Béziers
Béziers
Montpellier

Frankrig

Det gode liv i Sydfrankrig

Pris pr. person fra
kr. 18.745

Drømmer du om at bo i en sydfransk by og opleve bylivet på tæt hold eller måske endda være vinbonde for en dag, så har BEST TRAVEL sammensat en langtidsferie lidt ud over det sædvanlige. Lad dig forføre af den charmerende provinsby Béziers – byen på bakken – der ligger i den skønne vinregion Languedoc, omgivet af Middelhavet og Languedocs vinmarker. Med 8 inkluderede udflugter og 9 valgfrie aktiviteter, under kyndig ledelse af vores medarbejder i Frankrig, får vi Sydfrankrig ind under huden. Konceptet sætter fokus på det ægte Frankrig, krydret med Languedocs spændende seværdigheder, helt enestående natur, den gode mad, de fantastiske vine, de sympatiske indbyggere – ja, kortsagt glæden ved at leve i Sydfrankrig.

”Hvor ligger Béziers” vil de fleste så spørge. Byen på bakken, det lille Paris, Languedocs hemmelige hovedstad, Frankrigs ældste by, Tyrefægterbyen, Canal du Midis vugge – kært barn har mange navne – ligger midtvejs mellem Montpellier og den spanske grænse. Man kalder også området for ”Le Midi”. Allerede langvejs fra kan man spotte Béziers’ katedral, der som en fæstning knejser over Orb-floden og skuer ud mod Cevennerne. Den flotteste udsigt har man, når man spadserer over den gamle romerbro over Orb-floden. Her bliver historien levendegjort. For Béziers gælder som den ældste by i Frankrig, ældre end Marseille, grundlagt i det 7. århundrede f.Kr. af romerne. Allerede etruskerne satte pris på vinen fra Béziers. Således har byen den ældste vinmark i Frankrig.

Et af de kendte bysbørn, Paul Riquet, fik opført den berømte Canal du Midi i det 17. årh., der her kulminerer som UNESCO verdensarv med sine 9 sluser. I midten af 1800-tallet, hvor alle andre vinregioner var ramt af plantesygdommen Phyloxera, gik Béziers fri og blev til vinens hovedstad. Vinbønderne blev utroligt rige, hvilket Béziers og hele vinregionen Languedoc bærer tydeligt præg af. Man ville være lige så fornem som Paris. De smukke bygninger med franske altaner som i Frankrigs hovedstad præger fortsat bybilledet. I dag har byfornyelse af den gamle bydel holdt sit indtog og forvandlet ildelugtende stræder til hyggelige gågader med mange specialforretninger. I modsætning til mange andre byer, er Béziers fortsat en tryg by, hvor man også kan færdes frygtløs om natten. Man vil hurtigt finde sin yndlingscafe, lære restauranterne at kende, gå på indkøb i hallerne, måske nyde godt af kulturlivet eller bare gå på opdagelse i byens gader og stræder. Besøg det ugentlige kræmmermarked eller blomstermarkedet på Allée Paul Riquet eller find din yndlingsbænk i Plateau des Poètes. Béziers har uanede muligheder.

For 1 Euro kan man køre mange steder hen med bybussen, eller man kan tage rutebilen til en af de små landsbyer. Med toget kommer man hurtigt endnu længere væk. Middelhavet med de flotteste sandstrande ligger kun 35 minutters kørsel med bybus. Vejret om efteråret svarer til dansk sommervejr, og badesæsonen varer normalt helt ind i oktober måned. Franskmændene har ikke længere ferie, så der er langt mellem strandens badegæster.

Vores danske medarbejder, der bor i området, vil være værtinde under opholdet og øse ud af sin insiderviden om Frankrig og Languedoc. Best Travel har med omhu sammensat et helt katalog af udflugter og aktiviteter, der favner meget bredt. Da Languedoc er det største vinområde i Frankrig med fantastiske vine, vil der også være meget fokus på vin. Vi møder kulturen i regionen Occitanie, hvor bynavnene fortsat skrives på to sprog, lige som occitan har sat sit præg på de lokale dialekter. Mange udlændinge har bosat sig i området, ikke mindst i Béziers. Vi vil helt sikkert møde nogle af dem og høre, hvorfor de har valgt det gode liv i Sydfrankrig. Får man smag for det gode liv i Sydfrankrig, så har man her en enestående chance at høre mere. Er der specielle ønsker til udflugter eller aktiviteter, vil vores medarbejder gøre alt for at finde løsninger.

Denne rejse er ikke en traditionel turistrejse med guide, men et møde med livet i Sydfrankrig.

Der er inkluderet 8 udflugter, hvoraf flere vil foregå med offentlig transport. Dette betyder også, at man skal være mobil. På flere af stationerne er der ingen elevator. Der er 9 udflugter/aktiviteter som tilvalg, hvor prisen tilpasses alt efter personantal. Nogle af udflugterne kan arrangeres helt ned til 2 personer. Denne rejse er netop kendetegnet ved fleksibilitet, der tager hensyn til de enkeltes ønsker.

Vi bor midt i centrum af byen, i et roligt beboelseskvarter, kun 10 minutters gang fra hovedstrøget Allée Paul Riquet. Indkvartering sker i et lejlighedshotel, der har alt, hvad man får brug for på et langtidsophold. Hver dag starter med en god morgenmadsbuffet på hotellet. Ønsker man ikke at spise ude, så har man altid mulighed for selv at tilberede sin mad, da alle studios og lejligheder er indrettet med et mini-køkken. Alle har ligeledes altan. Receptionisten taler engelsk og vil hjertens gerne hjælpe, hvis man får brug for det.

Det gode liv i Sydfrankrig

Rejseplan

 • Dag 1 - København - Montpellier - Béziers
 • Dag 2 - Béziers – sejltur – lille tog
 • Dag 3-20 - Afslapning og udflugter
 • Dag 21 - Afskedsaften
 • Dag 22 - Béziers – Montpellier lufthavn - København
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Det Gode Liv I Sydfrankrig 2023

Inkluderet i prisen

Direkte fly Montpellier t/r inkl. Bagage

Lufthavnstransfer

Lejlighedshotel

21 nætter på Hotel Zenitude*** i Béziers

21 x morgenmadsbuffet

1 x frokost

2 x picnic

2 x 3-retters middag inkl. et glas vin

8 udflugter/aktiviteter jf. program

 • Byvandring i Béziers
 • Sejlads på Canal du Midi
 • Saint-Chinian
 • Valras eller Portiragnes
 • Vinaigrerie & Olivenolie
 • Besøg i Narbonne
 • Udflugt til Montpellier
 • Heldagsudflugt til Mourèze

Dansktalende frankrigsspecialist på rejsemålet

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Turistskat 2 Euro pr nat pr.pers.

3-værelses lejlighed kr. 1.600

11 fleksible ekstraudflugter/aktiviteter:

 • Vinbonde for en dag fra 450 kr. per person
 • Roquebrun 395 kr. per person
 • Sète 200 kr. per person
 • Vandringer fra 60 kr. per person
 • Etang de Thau 410 kr per person
 • Pézenas 450 kr. per person
 • Udflugt til Faugèrs 80 kr. per person
 • La Livinière 595 kr. per person
 • Café conversation 9,50 Euro per person (betales på stedet)

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

København - Montpellier - Béziers

Vi flyver på 2,5 time direkte til Montpellier, hvor vi lander først på eftermiddagen. Vores rejseleder byder velkommen og vi køres med bus på på ca. 45 minutter til Béziers. Inden vi når centrum, gør vi holdt ved et af de store supermarkeder i udkanten af byen. Her kan man stort set få alt, hvad hjertet begærer. Tiden kan hurtigt løbe fra en, så hav en dosmerseddel klar. Vi kører til vores hotel, der ligger meget centralt. Vi regner med at værelserne står klar til os, ellers går vi en tur i byen. Middag spises på en lokal restaurant.

Béziers
Béziers
2
3
5
6 Beziers
Dag 2

Béziers – sejltur – lille tog

Om formiddagen tager vi på en byvandring, hvor vi lærer byen nærmere at kende. Det er ikke en historisk guidet tur, men et personligt møde med Béziers, hvor der fortælles om egne oplevelser og livet i egnen. Vi besøger selvfølgelig de største seværdigheder bl.a. Plateau de Poètes og nogle af de mange Trompe l’oeil, 3 dimensionale vægmalerier, der fortæller byens historie. Selvfølgelig skal vi også kigge indenfor byens katedral og bagefter beundrer vi udsigten mod Cevennerne. Vi tager byens nye elevatorer ned til Orb-floden og spadserer over den gamle romerbro og nyder udsigten nedefra.

Efter frokostpause (på egen hånd) går vi ombord på det lille turisttog, som kører os til Canal du Midi. Her venter en transferbus, der kører os til Colombiers, hvor vi går ombord på en udflugtsbåd. Vi nyder sejladsen gennem vinmarkerne og slutter af med sejlads ned ad kanalens berømte 9 sluser. Turen afsluttes med en film, der bringer os tilbage i tiden, hvorefter det lille tog venter på os og kører os tilbage til centrum.

Béziers
8
9
11
Béziers
12
Dag 3-20

Afslapning og udflugter

I løbet af rejsen indgår følgende udflugter:

Søndagsudflugt til Saint-Chinian
Vores franske medarbejder bor midt i et fantastisk smukt område, som hun gerne vil vise sine gæster. Vi kører på 25 minutter til Saint-Chinian, som er en lille hyggelig provinsby omgivet af vinmarker og ved foden af Cevennerne og nationalparken Haut-Languedoc. Vi nyder udsigten til den ”Sovende dame”, som Caroux massivet også kaldes, inden vi sættes af i Saint-Chinian. Det er nemlig markedsdag! Det er bare så charmerende at besøge et fransk marked. Vi introduceres til de forskellige boder, og kan bagefter hygge os med en kop kaffe på en af caféerne i byen (ikke inkl.). For det er lige som en del af det at gå på markedet.

Når sulten begynder at melde sig, tager vi på en gåtur gennem Saint-Chinian ud i det grønne og gør holdt ved Vernazobre-floden. Vi holder picnic pause med et glas vin til og nyder naturen. Herefter går vi gennem vinmarkerne til Babeau-Bouldoux, hvor vi møder den sympatiske familie Rossignol, som ejer domænet Les Païssels. Selvfølgelig skal vi også smage på vinen. Vi anbefaler gode travesko.

Offentlig bus til Valras eller Portiragnes plage
Béziers ligger kun ca. 35 minutters kørsel med offentlig bus fra stranden. Vi lærer, hvordan man bruger bussen, der er et meget brugt transportmiddel i Béziers. Både Valras og Portiragnes er elskede badebyer med store brede sandstrande, der ikke er overrendte. Badesæsonen strækker sig ind i oktober, hvis vejret arter sig – og det gør det for det meste!

Valras
Valras

Vinaigrerie & Olivenolie
Fra vinproduktion er der ikke langt til vineddike (vinaigre). Vi besøger en dedikeret eddikkeproducent, der stadigvæk lagrer vineddiken på fade og producerer alt uden tilsætningsstoffer. En eddikkesmagning er en helt speciel oplevelse, som absolut skal prøves.

Vi fortsætter til oliemøllen Mas D’Antonin, et hyggeligt sted,  hvor vi lærer alt om oliven. Oliven er ikke bare oliven, så olien er lige så forskellig som frugten. Vi smager på varerne og lærer om forskellen på oliven og hvordan de dyrkes og høstes. Vi spiser en hyggelig frokost på stedet i form af picnic med domænens produkter.

Besøg i Narbonne
Dagens udflugt går til hyggelige Narbonne, den største by i departementet Aude. Alligevel er Narbonne ikke større end en dansk provinsby. Romerne grundlagde ”Narbo Martius” 118 før vor tidsregning. Det er dermed den næstældste romerby i det, der var kendt som Gallien. Det blæser altid en frisk vind i byen, der gennemstrømmes af Canal du Robinie. Vi spadserer ned til stationen i Béziers og tager toget til Narbonne.

På en byvandring går vi på opdagelse i byen, der bl.a. er kendt for sin smukke markedshal, katedralen, det imponerende ærkebispepalads og sin helt specielle stemning. Vil man se mere af byen, kan man hoppe på en af de gratis busser, der kører i cirkel gennem byen. For alle, der er interesseret i Narbonnes fortid som romerby anbefales et besøg i det meget interessante Narbo Via museum.

Frokost er på egen hånd.

Narbonne
Les Halles de Narbonne
Narbonne katedralen
Magasin à Narbonne

Udflugt til Montpellier
Vi besøger hovedstaden i Hérault, der, som den største by i departementet med næsten 300.000 indbyggere er noget mere livlig end Béziers. Den strategiske beliggenhed på romernes Via Dormita, den romerske havn midtvejs mellem Italien og Spanien har haft stor betydning for Montpellier. Montpellier var allerede tidligt kendt som en god vinby. Også her som i mange andre byer i Languedoc tog udviklingen fart i midten af 1800-tallet og bragte rigdom til byens borgere.

Byen er præget af spændende bygningsværker fra tidlig middelalder til nutid. For Montpellier er en af de hurtigst voksende byer i Frankrig. Selvfølgelig har byen en triumphbue! En helt igennem spændende by, hvis gamle bydel bare oser af hygge med mange små specialforretninger og indbydende restauranter. Nyd at sidde på en fortovscafé og se livet rulle forbi. Montpellier kan også byde på et spændende kunstmuseum. Vi udforsker byen på en byvandring med en engelsktalende guide og beundrer de flotte bygningsværker. Transport til Montpellier foregår med tog.

1
2
3
4
5
6

Heldagsudflugt til Mourèze - Saint Guilhem-le-Désert - Villeneuvette–– Lac Salagou

Denne heldagsudflugt er spækket med oplevelser. Vi kører nordpå til Mourèze, der overrasker med sine hvide, særprægede klippeformationer. Vi spadserer hen til et udsigtspunkt og bliver overvældet af landskabet. Vi stopper kort ved djævlebroen ”Pont de Diable” før turen fortsætter til yndige Saint Guilhem-le-Désert, der ligger på Arles ruten til Santiago de Compostella. Den hører til de smukkeste landsbyer i Frankrig og er stadigvæk i dag et stop for pilgrimme, der besøger abbediet de Gellone. Vi spiser frokost i byen og får en guidet rundvisning. Vi slutter af med en vinsmagning i nærheden. Herfra køres til Lac Salagou, en sø i et landskab man ikke ser magen til andre steder. Næste stop er tornerose-byen Villeneuvette. Grundlagt i 1600-tallet var det en driftig by pga. den Royale Stoffabrik. I dag er historien en anden. Vi går på opdagelse i fabriksbyen, der blev glemt, men er ved at vågne af sin tornerosesøvn.

FØLGENDE UDFLUGTER KAN TILKØBES:

Ekstraudflugt: Vinbonde for en dag
Har du altid ønsket dig at være med til vinhøsten? Så har du nu muligheden. Vi kører tidligt ud til et domæne i Pézenas egnen, hvor vi starter dagen med en typisk vinbonde morgenmad. I 1 – 2 timer hjælper du til med høsten. Du vil hurtigt få en fornemmelse af at det ikke er det letteste arbejde. Der skal selvfølgelig også være plads til at få en introduktion til vinproduktionen på stedet, inden der spises en god vinbondefrokost på domænet. Hvis kræfterne tillader det, fortsættes arbejdet i vinmarkerne.

Stærk solfaktor, en bredskygget hat samt behagelige sko er uvurderlige denne dag.

Der er inkluderet morgenmad, frokost, besøg på domænet og transport med bus.

Ekstraudflugt: Roquebrun
Vi tager den lokale bus til en af Frankrigs smukkeste landsbyer, Roquebrun. Den lille perle ved Orb-floden er bygget op ad bjerget og charmerer enhver besøgende med sin skønhed. Vi bevæger os langsomt ad til dels stejle gader op ad bjerget, hvor vi besøger den Mediterrane have og nyder den storslåede udsigt over floden og bjergene.

Efterfølgende besøges Cave de Roquebrun, hvor vi smager på vinen, der hører ind under appellationen Saint Chinian. Frokost serveres på en lokal restaurant inden vi vender næsen hjemad til Béziers. Der er mulighed for at bade i Orb floden, så medbring eventuelt badetøj.

Der er inkluderet entré, vinsmagning, frokost og offentlig transport med bus.

Ekstraudflugt: Sète

Sète blev grundlagt af Ludvig XIV for at forbinde Canal du Midi med Middelhavet via. Han lod derfor den royale kanal bygge, der kan give mindelser om Nyhavn. Der hersker en fantastisk stemning med fiskerbåde, restauranter og barer. Da Sètes havn er den største fiskerihavn ved Middelhavet, er det klart at fisk er en yndet spise i byen. Også muslinger og især østers er her specielt friske, da de hentes direkte fra Etang de Thau, en indsø, som står i forbindelse med Sète og hvor man har store muslinge- og østersbanker. Har man lyst til at nyde den storslåede udsigt fra oven, kan man enten tage en rutebil eller bevæge sig op ad korsvejen til byens top Mont St. Clair. Forbliver man ved kysten kan man spadsere ad corniche promenaden og nyde den flotte udsigt fra Théatre de Mer. Vores besøg i Sète foregår med tog. Vores byrundtur foregår også i tog, et lille turisttog, der guider os forbi byens gader og stræder. For Sète er fyldt med flotte seværdigheder og byder på adskillige museer.

Ekstraudflugt: Vandringer
Best Travels medarbejder Berit vandrer ugentligt i Hérault og Aude departementerne. Naturen er her så mangfoldig og overvældende smuk og må opleves på gå-ben. Hører man til naturelskende vandrefugle, så tilbyder Berit at tage os ud på vandreture sammen med herboende internationale venner.

Vandringerne aftales fra gang til gang og kan variere i længde fra 2 timers ture til heldagsture. Det er en enestående mulighed for at opleve naturen og samtidig lære folk at kende, der har valgt at bosætte sig her. Oftest slutter vi af med et glas eller en frokost eller tager en madpakke med. Da nogle ture er logistisk lidt mere vanskelige end andre, vil priserne variere.

Ekstraudflugt: Étang de Thau og Noilly Prat
Omkring middagstid tager vi bussen til Marseillan, en lille stemningsfuld fiskerby ved Étang de Thau. Thau-bassinet er en kæmpestor indsø kun adskilt af en smal tange fra Middelhavet. Her hersker særdeles gode forhold for dyrkning af østers og andre skaldyr. Efter frokost på egen hånd i en af de hyggelige små restauranter tager vi på en guidet bådtur ud til østersbankerne. Der er inkluderet en smagning af østers med et glas lokal hvidvin til. Der findes ikke mere friske østers end her. Efter bådturen besøger vi Noilly Prat, virksomheden, der er kendt for en af Frankrigs fineste vermouth. Besøget afsluttes med en smagsprøve på den våde vare.

Inkluderet i prisen er bådtur til østersbankerne, smagning af øster inkl. 1 glas lokal vin, besøg af Noilly Prat inkl. smagning, offentlig transport med bus.

Ekstraudflugt: Lørdagsudflugt til Pézenas
Pézenas ligger kun 20 minutters kørsel fra Béziers. Byen er bl.a. kendt som Molièrebyen, idet Molière i 10 år boede her med sin teatertrup. På en guidet vandring gennem den utrolig velbevarede bykerne med huse fra det 16. århundrede hører vi ikke kun om Molière men også om Pézenas’ historie som hovedstad for grevskabet Languedoc. Pézenas har altid været kendt som markedsby. Derfor besøger vi byen på en lørdag, hvor der er mulighed for at besøge det store marked, der er et tilløbsstykke for hele egnen. Vi har arrangeret frokost på en restaurant i byen. Mange små kunsthåndværkere har slået sig ned i byen, men også antikvitetshandlere og marskandisere ligger side om side. Transport foregår med de offentlige.

Inkluderet i prisen er frokost, guidet byvandring samt offentlig transport med bus.

Ekstraudflugt: Udflugt til Faugères - vandring til les Moulins
Faugères vine gælder som nogle af de bedste i hele Hérault. Mange kender nok allerede Mas Olivier, der også sælger sine vine i Danmark. Man kan ikke tage til Faugères uden at smage vin, så der er selvfølgelig vinsmagning inkluderet i turen. Faugères byder dog også på et fantastisk flot landskab, så vi tager på en ca. 2 – 3 timers vandring i området op til byens gamle møller, der også er vartegn for byen. Det er en nem vandring, hvor alle kan være med. Vi medbringer en madpakke og hygger os undervejs. Det er ikke en march, men en vandring, hvor vi tager os tid til at se på naturen og tage billeder. Turen forudsætter fornuftige vandresko. Transport foregår med de offentlige.

Inkluderet offentlig transport med bus, vinsmagning samt afgift til guide.

Ekstraudflugt: Udflugt til La Livinière og Minerve
Endnu en udflugt til en af de smukkeste byer i Frankrig går til Minerve. Denne lille skønhed ligger i et helt særegent landskab – lige noget for fotoentusiasten. Her hører vi mere om katarerne, der fandt et fristed i Minerve. Vi går rundt på egen hånd for at opleve byen. Herefter køres tilbage til Hérault til den lille by La Livinière, som er kendt for at være den eneste cru i Hérault. Vi spiser frokost på et hyggeligt brasserie og besøger også Tove og Arnstein Hernes, der driver domænet La Senche. Som navnet hentyder, er ejerne norske, og vi skal høre deres historie og smage på vinen.

Inkluderet i prisen er frokost, vinsmagning og transport i bus.

Ekstraudflugt: Tirsdagens Café conversation
Kan man tale noget fransk og ønsker man at genopfriske det, så er ”Café conversation” med Jennifer og Francois en rigtig god mulighed. Jennifer er amerikaner, men en mere fransk amerikaner findes nok ikke. Hun går utroligt meget op i det franske sprog, underviser på den lokale skole og er gift med franskmanden Francois. På underholdende vis afholder de to ”Café conversation” hver tirsdag på en café lige i nærheden af vores hotel. Det kræver en simpel tilmelding for hver gang man kommer, og man betaler efter endt lektion sine 7,50 Euro i en bøtte, der gør runden. Jennifer tilsender normalt materiale, man lige skal kigge på inden lektionen. For helt uden grammatik går den altså ikke. Til disse møder får man også mulighed for at tale med folk, der er flyttet til området. Hvis der er tilstrækkelig med nybegyndere, kan vi eventuelt arrangere en privat café.

Pris 9,50 Euro per lektion.

OBS: Vi tager forbehold for, at udflugterne kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Derudover kan der blive tale om opdeling af udflugter på to eller flere dage alt efter deltagerantal. Der tages ligeledes forbehold for ændringer, idet opholdet ligger midt i vinhøsten, som aldrig er helt forudsigelig.

Dag 21

Afskedsaften

Vi tager i byen for at spise en dejlig middag sammen.

Dag 22

Béziers – Montpellier lufthavn - København

Vi tager tilbage til lufthavnen i Montpellier, hvor vi går ombord på flyet retur til København. Tak for denne gang!

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse