Bibury
Oxford University
Broadway

England

Englands hjerte

Pris pr. person fra
kr. 11.995

Tag med når vi udforsker det centrale og nordlige Englands smukke, vilde landskaber og stemningsfulde byer. Landet er særdeles rigt på historie, og vi kan se frem til en spændende rundrejse med masser af enestående natur- og kulturoplevelser.

Vi besøger universitetsbyerne Oxford og Cambridge og oplever Shakespeares fødested. Du skal bestemt heller ikke snydes for den sande ”gammelengelske” idyl i Cotswolds. Cotswolds har lagt kulisse til et væld af serier og film igennem årene. Her har titler såsom 'Stolthed og fordom' (filmatiseringen af Jane Austens berømte roman) samt 'Downton Abbey' brugt de idylliske byer som bagtæppe for deres store produktioner.

Samme gælder det imponerende Chatsworth House, som vi besøger senere på rejsen - et storslået palæ beliggende i Derbyshire, der er en af ​​de mest kendte og betydningsfulde herregårde i Storbritannien.

I Liverpool venter et besøg på Beatles-museet "The Beatles Story", og en introduktion til den engelske pubkultur giver os indblik i engelsk hverdagskultur - og bringer os i god stemning! Vi fortsætter nordpå til nationalparken Lake District, hvor vi tager på sejltur på Lake Windermere og nyder de maleriske landskaber, der har inspireret kunstnere som f.eks. den romantiske digter William Wordsworth og Peter Kanins skaber, Beatrix Potter.

Sidst på rejsen vender vi bussen og kører sydpå. Her skifter rejsen gear, når vi tager på storbyoplevelser i London. Her ser vi bl.a. Buckingham Palace, Westminister Abbey, Big Ben samt Houses of Parliament.

Englands hjerte 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til England – Oxford - Stratford-upon-Avon- Cotswolds
  • Dag 2 - Cotswolds – Cloucester
  • Dag 3 - Liverpool
  • Dag 4 - Chester – Bakewell – Chatsworth House
  • Dag 5 - York
  • Dag 6 - Lake District
  • Dag 7 - Cambridge
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Englands Hjerte 2023

Inkluderet i prisen

Fly København-Gatwick t/r inkl. bagage

Bustransport i England

7 overnatninger på hoteller ifølge program

7 morgenmad

7 aftensmad

Udflugter og entréer i følge program

Bådtur

Afternoon Tea

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning

Drikkevarer

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst til England – Oxford - Stratford-upon-Avon- Cotswolds

Morgenflyet direkte fra København til London sikrer, at vi allerede på turens første dag kan se frem til mange gode oplevelser. I Gatwick sætter vi os godt til rette i vores bus og begynder turen mod hjertet af England. Første stop er i universitetsbyen Oxford, hvor vi ser et par af byens kollegier, colleges, som i århundreder har været indrettet i historiske bygninger og kirker i byen. Måske vi også ser et par af stederne kendt fra krimiserierne om Morse og Levis?

Herefter fortsætter vi til Shakespeares fødeby, Stratford-upon-Avon, hvor vi selvfølgelig ser huset hvor den berømte forfatter blev født.

Det bliver næsten ikke mere engelsk end når vi sidst på eftermiddagen besøger byen Broadway, som af mange kaldes for perlen blandt Cotswolds skønne landsbyer. Turen er blot en forsmag på, hvad der venter os i morgen!

Vi spiser til middag på vores hotel, som ligger naturskønt i Warwickshire (afgange i 2023) eller Cotswolds (afgange 2024). Vi overnatter 2 nætter her.

Dag 2

Cotswolds – Cloucester

Efter turens første ”full english breakfast” skal vi for alvor ud og opleve en af kønneste egne i England. Spredt ud i et smukt grønt landskab med bløde bakker findes utallige små maleriske landsbyer med huse i den karakteristiske honningule farve. Vi besøger blandt andet landsbyerne Bibury, Burford og Bourton-on-the-Water – og alle steder vil der være mulighed for at nyde byernes små butikker og de lokale pubs!

Hen på eftermiddagen besøger vi Gloucester, hvor vi skal opleve den imponerende katedral, som snart er 1000 år gammel!

Vi returnerer til vores hotel for aftensmad.

Bibury
Burford
Bourton On The Water
Dag 3

Liverpool

Vi forlader hotellet og kører forbi Birmingham til havnebyen Liverpool. Tidligere spillede havnen i byen en afgørende rolle i det engelske imperium, men byen har undergået en sand transformation – og de mange havneområder er nu fyldt med butikker, gallerier og museer.

Det er svært at sige Liverpool udenz ikke også at nævne ”The Beatles”. Vi besøger derfor The Beatles Story, som er verdens største permanente udstilling om The Beatles liv, musik og samtid. The Beatles, som blev dannet i Liverpool, var en kommerciel kæmpesucces, men også en banebrydende trendsetter, som sprængte de hidtil kendte rammer for populærmusikken i datidens England, og har haft enorm indflydelse på eftertidens musikverden. Museet ligger i det historiske og UNESCO-beskyttede havneområde Albert Dock.

Her kan vi følge bandmedlemmernes udvikling - barndommen i Liverpool, den første tid med The Beatles, tiden med verdensberømmelse og massehysteri, og deres efterfølgende solokarrierer. Der er audioguides til rådighed, informationerne er indtalt (på engelsk) af John Lennons søster Julia.

Eftermiddagen er på egen hånd – og vores indkvartering ligger i gåafstand fra Albert Dock. Middag på hotellet

Dag 4

Chester – Bakewell – Chatsworth House

Dagens første besøg er i Chester, hvor man finder den måske bedst bevarede bymur i England men også utallige smukke bygninger. Byen blev grundlagt af romerne og resterne herfra er fortsat tydelige mange steder i byen.

Vi forsætter til Bakewell, der er Idyllisk beliggende ved bredden af floden Wye. Byen er den største by i Peak District National Parks og dens bløde stenbygninger, middelalderlige fembuede stenbroer og hyggelige gårdhaver en magnet for både malere, fotografer og sightseere. Her bliver der tid til på egen hånd at spise frokost.

Vi besøger naturligvis også det mægtioge Chatsworth House, som er et af Englands mest ikoniske slotte – kendt for flere film og TV-serier. Her har vi inkluderet  entré til både slottet og parken.

Afgange i 2023: Vi når frem til Crown Hotel Harrogate til aftenmaden, og her indkvarteres for de følgende tre nætter.

Afgange i 2024: Vi slutter dagen på Weetwood Hall Estate i Leeds, som venter os med aftenmaden, og her indkvarteres vi for de følgende tre nætter.

Dag 5

York

I dag udforsker vi York, når vi tager på byrundtur til fods i byens historiske centrum. Vi slutter turen ved domkirken York Minster, som de interesserede kan besøge på egen hånd.

York Minster er Nordeuropas største, gotiske domkirke, og imponerer med storslået arkitektur og smukke glasmosaikker. Der bliver også tid til at slentre rundt i de hyggelige gader på egen hånd, og fornemme byens særlige atmosfære. Snupper man sig en frokost i løbet af byturen, anbefaler vi at den er let, da vi senere på dagen skal nyde Afternoon Tea, med alt hvad der hører til. 

Dag 6

Lake District

Lake District
Lake Windermere

Efter morgenmaden kører vi mod nordvest mod nationalparken Lake District, som har været et populært sted at nyde noget af Englands smukkeste natur, siden digteren William Wordsworth udgav 'Guide through the District of the Lakes' i  1820. Vi kører gennem de smukke landskaber med bjerge, skove og søer til byen Lakeside ved Windermere-søen, som er Englands største sø.  Vi sejler fra sydspidsen til Ambleside ved nordspidsen af den 18 kilometer lange sø, og kan undervejs nyde synet af de naturskønne omgivelser.

Dag 7

Cambridge

Det er tid til at begynde turen mod syd igen, og kursen sættes mod universitetsbyen, Cambridge, hvor vi også besøger et af byens kollegier – enten det største og ældste St John’s eller måske Trinity College, som anses som værende det fineste kollegie i byen.

Byen deles i to af floden Cam, og på begge sider findes mange smukke udsigtspunkter og hyggelige pubs, hvor det er muligt at købe frokost.

Sidst på eftermiddagen kommer vi frem til turens sidste hotel, som er placeret nord for london.

Dag 8

Hjemrejse

Også på turens sidste dag udnytter vi flytiderne optimalt, og kan således byde vore gæster på en dejlig dag i London.

Hele formiddagen er sat af til en større byrundtur i London - glæd dig til at se Tower of London, Hyde Park, Piccadilly Circus og St. Paul's Cathedral, Houses of Parliament med Big Ben, Westminster Abbey og selvfølgelig Buckingham Palace.

Hen på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen, og vi flyver retur til København.

Hotellerne her i programmet er de hoteller, som vi forventer at benytte. Der tages dog forbehold for ændringer.

Buckingham Palace, London
Big Ben og Westminster, London
Tower Bridge, London

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse