Porto Heli
Mykene
Hydra

Grækenland

Grækenland - langtidsferie på Peloponnes

Pris pr. person fra
kr. 12.995

Forlæng sommeren med et skønt ophold på halvøen Peloponnes, der er udvalgt af National Geographic til et af verdens tyve bedste rejsemål. Naturlig skønhed, lækre strande og historie i verdensklasse. Vi bor perfekt ved den maleriske kystby Porto Heli. Håndplukket hotel med balkon og fuld havudsigt.

De fleste forbinder Grækenland med de græske øer og det funklende turkisblå hav, men tager du med til den naturskønne og kulturrige halvø Peloponnes, vil du opleve noget af det bedste landet kan byde på. I ydresæsonen i september og oktober, hvor dagene endnu er lune med op til 22-28 grader, oplever man landets autentiske gæstfrihed, hvor mange besøgende er rejst hjem. Tilværelsen nydes stadig udendørs i en afslappende atmosfære – og Grækenland er om muligt endnu mere indbydende.

To timers kørsel fra Athen bringer os til den maleriske kystby Porto Heli på Peloponnes, som byder på et fantastisk landskab med stejle bjerge, dybe kløfter, olivenlunde, vinstokke, citrusplantager, traditionelle landsbyer, små kapeller, taverner og isolerede strande, der vender direkte ud mod det blågrønne hav med spektakulær udsigt til De Saroniske Øer. Peloponnes er indhyllet i duften af pinjetræer, timian og vild oregano. Halvøen, der er ca. 3 gange større end Sjælland, er overalt spækket med fantastisk historie og storslåede helteberetninger. Selv om historien giver genlyd i Grækenland, lever man i nuet og det sociale samvær er en livsstil.

Den maleriske kystby Porto Heli, der også kaldes Porto Cheli, er bygget amfiteatralsk, og ligger gemt i bugten ved den naturlige marina. Byens geografiske beliggenhed og det milde klima gør området til det perfekte sted for en langtidsferie i Grækenland. Enestående monumenter fra antikkens tid ligger lige i nærheden og der er gode vandremuligheder. Slap af på en hyggelig taverna og nyd udsigten, mens du tæller skibe, og venter på den friskfangede fisk fra grillen serveret med en græsk salat.

Vi tager opdagelseshatten på, når vi tager afsted på de inkluderede udflugter. Glæd dig til at besøge Grækenlands gamle hovedstad Nafplion og øen Spetses, hvor der hersker en særlig atmosfære takket være de fine venetianske palæer. Du har også mulighed for at tage med på en potpouri af spændende ekstraudflugter både til den antikke ruinby Mykene – opført på UNESCOs verdensarvsliste, vingårdsbesøg med frokost og vinsmagning eller en sejltur til den eksklusive ø Hydra.

Udforsk det græske køkken, som i sig selv er et kulinarisk eventyr. Oliven, fetaost, muslinger, friskbagt brød, moussaká, tzatziki, grillede fisk og blæksprutter. Alt godt fra havet med fine påvirkninger fra både det tyrkiske og italienske køkken. Glem ikke is-kaffen frappé, den mælkefarvede drink ouzo eller harpiksvinen retsina.

Porto Heli har det hele. En skøn perle. Velkommen til en forlænget sommerferie ved Πόρτο Χέλι.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Korinthkanalen og Porto Heli
  • Dag 2 - Byvandring i Porto Heli
  • Dag 3 - Udflugter og aktiviteter
  • Dag 22 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Gr Kenland Langtidsrejse 2022

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Athen t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Grækenland

21 overnatninger på Nautica Bay Hotel ***

Ophold i balkonværelse med fuld havudsigt

21 x morgenmad

6 x aftensmad på hotellet

Udflugter iflg. program:

  • Besøg ved Korinthkanalen
  • Byvandring i Porto Heli
  • Heldagstur til Nafplion inkl. lokalguide
  • Sejltur til Spetses inkl. lokalguide

Dansk rejseleder på rejsemålet

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Turistskat ca. €15,75

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse m/balkon & havudsigt kr. 3.650

Fast plads i bussen kr. 150-250

Ekstraudflugt: Heldagstur til Mykene kr. 475

Ekstraudflugt: Vingårdsbesøg inkl. frokost kr. 475

Ekstraudflugt: Sejltur til Hydra kr. 375

Dag 1

Korinthkanalen og Porto Heli

Vi flyver til Athen, hvor vi bydes velkommen af vores rejseleder i lufthavnen. Efter ankomst sætter vi kursen mod halvøen Peloponnes, der er forbundet med fastlandet via Korinthkanalen. Projektet blev allerede udtænkt i det antikke Korinth, men først bygget i det 19. århundrede over 12 år. Den berømte menneskabte kanal borer sig dramatisk gennem klippen, og åbningen har afkortet sejladsen mellem Det Joniske Hav og Piræus med 200 sømil.

Vi betragter det lange tekniske vidunder på over 6 km, og håber at se et skib komme igennem, som er et særligt imponerende syn. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Porto Heli, der skal være vores hjem de næste 3 uger. Vi byder velkommen med aftensmad på hotellet.

Korinthther-kanalen Korinthther-kanalen
Dag 2

Byvandring i Porto Heli

Efter morgenmad indleder vi opholdet med en flot byvandring langs kysten sammen med rejselederen til Porto Heli by, så vi kan blive introduceret til de nye omgivelser og få information om, hvornår de inkluderede udflugter og middage vil foregå. Du får også tips og idéer til aktiviteter og ekstraudflugter.

Det er skønt at mærke den friske brise og lytte til bølgernes gang, når de ruller ind mod land. Ferien i Grækenland er for alvor begyndt.

Vi kommer forbi flere tavernaer, og måske ser vi blæksprutter hænge til tørre. Vandet bankes ud af dens bløde krop efter mange slag med store sten.

Har vi lyst kan vi også besøge rigmandskvarteret Agios Emilianos, hvor bl.a. Kong Konstantin og Dronning Anne-Marie bor i deres pragtfulde villa, som de købte i 2015. Gåturen er på ca. 4 km.

Porto Heli Porto Heli
Dag 3

Udflugter og aktiviteter

I løbet af de næste uger er der god tid til at slappe af og nyde området og hotellets faciliteter. På rejsen er der inkluderet yderligere to indholdsrige udflugter. Under opholdet arrangerer rejselederen ligeledes forskellige aktiviteter og interessante ekstraudflugter som vandreture, spilleaften, vinsmagning eller måske en middag i en af byens lokale restauranter?

En lille udflugt til de nærliggende landsbyer Koliaki og Tracheia kunne måske også være en mulighed med besøg på taverner, ostemejerier, bagerier eller slagtere, der serverer deres egne traditionelle produkter.

Vi tager forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne.

Den gamle hovedstad Nafplion
Spændende heldagsudflugt til den romantiske by Nafplion, som er én af Peloponnes’ allersmukkeste byer – ja, måske endda i hele Grækenland? Nafplion, der var landets hovedstad fra 1828-1834, har en helt unik arkitektur og skønhed. Palæer, monumenter og osmanniske springvand. Nafplion overrasker med sine smalle gader, der prydes med palæer og elegante venetianske huse. I de marmorbelagte gader finder vi desuden et stort udbud af hyggelige restauranter, barer og fine butikker. Det summer af liv i hjertet af byen på Sintagmátos-pladsen og på den dejlige havnepromenade - man får straks associationer til Norditalien.


Over byen troner den store fæstning Palamidi, der blev bygget af venetianerne, men de trak sig tilbage fra den stigende osmanniske dominans omkring Middelhavet. Fæstningen blev venetianernes sidste store bygningsværk i deres storhedstid. Er du frisk, kan du tage de 999 trin til toppen, hvorfra der er en enestående udsigt? Du vil helt sikkert nyde byvandringen sammen med vores lokalguide, og derefter er der tid på egen hånd til frokost og evt. indkøb. Prøv at lægge mærke til, hvordan nogle græske mænd går rundt med små perlekranse mellem fingrene. Det er ikke bedekranse, men afstresningskranse. En typisk Nafplion komboloi er måske et godt minde at tage med hjem fra byen?

Nafplion Nafplion

Sejltur til Spetses
Først på eftermiddagen sejler vi med færgen på blot 10 minutter fra Porto Heli til den lille ø Spetses, der hører til De Saroniske Øer. Spetses har en glamourøs atmosfære takket være øens venetianske palæer, der nærmest udsender en helt særlig aura. Vi nyder den maleriske hovedby Dapia med boutiquehoteller, sofistikerede restauranter og lystbådene, der fuldender øens unikke atmosfære. Øen er kun 22 km2 og har ca. 3.800 indbyggere.

Luksuslivet og lokalt miljø eksisterer side om side. Her kan man sidde med en frappé og slappe af med udsigt over Porto Heli. Øen har været vært for kongelige og politikere, som afspejles med smarte caféer og stilfulde butikker. Her har man lyst til at fare vild! Spetses er en magisk verden. Øen er næsten bilfri, her er hestevogne det foretrukne transportmiddel. 


Vores lokalguide fører os rundt på øen og fortæller nogle af de spændende historier om lokale helte. Vidste du, at den berømte engelske forfatter John Fowles har skrevet bogen ”The Magus”, som delvis er baseret på hans egne oplevelser på Spetses? Ikke langt fra hovedbyen finder du afsondrede strande ud med det klare vand. Måske frister en svømmetur? Det er skønt at kunne vandre uforstyrret rundt og udforske byen i sit eget tempo. Det er også en særlig oplevelse at besøge øen om aftenen. Vi finder en hyggelig taverna, og nyder en skøn middag for egen regning, inden vi ud på aftenen sejler tilbage til Porto Heli.

Spetses Spetses

Ekstraudflugt: Heldagstur til Mykene
Det er en oplevelse at besøge Mykene, der heller ikke uden grund er opført på UNESCOs verdensarvsliste. På et bjergplateau finder vi de mægtige ruiner af det antikke Mykene, der ifølge de græske fortællinger var hjemsted for Agamemnon – kongen, der stod i spidsen for grækernes hær mod Troja. Engang var dette rige det mest magtfulde i Grækenland.

Fra det 9. århundrede f.Kr. opfattede man Mykene som et smukt sagn, og først i 1800-tallet fandt arkæologen Schliemann frem til en del af historien, der gemte sig i Mykene. Forbindelsen mellem det mystiske og faktuelle blev tydeligere, da man fandt Løveporten – og opdagede, at den fandtes i virkeligheden og samtidig blev det klart, at den trojanske krig ikke kun var fantasi. Det siges, at byen blev grundlagt af Perseus, der var søn af prinsesse Danae og guden Zeus, og på kong Agamemnons tid blev Mykene regeret fra det kongelige hus Atreus.

Om Agamemnon og hans familie nogensinde har eksisteret er stadig usikkert. Arkæologiske fakta fortæller dog, at Mykene fik en fremtrædende rolle i den sene bronzealder fra ca. 1.600 f.Kr.


Byen bestod af et befæstet citadel med tykke stenmure på op til 6 tons. Det første man tænker er, hvordan fik man opført byggeriet med de tunge stene? Legenden fortæller, at Perseus fik hjælp til byggeriet af en enøjet kæmpe, som også er beskrevet i ”Odysseen”. Det tyder på, Mykene blev ramt af flere ødelæggelser og paladset brændte, men hvorfor og hvordan forbliver uopklaret.

Vi går gennem den berømte Løveport med de massive stenblokke, der er udsmykket med et unikt relief af to løver, og fortsætter til ruinerne af citadellet. Man fandt også den kongelige kirkegård, som afslørede en velbevaret gulddødsmaske.

På stien op til Agamemnons paladset, hører vi den spændende historie om, hvordan Agamemnon angiveligt blev myrdet. Der er tid til at nyde udsigten over den frugtbare dal, inden vi besøger museet, der rummer enestående fund fra Atreus’ skatkammer. Her bliver historiens vingesus til virkelighed.

Gennemføres ved min. 15 deltagere

Ekstraudflugt: Vingårdsbesøg m/frokost
Grækenlands vinproduktion går mere end 3.000 år tilbage i tiden. Hvis alt afhang af historik i vinenes verden, ville Grækenland være et af jordens bedst kendte vinlande. Engang var de gamle grækere nemlig klodens bedste vineksperter. De tog druesorter og viden med til deres kolonier i middelhavsområdet – Italien, Frankrig og Spanien. Noget gik galt for grækerne, for først nu dukker de græske vine igen op - både som nyheder hos vinimportører og på restauranters vinkort. Vinene er også langsomt ved at vinde indpas i Danmark.


I dag skal vi besøge en vingård i Nemea, der er kendt for høj vinkvalitet. På rundvisningen ser vi vinkælderen, og hører om de græske vine. Gennem generationer har familien Bairaktaris haft passion for dyrkning af naturvine, og i 2005 blev vingården Domaine Bairaktaris født. Med egne vinmarker på Nemea-sletten, udnyttelse af den frugtbare jord og områdets vidunderlige økosystem samt mikroklima, er Nemeas vine blevet anerkendt - og er i dag Grækenlands vigtigste vinområde. Glæd dig til vinsmagningen og familiens lækre hjemmelavede græske frokost.

Gennemføres ved min. 15 deltagere

Bairaktaris vingård
Bairaktaris vingård
Bairaktaris vingård

Ekstraudflugt: Sejltur til Hydra
Tag med til denne betagende bilfri græske ø, hvor man i stedet for larmende biler og scootere, oplever en særlig atmosfære i de marmorbelagte gyder med hyggelige taverner, kirker, klostre og store skippervillaer. Ind imellem ser man et tætpakket æsel komme gennem gaden. Berømte kunstnere, musikere og skuespillere er gennem tiden blevet tiltrukket af øen. Udover Hydras velbevarede stenarkitektur og landlige stier er det skønt blot at sidde på en café langs havnen og nyde livet.

Efter ca. 1½ times sejltur fra Porto Heli ankommer vi med færge til Hydra. Læg mærke til, hvordan øen på afstand næsten ligner et maleri med sine gråhvide og blå farver blandet med det blågrønne hav. Hovedbyen er bygget amfiteatralsk omkring havnen. Her er natur og arkitektur forenet på smukkeste vis.


Med lokalguide tager vi på byvandring, hvor vi kommer forbi nogle af øens vigtigste seværdigheder som vindmøllen, hvor filmen ”Boy on a Dolphin” blev optaget med Sophia Loren i 1957, den lille plads - som var med i en James Bond film - og øens vigtigste attraktion, det smukke okkerfarvede stenpalæ Lazaros Koundouriotis, der ligger højt hævet over havnen. Bygningen var hjemsted for de største græske aktører i landets uafhængighedskamp. Museet rummer originale møbler, kunsthåndværk, folkedragter og en lille maleriudstilling. Entré er ikke inkl.

Herefter er der tid til at udforske mere af øen på egen hånd. Glem ikke et besøg hos den lille bager, som er kendt for sine lækre kager og øens traditionelle slik. Først på aftenen sejler vi tilbage til Porto Heli.

Gennemføres ved min. 15 deltagere

Hydra Hydra
Dag 22

Hjemrejse

I dag tager vi afsked med Grækenland, og rejser hjem med gode ferieminder i bagagen. Vi flyver fra Athen tilbage til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse