Estepona
Estepona
Puerto Banús

Spanien

Estepona i blomst

Pris pr. person fra
kr. 8.995

En fantastisk sanseoplevelse venter i den pragtfulde blomsterby Estepona, der tælles blandt Andalusiens allersmukkeste byer. Esteponas blomsterflor er et syn, du sent vil glemme. Forkæl dig selv med et lækkert ophold tæt på det azurblå Middelhav på et elegant 4-stjernet hotel med balkonværelse. Meget lækre buffetmiddage og indholdsrige udflugter er inkl. i rejsens pris. En sand lise for sjælen!  

Esteponas overdådighed med over 1 mio. blomster har givet byen kælenavnet ”Costa del Sols Have”. Det er ikke svært at blive begejstret, når man går rundt i én af kystens mest eksklusive og velholdte byer. Det er en fryd at opleve livet i den gamle bydel med hvidkalkede huse og blomsterrige balkoner. Overalt hersker en særlig skønhed i en verden med eventyrlige blomsterdufte. Byens labyrint af hvide gader er pyntet med farverige krukker fyldt med blomster - og er selve essensen af den andalusiske kystby.

Estepona er også en før og nu oplevelse. Byen har bevaret sine gamle traditioner, og blandet dem med nutidens moderne kultur. Estepona er byen, hvor kulturen ånder. Som et open-air museum kan du frit gå rundt i hele byen med mere end 60 kunstneriske vægmalerier og over 40 spændende skulpturer. På mange husmure kan du tillige se over 40 traditionelle porcelænskakler med smukke digte af både lokale og internationale digtere. Formålet er at bringe kunst og poesi ud i byrummet – at få kulturen helt tæt på.  I hjertet af byen ligger Europas største og meget smukke orkidéhus, som vi naturligvis skal besøge.

Estepona ligger i den sydlige del af Costa del Sol ved de smukke Sierra Bermeja-bjerge. Beliggenheden mellem hav og bjerge giver området et fremragende klima. Selv om Estepona er attraktiv året rundt, så opleves byens ægte identitet bedst om foråret og om efteråret uden for den store højsæson, mens vejret stadig er varmt og solrigt.

Estepona er en enestående blanding af luksus og enkelthed. Byen rummer en vifte af kulinariske middelhavsrestauranter, og tæt på marinaen findes gode fiskerestauranter. I de hyggelige gader findes tillige et udvalg af lokale tapas-barer og caféer.

På rejsen har vi også inkluderet et besøg i Marbella - byen, der er kendt for luksus og glamour, og vi skal også på en meget interessant heldagstur til den lille britiske kronkoloni Gibraltar. Har du lyst til mere er der også mulighed, for at tage med på ekstraudflugter ind i baglandet med spændende smagsoplevelser?

Glæd dig til at blive forkælet på vores lækre 4-stjernede hotel med balkonværelse, og skønne måltider i hotellets elegante restaurant med gourmetlignende buffet.

Estepona får smilet frem i enhver! Rejs dig rig og oplev en harmoni af skønhed i Estepona. Her giver ordet ”skønhed” mening.    

Estepona i blomst 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst - Marbella
 • Dag 2 - Blomsterbyen Estepona
 • Dag 3 - Fridag eller Estepona & landsbyen Cancelada
 • Dag 4 - Gibraltar - Den britiske kronkoloni
 • Dag 5 - Fridag eller ekstraudflugten 'Smag på Spanien'
 • Dag 6 - Fridag eller ekstraudflugt til Puerto Banús og frokost i kunstnerhjem
 • Dag 7 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Estepona I Blomst

Inkluderet i prisen

Fly til Málaga t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

6 nætter på 4-stjernet hotel ved Estepona     

6 x morgenmad

4 x middag

Udflugter ifølge program:

 • Byvandring i Marbella
 • Heldagsbesøg i Estepona
 • Entré til Orkidéhuset
 • Gåtur til landsbyen Cancelada
 • Heldagstur til Gibraltar

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse med balkon kr. 1.775
(28/9 og 5/10 kr. 1.995)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Ekstraudflugt: Smag på Spanien kr. 535

Ekstraudflugt: Puerto Banús og frokost i kunstnerhjem kr. 495

Dag 1

Ankomst - Marbella

Vi flyver direkte til Málaga, hvor rejselederen byder velkommen i lufthavnen. Når vi har fået vores bagage, kører vi direkte til vores elegante hotel ved Estepona, hvor vi bliver indkvarteret.

Marbella
Plaza De Los Naranjos, Marbella
Marbella
Dag 2

Blomsterbyen Estepona

Efter en skøn morgenbuffet kører vi med egen bus ind til hjertet af Estepona. Det er en fryd at besøge den charmerende havneby, der har formået at bevare sin originale atmosfære. Glæd dig til den smukke byvandring i den idylliske gamle bydel. Vi kommer gennem en labyrint af små brostensbelagte gader med fine hvide huse og billedskønne torve. Overalt ser vi blomster i farverige krukker fyldt med pelargonier i hvide, røde og lyserøde nuancer. Blomsterduften er vidunderlig.

På turen gennem de kringlede gyder følger vi også lidt af Esteponas berømte poesirute, Ruta de la Poesía. På mange husmure er der opsat porcelænskakler med digte af både lokale og internationale digtere. Formålet er at bringe poesien ud i byrummet, og dermed få kulturen tættere på befolkningen. Over 40 digte ses på husmurene, og på hjørnet af Calle Concepción, finder vi ”As you like it” af William Shakespeare.

Estepona udstiller open-air skulpturer rundt omkring i byen, og en del bygningsfacader er dekoreret med kunstneriske vægmalerier. Der er liv i gaderne, og det er en ny måde at udstille kunst.

På dagens udflugt besøger vi naturligvis Europas største Orchidarium – et fantastisk 1.000 m2 stort orkidéhus fyldt med mere end 3.600 orkidéer og hele 1.400 forskellige arter. Det levende museum består af 3 glaskupler med et perfekt tropisk klima. Orkidéen er blevet mere og mere populær, og sælges også i supermarkederne, men det er kun den mest almindelige art. Det er som med ”fast food” – de er næsten alle sammen ens. Her er det som et gourmetmarked, og en fantastisk oplevelse at gå rundt ad små stier i en verden af varierende blomster til lyden af det plaskende vandfald. Hvilken orkidé er smukkest? Måske får du øje på Ylan Ylan (Cananga odarata) orkidéen, der bl.a. anvendes i parfumeindustrien hos Dior og Channel? Orkidéhuset er hjemsted for nogle af de mest sjældne arter.

Vi slutter turen på den store blomsterplads, Plaza de las Flores med Remedios-kirken, der ligger hævet over pladsen. Der er gode spisesteder på nogle af pladsens højtliggende restauranter, hvorfra der er en fantastisk udsigt – men du kan også gå en tur langs den 3 km. lange promenade mod den attraktive marina, hvor der er gode restauranter, der byder på frisk fisk og skaldyr.

Sidst på eftermiddagen kører vi med offentlig bus tilbage til hotellet. Har du lyst, kan du vælge at blive i Estepona og tage tilbage på egen hånd. Om aftenen hygger vi os sammen med aftenbuffet på hotellet.

Orchidarium
Orchidarium
Plaza De Las Flores
Dag 3

Fridag eller Estepona & landsbyen Cancelada

I dag kan du vælge at slappe af og nyde hotellets skønne spa-faciliteter eller solbade ved poolen - men du kan også vælge at tage med rejselederen på en ekstra hyggelig tur til Estepona, for endnu engang at opleve den velduftende blomsterbys smukke gader. Vi benytter den offentlige bus, der kører fra stoppestedet kun få minutters gang fra hotellet, og endestation ligger lige i hjertet af Estepona. Bussen kører ca. hver 40. minut mellem kl. 07.00-21.00. Busprisen er ca. EUR 2 pr. person pr. vej og er ikke inkl.

Sidst på eftermiddagen spadserer vi i hotellets nærområde, hvor vi følger vejen blot 1 km. til den lille, charmerende landsby Cancelada, hvor det er lykkedes at bevare byens essentielle, spanske charme. Landsbyen minder på mange måder om Estepona, blot i en miniudgave. Cancelada er en uopdaget, lille perle, som gør oplevelsen til noget særligt. I udkanten af landsbyen findes mange fine rigmandshuse. Hvis tiden tillader det, finder vi en café, hvor vi hygger os, måske med en kop kaffe eller et glas vin, inden vi sammen nyder hotellets dejlige aftenbuffet.

Dag 4

Gibraltar - Den britiske kronkoloni

På den spændende heldagstur kører vi til den Iberiske Halvøs sydkyst til Europas sidste koloni, Gibraltar. Den lille del af Storbritannien ligger strategisk placeret ved det vigtige Gibraltar-stræde, der adskiller Europa og Afrika. En unik oplevelse venter, når vi kommer ind i landet, da vi skal krydse lufthavnens landingsbane. Den berømte honningfarvede Gibraltarklippe rejser sig majestætisk i det lille land på kun 7 km2.

Gennem byporten kommer vi ind i hjertet af den gamle bydel, hvor vi går langs Gibraltars hovedgade, Main Street - forbi byens fine huse i georgiansk stil. Det føles som om man befinder sig i en engelsk provinsby med pubber og restauranter, der tilbyder fish & chips. Spiritus, smykker og parfume sælges overalt i de toldfrie butikker.

Vi besøger den botaniske have, som ligger på en lille bakketop, og kigger ind i kapellet, King’s Chapel, hvor der venter en fredfyldt atmosfære. Vi anbefaler en kop kaffe i den over 100 år gamle Café Sacarello’s i Irish Town, inden vi når Gibraltars mest besøgte plads, Casemates Square. Her findes hyggelige fortovsrestauranter, gallerier med kunsthåndværk og krystalglas lavet af lokale glaspustere. På udflugten er der også tid til indkøb og frokost på egen hånd.

Du kan også vælge at besøge Gibraltarklippen med Europas eneste vildtlevende aber. Tunneller og huler præger det lille område, som byder på en fantastisk udsigt fra de næsten lodrette klipper. Vidste du, at John Lennon og Yoko Ono blev gift på Gibraltarklippen? For egen regning kan du tage både svævebane og minibus til klippetoppen, men du kan også vælge blot at sidde på en café med en skummende pint og nyde stemningen på Casemates Square. (Husk at medbringe pas og lidt tålmodighed ved grænseovergangen på denne udflugt).

Tilbage på hotellet venter der os en lækker aftensbuffet.

Dag 5

Fridag eller ekstraudflugten 'Smag på Spanien'

Hold dagen fri og nyd hotellets faciliteter, eller tag med på denne spændende ekstraudflugt, hvor vi kommer tæt på spaniernes passion for deres enestående afgrøder i det perfekte klima med sol og varme, der skaber de retter forhold for fremstilling af produkter af høj kvalitet.

Ekstraudflugt: Smag på Spanien
Santaverde

Dagens første besøg går til farmen Santaverde tæt på Estepona. I 1985 købte Sabine Beer og hendes mand den gamle gård. Dengang havde Sabine hudproblemer, som blev løst med naboens gel fra et friskskåret aloe-blad. Sabine besluttede, at hun herefter selv ville dyrke denne mirakelplante. Bladenes gelagtige væske ville hun sælge til kosmetikindustrien, men ingen ville købe det, for det var lettere at blande frysetørret aloe-pulver i deres produkter. Denne mulighed eksisterede ikke for Sabine, for hun vidste, at de fleste ingredienser ville blive beskadiget under tørreprocessen. Efter flere års forskning lykkedes det hende at starte egen dyrkning af aloe vera planter med fremstilling af økologiske hudplejeserier. 100% naturkosmetik uden dyreforsøg, syntetiske dufte, farvestoffer og konserveringsmidler. Hos Santaverde er bæredygtighed i højsædet. På rundvisningen hører vi om høsten, og den spændende produktion.   

Allerede i det gamle Grækenland kendte man til plantens fantastiske egenskaber. Der findes over 300 forskellige arter, men ikke alle har gavnlige egenskaber. Den kaktuslignende Aloe Vera plantes blade er fyldt med gel med et vandindhold på 96%. Aloe Vera er kendt for at være kløestillende, og smertelindrende ved forbrændinger, insektstik og solskoldninger.

Aceites de Ardales
Olivenproduktion har altid været en vigtig del af historien i Andalusien. Spanien er kendt som verdens største olivenolie-producent. Flertallet af befolkningen i de andalusiske landsbyer har mindst ét oliventræ i haven, og mange er involveret i olivenolieproduktion. ”Jordens gave til bordet”, siger man med stolthed. Der findes mange forskellige olivensorter lige fra søde til let bitre. Ekstra jomfruolivenolie er den olie, der kommer af det allerførste koldpres af de høstede oliven. Den gennemgår skrappe godkendelser, og skal have et syreindhold på under 1%. Det er den sundeste - alt saft og kraft er bevaret. Jomfruolivenolie er andet pres på frugterne, og indeholder stadig sunde vitaminer og antioxidanter, men med langt mindre indhold. Den bedste olivenolie kan variere i farven fra gylden til græsgrøn, men aldrig brun. En frisk olivenolie dufter næsten som nyslået græs. Olivenolie understøtter madlavningen, og er med til at give et sundt pift – og et strejf af sydens livsstil.

På olivenlunden Aceites de Ardales har Bravo-familien gennem generationer fremstillet høj kvalitet, og flere gange vundet regionens pris for bedste olivenolie. Med friskbagt brød smager vi på forskellige olivenolier, og du har naturligvis også mulighed for at købe olie med hjem.

Juanito Orange
Overalt i Sydspanien prydes gader og pladser med appelsintræer. Da maurerne erobrede store dele af Spanien i 700-tallet, medbragte de appelsintræer. Appelsinerne blev i Spanien efter maurernes tilbagetog, og den orange frugt drog op gennem Europa, hvor den kom på mode i de kongelige familier. Kong Christian V byggede endda et orangeri ved Rosenborg Slot, men i dag er bygningen omdannet til kaserne for livgarden. Først et godt stykke ind i det 19. århundrede blev appelsiner almindelige, og appelsinjuice blev populært. De andalusiske appelsiner er stadig eksotiske, når man finder dem rundt omkring i gadebilledet. Appelsinen har også fået betydning i sproget. På spansk hedder appelsin ”naranja”, som betyder orange. Spanierne taler om at finde sin halve appelsin, den eneste ene. Er man heldig, får man en appelsin i sin turban!

Ikke langt fra Pizarra besøger vi appelsinfarmen Juanito Orange. Mødet med den charmerende og livlige bonde Juanito er en oplevelse i sig selv. Han viser os rundt på plantagen med de mange ernæringsrige citrusfrugter som citroner, grapefrugt - og naturligvis appelsiner. Vi smager på de modne og friske frugter, og hører om de mange sorter. Her på gården har man 8 forskellige slags citroner, 3 slags grape og 25 slags appelsiner. Har du mon hørt om vaniljeappelsiner eller kaviarcitroner? De eksklusive kaviarcitroner koster kr. 1.875 for 1 kg i Spanien, og det dobbelte i andre lande. De smager som citrongræs, men frugten ligner kaviar og bruges på skaldyrretter på Michelin-restauranter.

Med mere end 3,5 mio. tons citrusfrugter om året er Spanien én af verdens største eksportører. Vi bliver inspireret til at bruge appelsiner endnu mere efter hjemkomst. Lækre desserter, kager, sorbeter og cocktails. Efter endt rundvisning er det tid til en sen frokost, og Juanito byder på hjemmelavet paella inkl. et glas vin.  Aftensmad er på egen hånd.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Santaverde
Aceites Ardale2
Juanito1 1 1
Dag 6

Fridag eller ekstraudflugt til Puerto Banús og frokost i kunstnerhjem

Slap af, oplev stranden El Saladillo på egen hånd eller tag med på ekstraudflugt, hvor vi igen kommer tæt på befolkningen.

Om aftenen hygger vi os sammen med aftensmad på hotellet.

Ekstraudflugt: Puerto Banús og frokost i kunstnerhjem
Den verdensberømte og mondæne lystbådehavn Puerto Banús er kendt som de riges paradis med dyre designforretninger og hyppige anløb af gigantiske og meget luksuriøse yachter, som hører til verdens jetset. Velstillede bor i de fashionable huse, og lever her et glamourøst liv med eksklusive restauranter og luksusbiler. Vi indsnuser stemningen og ser de mange yachter, der er udstyret med de mest ypperlige faciliteter. Køb måske en forfriskende drink i Frank Sinatras yndlingsbar ”Sinatra Bar”, der er én af de mest succesrige og berømte i Puerto Banús.

Midt i et skønt bjergområde nær Mijas finder vi den lille landsby Alhaurin el Grande, hvor vi skal besøge Astrid, der bor i en hyggelig spansk finca. Udover at være maler, har Astrid været kendt som hesteguide i Andalusien, og har gennem tiden haft private arrangementer i sit hjem, hvorfor hun har en lille hjemmebar, hvorfra hun sælger drikkevarer til lave priser.

Rundt omkring i det finurlige kunstnerhjem er der tryllet hyggelige steder frem, hvor man kan sidde både inde og ude – slappe af og beundre udsigten over bjergene. Astrid har en smittende livsglæde, og man kan frit gå omkring. Her er hyggen og gæstfriheden altid i højsædet. Måske møder vi også regionens kendte maler Francine, som er Astrids mor? Astrid har boet i huset i over 22 år, og efter hendes 3 børn er flyttet hjemmefra, vil hun gerne have mere liv i sit kunstnerhjem. At besøge hendes landsted er en autentisk oplevelse, som giver dig mulighed for at komme tæt på den lokale befolkning. Her kan alt ske, men kodeordet er ”hygge”. Vi nyder Astrids hjemmelavede frokost, der serveres med 2 glas vin.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Om aftenen hygger vi os på hotellet med en god middag.

Dag 7

Hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade Estepona og vores dejlige hotel. Med bus kører vi til Costa del Sols mest eksklusive by Marbella – kendt for luksus og glamour. På byvandringen føres vi ind i den idylliske gamle bydel med hvidkalkede huse, snævre gyder og patioer med farverige blomster, renæssancepaladser og mauriske fæstninger. Det emmer af atmosfære på appelsinpladsen, Plaza de los Naranjos, der er omgivet af smukke bygninger og velduftende appelsintræer. Måske har du lyst til en frokost eller en kop kaffe for egen regning på én af byens hyggelige caféer.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse