Grækenland

Grækenland - langtidsferie på Peloponnes

Porto Heli
Porto Heli
Skønne Porto Heli
Skønne Porto Heli
Nafplio
Nafplio

Oplev bl.a. Korinthkanalen, den gamle hovedstad Nafplion samt Spetses

Mykene
Mykene
Hydra
Hydra
Korinthkanalen
Korinthkanalen
  • Porto Heli
    Porto Heli
  • Skønne Porto Heli
    Skønne Porto Heli
  • Nafplio
    Nafplio
  • Oplev bl.a. Korinthkanalen, den gamle hovedstad Nafplion samt Spetses

  • Mykene
    Mykene
  • Hydra
    Hydra
  • Korinthkanalen
    Korinthkanalen

Forlæng sommeren med et skønt ophold på halvøen Peloponnes, der er udvalgt af National Geographic til et af verdens tyve bedste rejsemål. Naturlig skønhed, lækre strande og historie i verdensklasse. På vores langtidsferie til Grækenland bor vi perfekt ved den maleriske kystby Porto Heli. Håndplukket hotel med BALKON og HAVUDSIGT.

De fleste forbinder Grækenland med de græske øer og det funklende turkisblå hav, men tager du med til den naturskønne og kulturrige halvø Peloponnes, vil du opleve noget af det bedste landet kan byde på. I ydresæsonen i september og oktober, hvor dagene endnu er lune med op til 22-28 grader, oplever man landets autentiske gæstfrihed, hvor mange besøgende er rejst hjem. Tilværelsen nydes stadig udendørs i en afslappende atmosfære – og Grækenland er om muligt endnu mere indbydende.

En afstand på 200 km fra Athen bringer os til den maleriske kystby Porto Heli på Peloponnes, som byder på et fantastisk landskab med stejle bjerge, dybe kløfter, olivenlunde, vinstokke, citrusplantager, cyprestræer, traditionelle landsbyer, små kapeller, taverner og isolerede strande, der vender direkte ud mod det blågrønne hav med spektakulær udsigt til De Saroniske Øer. Peloponnes er indhyllet i duften af pinjetræer, timian og vild oregano. Halvøen, der er ca. 3 gange større end Sjælland, er overalt spækket med fantastisk historie og storslåede helteberetninger. Selv om historien giver genlyd i Grækenland, lever man i nuet og det sociale samvær er en livsstil.

Den maleriske kystby Porto Heli, der også kaldes Porto Cheli, er bygget amfiteatralsk, og ligger gemt i bugten ved den naturlige marina. Byens geografiske beliggenhed og det milde klima gør området til det perfekte sted for en langtidsferie i Grækenland. Enestående monumenter fra antikkens tid ligger lige i nærheden og der er gode vandremuligheder. Slap af på en hyggelig taverna og nyd udsigten, mens du tæller skibe, og venter på den friskfangede fisk fra grillen serveret med en græsk salat.

Vi tager opdagelseshatten på, når vi tager afsted på de inkluderede udflugter. Glæd dig til at besøge Grækenlands gamle hovedstad Nafplion og øen Spetses, hvor der hersker en særlig atmosfære takket være de fine venetianske palæer. Du har også mulighed for at tage med på en potpouri af spændende ekstraudflugter både til den antikke ruinby Mykene – opført på UNESCOs verdensarvsliste, vingårdsbesøg med frokost og vinsmagning eller en sejltur til den eksklusive ø Hydra. Vi anbefaler, at udflugterne bestilles sammen med rejsen.

Udforsk det græske køkken, som i sig selv er et kulinarisk eventyr. Oliven, fetaost, muslinger, friskbagt brød, moussaká, tzatziki, grillede fisk og blæksprutter. Alt godt fra havet med fine påvirkninger fra både det tyrkiske og italienske køkken. Glem ikke is-kaffen frappé, den mælkefarvede drink ouzo eller harpiksvinen retsina.

Porto Heli har det hele. En skøn perle. Velkommen til en forlænget sommerferie ved Πόρτο Χέλι.

 

Kort fortalt

Rejseform

Direkte fly til Athen t/r inkl. bagage

Måltider

21 x morgenmad, 6 x aftensmad på hotellet og 1 x barbeque-middag på hotellet

Hotel

21 overnatninger på Nautica Bay Hotel ***

Udflugter

Korinthkanalen, Den gamle hovedstad Nafplion samt Sejltur til Spetses

Rejseleder

Erfaren dansk rejseleder

Afgange

Vis udsolgte rejser

Afrejsedato
Varighed
Indkvartering
Afrejse
Pladser
Pris fra
Loading...
Loading...

Hotel

Værd at vide om Grækenland

Fold alle ud

Det græske køkken

I Grækenland opdeler man ikke middagen med en forret, hovedret og dessert, som vi gør i Danmark. Et måltid består oftest af en masse små forskellige retter, som man kalder ”mezédes” - og derefter får man en lidt tungere ret. Alt sættes normalt på bordet på én gang, og alle deles om det hele. På restauranter/tavernaer kommer retterne dog jævnligt ind på bordet. For de fleste grækere er aftensmaden familiens samlingspunkt. ”Vi sætter os ikke til bords, for at blive mætte, men for at spise sammen”, sagde en græsk filosof engang. Man sidder normalt i mange timer omkring bordet, og hygger sig. Aftensmaden nydes omkring kl. 21 eller 22, så vil man ud at spise med de lokale, skal man spise sent.

Hvad spiser grækerne?
Morgenmaden kan være ret enkel. For grækere er honning i græsk yoghurt det vigtigste om morgenen – og det kan stærkt anbefales.

Frokost og aftensmad består næsten altid af tzatziki, græsk salat og brød sammen med 3-5 andre retter. Choriátika (bondesalat) er den berømte græske salat bestående af salatblade, tomater, agurk, rødløg, oliven og feta. Salaten serveres med jomfru olivenolie og krydderurter som f.eks. oregano. Salaten er groft skåret, og har et rustikt look.

Mezédes kan f.eks. bestå af vinblade med ris eller kødfyld, keftedes (kødboller), kalamari (blæksprutter) eller ost. Til dessert spiser man typisk baklava – søde kager lavet af filodej med honning og mandler.

Grækenlands nationalret er moussaka - hakket oksekød, kartofler, aubergine og béchamelsauce tilberedt i ovnen. Populært er også souvláki - grillspyd med grise- eller lammekød.

Til maden drikkes vin, retsina (hvidvin tilsat harpiks) øl eller vand. En del måltider starter eller afsluttes med en ouzo (likør med anissmag, der blandes med vand). Kaffe er også en vigtig del i grækernes hverdag, som på varme dage gerne udskiftes med en kold frappé.

De græske retter findes næsten identisk i det tyrkiske køkken, som vidner om et århundredlangt fællesskab på godt og ondt.

De fleste elsker græsk mad, og det smager allerbedst i Grækenland. Der er noget at glæde sig til!

God appetit – kalí órexi!

Drikkepenge

Da drikkepengekulturen er forskellig fra land til land, har Best Travel valgt ikke at inkludere drikkepenge i rejsens pris.

I Grækenland er det kutyme at give drikkepenge, og man runder normalt op. Det er forhold, som vi ikke er vant til i Danmark, men som her er en naturlig del af hverdagen. Nogle restauranter lægger obligatoriske drikkepenge på regningen. Det er normalt at give 10% i drikkepenge, når man er på restaurant, mens caféer og barer forventer småmønter. Det er en god idé at lægge lidt penge på værelset til stuepigen, og på udflugter er det kutyme at lægge 1-2 EUR pr. dag til chaufføren. Taxaer forventer 10-15% i drikkepenge. Lokalguiders indsats påskønnes ligeledes med typisk 1-2 EUR pr. dag.

Det er naturligvis helt frivilligt at give drikkepenge.

Drikkevand

Man bør ikke drikke vandet fra hanerne. Mineralvand kan købes overalt.

De fleste caféer og offentlige toiletter er af samme type som i Danmark, men man ser stadig pedal-toiletter, hvor man har en spand ved siden af toilettet til toiletpapir. Der er altid håndvask, men vi anbefaler at medbringe en flaske håndsprit i håndbagagen.

Elektricitet

220 volt - og samme stik som i Danmark, så du behøver ikke medbringe adapter.

Forhold for bevægelseshæmmede

Rejser til Grækenland er ikke egnet for bevægelseshæmmede personer.

For at alle gæster kan få det optimale ud af rejsen, forudsætter Best Travel, at man som gæst på rejsen er 100% selvhjulpen. Alle gæster forventes selv at kunne håndtere egen bagage, at kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på rejsernes gåture, som ofte er på mellem 3 og 5 km på varierende terræn.

På alle vore rejser  man være i almindelig god form, og dermed selv kunne gå (evt. med sin kuffert) på både vej, fortov og til tider let ujævnt terræn.

Læs mere herom i vores betingelser.

Helligdage

  • 1/1 Nytårsdag
  • 6/1 Helligtrekongersdag
  • Ren Mandag (Ortodoks fastelavn) – ikke fast dato
  • 25/3 Nationaldag
  • Påske (Ortodoks kalender) – ikke fast dato
  • 1/5 Arbejdernes kampdag
  • 15/8 Jomfru Marias himmelfart
  • 28/10 Óchi (Nej-dagen til minde om grækernes afvisning af
  • Mussolinis ultimatum i 1940) - 25-26/12 Juledag og 2. juledag

Hotel- og busstandard

Grækenlands hotelstandard er som udgangspunkt næsten af samme standard som i den nordlige del af Europa. Udenfor storbyerne kan værelserne dog være lidt gammeldags indrettet, men den græske charme og hygge vil altid være der.

Busstandarden kan være lidt lavere end de danske turistbusser, og der er oftest ingen toilet i bussen.

Kreditkort og valuta

Kreditkort kan stort set benyttes overalt på hoteller og i større byer. I mindre butikker og på landet accepterer man ikke altid kreditkort. I Grækenland betales småbeløb ikke med kreditkort, det er derfor en god idé at have lidt kontanter til køb af vand osv. Det er nemt at hæve penge på Visa eller Mastercard i pengeautomater. Bemærk: American Express og Diners benyttes sjældent.

Valutaen i Grækenland er Euro.

Pas og visum

Alle skal medbringe gyldigt pas. Der kræves ikke visum for danske statsborgere på Best Travels rejser til Grækenland, men er du ikke dansk statsborger, skal du undersøge, hvilke regler, der gælder for dig. Det er dit ansvar at sørge for, at du har de korrekte rejsedokumenter, når du møder i lufthavnen.

Skik og brug

En rejse til Grækenland er ikke kun besøg til interessante seværdigheder, men også at opleve det spændende kulturliv og mødet med befolkningen. Her kommer nogle regler for god etikette, så du får så meget ud af rejsen som muligt:

Grækerne står gerne tidligt op, og går sent i seng - med et hvil midt på dagen. Grækerne er generøse og gæstfrie. De har et andet forhold til tid end vi har i Danmark, så man råber ikke efter en tjener, hvis man synes man har ventet længe nok! Ofte benyttes kropssprog i stedet for brug af ordene nej og ja. Ved kirkebesøg skal man være anstændigt påklædt med dækkede arme og ben. Kvindernes kjole eller nederdel skal gå ned over knæene, og mænd skal være iført lange bukser og skjorte. Det er derudover ikke velset at benytte blitz ved fotografering i kirker.

Miniparlør omkring høflighedsfraser:
σας παρακαλούμε (sas parakaloúme) – vær så venlig
Καλή μέρα (kalí méra) – goddag
καλό απόγευμα (kaló apógevma) – godaften

Spisetiderne i Grækenland er noget senere end i Danmark. Frokost er normalt fra kl. 14.00 eller 15.00 og aftensmad fra kl. 21.00 eller 22.00.

Tidsforskel

Der er + 1 times tidsforskel i Grækenland i forhold til Danmark.

Turistskat

I Grækenland opkræves i nogle byer en mindre turistskat, som betales på hotellet ved afrejse. Best Travel oplyser altid den aktuelle sats under hver rejse. Vi tager dog forbehold for mindre ændringer, da skatterne kan ændres uden forudgående varsel i forhold til købstidspunktet.

Vaccination

Der kræves ingen vaccinationer til Grækenland. Dette kan dog ændre sig - som eksempelvis under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vejret

Den nordlige del af Grækenland har tempereret fastlandsklima med varme somre, og frost og sne om vinteren - dette gælder dog ikke kystområderne, der har middelhavsklima. Den øvrige del af Grækenland har middelhavsklima med tørre og varme somre, og milde vintre.