sidst på eftermiddagen vender tilbage til hotellet.

Dag 6

Fridag eller ekstraudflugt til naboøen Alonnisos

Hele dagen er afsat til at udforske Skopelos på egen hånd, men vi kan stærkt anbefale dig at tage med på denne flotte ekstraudflugt til naboøen Alonnisos.

Ekstraudflugt: Heldagstur til naboøen Alonnisos
Om formiddagen sejler vi på blot 25 min. fra Skopelos’ havn med færge til den lille naboø Alonnisos, som er den mindst udviklede i øgruppen Sporaderne. Vi lægger til i den hyggelige hovedby Patitiri, som indtil 1965 blot var en lille fiskerflække – og dengang var den højtliggende by Chora, længere inde på øen, Alonnisos’ hovedby. Efter et jordskælv blev Chora beskadiget, og byens beboere flyttede ned til havet i nye boliger, og siden har Patitiri været øens hovedby. I flere år lå ruinerne hen, men takket være udenlandske tilflyttere, blev den gamle hovedby genopbygget i den gamle græske ø-stil som gør, at øen fremtræder flot og harmonisk - øens specielle charme er bevaret. Stejle trappegader ligger langs de smukke stenhuse med balkoner, omgivet af dekorative blomster i stærke farver.

Du kan vælge at blive i Patitiri og måske nyde en dejlig frokost, eller tage med taxa op til den højtliggende landsby Chora. Her slentrer vi gennem den gamle bys stejle, brostensbelagte gader. I nogle af de smalle gader er der flere steder borde og stole fra de små spisesteder. Stemningen er intens og meget hyggelig. Det er en oplevelse at gå mellem de gamle og nye stenhuse. Danskeren Bente Keller bor her sammen med sin græske familie, og hun var blandt de første der indrettede ”Gallery 5” heroppe i den pittoreske bjerglandsby efter jordskælvet. Vi kigger ind og ser hendes fine akvarelmalerier og bivokslys, som hun sælger. Hun har udgivet flere rejsebøger om Alonnisos sammen med sin mand, og fortæller gerne lidt om livet på øen som dansker. Med taxa kører vi på få min. tilbage til Patitiri og sejler om eftermiddagen med færge tilbage til Skopelos. En herlig dag på Αλόννησος – Alonnissos!

(Taxaturen Patitiri-Chora t/r koster ca. EUR 8,75 pr. person. Vi tager forbehold for ændring af lokale sejltider)

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Chora
Chora2
Patitiri
Chora
Dag 7

Skopelos og Athen

Om eftermiddagen går vi ned til havnen med vores bagage, og sejler herfra enten direkte eller via Skiathos tilbage til Volos på fastlandet. Med bus går turen til Athen, hvor vi skal bo 1 nat i hjertet af byen. Undervejs hygger vi os med middag på en dejlig lokal restaurant.

Dag 8

Hjemrejse

På hjemrejsedagen får vi også oplevelser med hjem i bagagen. Efter morgenmad får vi et hurtigt glimt af Akropolis, der rejser sig over Athens hustage og et kik ind i den smukke græsk-ortodokse domkirke Mitropolea, hvor Prinsesse Anne-Marie og Kong Konstantin blev gift i 1964. I 2021 var der igen royalt bryllup i kirken, da deres søn prins Philippos blev viet med prinsesse Nina. Vi tager afsked med Grækenland, og flyver tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse